Stina Rautelin Familj

Sprid kärleken
Stina Rautelin Familj
Stina Rautelin Familj

Stina Rautelin Familj – Hon utbildades också i Big Apple. Hon har även varit verksam som dansare inom tv och film. Första rollen var i ett avsnitt av Bergströms (1972) som barnskådespelare. Senare inträdde inaktivitet som varade fram till mitten av 1980-talet.

1995 flyttade hon till Sverige efter att ha blivit uppvaktad av Jonas Grims, som erbjöd henne rollen som Talvi i hans film Radioskugga. Hennes roll som kapten Andrea Melin i den svenska TV-serien Rederiet fick henne att flytta dit för säsongen 1998–2000.

Hon är också känd för sin roll som kriminologen Lena Klingström i Martin Beck-filmer. Rautelin regisserade två avsnitt av den svenska tv-serien Rederiet 2001. Stina Agnes Elisabeth Rautelin var en finlandssvensk skridskoåkare och regissör; hon föddes den 25 oktober 1963 i Helsingfors och avled den 26 april 2023 i stadsdelen Sofia i Stockholm.

I början av 1980-talet bestämde sig Rautelin för att hon ville bli skridskoåkare efter att ha sett en annons för Teaterhögskolan i Helsingfors. Hon fick sin utbildning i New York också. Hon arbetade på Svenska Teatern och Teater Mars i Helsingfors. Efter att ha medverkat på Dramaten 1996 var hon mest aktiv på Stockholms teatrar som skejtare och regissör.

Som sidospelare var Stina Rautelin aktiv i både tv och film. Hans första skådespelarroll var i avsnittet 1972 av “Bergströms” som barnskådespelare. Senare inträdde inaktivitet som varade fram till mitten av 1980-talet. En roll som Talvi i “Radioskugga” (1995) av Jonas Grims lockade henne till Sverige och hon flyttade dit samma år. Hennes roll i den svenska tv-serien “Rederiet” från 1998 till 2000 fick henne att flytta dit. Efter de två första avsnitten av 2001 års serie började Rautelin spela in.

Hon är också känd för sin roll som kriminologen Lena Klingström i Martin Beck-filmerna.Den 26 april 2023, 59 år gammal, gick Stina Rautelin bort. Vi har hört det sorgliga beskedet att schackspelaren Stina Rautelin har gått bort. Det har Svensk teater meddelat.

Hon gjorde sin skådespelardebut i den svenska tv-serien “Bergströms” som liten. Hennes roller som Andrea Melin i “Rederiet” och som kriminolog Lena Klingström i “Beck”-filmerna gav henne mest berömmelse.Vi såg henne även i filmerna “Isprinsessan” och “Predikanten”, baserade på romaner av Camilla Läckberg.Från 1987 till 1995 var hon ordinarie på Svenska teatern, där hon bland annat spelade “Anna Karenina”, “Tre Systrar” och “En d’res försvarstal”.

https://youtu.be/4B5aqluRt6o
Stina Rautelin Familj

Stina Rautelin misstas ofta för Lena Klingström, en av kriminalpolis Becks kollegor. Hon har medverkat i 17 av totalt 24 filmer. Mellan september och mitten av december kommer filmerna 25 och 26 att visas.Ändå är tempot riktigt lugnt. När jag först började kunde vi göra åtta filmer på två månader, som Stina Rautelin uttrycker det.

Efter två decennier i Sverige och framträdanden i flera filmer, tv-program och scenproduktioner har hon blivit ett känt namn i hela landet. Stina hävdar att detta uppstår för att folk reser för att få vård. Inget stör henne mer än att vara okänd, utom kanske att dagsformen kanske inte är den bästa och de nya synpunkterna kan vara lite för påfrestande.

När jag var inne och gjorde affärer en gång, sträckte en ung man, kanske 15 eller 16, ut handen och tog tag i mitt bröst. Hans exakta transkription av “jag rörde vid Beckbrudens bröst” var en fröjd att läsa. Hahaha, det var väldigt dumt och väldigt roligt.

Teater för framtiden

Stina är en kärnmedlem i bandet tillsammans med Peter Haber och Mikael Persbrant, som har varit där sedan början av den senaste iterationen av Becks liveframträdanden.Vi har spelat tillsammans i över två decennier och är väldigt bekväma med varandra.

