Moa Ilar Längd Och Vikt

Sprid kärleken
Moa Ilar Längd Och Vikt
Moa Ilar Längd Och Vikt

Moa Ilar Längd Och Vikt – Jag har haft en stor försäsong. Jag gick på diet och fick sedan corona i augusti. “När jag nästan var tillbaka fick min pappa ett hjärtimplantat med hjärtstoppare”, säger Moa Ilar, före detta Olsson. Nyheten på en träningsplan var uppenbarligen chockerande för landslagsidrottaren vars pappa fick en hjärtattack.

Jag fick sms:et från min syster när vi landade i Planica. På den nivån är det. Min pappa skulle ha dödat mig om jag hade åkt hem för hans skalle. Allt som krävdes var att stå kvar och göra ett bra jobb därefter. Han hade faktiskt blivit full. Han var på vårdcentralen när han fick hjärtstoppet och hade en shunt precis bredvid sig som gjorde HLR direkt.

“Släpp fötterna på marken

Det var en tuff tid i mitt liv, och han var borta i tre och en halv minut. Pappa har verkligen metodit allt. Efter en mental chock satte man fötterna på jorden och insåg hur tacksamma de borde vara för att få göra detta. Att endast gick det bra och Moa Ilar berättar att hon känner här både föräldrar en stor tacksamhet.

Han har en stor människor. På skägget, lite slitet. En svensk längdskidåkare, Moa Maria Ilar föddes som Olsson den 6 juli 1997 i Järna socken i Dalarnas län. Den 26 november 2023, i Ruka, Finland, vann hon masstartsloppet över 20 kilometer i fristil och fick sin första världscupmedalj. Hon har varit medlem i Svenska Skidförbundets landslag sedan 2014 och tävlar med Falun Borlänge Skidklubb på klubbnivå.[6] Hon har tävlat i flera världscuptävlingar, inklusive Tour de Ski 2020/21.

Bland de nationella framgångarna finns bland annat totalvinst i Volkswagen Cup 2019/20[9] och totalt fjorton SM-medaljer. Bland längdskidåkningen har Ilar ett VM-guld och ett OS-guld i lagsprint. Ilar imponerade vid 2021 års Swedenpremiären i Gällivare, där hon slutade trea i 10 km finalen, bakom Frida Karlsson och Ebba Andersson.

Den elfte Hon fick förtroendet inom världscuptävlingar i hösten individ. Under sin tid på Ruka satte Ilar personligt rekord genom att placera sig 12:a på 10 km klassiskt och 8:a i den efterföljande stafetten. Hon hade även tredje bästa istid i sprintstarten.

Ilar slutade på 16:e på 10 km fritt i Lillehammer och körde på en andraplats i stafetten i Sverige dagen efter ett spurtdrama mot världsnationerna Russland och Norge. Hon fick en steroidinjektion före söndagen i Davos och missade de återstående tävlingarna i oktober 2021 som ett resultat.

Ändå fick resultaten en plats i truppen till OS 2022 i Peking.[15] Under OS tävlade hon bara i skiathlon, där hon slutade på 45:e plats. En niondeplats på den klassiska 10 km i Lahtis var det bästa resultatet för resten av säsongen.

Med början av säsongen uppnådde Ilar två pallplaceringar i två starter i Swedenpremiären i Bruksvallarna; tvåa på 10 km klassiskt och trea på 15 km fritt.[16] Moa Ilar tävlade i skiathlonstafetten vid VM 2023 i Planica och slutade på 35:e plats.

Med en femtonde plats i sprinten och en fristilsseger på 10 km inledde Moa Ilar säsongen på Swedenpremiären i Gällivare. Vid världscuppremiären 2023 i Ruka slutade hon fyra på 10 km klassiskt och vann masstarten över 20 km fristil. Följande dag hölls världscuptävlingarna på Gällivare.

Moa tog sin andra pallplats i världscupen på lördagen genom att sluta trea i 10-kilometersfinalen med individuell start. I söndagens heat blev hon även uttagen att springa sista varvet för Sveriges stafettlag. Sverige vann stafetten och uppnådde därmed den första stafettsegern i världscupens damsida sedan 2007.[17]Under föregående säsong hade Rosjö möjlighet att tävla i världscupen. Inte bara var 24-åringens seger en fröjd, utan det var också en lättnad.

Vinnaren av sprinten i fredags, Calle Halfvarsson, kom inte till start och segraren Alvar Myhlback nöjde sig med en åttonde plats. I slutet av loppet hade 16-åringen problem med sin syn. Så är det när jag duschar då och då. Ändå blir jeg händ att se. Jag var faktiskt lite rädd på sista sträckan.

Alvar Myhlback säger att när han såg bollen stod han bara där. Fältets favorit, Jens Burman, lyckades inte hålla segertempot i ett lopp han redan planerade att hoppa över eftersom den lite ovanliga sträckan på 10 kilometer var för kort för hans smak.

