Prinsessan Leias Familj

Sprid kärleken
Prinsessan Leias Familj
Prinsessan Leias Familj

Prinsessan Leias Familj – Förutom att vara tvillingsyster till Anakin och Luke, föddes Leia till Anakin Skywalker (Darth Vader), Padmé Amidala och Luke Skywalker. För att skydda barnen från deras onda far och den klädda Palpatine, bestämde sig Obi-Wan Kenobi för att hålla isär dem när de växte upp.

Två av de mest älskade karaktärerna i Star Wars, Leia och Luke, blev avlägsna på grund av det. Luke växte upp med sin bror och syster på Tatooine, medan Leia tillbringade sin barndom på Alderaan sedan hans frus död, Breha Organa, adopterades. Leia kämpade mot greve Palpatines fruktansvärda rytmiska imperium som en allierad till motståndet.

Hon hade precis tagit kommandot över Dödsstjärnan, den nya kejserliga superskurken, och var på väg att uppmana den gamle Jedi-befälhavaren, Obi-Wan Kenobi, att kapitulera till rebellerna. Men på grund av tvivel om hennes identitet, bortförde Darth Vader Leia och skickade henne till Dödsstjärnan.

Men Leia fångades efter att R2-D2-androiden framgångsrikt gömt ringarna. Leia finner motvilligt sin tillflykt till Dantooine, planeten dit rebellerna har sökt skydd mitt i kaoset, medan hemplaneten Alderaan gör sig redo att bli vräkt. Gran Moff Tarkin, de döda stjärnornas högst rankade förrädare, ger order om att Alderaan ska förstöras så att de döda stjärnorna kan bli ännu kraftfullare.

Till slut lyckades Han Solo och Luke Skywalker ta sig bort från Dödsstjärnan och nå rebellbasen på Yavin IV, där de hotade Leia. Efter rebellernas förstörelse av Dödsstjärnan, skapar Leia djupa känslor för Han Solo och blir nära Luke. Ett framträdande av prinsessan Leia Organa görs i Carrie Fishers Star Wars-film.

Prinsessan Leia av Alderaan är inte bara medlem i Jedi-senaten, hon är också agent för Rebel Alliance. I den ursprungliga Star Wars-filmen från 1977 gjorde hon sin debut. Hon omintetgör planerna för den onde Sith-ledaren Darth Vader och hjälper till att få ner det kejserliga rymdskeppet Death Star.

I filmen The Empire Strikes Back från 1980 avvisar Leia Vader och tar kommandot över en rebellbas, trots sina känslor för smugglaren Han Solo. Leia hjälper Han Solo när han försöker befria Luke Skywalker från prisjägaren Jabba the Hutt i 1983 års Return of the Jedi. Att hon är Lukes halvsyster och Vaders dotter görs allmänt känt.

Anakin Skywalker är en före detta Jedi Knight som enligt prequelfilmen Revenge of the Sith från 2005 skulle bli Darth Vader. Senator (och ex-drottning) Padmé Amidala av Naboo, tvillingarnas mamma, dör strax efter bröllopet. Senator Bail of Alderaan och dansaren Breha Organa är Leias väktare.

Rollen som Leia som antagonisten som kämpar mot Första Orden i den efterföljande trilogin är avgörande. Efter att ha väntat i skuggorna på altaret som den första verkställaren för den första förordningen, döptes Ben Solo, son till Hon och Han, om till Kylo Ren.

Det avslöjas i 2019 års The Rise of Skywalker att Leias bror kort utbildade henne till Jedi efter Return of the Jedi. I filmen blir Rey – den enda kvarvarande Jedi – en mentor till Leia. Leia dyker upp i epilogen som en Force-sighting med Luke, även om hon dör i slutet av filmen.

