Sprid kärleken
Ian Wachtmeister Förmögenhet
Ian Wachtmeister Förmögenhet

Ian Wachtmeister Förmögenhet – Ian Wachtmeister var en politiker och affärsman. Han var riksdagsledamot 1991 till 1994. Han var son till framlidne Ted Wachtmeister och Adrienne, som föddes De Geer. Är Ian Wachtmeister rik?

Politisk figur. Svensk medborgare, född den 24 december 1932. Värdet på Ian Wachtmeisters kvarlåtenskap uppskattas till över 60 miljoner kronor. Wachtmeister tog examen 1957 från Stockholms Kungliga Tekniska Högskolan, där han studerade mark- och metallbearbetning.

Därefter inledde han en framgångsrik industrikarriär som kulminerade i VD på Oxelösunds Järnverks AB. Han grundade det populistiska politiska partiet Ny demokrati tillsammans med skivbolagsägaren Bert Karlsson och som partiledare fick han en plats i riksdagen i Örebro länsval 1991. Partiet lämnades i april 1994 av Wachtmeister.

Hur mycket förmögenhet har Ian Wachtmeister?

Närmare sextio miljoner kronor utgör Ian Wachtmeisters förmögenhet. En historia om Krokodilerna, Grodorna, Ankdammen, Elefanterna och Rebellerna av Ian Wachtmeister Böcker
Andra är också på jakt: Ingvar Carlsson, Bengt Westerberg, John Bouvin, och Kikki Danielsson.

Skriver Dagens Industri att finansman och mest känd som medgrundare av partiet Ny demokrati, Ian Wachtmeister, har haft några svåra år med bolaget Empire. Bolaget har nyligen tappat sina två största byråer, Sodastream och Babyliss, och börsen är volatil runt klockan 6 på morgonen.

Di rapporterar att regnet kommer om åtta minuter. Miljardären och miljardärens fru Joakim Alm äger 92% av aktierna i Empire, vilket innebär att företaget vänder marknaden och First North ryggen. Empire har 1 500 aktieägare och de kanske inte är på humör just nu. “Det kan bli kul om de får en möjlighet här /…/.” Affären är väldigt bra för Empire och väldigt bra för Kakel Max, säger han.

Men enligt Ian Wachtmeister, vars nuvarande verksamhet är Empire Sweden, behöver detta inte vara slutet på kön för den frisinnade affärsmannens karriär, säger han själv. Det kan vara ens sista stor affär om man är 84 år, men det ska man inte vara säker på”. Att sätta upp en konsultverksamhet där ingen är yngre än 75 år är en fräsch idé som är rätt kul. Den 83-årige bonden och affärsmannen Ian Wachtmeister har gått bort på äldre dagar.

Den här veckan, enligt Hänts rapportering, presenterade Ian stolt sin nya fru för de andra gästerna på Bröllopsguidens stora fest på Tändstickspalatset i Stockholm. Vi knöt ihop säcken för två år sedan i januari i Riddarhuset. Vi har faktiskt det där underbara som händer på min födelsedag.

Enligt Anna Wachtmeister, en före detta Eckerström, är det faktiskt bättre än något annat. Tre gånger tidigare var Ian Wachtmeister gift. Han blev känd när han grundade Ny Demokrati tillsammans med 71-årige Bert Karlsson. Han fick tre barn med sin första fru, Ann Dickson: Jeanette (59), Johan (57) och Jesper (48).

På Östermalm bor fortfarande Greven, en 83-årig mycket fyllig man som jobbar och tar dagliga promenader. Hans fru bekräftar för SvD att Ian Wachtmeister, företagsledaren, politikern och författaren, har gått bort.

Han gick bort ett och ett halvt år efter läkarens diagnos – vid 84 års ålder. Han var en mycket färgstark individ. Alf Svensson, nära vän till Ian Wachtmeister och nuvarande ledare för KD, säger att han var extremt omtänksam och hade ett riktigt snällt hjärta. Läkaren informerade Ian Wachtmeister om diagnosen i slutet av maj. Då hade han fått cancerdiagnosen bokstaven B, “en aggressiv sort”, från sjukhuset en månad tidigare, som han själv skrivit.

Kort därefter påbörjades cellgiftsbehandlingen efter att jag opererat bort tumören och massan mm. “För en månad sedan hade jag starka magsmärtor som senare visade sig vara en tandvärk stor som en ärta”, skrev Wachtmeister då.

Hjälp från Hustrun till Ian Wachtmeister

Dessutom berättade han om stödet från hustrun Anna Eckerström Wachtmeister, 54, och hennes familj. Min kamp mot det fruktlösa monstret delas av många andra. Jag hoppas att vi kan hjälpa varandra. Han skrev, “Vi är alla nära och älskade, och jag tror att situationen är värre för min fru och familj än för mig ensam”, samtidigt som han nämnde hans vänner.

