Sprid kärleken
Hagrid Död
Hagrid Död

Hagrid Död – Rubeus Hagrid (vanligtvis förkortat till Hagrid) är trädgårdsskötare, nymftränare och fastighetsförvaltare på Hogwarts. Han bor i en koja nära skolan. I Harry Potter and the Sorcerer’s Stone vrider han ihop en gevär som om den vore gjord av gummi eftersom han är en halvjätte och därför exceptionellt kraftfull.

Harry Potter and the Cursed Child kapitel “Nyckelväktaren” syftar på honom. Nästan dubbelt så lång och minst fem gånger så bred som en typisk man, det är så hans utseende beskrivs. När han fyller två platser på ett tåg och när han lätt plöjer igenom en folkmassa på en mugglargata i London blir hans storlek uppenbar. Hans styrka avslöjas i det fjärde kapitlet i den första boken, när han slår sig ner i en soffa på Rucklet på toppen av en klippa som faller brant till marken nedanför. Han beskrivs också som “otillatet stor ut, och vldigt vild – långt, vågigt, svart hår och skägg.” Han har stora händer som en soptunnel och babydjävulsfötter i pyjamasen.

Hans ögon är “buskiga ögonbryn”, för att uttrycka det på ett annat sätt. Senare i första boken, när han glider in i fängelsehålan för att besöka Rucklet på klippan, beskrivs han som “en jättelik man med en ambitiös nästan helt dolt av en lång, lurvig hrman och en elak, trassligt skägg och svart, gnistrande skalbaggsögon .” Det finns massor av ficus i denna klippa, och Harry upptäcker nyckelknippor, luftgejsrar, snörnystan, pepparkvarnar och tipi bland dem.

Senare på Gringotts, när Hagrid tömmerer dem på skivan, faller en handfull möjliga hund käx ut. Albus Dumbledore säger: “Jag skulle ge mitt liv till Hagrid om jag kunde.” Hagrid, spelad av Robbie Coltrane i Harry Potter-filmerna, gick på Hogwarts en gång och utvisades under sitt tredje år där.

När han blev nedflyttad smälte hans Trollstaff i mitten, men han räddade bitarna och har illegalt använt magi sedan dess, och inneslutit dem i ett skelett paraply. Hagrid förlamar Vernon Dursley för att ha pratat skräp om Harrys föräldrar i kapitel 4 av Harry Potter och hemligheternas kammare. Ända sedan han var en liten pojke har Hagrid velat ha en sällskapsdrake.

Hagrid Död

Efter att Hagrid blev Relegerad för att bli bogtrotter tillät Albus Dumbledore honom att stanna kvar på Hogwarts. Hagrid har alltid känt sig hemma på Hogwarts, både som student och anställd. Som svar på Harrys fråga om hans nedflyttning föreslår Hagrid att de byter plats i samtalet och flyger med honom från ruinerna av Godric’s Hollow till Privet Drive 4 på en flygande motorcykel som lånats av Harrys gudfar, Sirius Black. Han träffar Albus Dumbledore och Minerva McGonagall där och lämnar Harry på tåget.

Harrys sista födelsedag och framtiden


När Harry inte får sina Hogwarts-brev går Hagrid till familjen Dursleys hus i Rucklet för att hitta honom. Detta är första gången han har sett Harry sedan han lämnade honom på Liguster Drive som bebis. När Harry frågar sig om sin identitet presenterar Hagrid sig som “Rubeus Hagrid, Nyckelväktare och Egendomsförvaltare på Hogwarts.”

Hagrid vet att Harry inte fick sina brev och att Dumbledore sa att det var mycket han inte visste, men han har ingen anledning att tro att Harry inte vet något alls om Trollriket. Harry blir helt orolig när han får reda på att han inte vet något om Hogwarts och ännu mindre om det faktum att hans föräldrar var troll och häxor. Hagrid är på väg att triumfera över Dursleys, som inte har dolt något för Harry under de senaste två decennierna. Vernon försöker hindra Hagrid från att berätta för Harry att han är ett troll genom att stå i vägen för honom.

Sluta! Jag håller på att skrämma dig! (Vernon Dursley till Rubeus Hagrid)

Men Hagrid berättar för Harry att han är ett troll och skapar ett nytt brev som Harry kan läsa. Hagrid berättar mer för Harry, men Vernon lyssnar inte och gör ett stort misstag genom att avfärda Albus Dumbledore som en “stollig gammal tok”. Med en virvel av paraplyet springer Dudley Dursley omkring med en grå svans som sticker ut ur ryggen och spricker genom ett hål i buskarna.

Diagnos och prognos


Hagrid vaknar tidigt på Harrys födelsedag för att följa med honom till Diagongränden för att köpa skolmaterial. De tar ett flyg till London och tar sedan tunnelbanan till den välrenommerade puben Den Läckande Kitteln. Hagrid är inte förtjust över att ta tunneltåget och klagar ofta över hur lång väntan är och hur trånga stolarna är. När de närmar sig slutet av sin måltid på Den Läckande Kitteln tar Hagrid Harry djupare in i Diagongränden, där alla vill skaka hans hand när de inser att han faktiskt är den världsberömde Harry Potter.

Till slut går de in i Diagon Alley, där Hagrid tar med sig Harry till Gringotts först för att ta ut pengar. Hagrid besöker Gringotts för att hämta De Vise Sten från Valkyrie 713 som Dumbledore gav honom i uppdrag att hämta. Hagrid besöker sedan Den Läckande Kitteln medan Harry är hos Madam Malkins för att få något att dricka eftersom han är så törstig efter att ha plundrat Gringotts valv.

Han återvänder till Harry med choklad och ett konjakglas, och de två fortsätter att förhandla. Hagrid följer Harry runt så att han kan köpa en trollstav från Ollivanders, där Hagrid själv en gång köpte en trollstav. Hagrid tar Harry till en tågstation, ger honom en biljett till Hogwarts Express (som avgår den 1 september) och sätter honom på ett tåg för att återvända till Dursleys i Little Whinging innan han försvinner. Trots att han är förbjuden att använda magi efter att ha fångat Harry, gör Hagrid just det. Han gjorde detta för att han ansåg att det var nödvändigt att ta till ro.

Hagrid Död
Hagrid Död

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!