Ludwig Göransson Föräldrar

Sprid kärleken
Ludwig Göransson Föräldrar
Ludwig Göransson Föräldrar

Ludwig Göransson Föräldrar – Det var väldigt inspirerad av Gustav Holsts Planeterna, med vilket jag fick med John Williams. Detta fortsatte till Rachmaninovs andra pianokonsert och Stravinsky, och sedan blev jag hänförd av Ravel. Musiken är ganska romantisk, med nästan logistiska ackordförlopp. Det fanns en länk till något annat eftersom Ravel också hade jazzutdrag.

En livsavgörande upplevelse för den unge Göransson kom från att höra hans verk framföras av en orkester. Under lång tid har musikbarriären framgångsrikt tagits bort. Henne har musikläraren Tomas Göransson påverkat detta. Dessförinnan hade det inte känts befängt att Ludwig faktiskt är död efter Beethoven. “Jag är kanske en tonsättare, tänkte jag”, konstaterar Göransson.

Dan ville han arbeta med detta. Visst, han kunde inte föreställa sig vad han skulle ha åstadkommit 2019, långt in i framtiden, om han hade stannat. Åh, och han skulle också få ta del av arbetet från den allra bästa John Williams, bortom den valfrihet och inflytande som priserna hade gett honom.

The Mandalorian, succén Star Wars TV-serie, är egentligen Ludwig Göranssons senaste album. Fram till vårt möte har den nyligen haft amerikansk premiär på streamingtjänsten Disney+. Enligt ses första favorit kompositör har det varit början axla arvet.

Jag har vändat en jättestor press försökt vända på något positivt. På grund av den extremt höga kvaliteten på musiken som mitt soundtrack jämförs med har jag aldrig lagt ner så mycket tid på att få en tv-serie producerad. Fira timmar musik.

Mer dystopisk än de flesta Star Wars-filmer, The Mandalorian berättar en historia. TV-programmet följer en pristagare i ett kärvt landsbygdslandskap där ljuden influeras av futuristisk cyberpunk, Kurosawas samurajfilmer och Leones spaghettiwesterns. Ekot, komponerad av den tidigare nämnda filmkompositören Ennio Morricone, hörs, tillsammans med en 70-manna orkester där Göranssons fru Serena ingår, samt synth och elektroniskt ackompanjemang.

Varje avsnitt är så annorlunda. Det är vilken karaktärer och platser som gör musiken en väldigt egen resa genom olika genrer. Åh, och jag är inte säker på om det finns någon tv-serie där huvudpersonen bär hatt i alla avsnitt. På grund av detta har musik blivit en estetisk stapelvara och förbättrar berättandet avsevärt.

Ludwig Göransson beger sig till ett förråd med en samling basblockflöjter, plockar upp en av dem och spelar den suggestiva signaturmelodin av The Mandalorians. Jag sägde att komma bort från datorn och skriva för ett instrument som jag kan djälva själv. Flojterna kom igen. Efteråt satte jag upp fyrtio olika instrument i studion och anlitade en ljudtekniker som spelade in mig när jag flyttade mellan dem under en hel månad. Mitt försök var att återvända till något. Det var när jag var liten och gjorde musik.

Ludwig Göransson har även fått LA-tillvaron att återkoppla till en annan del av sin uppväxt.
Juta barn gick ganska mycket på opera. Under gymnasietiden åkte jag och mina vänner på studiebesök till Stockholm för att se Kungliga Operan.

Det var dock under min tid här i Los Angeles som jag blev operationsfantasiserad. I besökte operan första gången i Los Angeles tre eller fyra <r sedan nu, då vi besökte Madame Butterfly. Faktum är att Puccini har haft ett ganska starkt inflytande på min musik de senaste åren. Det hörs bland annat i Black Panther-album.

Förutom ett nyligen avslutat samarbete med Justin Timberlake i den animerade musikaliska barnfilmen Trolls World Tour, är Ludwig Göranssons nästa projekt att komponera partituren till Christopher Nolans thriller Trainee. Just i detta ögonblick är Göranson i den del av skrivandet som han helst vill vara.

Vilka är de erfarenheter idag? Hur blandas klassisk musik vanligtvis med musik från andra genrer?Det handlar om att slå en blandning mellan det gamla och det nya. Snarare än att stå, att väva. Ludwig Göransson säger att det är som att lägga ett pussel och ler innan det är dags att gå en runda med Barbara utan studioet.

A family Getting married in 2018 to American violinist Serena McKinney. Saturnus, son till paret, föddes i september 2019. Storasyster Jessika Margo Göransson är också bosatt i Los Angeles och jobbar som designer. De bor kvar i Linköping.

Bakgrund Jag gick på musikskolan De Geer i Norrköping och tog sedan ett kandidatexamen i jazzimprovisation på Royal Music High School, innan jag flyttade till Los Angeles för ett masterexamen i filmmusikkomposition vid University of Southern California när han var 22 år gammal.

Jobb i kortfilm Det första kontraktet kom 2009 som kompositör för musiken till den kritikerrosade komedi-TV-serien Community. Nästa stora grej var poängen för Ryan Cooglers Fruitvale Station, som Göransson hade nöjet att träffa när han gick på USC och som hade anställt honom som kompositör för alla hans filmer. Soundtracket till 2018 års superhjältebild Black Panther komponerades av Göransson.

