Sprid kärleken
Dusan Umicevic Fru
Dusan Umicevic Fru

Dusan Umicevic Fru – Efter att ha tillbringat tid i Sverige, Ryssland och Finland bosatte sig Umicevic i den österrikiska staden Linz, där han har tillbringat de senaste tre somrarna. Han tillbringade också en säsong i Schweiz och tre i Tyskland. Svensken har vant sig vid livet i staden och allt det har att erbjuda sedan han kom till Västeuropa.

Vi tränade bra och det gick bra för barnen i skolan. Utanför hockeyn är livet här nere fantastiskt, och det finns mycket att göra. Sedan, säger han, “det blir ungefär en månad längre i sommar än vad det är i Sverige, vilket är väldigt skönt.”

– Kaptenen Brian Lebler och jag har blivit fantastiska vänner och vi har jobbat bra tillsammans utanför fartyget. Vi har barn i liknande åldrar, så det har nog hjälpt till. Sedan dess har vi lärt oss att känna igen många ansikten även utanför ishockeyarenan.

Svenskarna har funnit en kamrat i den österrikiska skarpskytten Brian Lebler inte bara utanför isen. Sedan slutet av föregående säsong har de två lagen kunnat hitta varandra på isen och radarparet har nu vunnit ICEHL-mästerskapet (tidigare EBEL) två år i rad.

Det fungerar riktigt bra mellan oss. Och jag spelar forward för att han vet hur man gör mål. Nu har vi William Pelletier i mitten av oss, och vi har kunnat bilda ett bra lag tack vare honom, säger Umicevic. Dusan Umicevic har en bakgrund som gör honom till en av de största hockeyprofilerna på SVT.

Som feg flydde han Jugoslavien innan konflikten eskalerade. I dag är han tacksam över att hans familj flyttade till Sverige mot slutet av 1980-talet. Jag känner ett ansvar att ta tillvara på de möjligheter jag har fått sedan jag lämnade den lilla staden jag växte upp i, som han sa till SportExpressen.

Trots lagets imponerande offensiva resultat har de inte lyckats ta sig vidare till ligamästerskapet. Den här säsongen har varit mer utmanande än tidigare av flera anledningar. På grund av det ekonomiska klimatet har Umicevic bytt lag från EHC Linz till Steinbach Black Wings 1992 för den kommande säsongen.

Det har blivit svårt att få in pengar från sponsorer och fastighetsägare som inte längre kan bidra lika. Det var därför vi bytte namn, och det har pågått hela året. Det finns flera lagar som kväver ekonomisk tillväxt. Nu fokuserar våra spelare på belöningarna, men han insisterar på att det har varit tufft hela tiden.

Vi vann några tidiga matcher, men sedan började vi förlora dåligt. Även om alla i det här systemet går vidare till nästa omgång, börjar alla också med olika summa pengar i det nya bordet. Vi började med noll dollar, så vi fick verkligen kämpa för att komma vidare. Vi spelade bra, men det räckte inte eftersom vi förlorade sista matchen på grund av straffar. Jag har ingen aning om hur många poäng vi fick, men vi spelade bra.

Hockey är den bästa sporten som finns, som man brukar säga.Det finns inga planer på att Umicevic ska lämna Österrike innan nästa säsong börjar, eftersom hans kontrakt i Linz har ytterligare ett år kvar. Vi kommer att stanna kvar, men efter det kan ingen någonsin veta säkert. Det beror lite på vad som dyker upp också, men jag har inte hört något på ett tag, skrapar han och tillägger.

Jag vill fortsätta spela, för hockey är fortfarande det roligaste man kan ha, men det är uppenbarligen inte bara jag som har kommit fram till den här slutsatsen. Det är en rolig liga att spela i, men konkurrensen har varit hård genom åren. Det är alltid en stor publik närvarande, och det är kanske något som har saknats sedan kröningen började. Mer än bara det faktum att lagen inte har kunnat hålla fansen igång, årets restriktioner mot Covid-19 i Tyskland har varit en viktig orsak till störningar.

Nu när sommaren är här har många familjer “hemundervisat” sina barn medan butiker som apotek och livsmedelsbutiker förblir stängda. Min fru har fått mycket ansvar med barnen. Det var först utmanande att avgöra var man skulle träna när gymmet var stängt; ändå köpte jag en cykel som jag förväntade mig att använda under sommaren.

Jag hoppas verkligen att detta tar slut snart så att du kan åka hem och umgås med din familj. Det räcker inte att bara gå hem; Att träffa nära och kära har blivit allt mer utmanande de senaste åren. Jag saknar definitivt att ha dem här hemma.

Det är planerat att ytterligare lag kommer att ansluta sig till ligan från och med den kommande säsongen, då ligan kommer att flytta sitt fokus till ett nytt land; i det här fallet Slovenien. Även om Umicevic anar att det skulle bli svårt, kommer han att ha en sista chans att ta hem titeln i Tyskland nästa säsong.

Det råder ingen tvekan om att vi kommer att behöva mycket hjälp för att komma ut i toppen i den här tävlingen. Det är en tuff liga där andra klubbar kan locka spelare med andra incitament. Till exempel är Wien en fördel eftersom det finns många människor som vill bo och leka i huvudstaden.

