Sprid kärleken
Danny Saucedo Mamma
Danny Saucedo Mamma

Danny Saucedo Mamma – Konstnärligt känd som Danny Saucedo eller bara Danny, Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski föddes den 25 februari 1986 i Sverige. Efter att ha tagit sig till topp sex på Idol 2006, den svenska motsvarigheten till American Idol, blev han känd som ett resultat.

Sedan solokarriären började har Saucedo gett ut över femton singlar och fem studioalbum. Albumet Heart Beats, som innehöll hitsen “Tokyo”, “Play It for the Girls” och “Radio”, nådde toppen av de svenska poplistorna. Tillsammans med Erik Segerstedt och Mattias Andréasson var han en del av 2007–2010 svenska poptrion E.M.D.

Tre album och elva singlar släpptes av trion, med fyra låtar och ett album som nådde toppen av de svenska listorna. Han har uppträtt som sångare och låtskrivare i Melodifestivalen fem gånger. Efter att ha placerat sig trea 2009 med “Baby Goodbye”, E.M.D. blev tvåa 2011 med “In the Club” och tvåa 2012 med “Amazing” medan han uppträdde ensam. “Dandi dansa” var hans comebacksingel 2021 och han tog sig till finalen i Melodifestivalen för tredje året i rad som soloartist. Han kom sjua det året. 2024 framförde han “Happy That You Found Me” på festivalen.

Mitt liv

För Saucedos polske far och bolivianska mor var Stockholm hans födelseort. Stockholmsbaserade Adolf Fredriks Musikskola var hans alma mater. Efter sitt modersmål svenska har han också utmärkta kunskaper i polska, franska och engelska. Saucedo är en troende katolik och är en troende man.

De förlovade sig 2016, och Saucedo dejtade svenska sångerskan Molly Sandén från 2013 till 2019.(7) och (8) Det var februari 2020 som Saucedo och modellen Anna Eriksson började dejta. Genom att framföra All-4-One-låten “I Swear” på sin audition i Idol 2006 började Danny sitt äventyr.

En rörande och övertygande röst var en av hans många utmärkelser från juryn. När det gäller domarna var Days duett med Felicia Brandström, framförande av Bryan Adams “(Everything I Do) I Do It for You”, det mest imponerande framträdandet från tävlingen hittills.

Båda skulle komma in i Idol-finalen om de fortsatte att prestera på den nivån, enligt juryns enhälliga dom. Men domarna var hårda mot Danny när han sjöng “What’s Left Of Me” av Nick Lachey i 2006 års Idol-semifinal, och sa att hans röst inte var rätt för låten.

Medan han gjorde Michael Jackson-dansrörelser till “Blame It on the Boogie” av The Jacksons, var Danny i de elva bästa finalerna. Danny bröt ut i tårar när han sjöng den svenske sångaren Tommy Nilssons ballad “Öppna din dörr” i topp 10-finalerna, och han fick till och med jurymedlemmen Kishti Tomita att gråta.

Danny skapade tillsammans med Erik Segerstedt och Mattias Andréasson, två tidigare tävlande på Idol, det svenska popbandet E.M.D., samtidigt som de släppte solomaterial. När Erik Segerstedt och Danny Saucedo tillsammans med Mattias Andréasson skapade den svenska trion E.M.D. hösten 2007 hade de redan nått soloframgångar med sina album A Different Shade respektive Heart Beats.

Efter att ha släppt en tolkning av “All For Love” av Bryan Adams, Rod Stewart och Sting nådde deras debutsingel nummer tre på Hitlistan. Omedelbart toppade “All for Love” etta på Sveriges officiella rekordlista. Efter det kom maj 2008 A State of Mind, debutalbumet. Förutom “All for Love” hade albumet tre andra singlar på topplistan i USA: “Jennie Let Me Love You”, “Alone” och, med släppet av deluxe albumutgåvan, “Baby Goodbye”. Albumet hade premiär som nummer 1 på den svenska albumlistan.

Med låten “Baby Goodbye”[10], E.M.D. tävlade i Melodifestivalen 2009[11] och nådde finalen där de slutligen placerade sig på tredje plats. Med svensk julmusik släpptes E.M.D:s andra album och debutalbum, Välkommen hem, i november 2009.

Albumets enda låt, “Välkommen Hem”, som ursprungligen sjöngs av Magnus Carlsson, släpptes den 13 november 2009. Inspelning för E.M.D:s album Rewind från 2010, deras tredje studioalbum totalt, färdigställdes 2010. 2009 släppte bandet “Save Tonight”, en version av Eagle-Eye Cherrys låt, och 2010 släppte de “What Is Love”, en Haddaway-cover, som de två första singlarna från albumet. Albumet debuterade den 3 december 2010 och den tredje singeln, “There’s a Place for Us”, släpptes samma dag. Ett uppbrott på obestämd tid deklarerades av bandet i slutet av 2010.

