Sprid kärleken
Curling Damer Idag
Curling Damer Idag

Curling Damer Idag – VM-curling ligger inför kvartsfinalen. Hasselborg Lag placerades mot Sydkorea och förlorade. Expert Eva Lund kontaktades med frågorna. Lägg märke till när Niklas och Eva bråkade om sina frågor. Niklas och Eva svarade på tittarfrågor i curlingens svar på “Fråga Lund” efter Sveriges sombarg mot Sydkorea. Tittar du noga på spelaren ovan kan du se Eva svara på frågor om Sveriges spel och curling.

Sverige går vidare till semifinal efter att ha kastat ut Sydkorea i VM

Sverige förlorade mot Sydkorea i gruppspelet. Efter en oerhörd prestation av Sydkorea i den elfte omgången var det också fallet i kvartsfinalen. Straffet skulle vara den sista etappen i Sydkoreas femtonde omgång. En 5-3 ledning inför den sista omgången innebar den sista stenen och läget såg mörkt för Sverige.

Med tre etapper kvar i sista sträckan fick Sverige hoppa över allt efter en etapp som gick djupt in i skogen. Väldigt oväntat är det. Naturligtvis är det dåligt. Den prestationen räcker inte. När Sveriges fotbolls-VM avslutades gick Sydkorea vidare till semifinal där de ställs mot Kanada. Hasselborg inte första gången påstår sig i semifinalen av ett mästerskap.I sista omgången av damernas curling-VM i Kanada ställs Sverige mot Sydkorea. Allt är klart nu när grundfasen är över.

I semifinalen senare idag ställs Kanada mot Hasselborg, det svenska laget, om de vinner över Sydkorea på lördag. Vinnaren får spela mot Schweiz i andra halvlek efter att Danmark möter Italien. I den första elfte minuten blev en sydkoreansk målvakt en gamechanger, men matchen var dödläge hela vägen.

“Den svenska vargen”

Sverige misslyckades med att göra det avgörande andra målet och matchen slutade oavgjort, eftersom Sydkorea ledde med 5-3 i den sista omgången. Spelarna från Sydkorea var omringade av en stor grupp medan svenskarna låg i tält och fick krama varandra.

Lag Hasselborgs sjunde VM var Mästerskapet och första gången finns det att man inte gott till semifinal. Trots att Laget har ett OS-guld på cv:n har Laget fortfarande aldrig vunnit ett världsmästerskap och har för närvarande två silvermedaljer. Nu börjar resan till Lag Edin för årets svenska del. Världsmästerskapet för herrar i Schweiz börjar nästa vecka.

Alla lag möts i åttondelsfinal, sedan går de sex bästa lagen till final. Förutom medaljer på planen är världsmästerskapen också det första av två olympiska kvaltävlingar. Skotell väntar på svenskarna senare i kväll.

Gör dig redo för det kommande curling-VM för både herrar och damer när Svenska Curlingförbundet presenterar sin trupp. I Sydney, Kanada, kommer Lag Hasselborg att representera Sverige vid damernas världsmästerskap, medan Lag Edin spelar i Schaffhausen, Schweiz, som herrmästare.

Världsmästerskap för damer, 16–24 mars, Sydney, Kanada

Hasselborgs- och Sundbybergs curlingklubbar är förberedda inför VM med spelarna Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Johanna Heldin, och tränaren Kristian Lindström.

Bland Lag Hasselborgs många medaljer finns OS-guldet från 2018, OS-brons från 2022 och en rad mästerskapsmedaljer. Inför EM 2023 tog Wranå pole position. För tillfället är Hasselborg tillbaka i Champions League.

Weltmeisterschaft Herrar, 30. März-7. april, Schaffhausen, Schweiz

Tillsammans med spelarna Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Daniel Magnusson, och tränaren Alexander Lindström deltar Lag Edin från Karlstads CK i sommarens mästerskap.

Curling Damer Idag

Position representerade Sverige vid det senaste världsmästerskapet 2023, där laget tog en silvermedalj. De har ett imponerande CV som inkluderar flera medaljer, inklusive OS-guldet 2022, OS-silvret 2018 och flera VM-guld och mästerskapsmedaljer.

Identifierande kriterier

Uttagningen till VM 2024 har slutförts av SCF:s styrelse och nomineringen kommer från förbundskapten Fredrik Lindberg. Som utgångspunkt utvärderades lagets resultat och prestation under säsongen 2023–2024.

Från och med slutet av säsongen 2023–2024 (World Team Ranking) kunde de två bästa kvinnliga lagen, Wranå och Hasselborg, säkra de fem bästa resultaten för säsongen fram till den 21 januari 2024. Totalt gjordes 205 poäng. av Hasselborg, jämfört med 150 poäng av Wranå, därför beslutade förbundsstyrelsen att skicka hennes lag till VM.

Nomineringarna till herrlaget baserades på en kombinerad utvärdering av lagets prestationer och resultat under säsongen, särskilt i internationella tävlingar. Edin ligger på sjätte plats och närmaste lag är på sextioförsta plats, därför beslutade förbundets verkställande kommitté att ett VM-kval inte krävs. Med anledning av detta beslutades att Edin skulle skickas till VM utan val.

Innan det spelades curling i Sverige på 1970-talet hade Svenska Curlingförbundet det 1916. 1852 grundades Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla, vilket gjorde den till den allra första klubben. Fortfarande aktiva och äldsta idrottsföreningar i Sverige är det. Modern curling spelas i alla svenska län och det finns cirka 3 500 aktiva medlemmar i 62 klubbar som utgör Svenska Curlingförbundet.

Det var inte förrän vinter-OS 1998 i Nagano som Gustafson även tog Sveriges första OS-medalj i curling; curling hade tagits bort från det olympiska programmet som en officiell olympisk sport i Chamonix 1924. Tiden efter följdes den av: Följande resultat är från Turin (2006), Vancouver (2010) och Sotji (2014): OS -silver, lag Sigfridsson. Vid OS i Pyeongchang 2018 tog Edin brons och Hasselborg tog hem guld.

lag Edin, OS-silver

Sverige kan bli världsetta för både dam- och herrlag 2019 med stora framgångar i Svensk curling i Europa- och Världsmästerskap. Från och med säsongen 2010–2011 föreskrev kvalreglerna för internationella mästerskap att det vinnande laget skulle representera Sverige vid det följande EM, medan det vinnande laget från Elitserien skulle ha rätt att tävla i VM.

Sveriges Olympiska Kommitté ensåg representanten vid OS. En medlem av det svenska landslaget har representerat landet internationellt i EM, VM och OS sedan säsongen 2011/2012. I landslagstruppen finns tre sätt att få en plats för lag.

Curling Damer Idag
Curling Damer Idag

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!