Robin Williams Sjukdom

Sprid kärleken
Robin Williams Sjukdom
Robin Williams Sjukdom

Robin Williams Sjukdom – Det gick av som en bomb runt om i världen för sex år sedan. Robin Williams, en populär skådespelare, begick självmord efter att ha kämpat med missbruk och förtvivlan under en tid.Media svämmades över av historier om Robin Williams missbruk, med undantag för en djupgående titt på hans briljanta framträdanden i filmer som Good Morning, Vietnam, Döda Poeters Sällskap och Good Will Hunting (som han till slut vann en Oscar för) .

Men vad alla förbise var den underliggande diagnosen som dök upp under hans obduktion: ett långvarigt men okänt fall av psykisk sjukdom.När jag först började Googla på sambandet mellan Alzheimers sjukdom och självmord kom jag genast över berättelsen om Robin Williams eget självmord.

Jag hade hört från medicinsk personal att många av deras patienter hade avslutat sina egna liv kort efter att de fått en diagnos. De har inte kunnat släppa bördan av att vara en kolli, ett vårdpaket och en börda på sina nära och kära. Du kommer förmodligen inte att kunna få en läkare att prata öppet om detta. Så det dyker upp i en mängd olika sjukdomar.

När jag fick ett mejl i måndags påminde det mig om detta ämne. En man skrev om vad som hände hans fru i samma ögonblick som hon fick diagnosen Alzheimers.När läkarens samtal kom in sa min fru: “Jag tar mitt liv ifrån dig.” Hon rusade sedan ut för att leta efter de närmaste träden att hoppa från. Eftersom jag visste hur snabbt hennes humor kan förändras, lät jag personalen ta hand om henne medan jag läste vad läkaren hade skrivit i hennes tidningar, eftersom de inte avslöjade hur allvarlig hennes Alzheimers var.

De hittade en mindre form av Alzheimers sjukdom.En oroande trend genom historien tyder på att det finns en hög självmordsfrekvens även bland dem som nyligen fått en diagnos, klarar av den och har tagit beslutet att avsluta sina liv innan de har utvecklat de kognitiva förmågor som krävs för att utföra ett självmord .

I augusti 2014 drog Robin Williams tillbaka till sitt hem.Två år senare stod hans fru Susan Williams upp inför en konferens med 1 000 amerikanska neurologer och avslöjade de verkliga orsakerna till morden. I en gripande inledning förklarade hon att avslöjandet att Robin Williams led av den långvariga och relativt okända psykiska sjukdomen Lewy Body Dementia (LBD) blev tydligt under obduktionens gång.Symtom som illamående, kräkningar, svårigheter att svälja, koncentrationssvårigheter, paranoia och till och med hallucinationer började dyka upp tidigt.

Lewy body demens påverkar kognition, känslor och beteende.Efter att Robin Williams diagnostiserades med Parkinsons sjukdom och fick medicin upptäcktes att han också led av lindriga skakningar. I efterhand bestämdes det att just denna feldiagnos kunde ha bidragit till Robin Williams depression.

Susan Williams berättar för alla neurologer hur hon hade sett tecken i det förflutna men hade skrivit av dem som ett resultat av att skådespelaren blev hypokinetisk eller nervös innan stora filmrullar. Men efteråt insåg hon svårigheten med uppgiften och utsatte sig för olika former av expertråd. Ingen kunde kommunicera i Lewy Body.

Robin Williams insåg på egen hand att han hade gjort något fruktansvärt fel. När det blev för tungt i hans huvud sa han till sin fru: “Jag skulle vilja terstarta min hjärna.” Frasen “Har jag Alzheimer?” Dessutom, “Är jag galen, eller vad?Det var en mörk tid för Susan Williams, som det är för alla som ser sin närmaste älskade försvinna in i tomrummet.

Det kändes som att han var full i alla sina symptom, och jag visste att jag också var full, så jag följde honom ner i mörkret.Susan Williams förklarar sin fars sjukdom med att säga: “Det kändes som om en terrorist hade tagit över min mans hjärta.”

Problemet var att symtomen dök upp och försvann snabbt. Robin Williams var helt på bollen på dagar (eller timmar), och helt utanför väggen på andra.Hans terapeut hade redan bestämt sig, precis innan hans självmord, att gå igenom hans symtom och registrera dem på ett diagram med Lewy Body-indikatorer. Allt förblev oförändrat förutom hans hallucinationer, som hans läkare senare kom fram till var ett bevis på att han framgångsrikt hade behållit för sig själv.

Det beslutades dock att en omfattande neurokognitiv undersökning skulle genomföras. Det var en period av inaktivitet. Samtidigt förändrades hans medicinering, och en dov värk satte sig i hans hjärta.Susan, som kände Robin Williams väl, tänker med glädje på hans sista timmar på jorden. Senare förklarar hon att deras Lördag var som en väldigt lång dejt. I söndags började jag få hopp igen.

Som vanligt rapporterade de om en trevlig kväll. Robin Williams hade sin egen privata fristad för att hantera sina sömnproblem.En hängande kruka upptäcktes i sovrummet tidigt nästa morgon.Lewy Body är en av fyra typer av demens, där Alzheimers är den vanligaste. De andra två är frontotemporal demens och vaskulär demens.

