Sprid kärleken
Göran Persson Förmögenhet
Göran Persson Förmögenhet

Göran Persson Förmögenhet – Varje statsminister Göran Persson blir alltmer lönsamt i sin näringsliv.
2015 hoppade han av sin tjänst som generaldirektör för statsskogen och blev delägare i Greengold, ett skogsbolag med en rad ekonomiska intressen. Göran Persson har förmögenhet närmar sig pê 200 miljoner och har aktier i bolaget värderas över 100 miljoner.

Göran Persson fortsätter att vara styrelseordförande i Swedbank. Han innehar också aktier för 74 miljoner kronor i Greengold, där han fungerar som chef. Granskningen av bolagets tillgångar avslöjar en uppsjö av kända personer, enligt Affärsvärlden.

Endast mars blev Swedbanks valberedning lämnat sitt förslag till årsstämman. Skåpet leds av Göran Persson, tidigare S-statsminister. Samtidigt är planen att styrelsen ska minskas från tolv till elva ledamöter.

“Det finns en väl fungerande och kompetent styrelse i Swedbank. Därför informerar vi alla medlemmar. Likaså vill vi tacka Bo Bengtsson för hans insatser i Swedbanks styrelse och önskar honom lycka till i hans nya roll som ordförande i Swedbanks styrelse. styrelse, säger styrelsens ordförande Lennart Haglund i en kommentar.

Ett beslut av Göran Persson meddelas av Swedbank. I ägardatabasen Holdings har Affärsvärlden lagt in Göran Perssons innehav. Han har värderat aktier i Swedbank till cirka 9 miljoner kronor. Vidare har han en andel på 2,1 miljoner kronor i Scandinavian Biogas Fuels International, som är ett mindre innehav.

Dessa två tillgångar är små i förhållande till värdet på tillgången i skogsbolaget Greengold Group, som investerar i skog. Deras jaktmarker inkluderar bland annat Rumänien, Storbritannien, Finland och Sverige. Holdings rapporterar att Göran Persson är värd 74 miljoner kronor och är bolagets verkställande direktör. Men den tidigare statsministern är långt ifrån den enda kända personen på Greengolds önskelista.

Nr. största ägare i bolaget är miljardär Staffan Persson. Tillsammans med familjen Pauls Ekhaga utveckling AB och miljardären Bengt Julander är även Anders Ströms Veralda högt rankad bland förmånstagarna. Enligt Holdings äger företagsmagnaten David Mindus också mer än 1% av kapitalet.

En annan känd ägarlist är förutom Torsten Jansson Lars Göran Bäckvall, en fastighetsmagnat värd miljoner kronor, komikern David Batra, och tidigare SE-minister Anders Sundström. På Greengold är Sorin Chiorescu VD, grundare och den näst största aktieägaren. Dessutom är han nuvarande styrelseordförande för budgetvänliga Rolling Optics.

Enligt Holdings uppskattning är det totala värdet av Grengold 617 miljoner euro. Även Förälsvärldens chefredaktör Peter Benson har en mindre andel i skogsbolaget, uppgående till 4 miljoner kronor (0,05 % av kapitalet). För snart femton år sedan lämnade Göran Persson politiken bakom sig efter en lång karriär. Persson har under de senaste åren faktiskt fyrdubblat sin inkomst som minister genom att ta på sig olika konsult- och styrelseuppdrag.

Örligt arvode på över 1 500 000 kronor hade Göran Persson som statsminister av Sverige. Den senaste tiden har Persson, som bland annat är styrelseordförande i Swedbank, en betydligt högre inkomst. Därmed har Persson mer än fyrdubblat den förmögenhet han hade som statsminister innan han avskedades 2006.

Direktör för företag med miljarder dollar i tillgångar

Utöver rollen som styrelseordförande i börsnoterade Swedbank är Persson även styrelseordförande i två andra bolag. Under 2019 redovisade “Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag” (LKAB) intäkter på över 31,5 miljarder kronor, vilket gör det till ett av bolagen.

Exakt tio miljarder kronor blev vinsterna. Persson har det andra ordförandeuppdraget i bolaget “Scandinavian Biogas Fuels International AB” som är egna sig åt framställning av biogasbränsle. Under 2019 spenderade de 407 050 000 kronor, men de överskred budgeten med tiotals miljoner kr.

Separera bolag med tillgångar värda över 70 miljoner kronor

Utöver sitt innehav i megacorp har Persson även ett eget företag, “Baven AB”, som han driver tillsammans med sin fru Anitra Steen och dottern Linnea Persson. Företaget är ett konsultföretag specialiserat på informations- och organisationsfrågor, skrivande och sysslar även med förvärv och värdering av värdefulla papper och fastigheter samt utomhus- och skogsprodukter, enligt företagsstadgan. De som tidigare var förälskade i Göran Persson lever nu ett liv skilt från sina tidigare älskare.

En total av 252 miljoner kronor är deras inkomster efter att de lämnade politiken. Berättar för Göran Persson att han nu kontaktar polisen när Expressen frågar om grupptalan. Under sin politiska karriär var de alla med i ett parti som ville höja skatterna, skapa mer jämställdhet och ena landet. Vidare har de alla deltagit i demonstrationerna och sjungit sången.