Man behöver inte vara grinig och irriterad. Det är möjligt att förutsäga ensemblens prestation, bra eller dåligt. Ändå finns det bästa kvar.Samtidigt tycker hon att det är en bra idé att försöka blanda ihop filmen på något sätt. Det finns redan planer för teatern, även om hon inte kommer att säga var eller när exakt, kanske allt blir klart till våren.

Hoppeligen rosket

Det faktum att hon är finsk och svensk verkar inte ha någon betydelse för vilka möjligheter hon har att åka rullskridskor.Det har aldrig verkat som ett problem för mig. Jag är uppvuxen i Finland och är flytande i språket, även om svenska är mitt modersmål. Många blir förvånade när de hör det för första gången. De tror att jag lärde mig svenska i skolan.

En annan missuppfattning hon ofta hör är att finländare måste vara snuskigt rika.Hon säger att det inte är meningsfullt men att hon är stolt över att vara finsk och svensk och att bevara finsk och svensk kultur är avgörande.Det finns till exempel det här ordet som får dig att tänka på gammaldags svenska.

Vi roskar bland annat om skräpet och hoppeligen (förhoppningsvis), som båda används av en hel del svenskar. Då säger vi inte att vi skär av fingrar; istället tvättar vi dem.Ibland känner jag att jag måste slå mig själv dumt. Till exempel när jag lämnar av min son på dagis och påminner personalen om att de måste komma in och byta kläder.

Aktuell: Spelar två Beck-filmer, numrerade 25 och 26.Medverkar i föreställningen av Stenhuggaren, av Camilla Läckberg. Det finns teaterscheman för sommaren eller nästa vinter.Karriär i ett nötskal: Skådespelarhögskolan i Helsingfors. Jag arbetade i Finland i två decennier inom film och teater.

Flyttade till Sverige och har arbetat med film, tv och teater där i nästan två decennier. Har uppträtt på Stadsteatern, Teatern, Plaza och Kungliga Operan. I Beck-filmerna spelar Lena Klingström rollen som polisen. Har haft nyckelroller i tv-programmen Rederiet och Radioskugga.

För att fira att jag fyllde 45 sa hon: “Jag fick barn sent i livet, och det betyder att jag har fått mycket lugn och ro. Jag känner mig inte gammal, och att fylla 40 känns inte lika skrämmande som att fylla 30.Jag kommer att fira min bröllopsdag med att säga “Ingenting.” En av mina närmaste vänner väntar barn snart, och jag hoppas kunna fira tillfället genom att gå på bröllopet.

Det jag önskar mig på min födelsedag är en utmärkt sockerskärare. Min nuvarande är riktigt svag.
Men jag lär mig på den hårda vägen att barn blir sjuka ibland.Läs detta just nu: “Mästa manus. En dramatikers dagbok av Lars Norén är vad jag läser just nu. Han skriver vackert, till och med om något så vanligt som att fånga en varg.

Den finlandssvenska ishockeyspelaren Stina Rautelin, 59, har gått bort.Det offentliggjordes på torsdagen på Svenska teatern i Helsingfors.Svenska teatern skrev på sin Facebooksida “Vi har goda minnen tack vare vinden, sällskapet och den outtröttliga skridskoåkaren.”

Hon är känd för sina roller som bland annat kriminolog och kapten. Förra veckans samtal”.Stina Rautelin minns varmt av Mikael Persbrandt, som såg henne i filmer som Dramaten och Beck. En krönikör för Aftonbladet, skriver han i sin egen stil.

Vi hade så roligt i Drama 1:s repsal 1 genom de många upprepningarna av Herr Puntila och hans dräng Matti; vi kämpade oss igenom varje Beck-film; vi talade länge i slutet av förra veckan; kära kära Stina, du lämnade oss alldeles för tidigt.Vila på fredagen””Skrattade mycket tillsammans”.SVT:s “Rederiet” spelade Rautelin som kapten Andrea Melin, en roll hon spelade. Där arbetade hon tillsammans med Bengt Baul.

Stina Rautelin Familj
Stina Rautelin Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!