För en ikon från 1980-talet har Leia, en av de mer populära karaktärerna i Star Wars, varit en ledstjärna för feminister och en inspiration för andra heroiska hjältinnor. Hon har varit med i många kända shower och varor; andra medier har hänvisat till henne eller parodierat henne; och hon har till och med gjort ett framträdande i det nu kanoniska Star Wars Expanded Universe.

Hennes “kanelbulle” frisyr från Star Wars (1977) och hennes metallbikini från Return of the Jedi (1985) är båda ikoniska plagg. Fisher nominerades till två Saturn Awards, en för bästa skådespelare, för sitt arbete i A New Hope och den andra i Jedi Returns. Efter det fick Fisher en postum nominering för bästa kvinnliga huvudroll från The Last Jedi och en Saturn Award-nominering för The Force Awakens.

Ursprungsberättelsen om Leia och de andra stora Star Wars-karaktärerna avslöjades av George Lucas 1999: I originalet var huvudpersonerna gamla generaler och prinsessor. I den parallella handlingen var en bonde, hans son och dottern – som var en integrerad del av filmen – alla inblandade.

Luke porträtteras för närvarande av dottern till Mark Hamill. I en berättelse om två bröder jämförde jag en av dem med en syster. Den yngre systern fick förtroendet att föra tillbaka sin äldre bror till sin far från fängelset. Leia spelar rollen som den halshuggna tonårsdottern till kungen och drottningen av Aquilae i den tredje Star Wars-filmen; filmen presenterade också Biggs och Windy, två bröder; och Biggs gjorde en triumferande återkomst i den fjärde filmen och spelade rollen som Lukes barndomsvän.

Leia var vegetativ när hon “dotter till Owen Lars och hans fru Beru … Lukas kusin – tillsammans besöker de graven till hans mor, som omkom med sin far på en planet som förstördes av Death Star .” I en senare sammanfattning av handlingen får vi veta att Leia faktiskt är “Leia Antiller”, dottern till den fridfulla planeten Organa Majors borgen Antillerna. I det sjätte avsnittet avslöjades det att “Leia Organa” faktiskt var en alderaanit.

En av huvudkaraktärerna i de tre ursprungliga Star Wars-filmerna (avsnitt IV-VI) som släpptes från 1977 till 1983 är prinsessan Leia Organa av Alderaan, senare känd som General Leia Organa. Carrie Fisher presenterar rollen som henne.

Prinsessan Leias Familj

En kort biografi

Den säkraste positionen är att lägga sig på en mjuk kudde, som en fotkudde. Du kan hoppa över diskussionssidan och bara ta bort saker som inte kräver godkännande. Leia är dotter till Anakin Skywalker (Darth Vader) och Padmé Amidala; Luke Skywalker är hennes tvillingbror.

Obi-Wan Kenobi och Yoda valde att hålla isär barnen när de växte upp så att de kunde vara säkra från greve Palpatine och hans onda far. Som ett resultat glider Leia och Luke isär när de går in i vuxen ålder. Leia växer upp på planeten Alderaan eftersom hans hustru, drottning Breha Organa, blev adopteradssom hon växer hos sin faster och farbror på planeten Tatooine.

I början av Star Wars-striden gör Leia sin debut. Bland rebellerna som kämpar mot det hemska ryska imperiet under storhertig Palpatines ledning är hon en framstående person. På sin resa för att träffa Obi-Wan Kenobi, den tidigare Jedi-befälhavaren, har hon säkrat sigillen på Dödsstjärnan, imperiets nya vapen, i ett försök att övertala honom att ansluta sig till rebellerna.

Ändå tar Darth Vader (som inte är medveten om att Leia är hans dotter) henne till slottet och guidar henne till Dödsstjärnan. Innan Leia gifter sig använder hon R2-D2-roboten för att smyga undan ringarna. Mitt i sin hemplanet Alderaans förestående attack, namnger Leia slarvigt Dantooine som platsen för rebellernas underjordiska bas.

