Sprid kärleken
Björn Seeliger Längd
Björn Seeliger Längd

Björn Seeliger Längd – En svensk simmare, Björn Markus Jörg Seeliger föddes den 11 januari 2000 i Celle, Tyskland. Han har tävlat med Stockholms Kappsimningsklubb och Södertälje Simsällskap. Seeliger satte nytt svenskt rekord i 50 meter stafett (längdhopp) den 18 november 2018, med tiden 23,78 sekunder. Han har även spelat stort på 4×50 meter mixed stafett (kortbana) för Sveriges lag.

Vid kortbane-VM 2016 vann Seeliger silver i 50 meter fristil och brons i 50 meter häck och längdhopp. Samtidigt som Seeliger var den första manliga simmaren född på 2000-talet att vinna en OS-guldmedalj, tog Seeliger förstaplatsen i 50 meter fristil vid kortbane-VM 2017.

Vid kortbane-VM 2017 vann han även silver i 200 meter stafett och brons i 50 meter frisim.[14][15] Under vinter-OS 2018 vann Seeliger guld i 50 meter fristil och 50 meter stafett. Han vann guld på 50 meter frisim och silver på 100 meter stafett vid kortbane-VM 2019.

Seeliger slutade på 23:e plats på 50 meter frisim vid olympiska sommarspelen 2021 i Tokyo. Efter en simtur på 25,10 sekunder vann Seeliger guld guld vid 2022 Longbane-SM i Linköping, vilket satte nytt svenskt rekord på 50 meter stafett. med det tog han ytterligare ett silver på 100 meter frisim med en löpning på 48,84 sekunder.

En 202 cm lång frisimsprofil som nått framgångar inom collegebasgitarr och som är ihågkommen av den amerikanska världsstjärnan Caeleb Dressel. Dessutom som hoppade över individuella uppvärmningar för ett sommarjobb (!) i sin världscupdebut.

Det krockar ganska hårt och jag kan inte vara borta tio dagar. Jag tackkade ja till jobbet i januari då VM var inställt, men det kom bak på programmet. Seeliger sa att han bestämde sig för att göra en bra insats i EM (i augusti) och denna trupp vid VM.

Minst en intensiv helg med svensk stafett på 4×100 m frisim och förberedelser inför fyrhjulingen, det första kungaloppet på elva år, är på väg att äga rum. Att ta sig till final är vårt största mål. Det är en ganska bra chans eftersom Ryssland och Nederländerna inte deltar.

OS-guldvinnarens hår

22-åringen har satt rekord i både 50-yard och 100-yard freestyle-tävlingar vid NCAA nationella mästerskap (18,27 respektive 40,75 sekunder), och han är också den nuvarande världsrekordhållaren för evenemanget, endast bakom sjufaldige OS-guldvinnaren Caeleb Dressel.

Han tyckte det var ĥt rätt håll, men jag ska inte säga att han var imponerrad. Seeliger, som för närvarande går andra året på college och har en långvarig önskan att tävla i sommar-OS i Paris, säger att han älskar att dela med andra, lite som jag, och att hon känner att hon har bra längd i hennes armar och att hon inte bara är kort.

Underbar sommar

För ett år sedan hade Södertäljekillen sitt mest utmanande ögonblick i livet. Han förlorade sin pappa i cancer och kvalade ändå in till OS i Tokyo på 50 meter fritt. Om man tänker tillbaka på det känns det som att det hände på ett ögonblick.

Allt bara hände, en otrolig upplevelse, så för att fånga det hela skrev jag ner en massa detaljer så att folk inte skulle glömma någonting. Ibland går jag tillbaka och läser bara för att slappna av. I maj månad väntas han stanna hemma på grund av den extremt kalla sommaren 2022. Interimjobb, debut på VM och så EM i Rom i augusti. Lagom till en ny termin på college i USA. En entreprenör är redo.