Moa Ilar Längd Och Vikt

I den blandade zonen har hon pratat om vikten, hennes graviditet, hattar och hetta och hennes pappas hjärtproblem. Nu får 26-åriga Moa Ilar äntligen prata om vad hon är bra på. I Norge går debatten över vår vikt av tjejernas. På grund av sin vikt bänkades Kristin Størmer Steira från landslaget. Männen i Sverige är starka. Tremilen på Nove Mesto vanns av Johan Olsson i går.

“Jag är fem kilo tyngre än jag var tidigare”, säger han. 31-åringen vann sin tredje världscup, den andra för säsongen. Efter öppningsceremonin på Sjusjøen i Norge blev det dock tufft och Johan har varit borta en stor del av säsongen. Han har drabbats av olyckor och sjukdomar. Det har inte gått mer än fem månader sedan han meddelade att karriären var över.

Enligt Johans historia berättad för Sport-Expressen är en av anledningarna till att han plötsligt mår bättre än någonsin för att han har gått upp fem kg muskler. Uppsägning och karriärslut efter ett träningsnedslag den senaste veckan. I dag är han en av världens elithästar.

Du är inte längre hinder

Idag är Johan bättre än någonsin och hindras inte längre av sin skada. Jag har aldrig tidigare vunnit och hållit på, och det kändes så här bra. Jag har en sjätteplats vilket är världscupens bästa även om jag har tävlat ganska mycket. Av allt jag har gjort i Otepää är det det värsta. Det är någonsin min bästa säsong. “Två mål hade det varit omöjligt att drömma om i september-oktober”, säger Olsson till SportExpressen.se.

Finns det någon logik i detta?

– Jag tror fortfarande, på något sätt, att det finns. Jag har inte kunnat sätta en mycket hög kvalitet på flera saker. Jag har ibland tvingats träna extremt hårt för tyngdlyftning i ett försök att bygga lite muskler runt mina axlar och nacke, för att få bättre stabilitet.

Genom att göra det på det sättet har jag också förbättrat mitt grepp om stången och blivit mer stabil, eftersom jag har varit ganska aktiv på gymmet. Det blir ju en extremt bra kvalitet av det att jag delar hus och tränar mycket, att jag var på Vintersportcentrum och körde på bandet. Mycket för att jag inte kunde gå ut och träna igår.

Har du också lagt kilon i muskler?

Presterar bäst när du är avslappnad. Johan säger till Sport-Expressen att han återigen hatar sommar- och försäsongsträning. Då kan problem uppstå igen. Att få barn är alltid ett glädjefyllt tillfälle. Nu började problemen först lösa sig med nacken när snön kom.

Egentligen vet jag inte hur det kommer att fungera att åka fem timmars längdskidor varje dag på sommaren, eller kanske bara sitta på lantcykeln och hoppa och titta upp. Trots det är det en betydande del av min träning. “Det vet jag inte om det kommer att fungera”, säger han för Sport-Expressen.

“Och om det inte har effekt?”

Då måste jag hoppa över träningen och träna ute. Jutsätta på så länge jag tränade i höstas, från september till oktober. Det var ganska jobbigt. Att vara borta från de andra så länge var också psykiskt påfrestande. Ingen sparring är tillgänglig. Jag visste inte hur jag mådde. Tillsammans med resten av laget saknade du den sociala aspekten av skidåkning.

Ny roll som pappa

För Johan Olsson har mycket förändrats de senaste två åren. Stackars Anna spelar inte längre för landslaget, så hennes pappa försöker spendera så mycket tid som möjligt hemma. Hans självförtroende är utanför på ett helt annat sätt än tidigare. Johan är mycket säkrare på sig själv och nu vet han att han kan slå vem som helst, framför alla oss som har följt sedan ungdomsåren.

Han kröntes också med två av de bästa pjäxorna som bars i världscupen den här säsongen under lördagens triathlon i Nove Mesto na Morave. Från sin ledarposition tittade han bara bort från Dario Cologna på den långa ytterbacken mot stadion.

Jag frågade Dario om hans skidor också finns i en kortversion, och syftade skämtsamt på världscupskepparen Jürg Capol, som också var imponerad av Olssons prestation. På lördag tillkännages nya möjligheter i polska Szklarska Poreba. Johan har tidigare värderats som en klassisk specialist och nu har han arbetat i klassisk stil. Segern i Sjusjøen kom på sista hindret. Han säger själv, ganska skeptiskt, att han kan vinna vilken distanstävling som helst! Det beror nog mer på form och att dagligen låta andra veta vad jag är bäst på.

Moa Ilar Längd Och Vikt
Moa Ilar Längd Och Vikt

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!