Sprid kärleken
Mats Knutson Sjuk
Mats Knutson Sjuk

Mats Knutson Sjuk – Terrorgruppens mål kretsar kring den välkända terrorattacken mot den franska tidningen Le Monde i januari 2015, som lämnade fyra döda och fem skadade.” Avskyvärda” (Al-Qaida i Sverige) Enligt Tore Refslund Hammings översättning av al-Sahabs meddelande, skriver den senare, “Sverige och Danmark är två små, oviktiga länder som sammanlagt inte blir mer än två små stickor på världskartan, och deras befolkning uppgår till inte mer än en del av befolkningen i vår nation.”

Enligt honom finns det ett citat som “får sticket” genom hela uppslaget på tre sidor, vilket betyder att det blir mer aggressivt med tiden, om man ska tro forskningen. Han skriver att terrorgruppen planerar attacker mot Sverige och Danmark, deras intressen, och deras diplomater.

Genom att säga: “Islams folk i Sverige, Danmark och hela Europa — hämndens plikt har lagts på er”, avslutar al-Sahab sitt stycke med en vädjan till den muslimska befolkningen i dessa länder. Terroranalytiker säger “Oroväckande”

Till och med Försvarshögskolans professor och terrorforskare Magnus Ranstorp har läst meddelandet, som han beskriver som “extremt vldsamt”. Det är en skrämmande utmaning från toppen av al-Qaida, och den hänvisar till Charlie Hebdo. Frågan blir då: “Om de lyckas vända på saker och ting, är det någon som lyssnar?”

Hur troligt är det att attacker i Sverige och Danmark är jämförbara?

Detta är svårt att uttrycka. Sannolikheten för att något händer ökar dock ju mer man pratar om Sverige och frekvensen av koranattacker. Men det är omöjligt att säga vad. Magnus Ranstorp har kallat detta “en av de mest explosiva och utbredda hoten” han sett riktade mot Sverige, och han har varnat för att vi just nu upplever “en av de mest genomgripande terroratmosfärerna vi har mött på ganska länge.”

De jagar inte nålar i en höstack. Det kan fortfarande finnas tunnlar som de inte har upptäckt, säger en terrorexpert, även om de känner till tunnlarnas allmänna form och är bekanta med många tunnelsektioner.

Hur nyktra ska de som festar på Sveriges stränder vara?

Människor ska agera normalt. Det är bra att bli informerad om detta; värmen är berättigad, men vi bör inte överreagera. Den ena lyckades ta sig iland och efter en kort paus återvände den andre för att återigen befinna sig flytande. Två personer blev strandsatta på en flotte i Garhytten när den rann genom uppdämningskanalerna vid Kopparbergs kraftverk. En av dem var målet för en efterföljande sökinsats, och dess offer hittades senare flytande med ansiktet nedåt i vattnet.

ombord på måndagskvällen sa SOS-lagledaren Ola ström att de av misstag trodde att någon hade fastnat i vattnet och att de varit ombord på samma båt. Oppositionen kräver att Richard Jomshof (SD) kliver av sin post som ledare för rättsväsendet i Sverige på grund av sina kontroversiella uttalanden mot islam.

I så fall bör hon den 31 augusti reservera en plats vid nästa möte i utskottet. Enligt oppositionspartierna är det bara att en Tidöpartiledare offentligt kräver Jomshofs avgång, och Liberalerna kommer att avslöjas som den svaga länken i Tidöblocket.

Politiska moderater till vänster och höger är skeptiska till denna trend, trots att Jomshof har misskrediterats för sina nedsättande kommentarer om profeten Muhammed. Jomshofs uttalanden är opålitliga och ologiska. Lotta Gröning, journalist och debattör av L-märket, säger att det är väldigt dåligt uppförande att göra breda uttalanden om islam samtidigt som regeringen säger att alla ska ta ansvar.

Liberalernas attackplan är att öppna eld mot SD verkar det som. Men Juno Blom representerar L i justitiebänken. Hennes lojalitet till partiet och regeringen är orubblig, och hon har ingen avsikt att någonsin byta sida. Lotta Gröning, statsvetare och veteranjournalist som ställde upp som L-kandidat i det senaste svenska riksdagsvalet, enligt uppgift kallar Jomshof för “bokstavstrogen islam” i sina skrifter.

Hon menar dock att det var ytterst oklokt av honom att gå ut offentligt med detta medan Sveriges säkerhet var i fara efter koranbränningarna. Lisa Pelling, statistiker och chef för tankesmedjan Arena Idé, tror inte att någon L-ledare eller någon företrädare för Tidöpartierna kommer att rösta emot Jomshof i Justitieutskottet.

SVTs politiska kommentator Mats Knutson, 56, dog av en allergichock den 7 september (i direktöversättning av “Aktuellt”). Jag sover gott och snarkningen försvinner så småningom på morgonen. Jag fick en allergisk reaktion efter lunch och åt tydligen något jag inte borde ha. Väldigt dramatiskt, skrev han i ett sms till Aftonbladet. Måndagens “Morgonpasset i P3” innehåller Knutsons redogörelse för händelsen.

