Sprid kärleken
Jessica Eriksson Ålder
Jessica Eriksson Ålder

Jessica Eriksson Ålder – Stefan Holm har ingen önskan att bli betraktad som en av våra bästa landhockeyspelare genom tiderna. Tillsammans med sin fru Jessica Eriksson har han gjort sig ett namn som författare. Deras senaste kärlekskomedie har artisten Mauro Scocco.

De går hand i hand till det pittoreska universitetsområdet i Karlstad för att träffa oss. Platsen är plockad med omsorg eftersom det är den exakta platsen där Stefan Holms och Jessica Erikssons vägar först korsades. Sedan dess har Stefan framgångsrikt lämnat universitetsscenen, efter att ha arbetat med kommunikation och teamwork under den tiden. Däremot har Jessica inte lämnat sitt jobb och arbetar för närvarande som personaltränare.

Hur gick det för Eskilstunatjejen Jessica och Värmlandsson Stefan?

Efter att ha träffats på universitetet blev vi Facebookvänner. Efter att ha hållit kontakten en tid planerade vi att träffas för lunch. Stefan försäkrar mig att den är på väg. Båda står vid 47 års ålder. Alla i familjen: Avkommor till olika föräldrar. Alexander, som är elva år, och Melwin, som är arton, är barn till Jessica respektive Stefan. Det finns ingen i familjen som är mer lik Jessicas hund Chili.
Karlstad är där jag bor.

Ursäkta mig! Stefan skriver och tränar höjdhoppare. Jessica är doktor i nordiska språk, vid Karlstads universitet, där hon även arbetar som skribent och dekan för lärarutbildningen. Deras kommande debutroman “Människor som hör ihop” är ett samarbete och publiceras den 7 juli.

Vi hade åkt till hans villa i stadsdelen Romstad. Bara några minuter efter att vi blivit informerade transporterades Jessica till sjukhuset. De väljer ändå att bo hos henne, trots att hon och Stefan tillbringade mycket tid tillsammans. Det kan vara en utmaning för oss att flytta in med dem alla fyra eftersom vi har varit hans hemmapojke. När vi satte oss vid middagsbordet diskuterade vi möjligheten att bo i samma rum.

Deras gemensamma mål var att en dag ge ut en bok. Stefan och Jessicas litterära vänskap är ämnet för vårt möte, inte deras boendearrangemang. Stefan har visat att han är ganska smart och fysiskt vältränad redan innan han började sin höjdhoppskarriär. Under tidigt 2000-tal spelade han i fantasysportprogrammet På spåret och hade utan tvekan tur.

Två mål och en assist blev slutsumman. Trots detta är han författare till flera böcker, inklusive romaner och självbiografier om sin idrottskarriär. Dessutom har han bidragit i Värmlands Folkblad, en lokaltidning, de senaste nio åren. Men Stefan hade alltid intrycket att det, bortom skrivkonsolen, fanns ett okänt territorium som han, när lamporna var släckta, skulle få möjlighet att utforska.

Något vackert och uppriktigt har förmodligen alltid strävat efter att skrivas av mig. Det har varit min livslånga ambition att skriva “den stora romanen” (den stora romanen). Jessica hävdar att Stefan är otroligt fascinerande och full av överraskningar. Oavsett vem det är så har han en gåva för att se det bästa i människor, och det inkluderar mig.

Oavsett vad jobbar vi väldigt bra tillsammans. Jag trodde att det skulle vara möjligt att hitta någon som får mig att känna mig förstådd av honom. Det är Øyvind Lund som tar bilderna. Jess var ute och gick på andra sidan stan och strävade efter samma mål. Min ambition att bli författare började när jag, som åttaåring, fick en annons publicerad i en serietidning. Att se hans text i tryck var en stor chock för mig.

Till att börja med valdes en handoff. Hennes tidigare arbete inkluderar en barnbok, läroböcker och vetenskapliga arbeten, förklarar hon, innan hon och Stefan började arbeta tillsammans. Stefan och Jessica uppfyller den charmiga författarens dröm, även om det aldrig var deras ursprungliga plan.

Välmlänningar som skulle skriva noveller var lite svårt åt slutet år. I den annonserade antologin blev vi inbjudna att skriva en roman tillsammans och se vad förlaget vill göra med den. De ville inte göra det för att de tyckte att det var för vulgärt. Vi vann innan vi hade avslutat vårt arbete för ännu en litterär tävling.

Nu spelas den varma och flummiga romansen “Människor som hör ihop”. Vinrankorna blinkade i deras ögon. Därefter vann de ytterligare åtta litterära tävlingar. Tidigt i deras partnerskap skrev de också barnboken Zombie i ett nötskal, som inspirerades av en begäran om beslut från Alex, Jessicas sexårige son. Någonstans mitt i en berättelse om vampyrer, häxor och zombies var Alex instruktioner.