Ian Wachtmeister Förmögenhet

Wachtmeister fick återvända hem i juni, runt midsommar, efter sex veckors vård på akutsjukhuset och sjukhuset. Han fick hjälp av hemtjänsten ASiH och hans familj: “Min familj där min fru Anna har kärleksfulla medhjälpare i huset.” “Välken härlig känsla”, skrev Wachtmeister på Facebook då.

Ligger mellan sjukhuset och huset

Och Ian Wachtmeister kunde inte stanna hemma. Några veckor in i juli lades han in på akuten igen, denna gång drabbad av blodförgiftning. Blodförgiftningen kunde behandlas och Wachtmeister skickades igen till Huddinge sjukhus och Stockholms universitetssjukhus.

Jag har nu anförtrotts uppgiften att väga vikter och krafter. Den 8 augusti berättade Wachtmeister att han är optimistisk för att viktkurvan ser ut att vända uppåt. Hustle bekräftar dödsfallet. Under behandlingen flyttades vakten mellan många olika sjukhus: Akutsjukhus, Stockholms sjukhem och Huddinge sjukhus. Ibland fick han se huset.

Han behandlades också med cellgifter samtidigt. Behandlingarna hjälpte dock inte helt. Nyheten kommer att meddelas nästan ett halvår efter att Wachtmeister ska ha fått diagnosen. Ny demokrati var grundade med Wachtmeister.

De flesta minns Ian Wachtmeister för hans tid med Bert Karlsson under partiet Ny demokratis tidiga dagar. Mellan 1991 och 1994 var Ian Wachtmeister parlamentsledamot för New Democracy. Han bestämde sig för att lämna partiet 1994, efter en intern splittring.

Som en begåvad talare minns Bert Karlsson sin tidigare partikamrat:

Ian var en känd arrangör och en fantastisk person med stor orsak på många sätt. Han var inte den lättaste personen att arbeta med; han var mycket självständig. Det var dock bara Göran Persson som lyckades triumfera mot honom; han var en fantastisk sångare. Klienterna pratar med alla, säger Bert Karlsson.

Bert Karlsson hade hållit kontakten med Ian under partisplittringen och kampanjen Ny demokrati år 2000. En lång tid efter uppbrottet diskuterade Bert Karlsson och Ian Wachtmeister politik – och Karlsson ser Ians vilja att tala till alla som en av sina största egenskaper. Ian var en människor som kunde prata på ett normalt sätt. Han säger att han var långt ifrån sin egen födelse.

Han var fantastisk; han klev utanför lådan. Alla hade roligt när de var med Ian, och han kunde prata med vem som helst. Sedan hade han en annan sida, när den inte verkade lik. Karlsson fortsätter med att säga att han var rolig och charmig. Det är tufft gjort att ha varit en som vågade ta ställning och bli mentor för Jimmie Åkesson sista tiden.

Extremt engagerade människor: Carl Bildt

När Ian Wachtmeister och Nya demokraterna kom in i riksdagen var Carl Bildt partiledare för Moderaterna. Twitteranvändaren Bildt nämner Wachtmeister: Det var alltid spänning under galorna med Ian Wachtmeister. Han gav färg och liv till sin politik. Sexigt sammanflätad med ett nät av skämt. En stor, varm och djupt engagerad människa är honom minns honom.

Tillhör sjuksköterskeyrket

Förutom att vara aktiv i fastighetsbranschen grundade Ian Wachtmeister även en affärsgrupp som köptes upp av Empire. Han utnämndes till Wachtmeister v.d. av Oxelösunds garnfabrik 1970, en tjänst han innehade fram till 1978 då han istället utnämndes till v.d. av Gränges aluminium. Han grundade sedan metall- och plasthandelsföretaget The Empire AB 1983.

“Han var som en pappa för mig”, sa Marianne Östlund. Den 53-åriga Marianne Östlund har arbetat tillsammans med Ian Wachtmeister på Empire och var partisekreterare för New Democracy på 1990-talet. Jag har pratat med Ian personligen, mycket nyligen. Enligt hon säger jag hur dålig han har varit.
– A Han har varit som en pappa för mig sedan vi träffades när jag var 26 år. Han var en fantastisk person som alltid stöttat mig och backat mig. Han såg den lilla mannen och de stora spindlarna. Han kämpade för alla andra.

“Han var min bästa vän någonsin.”Entreprenören Pelle Nordblom, som är nära vän till Ian Wachtmeister sedan 50 år tillbaka, har värme för sin vän: “Han var min absolut bästa vän och jag har satt upp till honom i alla år.” Han var ett exempel för mig och många människor.

Jag vill citera Winston Churchill som sa att han inte har levt ett liv utan att ha barn. Jag tror det är för de som inte delade de här åsikterna som Ian har haft och genomhopp. När det gäller att hjälpa människor saknar han enormt generositet, vänlighet och storlek.

I de sista skeden av hans liv var vi i kontakt. Alf Svensson säger att han just har varit i kontakt med honom för några dagar sedan, och att han ringde honom så sent som mitt på dagen, men då var han säker på att han inte hade dött.

Ian Wachtmeister Förmögenhet
Ian Wachtmeister Förmögenhet

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!