Malena Ernman Längd Och Vikt

Sprid kärleken
Malena Ernman Längd Och Vikt
Malena Ernman Längd Och Vikt

Malena Ernman Längd Och Vikt – Musiken blev en lättnad för henne, men de avlidna har haft det värre. Malena Ernman schilderar här familjens diagnoser och hur de har hittats med kaoset att överväga. Melena ber maskmakaren att stänga av radion. Hon är trött i kvinnor. Hon masserar sin mage medan hennes händer är vikta på knäna. “Det blev lite bråk på scen med Christopher Wollter, han försöker ju strypa mig” och hon har en straffsår på armen.

Heder är av största vikt. Han slingrar sig i vattnet och möter blicken i spegeln. Klockan är nio på morgonen och snart börjar repetitionerna av “Så som i himmelen” i Stockholms Oscarsteatern. Malena spelar Gabriella och Christopher spelar hennes man Conny.

Det var 2009 när Malena Ernman vann Melodifestivalen och svenska folkets hjärta med La voix, och hennes mezzosopranröst förtrollade Europa. Nu har hon och maken Svante Thunberg skrivit en bok, Scener ur hjärtat, om sitt mörka förflutna, hur de blev förälskade och stannade i familjen Ernman-Thunberg, om att vara förälder till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), och om hur världen håller andan, att vi verkligen måste börja bekämpa den. Det är därför hon har slutat flyga, och ja, hon har levt hela sitt liv.

Det inte går att jag ta buss, tåg, elbil eller cykel till inga uppdrag. Just nu jobbar jag väldigt nära hemmet på Oscarsteatern. Hemma, på Oscarsteatern, kan hon fly från den ständigt öppna dörren, vardagen som mamma. Medan jag står på scen är jag helt uppslukad av mitt musikalbum. Jag älskar yoga för det är som om hela min kropp hittar tillbaka till “det goda stället”.

Malena säger att det var “otroligt fruktansvärt svårt att skriva boken” när hon tittar ner på sina händer i ena handen. Familjeliv är roligt. Det enda sättet för föräldrar till barn med NPF är att genomgå en hjärttransplantation. Till skillnad från andra föräldrar är vi måna om att få ett barn att komma ur sängen eller åtminstone känna att livet har mening.

Krisen började för fyra år sedan och äldsta dottern, Greta, skulle börja för fem år sedan men har inte mått bra. Hon är arg på världen, arg på lektionerna. Har slutat prata. Jag slutade äta. Tappade till golvet i en hög. I allt står det. Känslomässigt lidande.

Det var Malena och Svante. Medicinsk vård. Korna backade från dem, som om de skulle göra det. Det skulle de göra? Av denna anledning fattade de sitt beslut. Det var allt. Herregud, ni damer behöver hjälp. Operan La Malena.

-Greta var inte inte bara var klar med operan. Jag hade haft gång med operan och hade fått göra allt jag välat. Nu minns den sista operaföreställningen. Xerxes på galleriet Artipelag i Stockholm Skärgård, 2 november 2014.

Tillsammans med kungen och dansen fanns 900 andra personer i publiken. Ihop faller precis innan Malena Ernman gör det, går inte att ignorera. En föreställning avbryts efter tio minuter. Hon går sedan in, sjunger och tonarna dansar och gör sitt jobb. Dels är det blankt. Hon gråter i taxin hem.

Alltså: Mindre arbete. Extra familj. Sehra äter inte. Inte hjälper de peppar, hotar, tjatar. Uppskattandet är scheman. Malena och Svante tar fram en pocketbok och skriver: fem gnocchi, tid kvar: två timmar och tio minuter. Ett steg från scenen. Kval och tid.

Mycket tid gick åt till att få Greta mat. Efter en mycket jobbig period fick Greta diagnosen högfungerande aspergillos och kunde få hjälp och stöd. Det var närligt ett tag. Efter att Greta blev intresserad av miljökrisen samlades familjen runt den, läste allt vi kunde hitta och insåg: världen vänds upp och ner. Vi fick ett projekt som var litet.

Konstnären Malena Ernman: Det

Scener ur hjärtat om krisen de genomlevt i fyra år lär Malena och Svante boken i 2018. “Boken blev vår terapi, vårt sätt att bearbeta kriserna, vår egen privata och den globala miljön som händer på att kollapsa framför vÒra ögon.

Hem börjar välja sig från grunden. Beata borstar sedan av sig. En yngsta människor som fått tillbaka. Beata var stodlig och skitarg. Hennes mamma fick höra av sin son att hon var en vacker häst, och DVD-filmer bandades till henne. Paret Svante och Beata åker till Italien för att göra något roligt, men det visar sig vara dåligt. Beata blir genomfattar av det.

Hon kommer med en panikattack och bara vill vara hem. Efter ett flertal möten på Bup får Beata diagnosen ADHD, tillsammans med symtom på Aspergers, OCD och övergångssyndrom. Beata är lik mig. Jag har visat att jag också har ADHD. Jag är så glad att jag upptäckte musiken när jag var barn eftersom det var min mardröm. Musik, dans och teater är även älskar Beata.

