Magnus Bexhed Familj

Sprid kärleken
Magnus Bexhed Familj
Magnus Bexhed Familj

Magnus Bexhed Familj – Som vd och delägare på Uppsala Auktionskammare har han ett öga för konst och antikviteter som har bestått tidens tand. Vackra saker på sidan; det verkar som att deras regissör äntligen har hittat sitt kall.

Han fortsätter sedan med att göra en kaffemugg med inskriptionen “Ingrid”, och på andra ställen i rummet, bland konstverken och relikerna, finns mer av samma sak. Ingrid, Magnus Bexhed är alltid där för att hjälpa barnen på blocket. Och det är ingen större överraskning när du inser att adressen är Nybrogatan: du har att göra med en livsnjutare av rang.

För mig går konstintresset och viljan att göra gott i världen hand i hand. Och det var så jag hamnade på Östra Stockholms nya matväg, säger han innan han rättar sig: “Eller snarare livets goda-gata!”Många känner kanske igen Magnus Bexhed, tidigare programledare för SVT:s Antikrundan och numera vice ordförande i Uppsala Auktionskammare.

Vad många däremot inte vet är att han placerade sig på femte plats i Sveriges Masterkock 2012 – en bedrift som fortsätter att underblåsa hans växande popularitet. Men ingen lät sig luras av Magnus; vid 35 år är han redan ett känt namn i Sveriges antikvariat.

Uppsala Auktionskammare grundades 1731 och är idag världens tredje äldsta auktionshus. Auktionshusets namn kommer av att det en gång i tiden ägdes av Uppsala stad tills det privatiserades på 1980-talet. Och nu händer allt först och främst på Nybrogatan.

Trots att bolagets huvudkontor ligger i Uppsala i den byggnad som tidigare låg i Riksbanken går det inte förlorat för vd Magnus att många av bolagets kunder finns i det exklusiva kvarteret stermalm i Stockholm.Vårt skyltfönsters exponering mot Nybrogatan har resulterat i en ökning av gångtrafiken. Och byn kommer att bli ännu större när de väl tagit över Scampis gamla lokala butik.

Tyvärr bröt kaos ut mellan Magnus Bexhed och den enorma uppiggande vågen, men eftersom han är den livsnjutare han är, är han inte över att gå all out när det är möjligt. Det är ett måste för kalas.Jag kan fortfarande inte komma över det faktum att vi inte kunde få uppmuntrande skalor. Vi vill använda de här utrymmena väl, säger han, så han utvecklar.

Det vi sysslar med kan ses som sakens teater.” Det är sant att vi säljer döda saker, men det är min uppgift att ge sammanhang och bakgrund till dem. Nu har vi en lokal som är skräddarsydd för sådana ändamål genom auktionsvisningar, utställningar och möten, som Magnus Bexhed uttrycker det.

De “enkla värderingarna”, som han uttrycker det, att träffa människor och lära sig om historien är det som har gjort antiken till hans kärlek. En glöd som har utvecklats sedan man fyllde tjugo.Jag växte upp i ett hus nära Stockholms auktionshus och tillbringade mycket tid där som liten.

Jag minns att jag letade efter silverbestick som hade en koppling till Visby, där min familj hade sommarbostad, och jag undrade högt om ljusstakar fanns tillgängliga i det tidiga skedet. Det var inte typiskt för en 15-åring att fylla på med ljusstakar, säger han och skakar på huvudet.

När Stockholms Auktionsverks ägare Knut Knutson intresserade sig för den unge mannen befann han sig snabbt även på Uppsala Auktionskammare. Vid 21 års ålder genomförde han sin första oberoende kundundersökning och utsågs därefter av Stockholms Handelskammare till värderingsman; vid 25 års ålder blev han vd. En början på branschens nära förestående expansion.

Alla Magnus Bexheds varumärkesantikviteter och exklusivitet, som gjort honom till ett känt namn i auktionsvärlden, visas för fullt, inte minst i de glansiga katalogerna. Svansföringen är påtagligt hög men generellt artig och kompetent. Han bekräftar också att intresset för auktioner, konst och antikviteter har ökat i Uppsala, där han arbetar som auktionsförrättare. även under det senaste året då huset placerades som dödläge.

Man får inte göra med sina pengar! Det man brukade spendera på semester och annan lyxkonsumtion går nu till konst och design, menar Magnus Bexhed.Men går det att göra några fynd på Uppsala auktionsförrättare? Hur man definierar “fynd” är avgörande. Jag tycker väldigt mycket om att köpa dyrt. Att betala vad något är värt, säger han och utvecklar:

För mig är definitionen av fynd “att stjäla något och sedan köpa det till ett pris man kan betala.” Och det är så en auktion fungerar också; marknadsvärdet är det som i slutändan avgör, säger han.
Ett exempel på detta finns i hemmet han delar med sin syster Sofie, som också är chef på Uppsala Auktionskammare.

