Hur Lång Är Malena Ernman

Sprid kärleken
Hur Lång Är Malena Ernman
Hur Lång Är Malena Ernman

Hur Lång Är Malena Ernman – Musiken blev en slags tröst för henne, men de dödsdömda själarna har haft det betydligt tuffare. Här beskriver Malena Ernman familjens diagnoser och hur de har lärt sig att överleva kaoset.Malena kräver att maskören ska stänga av radion.

Hon känner sig nere på soptippen. Hennes händer ligger snyggt i vikt i hennes knä medan hon gnuggar sig över magen. Hon har en skrapsor på armen där det står “det var en liten paus på scenen med Christopher Wollter, han försöker strypa mig.”

Dricker lite av det kolsyrainfunderade vattnet och möter hans blick i spjutet. Klockan är tio på morgonen i Stockholm och snart börjar reprisföreställningarna av “S som i himlen” på Oscarsteatern. Malena spelar sin mamma, Conny, rollen som makens skolkhanterare, för Gabriella och Christopher Wollter.

Jag tycker verkligen om att stå på scen och få sjunga välkända låtar för en uppskattande publik. Malena Ernman, vars mezzosopran har fängslat publik över hela Europa, vann Melodifestivalen och svenskars hjärtan med sitt framförande av “La voix” 2009.

Nu har hon och maken Svante Thunberg skrivit en bok som heter Scener från hjärtat om hur livet åkte söderut, hur de älskade och fortfarande älskar varandra i familjen Ernman-Thunberg, hur det är att ta hand om barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), och hur världen håller i kratern. Det var därför hon slutade flyga, och ja, hon har lagt sitt liv på bordet.

När det inte är ett alternativ att åka kollektivt accepterar jag inga förfrågningar. Arbetet jag gör här på Oscarsgalan ligger mig verkligen varmt om hjärtat, så jag tar det när jag kan.Oscars hem, där hon kan vila från sina moderliga plikter som håller henne sysselsatt 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. På scenen är jag helt nedsänkt i min musikbubbla. Det är som att hela min kropp transporteras tillbaka till “det goda stället” efter ett pass med individualiserad yoga.

Malena tittar ner på sina händer i knät och säger: “Det var riktigt, riktigt roligt att skriva boken.” Familjelivet är svårt. Föräldrar till barn med NPF är bara naturligt mer omvårdande. Medan vissa föräldrar kanske tvistar om huruvida de ska skaffa en skivenhet eller inte, handlar det för oss om att få upp vårt barn ur sängen eller få dem att inse att livet har mening.

Det har gått fem år sedan krisen började och på den tiden har äldsta moster Greta fyllt fem år och har inte mått bra. Hon är bra på att sova i och vara uppmärksam i klassen. Slakta pratten. Tappade äta. Gick tillbaka till fartygets lastrum. Det är en wrap, så att säga. Panik. Där satt Malena och Svante. Grisarna slafsade över dem, och grönsakerna fnissade. Vad ska de göra? Så de bestämde sig. Det hela bara hände. Greta måste få hjälp. Operan malena la ner.

Det var inte bara Greta; Jag var redo för operan. Jag skulle ha suttit igenom den operan om jag hade kunnat göra allt jag ville.Hon hade glömt den senaste operauppsättningen. Den 2 november 2014 spelades Xerxes på Artipelag, en konsthall i Stockholm.

Det var 900 män och kvinnor närvarande, inklusive kungen och drottningen. Det är omöjligt att hindra henne från att ramla precis när Malena Ernman kommer in. Uppställningsproceduren tar cirka två minuter. Sedan går hon in, sjunger så att de andra arbetarna ska dansa och gör sitt jobb. Efter det finns det ingenting. I taxin flinar hon mot honom.

S: Inte ett stort jobb. Vår familj. Greta äter inte. Det finns ingen lättnad från paprika, värme eller taggar. Det enda som fungerar är planen. Malena och Svante sätter upp ett pappersdiagram och skriver: fem gnocchi, tidsåtgång: två timmar och tjugo minuter. Ett stort steg framåt! Jaja. Det tog en evighet att komma till Gretas hus. Efter mycket vånda fick Greta äntligen diagnosen högfungerande autism och kunde få stöd och hjälp.

Det var bara en dryg vecka. Greta hade blivit intresserad av miljökriser, så familjen samlades kring ämnet, läste allt de kunde hitta och drog slutsatsen: världen planerar att gå under. Vi fick ett gemensamt uppdrag. Kollaps på scen. Familjen drar sig upp i kängorna. Gör ditt bästa Beata. Den här unga damen fick sitta tillbaka på sin plats.

Skitarg, beata var arg. Hans mamma fick veta att hon var en jävla horjävel och DVD-skivor kastades efter henne. Svante och Beata reser till Italien i ett försök att göra något roligt, men deras planer går fel. Det blir för mycket för Beata. Hon får en panikattack och vill stanna hemma. Beata får ADHD, med en samtidig diagnos av asperger, tvångssyndrom och tics, efter många besök hos Bup.

Beata är lik mig. Jag har fått höra att jag också lider av ADHD. Musik var min tröst, och jag är tacksam att jag upptäckte den när jag var ett litet barn. Beata tycker också om scenkonsten. Familjen får hjälp med skolanpassningar, men livet är fortfarande svårt; Malena jobbar hårt men faller sönder på scenen när hon gör Maratonadansen igen på Stadsteatern.