Malena Ernman Längd Och Vikt

Familjen får hjälp med skolanpassningar, men livet är tufft; Malena jobbar så hårt, men hon kollapsar på scenen när hon gör Maratondansen på Statsteatern. Han kliver ut på gatan. Vårt år sedan nu är det. Relationen har slitits på grund av kriserna. Det blir knott eftersom Malena och Svante bråkar. Varandras soptunnor är de välut.

Vi lutar oss mot varandra, bron blir vår baldakin. Du kan få mig att jag är mycket känslomänniska och dramatisk, och Svante kan verkligen gå från noll till hundra. Jag går ju alltid upp och ner. Allt kommer att bli bra. Separation, också, har aldrig varit en lösning. Än så länge är det barnen som gäller, säger Malena och det bevisar hon med händerna. Bara hon och Svante.

-Det här familjen inte avslutas en skilsmässa. Vi två behövs av barnen. Jag skulle inte ge mig utan Svante verkligen. Änd vi lyckar varandra. Våra värsta bråk innebär att vi kommer inte att lämna varandra upp. Svante var huvudroligen och Malena hade en biroll i en filminspelning om tonsättaren Joseph Martin Kraus fick de 18 år sedan. Runt Svante var det alltid så vacker stämning, alla ville vara med i hans kedja.

Jag blev kär, han var otroligt, jag kände att honom ville gå hem och titta på tv med mitt hemma-känslan. Det här är mitt nummer om du vill ringa, sa hon och räckte upp handen. Ja, jag brukar inte vilja göra sådana saker, men jag var över trettio och kände att jag behövde ta lite initiativ nu. Jag skrek, föll på knä och höll mig, men jag gav honom kängan.

Konstnären Malena Ernman: Det

När Malenas låt “La voix” från 2009 vann Melodifestivalen skålade hon och maken Svante Thunberg för segern. Jag fick mig att detta var mycket mer roligare än opera, att sjunga för en bredare publik.” Bild av Karin Törnblom och.

Zombieserien ger energi

Första dejten var på en gård, där de såg Amelie från Montmartre. Malena såg knappt någonting av filmen, hon visste bara att de dejtade. Eftersom ingen faktiskt kom för att se filmen gick vi faktiskt och såg den sist!

Här var de så kära. Dessutom blev Malena gravid två månader efter att de träffades. Jag skulle vara överlycklig och orolig för vad Svante skulle känna. Han blev jätteglad men orolig för vad jag skulle tänka, tänkte lika dagligt!

Det var 2003 och Malena hade ett bindande kontrakt, hennes karriär var på topp, hon gjorde huvudroller på de europeiska scenerna. Under tiden i Sverige arbetade Svante som väktare. Efter det, vem ska köpa flaskor? Efter mycket om och men har Svante bestämt sig: han ska ta hand om familjen, Malena ska jobba.

Det är inte med Svante, det har varit självklart för honom. Många män hur fruar tjänar mer känner att de måste ta det genom att ta mer plats. Jag kallar det manlighet. Heder är av största vikt. Inte bra. Vi har flyttat från marshmallows, sitter vid ett bord med kaffe och chokladhjärta.

Malena berättar att jag mest talar i F-dur, även om jag emellanåt kommer upp lite högre. Malena analyserar automatiskt min röst i toner, säger hon med sin höga, kraftfulla röst. Hon hör allt i toner, som en sopbil på gatan, en gråtande bebis och en tappad lampa.

Det är inte ett problem i sig, men när man är trött orkar man inte stänga ut ljuden eller sortera dem. Då beter de sig illa, som om de är övergivna av dem. Dessutom har hon varit utmattad ett tag nu. (Även om hon hittar förslag). I de svåra stunderna har hon krupit upp i sin fåtölj och tittat på TV-serien Walking Dead, det har haft kraft.

Min näsa blöder. Tja, det är klart, jag älskar Walking Dead. Vi pratar om skådespeleriet, det existentiella temat, människans olika sidor, det goda och det onda, och ja, att serien är otrolig. Malena valde sig glad.

De flesta gör inte hur jag kan titta på Walking Dead, men jag älskar det. Jag hade förväntat mig att få en tom blick när jag sa det. När livet har varit ett helvete har jag fått styrka, nåd, förmågan att döda zombies och modet att äta någons systers mat för att kunna mata fosterhemmet. Om de inte dyker upp måste vi ställa in vår semester.

Skrattar vi. Det finns energi i Malenas blå ögon. Under vår barndom i Sandviken ville Malena bli en “sängerska, eller clown.” Och nu pratar vi om det. Uppe hemma hade hon tillsyn över sina föräldrar. Jag var Anni-Frid i Abba, min syster Vendela fick vara BjörnåBenny, och jag blev långsamt med att allt gick så snabbt i mitt huvud. Jag var så olycklig, jag grät och gömde mig.

Hon var den enda av sitt slag i skolan: “jag var halvmobbad i skolan, stammade, syntes inte, var den där utda tjejen som spelade fiol.” Efter ett tag blev hon väldigt besvärlig eftersom det var i lektionen, lärare tog bort barnens instrument. Jag reste mig plötsligt, gick till gravarna och gav allt. Det var som om jag hade bestämt mig för att prova på rollen som trummis. Sedan alla blev rätt.

Malena Ernman Längd Och Vikt
Malena Ernman Längd Och Vikt

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!