Sprid kärleken
Peter Mangs Pappa
Peter Mangs Pappa

Peter Mangs Pappa – Nyheter24 delar några av de vanligaste frågorna som svenskar googler på den dömde seriemördaren och hans brott. Det betyder att Peter Mangs blir 52 år 2024, eftersom han föddes den 4 mars 1972.

Familjen till Peter Mang – vilka är hans föräldrar?

Rudolf Mangs, Peter Mangs pappa, flyttade till USA 1990 efter att hans föräldrar skildes när han var två år gammal. Under tre år, från 1996 till 1999, bodde Mangs med sin far i Florida. Hans far har gjort flera framträdanden i media efter mordet på Mangs. En 2012 främmade Kvällsposten om han kan förlåta sin sonens våldshandlingar.

Så perfekt. Eftersom han är mitt barn har jag ingen anledning att vanära honom. Han sa till tidningen att gudfäder borde göra det. Enligt Expressen studerade Peter Mangs musik på gymnasiet och ska ha byggt elbasgitarrer när han var tonåring. Senare gick han på en folkhögskola som specialiserade sig på jazzmusik. Seriemördaren Peter Mangs visste tidigt vad han hade gjort mot sin pappa.

Pappa valde att inte ringa polisen utan hjälpte honom istället få mer godis. Det bekräftar “Raskrigaren” av religionshistorikern Mattias Gardell, som släpps på måndag. Jag tog genast avstånd som en orm när Peter berättade vad han hade gjort. Herr Mangs säger till Kvällsposten att han hade mycket fantasier.Delar från boken är nu publicerade på Dagens Nyheter, där det uttrycks att pappan kan ha varansett mer om sonens dåd än han tidigare erkänt.

I april 2013, två mord och åtta mordförsök dömdes 43-åriga Peter Mangs till lifetime fängelse.
Dessförinnan var det känt att mangarna hade beställt pistolgrepp, lasersikten och andra vaping-förnödenheter från USA, och att detta hade levererats till adressen till mangarnas far Rudolf i delstaten Florida.

Men Rudolf Mangs har ställt sig frivilligt för att avslöja vad de innehöll. Boken beskriver hur Sånepolien besökte hans hus 2011 och fick reda på att Rudolf Mangs, enligt hans egna ord, inte hade brutit sitt löfte om vad paketet innehöll. Då beslutade Skånepolisen att inte väcka någon åtal mot honom. Kriminalutredaren David Sjöman, som var med under förhandlingen, säger till DN att de inte längre var inblandade i den delen.

Attraheras av laserstrålen

I Mattias Gardells bok nämns bland annat att Rudolf Mangs skickade en pistolpipa till sin son och kände på laserljuset. Jag är bekant med hur mycket som är involverat med lasersikt. Har man en laser är det en otrolig hjälp, säger Rudolf Mangs i boken. Jag hade redan skickat en pistolpipa till Peter och det är verkligen pinsamt. Tyvärr är jag inte så bra på att ligga ner på det sättet.

Bilden av Rudolf Mangs som finns med i boken visar också att han hade ett stort intresse för dockor. Gardell schilderar hur han och sonen tog på vapenmässor, vapenhandlare och skjutbanor i 1990-talet, hur Peter Mangs igen gick med i en pistolklubb och skaffade egna pistoler. Så småningom började han använda sin pappa som guide. Det första mordet på Peter Mang började några månader senare.

Berättade för min pappa

Boken går nu vidare och beskriver hur Peter Mangs berättade för sin far om mordet. Om hur han skötte den som bor i en lägenhet i Malmö och där trängde sig in. Rudolf Mangs har också intervjuats av Kvällsposten, där han avslöjar att han i hemlighet avslöjade sin sons uppgifter först. Säger Rudolf Mangs att det gick in genom ena gerät och ut genom det andra. Jag tog genast avstånd som en orm när Peter berättade vad han hade gjort. Hans fantasier var mycket mycket, fortsätter han.

När han berättade det för dig?

För en tid sedan var det i Malmö. Enligt Gardell ska han ringa mig. Det spelar ingen roll, säger Rudolf Mangs. Omvänt bekräftar han informationen om att han hjälpte sitt barn med att köpa ett lasersikte i USA. Det är olagligt att han så tog till att sonen fick en extrapipa skickad från USA till sin Glock.

