David Ritschard Familj

Sprid kärleken
David Ritschard Familj
David Ritschard Familj

David Ritschard Familj – David: “Jag är ganska klar med det där” och han planerar att ägna det nästa decenniet åt att turnera med olika musikaliska projekt. Jag har inte längre någon lust att spela krogen. Texterna går förlorade i blandningen, och betoningen ligger mer på oljan än själva musiken. Nåväl, jag förstår det nu. Folk kommer till dig för att dricka. Det är inte fel, men jag vill helst inte göra något annat.

I en grupp är det mycket roligare att planera spel och turneringar. Pengar är inte huvudprioriteringen; snarare är det tillfredsställelsen av att se igenom något från dess linda till förverkligande och känna en känsla av stolthet över din prestation. Vi kunde skänka 26 000 kronor till Svenska Hamnarbetarförbundet och 12 000 till strejkrättsrörelsen.David hoppas att han genom att spela Brobrännaren kan återknyta till det amerikanska folkmusikarvet att skildra vanliga människor i extraordinära situationer.

Jag letade aldrig efter möjligheter att skriva politiska brev när vi först lanserade Spinning Jennies. Jag skulle vilja beskriva hur vanligt det är bland vanliga människor. Om du börjar där, kommer du alltid att sluta med någon sorts liberal politik. Men du ska inte slå någon på näsan. Det är inte heller en bra idé att gå till Söderhamns stadshotell och kräva att allmänheten ska resa dit så att man kan skrika i den internationella mikrofonen innan matchen ens börjar. De ger upp då.

Jag minns att bandet The Dubliners hade en mycket sund filosofi angående denna fråga. I varje avsnitt skulle det finnas ett avsnitt om att dricka alkohol, ett annat om politik och ännu ett om kärlek. Så länge de tre sakerna var på plats, kan de andra pojkarna prata om det som intresserar dem.
Ändå kan musik också användas som ett vapen i politiken. Pionjärerna inom amerikansk folkmusik i Sverige fick nys om detta.

När jag pratar med musiker som spelade amerikansk folkmusik på 1970-talet blir jag alltid förvånad över hur deras moderna vänner fortfarande Låten “Röd”, vars titel säger allt, är det mest öppet politiska spåret på albumet. Några av dem som lyssnar på mig kanske återvänder till mig. Ändå vidhåller jag fortfarande att jag värdesätter älskvärdhet högst. Gå inte längre än till Jerry Williams, Björn Afzelius eller Pia Sundhage. Det är sant att de är jordnära samtidigt som de bestämt försvarar sina värderingar. Ännu viktigare är att man inte får glömma att underlåtenhet att ta ställning i sig är en snubblande handling.

David Ritschard Familj

Arbetet med skidliften har pågått i tre år, mycket tack vare mitt dagliga jobb som lokal värderare och vitwinsansvarig på ett Systembolag på Södermalm. Jag har aldrig haft ett jobb där jag kunde ta med min telefon eller dator till jobbet, så när jag går hem måste jag radera allt från dem. Gustav Erlandsson Holmqvist och Jonas hlund har båda varit involverade i produktionen och bidragit till utvecklingen av både musikstil och instrumentering.

Skidåkning är ett första steg in i något mycket större än en enda nation. Även om de informativa texterna finns kvar. Min mörkhåriga Tomas drog med mig till David Ritschard-konserten hos oss. Efter att ha hört några låtar av Ritschard minns jag att jag tänkte “Lust… ännu en ung, svensk musiker som satsar på country.” Jag hängde på varje ton och jag måste erkänna att jag såg framför mig en lugn kväll där Tomas och jag kunde sitta i baren och utbyta skämt med Enskede-tema medan bandet spelade mjukt i bakgrunden.Jag var inte på humör för en kram och en kyss.

Pandemiuppehållet förvandlades till ett produktivt år för de största countrystjärnorna i Söderort. Nu släpper David Ritschard ett nytt album kallat “Blbärskungen” som innehåller hans utökade musikaliska visioner från förr. David Ritschard hade kanske satt fötterna stadigt i countrymusiken och hållit på med att åka på Sveriges öppna vägar långt in på kvällen med sin cd “Brobrännaren” i släptåg. Men något annat dök upp mitt i det hela.Men sedan uppstod kaos. Han berättar att han bestämde sig för att boka de återstående showerna på egen hand efter att ha sett de återstående artisterna i Sverige göra samma sak en vecka senare.

Inte planerat ännu

Istället för att låta paniken och yrkesförbuden för artister med följe hindra sin kreativitet har han bestämt sig för att börja arbeta med uppföljningen av sitt genombrottsalbum så snart som möjligt under 2019.Låtar som “Sockenplan revisited” finns med på albumet. Texterna präglas av att han har tillbringat hela sitt liv och karriär fast i södern. Jag jobbade på Systembolaget på Vita Bergen de sista sex åren, innan dess jobbade jag på Ica i Skarpnäck och innan dess var jag fruktchef på Konsum i Kärrtorp, där han kom från jobbet på Willys i Skärholmen i sex år.

He erkänner att han reds av en våg av hybris I januari 2020.Att han skulle få säga “Tack för allt” till sitt deltidsjobb som vinvärd på Systembolaget på Folkungagatan. För Brobrännaren kunde det ha slutat i en historisk Ikaros magmakammare. Nu mer än någonsin är jag tacksam för det stadiga halva decenniet jag tillbringade på Monopolet, som inte bara gav mig en solid grund att bygga ifrån, utan också väckte min kreativitet på många olika plan.

Vände tillbaka för tidigt

David Ritschard leder lyssnarna till djupa känslor med sin countryinfluerade musik. Allt ordnades i texter som skildrade ett honom nära Sverige. Det är ingen hemlighet att texterna i klassiska countrylåtar alltid paras ihop med optimistisk musik. Musik som är bra att både dansa och chilla till. En öppen dörr för alla onda helvete. När det gäller David Ritschards svar är det diplomatiskt.Om jag erkände att det var så, då skulle jag få stå för allt själv, och det skulle hindra mig från att berätta en bra historia.

David Ritschard Familj
David Ritschard Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!