Charlotte Von Essen Sommarprat

Sprid kärleken
Charlotte Von Essen Sommarprat
Charlotte Von Essen Sommarprat

Charlotte Von Essen Sommarprat – På hennes bord sitter vraket av andra länders politik och farliga extremism. För sex år sedan befordrades Charlotte von Essen till tjänsten som chefschef vid Säkerhetspolisen. Hon fungerar för närvarande som ledare för den 1 400 personer starka säkerhetsorganisationen Säpo.Hon har arbetat som tingsnotarie och mamma, samt som chefsjurist vid justitiedepartementet och lagstiftare. Innan hon började studera juridik arbetade hon som socialsekreterare.

Om hennes sommarlopp Charlotte von Essen

Innan min show börjar ska jag prata om spioner och terrorister, deras planer på att skydda Sverige och sätta stopp för utbrett våld. Men jag tar även med mina lyssnare in på Säkerhetspolisstationen och beskriver den dagliga verksamheten vi ägnar oss åt.Lena Tideström-Sagström är producent.

Sweden’s Radio Play är en one-stop-shop för poddar, nyheter och direktlyssningsradio. Är han en provokatör eller en politisk realist? På utställningen “The Mystery of Banksy – a Genius Mind” i Eriksbergshallen tycker Mikaela Blomqvist att den internationellt kända gatukonstnären Banksys hyss är lättare att tyda än hans patos. Det låter som en profil för en bonusman. Banksy är förmodligen en man i fyrtio- eller femtioårsåldern som har anknytning till Bristol. Inom ett kvartssekel har han blivit en internationellt älskad folkhjälte.

2018 gjorde han sig ett namn genom att sälja ett konstverk på auktionshuset Sotheby’s för en oväntat hög summa pengar (cirka en kvarts miljard svenska kronor, eller cirka 2,4 miljoner dollar).
I våras upptäckte en man sina nya verk i ett antal ukrainska byggnader. Till exempel en teckning av ett barn som bär en man som ser ut som Putin och en barfotaballerina.

Den är för mosig, för lätt att köpa in sig på och för sentimental.Det är inte helt felaktigt att stämpla Banksy som en provokatör. Han lyckas alltid irritera mig med sitt raka sätt att tala. Den är för mosig, för lätt att köpa in sig på och för sentimental. En liten mus söker efter en röd, hjärtformad ballong med orden “Det finns alltid hopp” klottrade över den. Jesus Kristus ses bära en mantel och bära ett par shoppingkassar.

Utställningen “The Mystery of Banksy – A Genius Mind” på Eriksbergshallen har inspirerat till en del djupgående introspektion från min sida. Kuratorn Virginia Jean har tagit ett ganska opolitiskt förhållningssätt för att lyfta fram auktoritetens roll i hennes samhälle. Att de vanligtvis förstörs och sedan säljs sätter Banksy i defensiven. Displayen består alltså enbart av kopierare. Små förklarande moln avslöjar de dolda tankarna.

Fototapet “Snö” målad 2018 visas i ett rum. En pojke står under hängande vita klänningar, armar och ben spridda. Runt våra öron bubblar en behållare med äld upp och låter oss veta att flingorna inte är sömniga utan nyfikna.Målet sköts i Port Talbot, som vid den tiden var den mest hemsökta staden i Storbritannien, och det bidrog till att få mer uppmärksamhet till frågan.

Ett litet bord i ett annat rum föreställer en pojke som har slutat skratta och nu är fullproppad med superhjältekappor. Han håller en sjukvårdsinrättnings docka i sina händer.Detta är helt klart en inhemsk sentimental. Men Banksy skickade väggmålningen till ett mentalsjukhus, som sålde den vidare till någon mycket rik men med mycket dålig smak, vilket gav in tiotals miljoner dollar till konstnärens egen verksamhet.

Kanske borde man också tolka Banksys kommentar om hans egen förmåga att tjäna pengar ur tomma intet, en uppsättning av tjugo pund sedlar som skildrar prinsessan Dianas likhet.Han borde ge sina vänner sedlaren och betala tillbaka dem med små gåvor här och där. Innan det upptäcktes att de var förfalskningar och inte skapade av Banksy var de värda betydligt mer än två dollar. Sådan hyss är lättare att ta bort än patoset.

Detsamma gäller för det slumpmässigt gemytliga “Dismaland” från 2015, som tilldelades plats på utställningen och syftade till att fånga sina besökare. Ett reklamklipp visar överlyckliga medarbetare mitt i frodiga landskap och lugnande musik.

När jag ser Banksys följare i Göteborg terrorisera staden med kränkande graffiti som “Du är min finaste stund” under monikern Hellström street art, tror jag att Banksy skulle vilja göra skillnad på ett mer subtilt sätt. Från och med 2020 kommer han att titta på medan, till exempel, en massiv bt med rosa färg vid namn Louis Michel kryssar Medelhavet på jakt efter flygfisk.

Kanske är det mer korrekt att se Banksy inte som en konstnär utan som en politisk pragmatiker som verkar på konstmarknaden. Frågan om och i så fall hur Skandinavien ska ersättas har lösts genom en rad experiment, projekt och snabba -brandpolitiska manövrer.