Robin Williams Sjukdom

Stel och udda drömmar är de första symtomen som dyker upp. Andra symtom inkluderar minskad medvetenhet, agitation och desorientering. Hallucinationer, sorg och andra psykiska problem visar sig vanligtvis senare under en allvarlig sjukdom. Men också Parkinsons symptom som stela muskler, promenader med små steg, långsamhet och skakningar.

Precis som med Alzheimers finns det inget botemedel eller ens effektiv behandling för Lewy Body-sjukdomen. Robin Williams, en av världens mest älskade och välkända komiker, tog sitt liv i augusti 2014.Efter att han lämnat kom nyheten ut: hans fru hade berättat för honom om den mystiska diagnos som sjukhuset hade gett honom för hans sjukdom.

Susan Schneider har citerats för att säga: “Depression var bara en liten del av det som gick fel.”
Den 11 augusti 2014 förlorade världen en av sina roligaste och mest begåvade komiker och skådespelare: Robin Williams. Han har haft en fruktbar och lovande karriär inom ståuppkomedi, som komisk biroll i filmer som “Mrs.

Good Will Hunting och Society of Dead Poets, samt lättare rätter som Mrs. Doubtfire och Night at the Museum. Robin Williams var känd för sina komiska roller i Hollywood, men under ytan kämpade han med ångest och melankoli.

Efter att ha gått igenom två äktenskap och producerat tre barn hittade Robin Williams äntligen sitt livs kärlek i Susan Schneider 2007. Utan några Hollywoodstjärnor i sikte stod det lyckliga paret värd för en fest i Napa Valley för 120 gäster 2011.Robin Williams glömde sina likes på Facebook.

Efter bröllopet flyttade paret in i ett vackert hem i San Francisco med utsikt över Golden Gate-bron. Men deras lycka varade inte för evigt; efter att Robin Williams dog började allt låta likadant. När han agerade på sin sista bild, Natt p muséet 3, såg hans medarbetare att han fick allt svårare att få sina replikes, något han aldrig hade kämpat med tidigare.

Robin spelade på att förlora vadet, och han visste det. Kan du sätta dig själv i hans skor och återuppleva ögonblicket han insåg att han hade bränt ut sig? Och det är inget han sannolikt kommer att lära sig namnet på eller känna igen i framtiden. Susan Schneider sa 2016 (två år efter tillverkarens död) att inget han eller någon annan kunde ha förhindrat det.

Robin Williams sjukdom diagnostiserades felaktigt som Parkinsons sjukdom kort före hans död. Eftersom symtomen inte tydde på Parkinsons sjukdom lämnades hockeyspelaren med fler frågor och mer frustration och oro. Han sa god natt till Susan den 11 augusti 2014 och tog sedan sitt liv den natten.

Vad jag visste om sjukdom efter min mors död

Skandalen dök inte upp förrän efter hans död. Robin Williams hade inte klassisk Parkinsons sjukdom utan snarare Lewy body-demens, en sorts demens som kan yttra sig i hallucinationer och sömnlöshet. I den första intervjun Susan gav efter sin fars död avslöjade hon att han hade lidit av en sjukdom som ingen kände till.

Robin dog av lewykroppsdemens. Han miste livet på grund av det. Ångest var ett mycket större problem än depression, som bara var en liten del av vad som pågick. Susan Schneider sa i en intervju att jordbävningen var “enorm”.

Läkare har förklarat nattskräcken för henne. Robin Williams tillbringade sina sista år med att leva sitt bästa liv. Personer med Lewy body demens har samma livskvalitet som de med Alzheimers sjukdom.
Lewy body demens är en mycket dyr sjukdom. Den saken är en mördare. Doktor Bruce Miller har beskrivit sjukdomen som snabb och progressiv.

Susan Schneider tyckte att det var ganska enkelt att sätta ett namn på den sjukdom som hade konsumerat hennes livs vård.Därifrån gav jag den här sjukdomen ett namn, samma sak som jag och Robin hade letat efter. För över två år sedan tog Robin Williams sitt liv på grund av svår depression. Han var 63 år gammal och hade utvecklat en neurologisk störning som kallas Lewy body-demens, som har kopplats till Parkinsons sjukdom.

Nu har hans syster Susan Schneider Williams skrivit en essä hon kallar “Terrorist inuti my maker’s heart”, där hon beskriver skaparens sista dagar. Williams skriver bland annat om Robin Williams önskan att kunna “starta om hjärnan” och hans panikattacker under ett filmframträdande där han inte lyckades få några skratt från publiken.

Williams avslutar sitt tal med orden “Ge inte upp” och vänder sig till forskarna som arbetar med att förstå psykisk ohälsa. Maken Susan Schneider avslöjade på torsdagen att Robin Williams hade fått diagnosen Parkinsons sjukdom strax före sin död.

Nu tror experter att det kan ha funnits ett samband mellan Williams sjukdom och hans självmord.Mer än hälften av alla Parkinsonspatienter lider av depression, enligt American National Parkinson Foundation.Schneider skriver i brevet att de hoppas att Robins tragiska död skulle föranleda mor.

Robin Williams Sjukdom
Robin Williams Sjukdom

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!