Hur Lång Är Malena Ernman

Jag brukar inte vara en som tar ledningen i sådana situationer, men eftersom jag nu är över 30 år tänkte jag att det var dags att börja göra några drag. Jag skrek, grät och skrek, men jag gav honom fortfarande slagen.

Z-serien ger styrka

Malena kom inte ihåg ett dugg från den första middagen de åt tillsammans på bion, men hon visste att de höll varandra i hand när de såg Amelie från Montmartre. Eftersom ingen kom in för att se filmen gick vi och pratade om den efteråt. De var riktigt söta mot varandra. Och Malena blev gravid bara två månader efter att de träffades.

Mina känslor skiftade från upprymdhet till oro för hur Svante skulle kunna reagera. Han tänkte likadant, blev glad men orolig för vad jag kunde tänka. Det var 2003, och Malenas karriär var på höjdpunkten av framgång; hon hade spelat ledande roller på europeiska scener och var under kontrakt åtminstone till slutet av året. Svante arbetade som skidlärare i Sverige. Vem köper i så fall blöjorn? Svante har bestämt sig: han ska ta hand om familjen, och Malena ska få jobb.

Detta har alltid varit glasklart för honom, till skillnad från majoriteten av män som känner att de behöver “tjäna” sina fruars stöd genom att skaffa sig mer hushållsansvar. Jag kallar det svaghet. Vi har flytt duschen och slappar nu med kaffe och choklad på bordet. Malena säger att jag talar i F-skarp, där jag har grundtonen även om jag vandrar lite.

Malena säger “Det händer automatiskt”, med sin unga, kraftfulla stämma, medan hon analyserar min rosa hy i gråtoner. Hon kan höra en sista taxi ute på vägen, ett fnissande barn och ett barn springa iväg på avstånd.

Det är ingen stor sak i sig, men när du är utmattad vill du inte stänga av musiken eller organisera låtarna. Sedan agerar de som om du har sugits in av dem, vilket är precis vad de gör. Och hon har varit ledsen ett tag nu. Även om hon upptäcker ny taktik. Till exempel, när hon var väldigt nere och ute, när allt verkade för vardagligt, kröp hon ihop sig i sin favoritstol och tittade på The Walking Dead, och det gav henne styrka.

Ja tack. Det är förståeligt att jag avgudar The Walking Dead; vi diskuterar ofta föreställningen och dess många fördelar (dess skeva humor, dess existentiella teman, de många aspekterna av den mänskliga naturen, både positiva och negativa, etc.). Malena log av glädje.

Majoriteten av människor förstår inte hur jag kan se “The Walking Dead”, men jag gillar det verkligen. Jag har fått styrka och hjältemod när livet har varit helvetiskt; Jag har bekämpat zombies och tvingats döda ett syskons magiker för att rädda ett fosterbarn. Om de inte dyker upp är det bättre att vi får ordning på vårt hus. Malenas blåögda tigrar ser energi. Malena vill bli en “sjungerska, eller clown” när hon blir stor, enligt vårt samtal om barndomen i Sandviken. Hemma var hon chef för systrarna, mamma och pappa.

Jag var Anni-Frid i Abba, och min syster Vendela var Björn-Benny. Då tyckte jag att allt gick så långsamt, men nu inser jag att det faktiskt gick tre gånger så fort i mitt huvud. Så jag var ganska konstig, och jag bröt och kröp ihop. Hon var klassens clown och sa saker som: “Jag var halvmobbad i skolan, stammade, syntes inte, var den där ovårdade tjejen som spelade fiol.” En gång blev hon riktigt uppenbar; det var i ett auditorium där musiker erbjöd barn gratis provtagning av sina instrument.

Snabbt vaknade jag, gick upp till tronsalen och lämnade över allt. Det var som om jag hade bestämt mig för att kasta mig i rollen som trummis. Alla där blev förvånade över situationen så plötsligt. Hon flyttade till Västers för att gå på en musikhögskola när hon var 16 år. Så fort hon insåg att hon var på rätt plats kunde livet börja. Därefter skrev hon in sig på solistprogrammet på Stockholms Musikhögskolan och Kungliga Operaskolan. Hon var i sitt sovrum vid tillfället.

Jag brukade dansa, spela i pjäser, åka på akrobatiska berg-och dalbanor och jamma till jazz. Jag älskar att göra allt, säger hon, och det är sant. Burrar mobilen. Malena måste se, så hon skriker, försöker rensa spåret och skriker sedan lite till. Berätta gärna om ursäkten. Det lärdes ut i skolan, och det är inte bra för barn.

– Det är precis så det är att vara förälder till ett barn med NPF. Så snart man nöjer sig en tid, som nu, händer något, och man sjunker snabbt tillbaka i förtvivlan. Terror blinkar framför dina ögon. Att bara utvinna en liten mängd ondska ur allt. Det ger henne mardrömmar. Men efter att barnen fick diagnosen blev livet hemma mycket enklare. Struktur är nyckeln till livslängd. Att lägga ner ytterligare en tegelsten i bilden av en “normal” familjeenhet.

Att ha en stor fest under semestern är bara något du kommer att glömma till slut. Vi kommer att reda ut det, och framför allt kommer vi att respektera de olika behoven inom familjen.Familjemåltider, till exempel, blir för spända för alla inblandade när de påverkas.

Hur Lång Är Malena Ernman
Hur Lång Är Malena Ernman

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!