Nu får vi betala priset för den hårt omtvistade process som ledde till att SVT och EBU valde Malmö som värdstad för Eurovision Song Contest 2024.Som ett resultat missar vi inte bara en TV-sändning som skulle ha visat Göteborg för 160 miljoner tittare.

Charlotte Von Essen Sommarprat

Stadionens slarviga konstruktion förråder dess ålder. Hennes användbarhet har snabbt visat sig. Det står svart-vitt på den officiella publiken att vi kommer att missa den stora kvällen i Eurovision.Vi får aldrig veta vilka andra evenemang vi missade, speciellt konserter av artister som hade mer spektakulära scenproduktioner än Lars Winnerbäck.

Städer som har uttryckt intresse för att vara värd för Eurovision Song Contest 2019 är Göteborg, Stockholm, Malmö och rnsköldsvik. Malmö har visat sig värdigt att stå som värd för turneringen idag.Eurovision Song Contest bör hållas på Malmö Arena den 7, 9 och 11 maj 2024 minst ekonomiskt, sätt, med tanke på att arenan, kommunikations- och logistikinfrastrukturen redan är på plats.”

”Jättetråkigt”

SVT:s projektledare meddelade tidigare under dagen till Göteborg & Co att Eurovision Song Contest 2019 inte kommer att hållas i staden.Det är ju helt coolt. Vi spelade på att vinna som idrottare och hade ett enormt stöd från politiker, Svenska Mässan, hotellbranschen och Gothia stad. Ändå är det vad det är, som Göteborg & Co. vice VD och eventchef Magnus Hallberg uttryckte det.

SVT förklarade aldrig varför de inte valde Göteborg som värdstad för Eurovision. Vissa har dock hävdat att Skandinavien bara saknar den nödvändiga infrastrukturen för att vara värd för ett evenemang som Eurovision. Förutom eventuella problem som kan uppstå med den obligatoriska taggningen är detta fallet.Sedan 1985 hålls Inte i Göteborg.

För tredje året i rad förtjänar Malmö att stå som värd för turneringen. Det var länge sedan Malmö var värt det att stå värd för ett evenemang, senast 2013.Även Stockholm har fått de jämna åren reglerade tre gånger. Eurovision har dock bara någonsin hållit sitt årliga konvent i Göteborg en gång, redan 1985.

När det kommer till juridiskt bindande kontrakt har en kanadensisk domstol slagit fast att “tummen upp”-emojien inte har samma vikt som en signatur. Detta efter att ha ålagt en gäldenär, Chris Achter, att betala nästan 610 000 svenska kronor i skadestånd.

Chris Achter var intresserad av att sälja sina trädgårdsredskap till Kent Mickleborough. Detta resulterade i ett telefonsamtal mellan de två männen. Samtidigt smsade Mickleborough honom ett kontrakt och erbjöd sig att få lite grönska skickad till honom.

Till slut bekräftade han Chris Achters identitet. Det olyckliga slutet drogs ut på tiden av Achter, som svarade på meddelandet med en “Tumme upp”-emoji. Vilket Mickleborough menade att alla var överens om att det behövdes nya jordbrukslandskap. Istället sa Achter, “han hade inte tid att läsa kontraktet och ville bara rapportera att han fick ett sms.”

Mickleborough tolkade Achters underlåtenhet att tillhandahålla något marknadsföringsrelaterat pappersarbete som ett avtalsbrott. Därmed tog han fallet till en domstol i Kanada och förlorade.
Föreslaget svar: Vad kan hända om “Tummen upp” börjar kännas bekant igen?Bland de många saker som har sagts idag, sa Timothy Keene.

Förklaringen antyder att det är en oortodox praxis att använda en “”-emoji för att beteckna ett dokument. Men vi måste fortsätta att erkänna denna emoji som ett giltigt medel för signatur inom de begränsningar som situationen ålägger.

Det spekulerades i att om “tummen upp”-emojien erkändes för användning i juridiska dokument, skulle det bana väg för införandet av ett bredare utbud av idiomatiska uttryck. Exempel inkluderar “handskakning”-emoji och “Fistbump”-emoji, som visar två upphöjda knytnävar som en uppvisning av stöd för varandra. Kan det inte vara rimligt att betrakta dem som giltiga “undertecknare” även till ett kontrakt? Är det verkligen så lätt att skapa kaos?

Hercules och hans band har ytterligare två konserter att spela i kväll. De bor båda i Tele 2 Arena i Stockholm. Tidigare farväl på kröken har alla slutat med samma rad: ‘Goodbye Yellowbrick road’.Är det här sista chansen vi någonsin kommer att få se Elton John uppträda live?

Vi kommer att kunna se den i Stockholm. Njut av det majestätiska galleriet tills dess! Enligt Oisn Cantwell på Aftonbladet var sapochefen Charlotte von Essens sommartal “folkbildande, viktigt och stundtals spännande.” Cantwell skriver, “Låt historien utspela sig framför dina ögon som en John Le Carré-roman” när von Essen beskriver den ryska hotspoten och hur mäktiga män rov på unga kvinnor för information.

DN:s Ewa Stenberg lyssnar uppmärksamt när Säpochefen kommenterar vädret i Sverige. Charlotte von Essen å sin sida kan bara minnas en handfull anekdoter från hennes tjänstgöringstid som utspelar sig utanför det saftiga språk.

Charlotte Von Essen Sommarprat
Charlotte Von Essen Sommarprat

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!