Göran Persson Förmögenhet

Verksamheten han driver, Baven AB, gjorde 11,8 miljoner kronor i vinst 2014, vilket är nästan en miljon kronor varje månad – och bolaget har självt runt 26 miljoner kronor i kapital. Partikulärt av tillgångarna är aktier i Campio Holding, en informationssystembok som är kontrollerad av Valedo, en riskkapitalfond.

En del av investeringarna kommer från det sörmländska godset som han och hans fru köpte 2006, och en del kommer från PR-byrån JKL, som är känd som den främsta lobbyorganisationen i svensk fastighetsbranschen, där Göran Persson är senior rådgivare. Hans hustru Anitra Steen är, 66 år gammal, ledamot i sju bolagsstyrelser. 1994 och 1995, under Göran Perssons tid som finansminister, var hon statssekreterare vid institutionen.

Saints slutspel i svensk fotboll

Hon var företagets verkställande direktör under flera år. Hon fick en mycket generös pension när hon gick i pension. Enligt de värderingar som publicerats i tidningen Affärsvärlden var Anitra Steens substansvärde 55 miljoner svenska kronor.

Hon är idag styrelseordförande och bland annat verkställande direktör för Svenska spel AB. 3,8 miljoner kronor var Steens inkomst 2014. Under en klassisk intervju med Carl Bildt i SVT sa Göran Persson följande om klassclowner: Snälla berätta inte om den svenska eliten. Jag är politiskt engagerad i att bekämpa klasskrigföring när alla mammor betalar bättre angivna barnbidrag.

Företag som gick med i HVB-hemmet

I dagarna sitter Pär Nuder i flera företags styrelser tillsammans med några av Sveriges rikaste ledare.
Förutom att sitta i styrelsen för ett av fastighetsmiljonärerna Erik Paulssons bolag är han verkställande direktör för finansmannen Anders Walls Beijerinvest. Han har också varit styrelseledamot i det Wallenberg-anslutna riskkapitalbolaget EQT.

Han gjorde dock ett riktigt stort misstag när han för några år sedan hjälpte vännen och partikollegan Jan Emanuel Johansson, 41, att sälja sin välfärdsverksamhet, Svensk Samhällsutveckling AB. Bolaget förvärvade flera verksamheter som bland annat sysslade med HVB-home och medföljande flygvärdinnor.

Enligt hans privata bolag Dabok AB drog in över 12,6 miljoner kronor under 2011, men exakt medan Nuder fick så mycket. Vinnare blev Jan Emanuel Johansson, tidigare socialdemokratisk riksdagsledamot som efter försäljningen köpte en vit Lamborghini Gallardo, ett supersportfordon med en ny prislapp på cirka 1,7 miljoner kronor.

Nuförtiden lever han det höga livet, har bytt in sin Lamborghini mot en Ferrari och en Porsche, och han har till och med en lyxyacht. Även om han har miljontals dollar är han fortfarande inte rik. Han startade nya företag som tjänar nya miljoner på timbasis på flygande ladugårdsförsäljning. Und det är självklart skattebetalarna som får vinsterna i hans bolag.

Erik Paulsson och Anders Wall är röstaföretagare. Jag arbetar inte bara med dem, men även med många unga företagare från Sverige. Vi behöver fler företagare i Sverige! Därför märks samarbetet tydligt av mina socialdemokratiska principer.

Hans författarskap fortsätter:

Inkomstskillnaderna och kompetensgapet är mycket stort i Sverige. Så det var dåligt när den förra regeringen så kraftfullt sänkte skatterna för oss med höga inkomster och fastigheter. Stefan Stern, 46, som tidigare beskrevs som spindoktorn för Socialdemokraterna, arbetade tidigare som statssekreterare för tidigare partiledaren Mona Sahlin innan han lämnade politiken. Han är nu Göran Perssons tidigare planeringschef.

I dagarna tjänar han över två miljoner kronor per år som kommunikationschef för familjen Wallenbergs mäktiga verksamhet, Investor. I centrala Stockholm, på Blasieholmen, har företaget sitt huvudkontor på Arsenalsgatan.

“Jag har aldrig trott på lika utfall”

Kontoret på övervåningen blandar lyx och kraft i klassisk stil med polerade marmorgolv och långa grönfärgade fönsterbehandlingar. En välklädd kvinna i receptionen informerar Expressen om att de behöver boka in ett möte med Stefan Stern när de besöker Investor och frågar efter honom. Det är då hon följer oss tätt till entrédäcket.

Det kan handla om att höja skatter och avgifter för bankerna, sade han. Även om att helt neka bonusar till bankernas högsta chefer. Efter att ha lämnat politiken blev han dock ordförande i Bankföreningen och höjde lönen betydligt till 175 000 kronor i månaden. Dessutom var han inte längre lika kritisk som vd.

Göran Persson Förmögenhet
Göran Persson Förmögenhet

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!