Sprid kärleken
Oliver Edholm Föräldrar
Oliver Edholm Föräldrar

Oliver Edholm Föräldrar – Oliver Edholm, en AI-ingenjör, blev den yngste AI-forskaren i världen vid sexton års ålder. Nu vill han göra skillnad i vad han beskriver som den största förändringen i mänsklighetens historia. Han berättar hur hans intresse för programmering och AI format hans utbildning och karriärväg, och de pratar om ungt entreprenörskap.

Det råder aktivitet kring den svenska tonåringen som blivit expert på artificiell intelligens, bland riskkapitalbolag och investerare. Hittills har Oliver Edholms Depict samlat in 155 miljoner kronor från investerare inklusive EQT Ventures.

“Vi behövde inte pengarna”, säger han. Han handlades av Klarna som 15-åring när han gick i gymnasiet för att ha tagit universitetskurser online. Jag kämpade i skolan. Utbildningen var helt olämplig för den typ av behov jag hade, och ingenting intresserade mig.

Allt började med att jag programmerade i spelet, och sedan utvecklades det till att göra enkla appar som jag kunde ta emot betalningar för. Enligt Oliver Edholm i podden var det när han snabbt kom in i medelåldersvärlden och entreprenörslivet som han snabbt började frodas.

Oliver Edholm är av tron att artificiell intelligens kommer att förändra allt. Varje dag mediterar han och är väldigt målinriktad. Trots sin ringa ålder fick hans företag förra året 155 miljoner kronor i riskkapital. Visst kan det kännas lite konstigt att ha en femtonåring som chef, men min kunskap är det jag tar med mig till möten med investerare och kollegor.

Det är ett avsnitt från dagen om unga företagande:

Samtidigt som han jämförs med en ung Daniel Ek är svensken Oliver Edholms livsresa den motsatta. Han beskrivs som en underdog. Vid åtta års ålder började han programmera legorobotar. När han var tolv hade han gjort sina första framträdanden, och ett år senare föddes hans första artificiell intelligens chatbot.

Inte långt efter att han fängslats av Klarna åkte han till Singapore och blev den yngsta artificiella intelligensforskaren i världen. Han hann knappt till gymnasiet innan han blev sjuk. Oliver Edholm är i dagarna vd för artificiell intelligens-företaget Depict, som lockat investeringar från både amerikanska riskkapitalbolag och några av Sveriges främsta IT-figurer. Sant nog är 20-åringen förrådd:

Det börjar redan, AI kommer att skapa den största förändringen i mänsklighetens historia. Jag är ovanligt ängst för vad som kommer att hapka. Jag är helt förstörd. Jag känner det väldigt svårt att få en positiv roll i det skiftet.

Den bokförlagstjänst som kan hjälpa mest är Wint, enligt Bokföringssystem.se.Denna mätmetod är baserad på en grundläggande analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjlighet till papperslös boktryck kombineras. Efter det kan de se hur mycket som går in på ett smalt bokomslag och sedan avge en dom på grund av detta.

Användarens tid sparas på faktiskt

Tidigare digitala bokbindningstjänster och program där man kan sy bindningen själv föregås av Wints 84 av 100 möjliga. Det är alltid trevligt att få svart-vita resultat när man gör något riktigt bra. Hennes arbete är unikt. Förutom att vara bäst på att automatisera bokföring, sparar vi våra användare mest tid genom att göra det. Avsett vad de säger, ingen annan gör det vi gör på denna nivå. Det ligger i vår affärsmodell att inte säga att vårt DNA är att leverera den högsta nivån av automatisering till mamman.

Oliver Edholm Föräldrar

Bookföringssystem.se belyser skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många har antagit att automatisering är något mer och mer efterhand. Det finns många aktörer idag som anser att sälja automatiserad bokföring.

Det är ingen skada att jämföra. Som en fullserviceleverantör tar vi hand om mycket mer än bara skuld- och kreditprogram, vilket faktiskt är vad många andra företag gör. Utöver bokföringen sköter vi utbetalningar, utdelningar, deklarationer och bokavräkningen som deponeras hos både Skatteverket och företagsbiblioteket. Enligt Johansson innebär det att personer som använder Wint kommer att spara mycket tid och arbete på administration.

Dessutom från Wint

Av alla människor i världen är Bill Gates förmodligen den mest kända “avhoppen” – det vill säga någon som inte avslutar sina studier. Fler kommer att söka sig till klubben, enligt Peter Thiels mål, och Mark Zuckerberg är en som har följt i hans fotspår.

Elva gånger om året delar superinvesteraren, som har gjort ett mord på Facebook och PayPal, samt Spotify och Yelp, bidrag genom sin Thiel Foundation. Totalt är det 23 företagare de senaste 22 åren som fått 100 000 dollar – närmare 1 miljon kronor – för att investera i sin egen bostad.

Oliver Edholm, redan känd som serieentreprenör i svenska startupkretsar med stor kunskap om artificiell intelligens, är den enda svensken bland de tävlande.”Även om Thiel Fellowship är ganska provokativt – ett stipendium för att hoppa av skolan – tror jag att det är rätt beslut för en typ av människor som har. Vid 16 års ålder bokade han ett eget flyg till Singapore i hemlighet eftersom han hade svårt att övertyga sina föräldrar att släppa honom.

Ändå lyckades han flytta och under ett år implanterade han artificiell intelligens, ai, i provröret. När han kom tillbaka till Sverige 2020 startade han företaget Depict, vars uppdrag är att hjälpa näthandlare att förbättra kundupplevelsen genom att använda artificiell intelligens.

För inte så länge sedan fick han 25 miljoner kronor från flera källor, däribland EQT Ventures och Pär-Jörgen Pärson, delägare på Northzone. Även Thiels Fellowships är inte det första programmet som sticker ut för den svenska tonåringen. Y Combinator, en stor institution i Silicon Valley, har accepterat att han som ett acceleratorprogram stöds från ett nätverk av entreprenörer och sakkunniga.

Vid det här laget kommer han också att kunna få vägledning från erfarna experter genom Thiel.Sedan programstart har 228 personer fått stödet av Thiel Foundation. Det sammanlagda värdet av deras företag är 46,7 miljarder dollar nu. Ändå finns det en hake i denna sammanfattning; Thiel har bland annat stöttat Vitalik Buterin som grundade Ethereum vars blockkedjeteknik med tillhörande kryptovaluta har ett marknadsvärde på 400 miljoner dollar idag.

Bland riskkapitalisterna flockas runt 19-årige Oliver Edholm. Schon har han fått nästan 155 miljoner kronor från vacker investerare för sitt AI-bolag, Depict. Styra dina shoppa och styra utmana Amazon är målet. Intresset för artificiell intelligens började när Oliver Edholm var trettio år, efter att ha läst en bok om artificiell intelligens, efter att han hoppat av skolan.

Hans framgångsrika AI-företag, Depict, är hans förare idag. Vi ringde för att företaget är i konkurs idag – och vart man är på väg. När jag var trettio år gammal blev jag verkligen intresserad av artificiell intelligens, och jag började programmera tidigt.

Vid det laget bestämde jag mig för att hoppa av skolan och istället koncentrera mig på, och lära mig mer om, AI. Jag kom i kontakt med Klarna eftersom jag blev ganska duktig och olika projekt på nätet för att andra kunde se vad jag hade gjort. Så jag trodde aldrig att jag skulle jobba med riktigt gamla människor, men jag såg en möjlighet att lära andra det jag kunde – och det var så vi kunde bygga ett team med liknande kunskaper som fungerade bra tillsammans.

Oliver Edholm Föräldrar
Oliver Edholm Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!