Ludwig Göransson Föräldrar

Inne i Star Wars-universumet finns det åtta delar av västern-tv-serien The Mandalorian. Berättelsen utspelar sig efter det romerska imperiets kollaps och kretsar kring den karismatiske och moraliskt tvivelaktiga priskämpen The Mandalorian, spelad av Pedro Pascal. Därefter spelar kulturkritikern Werner Herzog en hotfull skurk, medan Nick Nolte spelar rollen som manager Kuiil. Några av de första titlarna på den nya streamingplattformen Disney+ är tv-serien.

Glädjen är stor på tonsättaren Ludwig Göranssons barndomshem i Linköping. – Jag kom tidigt att såg att han hade vinnit. Trots att han var mycket nöjd med resultatet hade han inte sett själva presentationen. Enligt pappa Tomas Göransson, som lärde Ludwig gitarr i familjestudion, blev han arg på det på grund av en kusin.

Ör sedan traffade vi Ludwig Göransson pappa Tomas i barndomshemmet och han visade gitarrerna som Ludwig lärde sig spela. I videon högst upp kan du se mer. Det var då Ludwig hade vunnit en Oscar för poängen från Black Panther-filmen. Han vann en Emmy i går kväll för originalmusiken i “Star Wars”-serien “The Mandalorian”.

Jag ringde och gratulerade han eftersom jag var uppe klockan fem i morse och sÏg att han hade vinnit. Han var mycket förstådd, men det hade inte bevakat det så mycket eftersom han är mitt uppe i inspelningen av “The Mandalorian 2.5”. Thomas Göransson säger att han blivit informerad om det av en kollega som ringde och berättade.

“Det kommer att vara en bakelse – och champagne”

Det var meningen att föräldrarna skulle välkomna en bebis när vi besökte barnkammaren för ett år sedan. Det kan visa sig vara en välsignelse nu. Medan lite champagne. Här har vi en flaska. Det första intrycket är starkt.

Vid nio års ålder hände det. När jag var musiklärare på kommunala musikskolan spelade jag Metallica-låten “Enter Sandman” hemma så jag kunde undervisa en elev. Ludwig hörte mig öva kända på den där tuffa låten. Det var en så skarp vinkel.

Se intervjun med min pappa som vi gjorde för ett år sedan i videon.Carl Ludwig Thomas Emil Göransson, mer känd under sitt artistnamn Ludovin, är en svensk kompositör. Han föddes den 1 september 1984 i Linköpings kommun i Östergötlands län.

Partituret för flera amerikanska tv-serier och stora Hollywood-filmer komponerades av Göransson. I 2019 för musiken till Black Panther och 2024 för musiken till Oppenheimer har han vunnit Oscar för bästa filmmusik.

Born to a music teacher, Ludwig Göransson was named after Ludwig van Beethoven.The tionth Han gick på musikgymnasiet DeGeer i Norrköping och är uppvuxen i Linköping-und.the elfte Som han var student, komponerade han sin första orkestrering för Norrköpings Symfoniorkester.

Five minutes to Christmas” var titeln på låten, som var starkt influerad av Danny Elfmans partitur för Tim Burtons The Nightmare Before Christmas. Han har blivit tidigt intresserad av filmmusik eftersom det inbegriper många stilar. Örs gammal gick han på opera och det är ett intresse som har växt med åren.

Han har en Jazzexamen från Stockholms Kungliga Musikhögskolan och en Masterexamen i Filmmusikkomposition från University of Southern California. Ör 22 år flyttade Göransson till Kalifornien i USA.

Ludwig Göranssons första uppehåll kom 2009 som kompositör till musiken i komediserien Community. Nästa statskupp var poängen för Ryan Cooglers (2013) Last Stop Fruitvale Station, som Göransson träffade när han gick på universitetet. Coogler har anlitat Göransson som kompositör för flera av sina filmer, inklusive Creed (2015) och Black Panther (2018).

Den tionde På Cooglers sida har Göransson samarbetat med Christopher Nolan i flera filmer, inklusive Tenet (2020) och Oppenheimer (2023) ). Göransson har också komponerat partituren till TV-program som New Girl och The Mandalorian.

Ett av de svenska projekt han tagit sig an är att skriva partituren till dokumentärserien Historien om Sverige (2023) tillsammans med Per Gunnar Juliusson. Nära slutet av sin filmkarriär samarbetade han med rapparen Childish Gambino på flera av sina album, vann en Grammy 2018 för låten “Redbone” och producerade och skrev musik till andra album. Göransson har också skrivit låtar för Chance the Rapper, Haim och Vampire Weekend.

Han mottog ett svenskt Grammypris som årets kompositör 2018 den 7 februari 2019. Under årets låt och årets skiva med Childish Gambinos “This is America” har han tre Grammy Awards under ett år. Göransson blev även nominerad för bästa filmmusik på Oscarsgalan 2019 för sin insats i filmen Black Panther.

I september 2020 belönades Ludwig Göransson med Emmy för bästa originalmusik i Star Wars-serien The Mandalorian. Bästa filmmusik för filmen Oppenheimer gav Göransson en Grammis, och vid Oscarsgalan 2024 fick han även en Oscar för bästa partitur.

Ludwig Göransson Föräldrar
Ludwig Göransson Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!