Core roll speared

Extrapipan var avgörande i utredningen av skadorna. För att undvika polisen sydde Mangs ihop flera garnbitar. Jag förstår mig inte på denna vapenhysterin i Sverige, men det är olagligt i USA. Du kan behöva köpa en pip ibland när du är sjuk. Enligt Rudolf Mangs, “Peter förklarade det för mig.” Han tillägger, “När den svenska polisen kom för att förhöra mig sa jag samma sak till dem.”

Peter Mangs Pappa

Hade du redan skickat både pipan och lasersiktet?Enligt Rudolf Mangs, nej. Mordet på hans son i Florida, där han är bosatt, har varit föremål för tidigare intervjuer med Kvällsposten. Trots sitt gråa hår älskar Rudolf Mangs sin son, enligt tidningsskribenten Diamant Salihu i juli 2012:

Så perfekt. Eftersom han är mitt barn har jag ingen anledning att vanära honom. Då kommer Guds tjänare att göra det.Under ett av deras samtal säger Rudolf Mangs till Mattias Gardell: “En dag kanske Peter står för sig själv.”Rudolf Mangs bestrider att han sagt det på frågan från Kvällsposten om avgången.

“Men det var en bluff som kom med den situation du befinner dig i nu med enorma muslimska människor, vad ska vi kalla det … invandring”, säger Rudolf Mangs. kvp: Är du hyllar din sons gärningar kan du det vara som? Rudolf Mangs, som säger sig endast ha avsett de fraktionerade strömmar som finns i Sverige, svarar med ett rungande “nej, nej, nej, nej, nej.”

“Var ingen beundrare”

Även enligt Mattias Gardell ska Rudolf Mangs ha blivit glad när han hörde att Olof Palme hade blivit mördad. Ja, jag var definitivt inte ensam på Palme, men jag tror inte att jag var den enda, du förstår vad jag menar. Det är inte för att glädjas över ett mord, men han var en kontroversiell figur på många sätt.

Säger du att du var glad över att han blev dödad? Nä, han har väl tolkat det på sitt sätt,”säger Rudolf Mangs. När han vistades hos Rudolf Mangs i flera dagar skiljer sig Mattias Gardell i sin bok om hur han fick sova i samma rum som Peter Mangs hade fått. Inne i rummet finns ett valv där Gardell upptäckte knivar från Tredje riket som varit bundna med rep.

Stämmer det att det rummet innebär att du har knivar och annat från nazitiden?

Jag tror att det finns två stilar i min knämontering. Det är inte nazisten jag. Hitler beundrar inte min beslut. “Han var en galning på heltid”, säger Rudolf Mangs. Den gamle Rudolf Mangs säger att han är djupt ledsen över mordet på sin son och även över hans dotter Ninas död av en överdos narkotika.
Han säger att det inte går en dag då jag inte tänker på det och nämner sina skuldkänslor över att ha skilt sig från det modiga mama för barnen.

Han säger att det skulle få varit härdat i stället och talar inte om hur han senare försökte prata sonen tillrätta när denna i samtal med sin pappa lade fram sin rasista ideologi, Sedan blev det inte så, säger Rudolf Mangs. Seriemördaren Peter Mangs, som varit inlagd i Malmö i några månader, berättade om det för sin pappa i en ny bok. Trots motviljan hjälpte hans far honom att bli spottad.

Hans far hjälpte honom att köpa två pistolpistoler i USA två månader innan Peter Mangs började sitt första mord i juni 2003. Under åren som följde, inklusive gripandet i oktober 2010, dödade Mangs ytterligare en person och försökte döda flera till.

Religionsforskaren Mattias Gardell erkände Mangs dåden för ses pappa i boken “Raskrigaren”. Under tio tretimmarsintervjuer har Gardell tagit med mördaren och har händerat kontakt med pappan.
I sin berättelse beskrev Peter varje detalj av morden och skottlossningarna. Papa säger i boken att jag visste allt, enligt Aftonbladet.

Försäljning av lasersikten

Dad hjälpte honom skaffa ett lasersikte efter sonen berättat det. Papa reminisces om att han vett vad sonen hade gjort i det boken. Han träffade mig någon gång att han hade gjort de här dåden, men jag hade inte ansak att tro på honom. Pappan säger till Aftonbladet att han såg det som en fruktansvärd katastrof. När Peter Mang var liten, växte han upp i Malmö? I en artikel i Aftonbladet står det att Peter Mangs tillbringade en betydande del av sin barndom i en hyresfastighet i området Lindängen i Malmö.

Peter Mangs Pappa
Peter Mangs Pappa

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!