Dusan Umicevic Fru


SVT-profilen Dusan Umicevic är nu nybliven pappa. Nu sprider han bönor till Aftonbladet om den massiva skandalen. Jag kan inte lägga ner honom med min blick. Det är ingen hemlighet att “Hockeykväll”-värden Dusan Umicevic är ett känt namn bland sportfantaster. Men från och med idag (måndag) är han sommarvikarie i “Morgonstudion”, där han skjuter sändningarna med sådana som rutinen Ann-Britt Ryd Pettersson.

På den ljusa sidan välkomnade han och hans kollega i SVT:s “Utrikesbyrn”, Rebecca Randhawa, just en pojke till världen. Liksom alla andra sporter spelas hockey för att vinna, men en enda spelare kan inte vinna seger på hans eller henne egen. Dragan Umicevic har spelat seniorhockey i två decennier, men han har ännu inte vunnit trofén som han har varit så nära så många gånger.

Umicevic sa till Hockeysverige.se, “Det händer inte så ofta att de vinner, men det är klart att jag var på andra sidan.” Detta var med hänvisning till hans senaste finalförlust 2013. Poängsprutan och svenske veteranen Dragan Umicevic har inte åkt skridskor på svensk is sedan säsongen 2012/13. Istället har 36-åringen tillbringat de två senaste säsongerna på kontinenten där han går som en tiger och gör succé.

Den svenske forwarden har vunnit poängmästerskapet i Eastern European League (ICEHL; tidigare EBEL) de senaste två säsongerna, med 65 respektive 64 poäng. Motivationen bakom de 711 senior poängen poängsprutan har samlat på sig under hela sin karriär är viljan att alltid vara den som har kommit längst.

Jag har alltid gjort ett bra jobb, och det är därför jag har lyckats i mitt valda yrke. Sedan jag var liten har jag alltid tyckt att det varit roligt att göra poäng, men när jag blev äldre började jag göra mer komplexa projekt. Eftersom det har kommit fler överraskningar senare i min karriär, försöker jag nu bara låta saker hända som de kan. Den svenske angriparen sa till Hockeysverige, “När jag blir fri kollar jag om det finns någon att passera till” och sedan skakade han på huvudet nej.

Jag tror att min största styrka alltid har varit förmågan att anpassa mig till vilken situation jag än befinner mig i. Jag tror att min förmåga att förstå spelet har varit min största styrka på planen.
Med sitt spelsinne som fungerar lika bra som någonsin har Umicevic ytterligare ett år kvar på sitt Linz-kontrakt. Han planerar att fortsätta spela så länge klubben vill att han ska.

Det är uppenbart att man har funderat en del på det slutliga slutet på ens karriär. Förmågan att göra saker rätt på egen hand är viktig. När jag lyssnar på bra musik tänker jag inte alls lika mycket på världens undergång eftersom jag fortfarande är en ung person andligt. Det här är vad jag vill göra, och jag funderar fortfarande på att göra det. Jag har haft samtal med andra jag känner som redan har slutat, och de är alla överens om att jag ska hålla på lira så länge jag kan.

“Tack för min strumpa”

Seniorkarriären började för över två decennier sedan i Södertälje SK, där Umicevic gjorde sin debut vid späd ålder av 16. Sedan dess har karriärresenärens väg varit en enda lång resa som tagit dem från Sverige över Europa.

Den klubben ligger i mitt hjärta, och det var där allt började. Jag har så många människor att tacka i Södertälje, och jag har mycket att vara tacksam över. Kanske ingen tänkte så mycket på den tiden då, men när jag ser tillbaka på dem nu kan jag se varför han säger: “Det finns någon att tacka” (och han fortsätter med att antyda att så är fallet).

Just nu är Brorsan den enda personen i Sverige som sätter sig ner för att se hemmamatcherna. Han verkar alltid gnälla när jag har pengar. Jag hoppas att han är en stolt bror som jag, eftersom jag är skyldig honom en stor tacksamhetsskuld. Speciellt att han har ägnat hela sitt liv åt att arbeta för att bli accepterad av mig, säger Dragan om sin storebror Dusan Umicevic, programchef i SVT.

Tiden sedan Södertälje har till stor del spenderats utanför Sveriges gränser, men forwarden har också varit upptagen i hemlandet där hon fått i uppdrag att förstöra sex olika klubbar. Jag har verkligen trivts var jag än har varit under hela min karriär, även om min tid i Frölunda kanske har verkat lite overklig nu när jag är tillbaka i Sverige.

Jag flyttade från Färjestad till Frölunda för säsongen och spelade bara en handfull matcher efter att ha kommit till er fina anläggning. Sedan åkte han till Förjestad och drack SM-guld samma säsong, så det kändes lite tufft då, säger han och tänker tillbaka på de händelserna.

Swedish har varit nära att vinna den utökade titeln han faktiskt aldrig förlorat flera gånger under sin karriär. Vad klockan i Finland säger oss är att något alldeles extraordinärt händer där. Jag spelade i ett spel som inte hade någon slutresultattavla och när seriens ledare Tappara gjorde sig hörd skrev jag ner poängen. Efter det började ssät spela bra och gick vidare till final när vi stod mot varandra och allt avslutades med att de besegrade oss i mästerskapsmatchen.

Dusan Umicevic Fru
Dusan Umicevic Fru

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!