Han säger: “Det var väldigt overkligt.”

Mitt största intresse var att kunna förmedla det jag ville säga tydligt och koncist. xNär det händer är det lätt att slappna av. Till exempel skulle Knutson säga något i stil med “Trodde det skulle lägga sig” som svar på Aktuellts intervju med CenterParty-ledaren Annie Lööf. Alla partiledarna hade samma upplägg och han lutade sig åt sidan för att ingen som tittade skulle ha anledning att misstänka någon form av abnormitet i hur Lööf behandlades.

Han hade upplevt en liknande reaktion en gång tidigare, och den hade utvecklats snabbt. Knutson, som tittade på det virala klippet i efterhand, mindes att han sa till redaktionen: “Kan ni se till att de inte tar några närliggande bilder så att ingen ser vad som händer här?” men produktionsteamet glömde berätta för bildskaparna. Ändå har Mats Knutson ingen aning om vad som utlöser hans allergiska reaktioner. När showrunner Kodjo Akolor undrar vad det är han inte vet visar det sig vara mycket.

Mats Knutson Sjuk

Cecilia Gralde, programchef, nämnde sin allergi innan analysen gjordes. Han genomförde analysen som vanligt, men allergenet blev samtalsämnet i den sociala medievärlden. Vad exakt hände, om något? Jag mår jättebra just nu. Något har stoppats i mig, säger Mats Knutson, men han har ingen aning om vad det är.

Hur kom det in på dig så snabbt?

Jag vaknade och det var mycket längre i sändningsprocessen än det hade varit tidigare på kvällen. Men jag varnade dem för att inte ta några närbilder idag. Har du sett något liknande på tv tidigare? Nej, men jag har hängt med i utvecklingen de senaste fem-sex åren. Fast det var ett tag sedan nu. Mats Knutson, efter att ha förklarat varför fotograferingen var tvungen att sluta, säger: “Jag har haft en mindre allvarlig hjärtinfarkt sedan vi gjorde vår intervju.”

Det blev fruktbart, efter operationen och allt. Den sjukdomen är definitivt inte cool och hip. Det var en skarp påminnelse om hur snabbt man kan förlora synen om de inte tar hand om sina ögon. Jag önskar att jag hade kunnat bli blind. Jag blev påmind om att jag inte är sårbar för att bli utnyttjad. Han sa att tiden efter operationen var ganska jobbig.

2011 tillät Progress PR pressekreterare från den svenska regeringen, politiska partier, studentgrupper och andra inflytelserika intresseorganisationer att rösta på vem de tyckte var den bästa politiska reportern eller kommentatorn i landet. Mats Knutson kom överst. Under Almedalsveckan var Mats Knutson upptagen med en rad uppdrag för SVT. Han planerade att göra intervjuer med personer som Ebba Busch Thor, Jan Björklund och Jonas Sjöstedt.

Hon spelar med nummer 13 på vingen när 30-årsringen äntligen når framgång på världens största scen. Det har varit en källa till spänning i min familj ganska länge. Det känns bra. Mitt syskon spelar ishockey med den. Det har aldrig varit tänkt som ett otursnummer, utan snarare ett tvärtom. För hon är långt ifrån ensam i sin strävan att ta sig till toppen av elitens sociala skikt. Amanda Ilestedts bakgård är lite konstig.

Kusinens förtjusning

Madelénes mamma spelade fotboll för Oster, hennes bror Fabian spelar för Mora i hockeyallsvenskan och deras farfar Kenneth Ekman var medlem i Tre Kronor i de olympiska vinterspelen 1972. Hennes pappas bror, hockeystoren Sven Tumba, är också med under begravningen. Oliver Ekman-Larsson, Amandas brorson och professionell hockeyspelare i National Hockey League, har följt VM runt om i Sverige under sommaren.

Båda kusinerna har fortfarande kontakt med varandra.

Ja, vi har haft regelbunden positiv kommunikation med varandra. Vi är en sammanhållen, hemlighetsfull familj. Vi har alltid hängt med i varandras fritidsaktiviteter även om vi inte setts lika mycket de senaste åren. Vi har inte pratat på ett tag, men jag ville önska henne lycka till i tävlingen. Och nu är hon det, säger han med ett morrande.

Amanda är inte precis ett känt namn, men hon gjorde det ganska bra i turneringen och det var väldigt roligt. Det är så bekvämt! Hon har tränat riktigt hårt och bra det senaste året, och det visar sig på sätt som ingen annan kan se. Jag har följt hennes karriär från början i Sölvesborg, via Karlskrona och Rosengrd, hela vägen till de största klubbarna i Europa.

I söndags släpptes ett nytt telegrammeddelande från al-Qaidas media- och propagandaarm, al-Sahab. Det har den danske forskaren i militant islamism Tore Refslund Hamming tagit fasta på. På sitt gamla Twitterkonto, X, sammanfattar han al-Qaidas världsbild: attackerna mot moskéer i Sverige och Danmark är en slumpmässig våldshandling utförd av medborgare och myndigheter som inte har lärt sig något av Charlie Hebdo-incidenten.

Mats Knutson Sjuk
Mats Knutson Sjuk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!