Jessica Eriksson Ålder

Många av familjens ungdomar, inklusive Alex, påverkades av boken som Stefan och Jessica skickade medan de låtsades vara intagna. Men majoriteten av dessa verk har fokuserat på kvinnliga huvudpersoner. Stefan och Jessica började arbeta tillsammans för femtio år sedan, och sedan dess har de utforskat ett brett utbud av genrer, från romantik till science fiction, till feel-good-historier.

Efter att ha stannat kvar med den något förtätade stilen släpper de nu sin första fullängdsroman, Feelgood Stories: People Who Hear each Other. Är titeln bekant för dig? I så fall har du rätt. Originallåten är av Ratata, ett band från 1980-talet, och Stefan och Jessica har covert den. Egentligen har Stefan varit en enorm efterföljare av Mauro Scocco, en gruppsångare som senare hade en fantastisk stil solokarriär.

Vid femton års ålder började jag smyga på Mauro. Han har följt med mig sedan dess. Bokens kvinnliga huvudperson heter Sarah, och att två andra karaktärer är gifta med Nelly och Jackie är knappast chockerande. Dessutom har jag gjort mitt bästa för att arbeta in alla namnen på Ratatas Människor under molnetsånger i texten.

Mauro Scocco-referenser blev importerad i texten eftersom Stefan gjorde något. Inget mått av hemlighetsmakeri från Jessica angående genialiteten med titeln “Människor som hör ihop” har hjälpt Stefan att vinna över popstjärnans fans. Jessica och Stefan använder krita för att rita.

Den här berättelsen kretsar kring den oskyldiga unge prinsen Jonas, som upptäcker en bebis i en burk som lämnats vid hans dörr en ödesdiger dag. Tyngden av ansvaret för den mystiska dottern tvingar honom att klättra upp och skaffa ett mer grönskande vapen. Läsaren uppmanas också att följa med Jonas mamma, Sarah, när hon står inför anklagelser om att ha lämnat sina barn bakom sig för att fullfölja sina ambitioner i London.

Ett skamt lade grunden för hela mänsklighetens historia. Min frånvaro från tjänstgöring märktes under en period. Frågar man Stefan om Jessica så säger han att hon är bra på att få saker gjorda. Jag skulle aldrig ha tagit upp en penna om hon inte hade varit där. Hon har också utmärkta lyssningsförmåga och är ganska smart. Mina enorma, högklackade skor modelleras av henne. Inte ens mitt eget barn Melwin kan mäta sig med det roliga jag har med Jessica.

Enligt vad någon har läst eller fått höra är de vanligaste embryonala stadierna för idéer. När de går med sin hund Chili nerför Klarälven avslöjar Stefan och Jessica sanningen om sina berättelser. Sedan sätter de sig med sina korsord i handen vid sina respektive köksbord eller vid sina respektive hem, noterar var den andre slutade och erbjuder varandra cliffhangers att fortsätta med. Stefan hävdar att även om det uppstår problem då och då, så går arbetet i allmänhet utan problem.

En gång kände jag mig avundsjuk på Jessica. Vändpunkten kom när hon började redigera mitt arbete utan att först rådfråga mig. Det var Jessicas övertygelse att något borde tas bort från det, säger hon. Familjeoroligheterna kom till sin spets när Stefan i ett raserianfall lät hunden gå en promenad.

En svullen näsa märktes när han kom hem. Paret har kommit fram till att fördelarna med att arbeta tillsammans överstiger nackdelarna. De kan inte tala tillräckligt högt om fördelarna med att skriva som ett par. Åh, utan tvekan! Vi hade lärt oss skriva på ett helt nytt sätt.

Låt helt enkelt dina mest personliga känslor och tankar genomsyra ditt skrivande. Vi kan också stötta varandra när vi får positiva recensioner eller signeringar med förlag, och vi kan också stötta varandra när vi får negativa recensioner. Det är underbart att kunna dela detta med sin partner.

Det flitiga författarparets största hinder är att hitta skrivtid i sina redan hektiska scheman, vilket gör att de måste förlita sig på gamla, högkvalitativa centpenningar. Stefan är nu höjdhoppstränare för 18-årige Melwin Lycke Holm, som har vunnit SM-guld i ett dykarevent och är kvalificerad för ytterligare höjder.

Jag gör mitt bästa för att vara närvarande i idrottshallen var och en av Melwins åtta träningspass i veckan. Efter det ger jag en mängd olika tjänster till tio höjdhoppare. Med tanke på den ganska ojämna fördelningen pratas det mycket om hur det skulle bli ett jobb.

Det är en enorm lyx för mig att leva på mitt gamla gymnasiebidrag. “Om det hade varit en annan gång hade jag haft turen att ha ett jobb”, konstaterar Stefan skrattande. En stor svensk friidrottsframgång inträffade 2004 vid OS i Aten när Stefan Holm vann guldglidning över 2,36. Bilder: Efter att vi träffats kommer Stefan att tillbringa några veckor med träning i Aten, platsen för hans efterlängtade OS-guld 2004.

Jessica Eriksson Ålder
Jessica Eriksson Ålder

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!