Solokarriär, ny musik och Melodifestivalen 2007–2014

En deltagare i Let’s Dance 2008, den svenska versionen av Dancing With the Stars, var Saucedo en gäststjärna i programmet. Som en del av Eurovision Dance Contest 2008 tävlade Saucedo och den professionella dansaren Jeanette Carlsson i september 2008.

Den 6 september i Glasgow slutade paret på en tolfte plats i finalen. Danny bekräftade i oktober 2008 att han skulle släppa ett nytt album i början av 2009, med låten “Radio” som huvudsingel. Låten hade redan distribuerats till radiostationer för sändning.

Danny Saucedo Mamma

Han tog sig till finalen den 12 mars 2011, men hans låt “Popular” av Eric Saade valdes till slut först. I motsats till Saades 193 poäng lyckades Danny få 149. I finalen i Eurovision Song Contest 2011 var det han som levererade Sveriges röst. “Amazing” var hans bidrag till Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest 2012, och han återvände till Melodifestivalen samma år för ett andra potentiellt skott.

Efter sitt framträdande den 25 februari, i den fjärde semifinalen, gick han vidare till finalen. I finalen kom dock Loreens “Euphoria” att triumfera över honom ännu en gång, och han tog andraplatsen. Med 268 poäng hade Loreen övertaget, medan Saucedo hade 198. Melodifestivalen 2013 med Gina Dirawi som värd var 2013. Saucedo har också varit upptagen med att skriva musik, efter att ha gjort det för artister som Pulse och Alcazar.

Från 2015 och framåt: Sa medlem bättre och turné

När Saucedo framträdde på TV4 var Saucedo en del av 2016 års svenska TV-program Så mycket bättre. Hans bakgrund i Sverige, där han har mer än 13 Topp 40-framgångar, gjorde honom till en idealisk tävlande, med tanke på showens grundläggande utgångspunkt är att artister måste skapa coverversioner av populära låtar av andra artister.

Nästa år återvände Saucedo till showen. Den senaste tiden har han turnerat i Sverige, där hans show “The Run(A)way Show” fick ett gott mottagande av kritiker. Saucedo var tvungen att ställa in några spelningar i mars 2020 på grund av oro för covid-19-pandemin.

Hans deltagande i Melodifestivalen 2021 började den 13 mars 2021, då han tog sig till finalen. Det sammanlagda antalet av hans 74 poäng—39 från internationella jury och 35 från teleomröstningen – placerade honom på sjätte plats.

“Happy That You Found Me” är hans bidrag till Melodifestivalen 2024; he won his heat on February 24, 2024, and is so qualified to compete in the final.Danny Saucedo har varit en meddelanden favorit sedan 2006. Här kan du läsa mer om ålder, längd och hans flickvän Anna Eriksson, som är artisten! Du hittar den och mycket mer här!

Artisten Danny Saucedo blev känd för hela den svenska befolkningen efter att han deltagit i “Idol” 2006. Därefter kom han på andra plats, men trots att han fick lämna tävlingen innan finalen har han haft en bländande karriär sedan dess. Lerna mer om Danny Saucedo här!

“Danny Saucedo är senior”

Den 25 februari 1986 kom Danny till denna värld. Han fyller trots allt 38 år 2024. Jag vill veta hur lång Danny Saucedo är. När Danny Saucedo var gäst i “P4 Extra – gästen” avslöjade han att han är 178 centimeter lång. Han avslöjade även att han är 179 cm lång och tidigare brukar svåra uppåt. Vilken skam! Danni Saucedo debuterade på “Melodifestivalen” sedan 2011. Han tävlade sedan med låten “In The Club.” Nästa år tävlade han med låten “Amazing” och 2021 var han med låten “Dandi dansa” i tävlingen.

Hans grupp, E.M.D., har också deltagit i tävlingen. Det var 2009 när de tävlade med låten “Baby Goodbye”. Förutom att dela de glada nyheterna har Danny Saucedo meddelat att han kommer att ta ett uppehåll i karriären för att umgås med sin bebis och bli förälder. Ändå är han planerad att delta i “Melodifestivalen” innan dess.

Snart, föräldrar

Nu är det inte länge kvar tills artisten blir pappa för första gången. Han säger till Aftonbladet i en intervju att det är riktigt nära nu och att han och Anna har vilat helt hemma. Filtar, barnvagnar, och allt annat blev köpt. Den “tappade” är nära förestående. Enligt honom kommer det att bli fantastiskt eftersom det är en decemberbebis.

Danny Saucedo Mamma
Danny Saucedo Mamma

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!