Grand Moff Tarkin, den högst rankade befälhavaren för Dödsstjärnan, beordrar fortfarande förstörelsen av Alderaan som en demonstration av stjärnsystemets kapacitet. I efterföljande händelser förråder Han Solo och Luke Skywalker Leia, men de kan fly från Dödsstjärnan och nå rebellbasen på Yavin IV.

Efter rebellernas förstörelse av Dödsstjärnan utvecklar Leia starka känslor för Han Solo och växer nära Luke. Jedi-imperiet avslutas med att Darth Vader, Leia och Han frikänns. Jabba the Hutt, en gangster, anställer Han Solo som prisjägare efter att han förrådt Leia och utsatt honom för tortyr och frysning.

Han hade redan erkänt hennes kärleksförklaring, så hon presenterar den för honom innan han går ner. Trots det kan Leia och Chewbacca fly med hjälp av Hans bekanta Lando Calrissian; medan hon rymmer sätter hon till och med sitt liv på spel för Luke.

Ett år på vägen, med Leia vid hans sida, belägrar Luke och Lando Calrissian Han Solo. Han tinar upp Leia som har klätt sig till prisjägare, men först inte vet med vilka människor han pratar med. Enligt Leia är det någon som bryr sig om dig. Medan Luke blir förvånad, vänder Jabba framgångsrikt om deras flygning. Jabba dödas av Leia när hon stryper honom.

I Jedi Returns berättar Luke för Leia att de är tvillingar. Deras närhet till en döende Yoda och Obi-Wan Kenobis andra har nyligen utbildats av Luke. Leia och hennes allierade kunde ta ut Endor-generatorn genom att arbeta med Han Solo. För att den nya Dödsstjärnan ska kunna starta ett anfall kommer rebellerna att behöva denna generator.

Leia lämnar honom hängande genom att berätta om symbiosen, men Han Solo märker att Leia och Luke är ett bra lag och tror att de älskar varandra. Leia, Luke och Han går samman med jedin för att fira triumfen över imperiet i slutet av Jedins återkomst.

Star Wars: The Force Awakens, avsnitt sju, avslöjade att Leia och Han har en son. Sonen till Ben Solo har blivit en Dark Side-medlem och gått under namnet Kylo Ren. Leia har gift sig med Han Solo och fått tre barn – tvillingarna Jacen och Jaina, samt Anakin, den yngre sonen – i bokserien Young Jedi Knights, som utspelar sig några år efter händelserna i Jediernas återkomst.

Till och med Lukes tvillingsyster har varit beredd att åka på Jediorden. Framför dig på planeten Coruscant står Luke, Leia och resten av familjen. Prinsessan Leia, en vördad ledare, har bestämt sig för att möta ondskan direkt. Lista över roller: senator, general, syster, mamma, dotter, vän… Prinsessan Leia Organa är en central figur i Star WarsTM-kanonen.

“Hjälp mig, Obi-Wan Kenobi, du är mitt enda hopp” är Leias frenetiska rop som R2-D2 projicerar, och många skulle säga att det är raden som verkligen initierar den ursprungliga Star Wars-trilogin. Som först introducerades i Star Wars Episod IV, “Ett nytt hopp,” I kampen mot det mörka imperiet och Darth Vader, Sith Lord, är Leia en agent i rebellalliansen. Leia är en orädd ledare, fast besluten att förstöra hela Imperiet under hela trilogin.

Leia är aldrig långt ifrån händelserna när hon räddar sina vänner eller flyr från Dödsstjärnan. När den ursprungliga trilogin avslutades hade Leia förrådt imperiet, fallit pladask för Han Solo och upptäckt sin tvillingbror Luke Skywalker. Fansen kan få en glimt av general Leia Organa igen i den kommande Star Wars-filmtrilogin, som börjar med avsnitt VII: The Force Awakens, när hon ledde motståndsrörelsens kamp mot den skräckinjagande First Order.

Prinsessan Leias Familj
Prinsessan Leias Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!