Björn Seeliger Längd

Den 30 juli ska 21-årige Björn Seeliger simma 50 meter i de olympiska spelen i Tokyo.
Allt började i en träningsanläggning söder om Stockholm. Vi finner det också lite historiskt betydelsefullt. Södertälje Simsällskaps elitetränare Alexander Kesenci säger att han fortfarande är “en av våra” vänner, även om han inte tävlar för oss i dag.

Den 21-årige sommarstudenten Björn Seeliger kunde bara säkra antagning till OS åtta dagar efter sin pappa gick plötsligt bort. Efter ett hjärtligt inlägg som Papa Frank delade på Instagram fick Seeliger ett enormt gensvar.

“Frank sitter fortfarande på läktaren, men numera pã en läktare högre upp” stod det i un av kommentarerna. Björn Seeliger sa till DN att det var precis så det kändes när han tittade upp efter loppet, efter hans uttagning till OS i Tokyo med tiden 21,71 sekunder på 50 meter frisim.

En annan kör som familjen Seeliger känner väl är de blå körmedlemmarna på Södertälje Simsällskap.
Det var där Seeliger tog sin första ställning mot OS. Han har nu klubbens första privatfinansierade olympier någonsin.

Vi pratade om det här fem-sex år sedan: Kan det gå? Det är mycket häftigt och roligt. Vi har haft folk på EM, OS och WM, men de har alla fastnat halvvägs. Klubbens elitetränare Alexander Kesenci säger att det är lite historiskt för oss och har uttryckt en riktig olympier som vi har själv försökte. Ja, vi räknar fortfarande med honom som “en av oss”, även om han inte tävlar med oss idag.

Är han en stor egenskaper för de yngre klubben?

Absolut. Hans unika egenskaper i vattnet är inte den enda anledningen. Sehr ödmjuk som person och ofta möter han upp. Mot de yngre spelarna i klubben har han alltid visat stor respekt och ödmjukhet. Enligt Kesenci har han ett bra utseende med tanke på hans ålder.

Från läktarna finns flera uppsatta porträttbilder på den träfärgade panelväggen. Klubben har haft alla dessa svenska mästare. Många av dem har olika tidpunkter i klubben. Några kommer att vara i ungdomsgruppen, mastersgruppen. Vissa har till exempel suttit i styrelsen eller hjälpt till med utbildning.

“Det är en väldigt bra insamling, och förhoppningsvis kommer familjen att fortsätta växa”, säger Kesenci medan hon tittar upp på vägen. Äntligen var klubbbänken för liten för Seeliger. Han började med att tävla för Stockholms Kappsimningsklubb och tävlar nu i USA. Planer för en större källare görs på en bostadsplanering. Nästa generations elitsimmare ska inte behöva flytta för att uppfylla sina drömmar.

Det finns planer på att bygga en 50-meters bassäng och första spadelasset till den nya platsen är planerad till 2026. Platsen planeras att ligga närmare tågstationen, i Igelsta. Det är inte bara bassängstorleken som kan bli ett hot för verksamheten för Södertälje Simsällskap. Sporter som hockey, fotboll och basket lockar stadens ungdomar, som annars är okvalificerade. Kesenci menar att det följer då med de yngre generationerna.

Vi har märkt att föräldrarna inte ser det som en naturlig del av att lära sig simmar. Vi har fått jobba väldigt hårt eftersom det här naturliga flödet inte alltid har varit så här. För första gången visade Ebba Årsjö upp sin muskulös vaga högerben på ett Instagramfoto.

Vid det här laget öppnar hon upp för reaktionerna – och personerna som tidigare avvisat henne.
Den alpina skärmflygaren säger att de gör allt för att vinna. Ebba Årsjö ligger i soluret när hon ropar. Efter en framgångsrik säsong, två alpina guldmedaljer och ett brons vid Paralympics vinterspel i Kina rustar 21-åringen för en ny säsong.

Allt surrar över det just nu eftersom det är VM på hemmaplan i januari. “Jag ska försöka försvara lite medalj där”, säger hon. Efter att ha försökt gömma sitt huvud bestämde hon sig för att åka till Årsjö för att visa världen hur hon såg ut.

Björn Seeliger Längd
Björn Seeliger Längd

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!