Jag köpte den när jag gick i skolan och den är en gustaviansk ljusstake av alrot från omkring år 1800. Eftersom den är gjord av trä måste ljuset släckas i precis rätt ögonblick för att det inte ska störa pjäsen, och detta är motsvarar endast en liten del av den totala belysningen. Jag bär den nästan varje dag, säger han.Hela Picasso-kollektionen gnistrade; det var en dröm som gick i uppfyllelse. Vintern 2016 fick han förtroendet för sid.

Magnus Bexhed Familj

Det ursprungliga huset, byggt 1726, hade genomgått många renoveringar i dag, och 1700-talets estetik hade till stor del gått förlorad. Vi ser båda den stora potentialen i byggnadsvård. Att hitta en källare från 1700-talet som varit övergiven men som hade räddats är en stor källa till glädje under en renovering.

Vi gick “all in” för att göra vårt drömhus av vad huset kunde ge oss. Renoveringsprojektet växte sig större än vi ursprungligen hade räknat med. Nu när Falkenerarbostället har återställts till sin 1700-talsprakt fungerar det också som ett bekvämt och bekvämt hem för vår familj.

Det viktigaste är att ett hem ska kännas ombonat och välkomnande. Vi tror att alla tjänar på att omge sig med konst, design och antikviteter, men vi har skapat ett hem som vi verkligen är stolta över. I vår butik blandar vi olika epoker, stilar och prisklasser, men allt samverkar för att skapa en helhet.

Att köpa på andrahandsmarknaden, oavsett om det sker på auktion eller från konst- och antikhandlare, faller naturligt för oss av olika anledningar. Fler människor i vår generation som samlar på antikviteter och handlar på auktioner skulle vara bra för miljön. Av denna anledning besöker vi ofta heminredningsbutiker för att skaffa ny inredning.

I likhet med konst och antikviteter kan en fastighet av denna typ hyras ut under en viss tid. Det underhålls, förbättras och hanteras. Vår familj har bestämt att det är dags att lämna över detta älskade hem till nya ägare. Barnen har vuxit upp, så vi har bestämt oss för att flytta till ett lite större hus där vi kan börja om och bygga vårt drömhem.

Först och främst är det den imponerande interiören med sitt rena skurgolv och handgjorda snickerier. Vi älskar alla 1700-tals eldstäder i huset och spenderar mycket tid i dem. Det bästa är att ha känslan av att bo på landet och samtidigt njuta av stadslivets fördelar. Vi klipper gräsmattan och sköter trädgården, men om du inte känner för att laga mat kan du alltid beställa in. Det finns 14 oreserverade parkeringsplatser vid fastigheten; visst är detta enastående!

År 1726 lät Christian Freundt bygga ett falkestall i Solna stad som bo- och arbetsplats. Kung Fredrik I (1676–1751) blev djupt rörd av jakter inklusive falkjakt och falkfiske; han etablerade ett formellt falkerike i Sverige på platsen för Karlbergs slott, där Falkenerarbostället nu ligger. Det finns fortfarande kvar originalhandlingar om Falkenerarboställets ankomst till Slottsarkivet, inrymt i Stockholms Kungliga slottet.

Falkenering, även känd som falkjakt, är en typ av jakt som traditionellt sett varit förbehållen kungligheter. I närmare 150 år fungerade Falkenerarbostället i Solna kyrkby som kungliga falkenerarens stall. Efter Christan Freundts död övertog Lucas Boogers i Falkenwerth, Holland rollen som falkonerarmästare åt kung Fredrik I. Märkligt nog, när Lucas Boogers återvände hem från sin tjänst, tog han över, utvecklade och förstörde så småningom Stallmaster’s Farm.

Michel von Ham upphöjdes till kunglig falkenerarmästare och fick bosättning i Falkenerarbostället under kung Adolf Fredriks (1710-1771) regeringstid. Efter hans död 1867 efterträdde hans son, Carl Henric von Ham, honom som kung av Sverige och kung av Norge, och hans barnbarn, Carl Harold Konstantin von Ham, efterträdde honom som kung av Norge och kung av Sverige.

Även om arbetet har mycket bra, tycker Magnus ändå att en del av det är tråkigt. Många som tror att de har en “konstskatt” i sina lönecheckar har faktiskt inte det.Det är inte ovanligt att vi blir överraskade av någon som säger sig ha en Zorn eller Liljefors i sitt släktträd som gått i arv genom generationerna. Ändå ger det ofta intrycket att det är en kopia.

Sedan, efter två generationer, insåg folk äntligen att de har en chans att förändra sina liv. Oavsett om ett föremål är värt 10 000 eller 10 000 000 svenska kronor är Magnus inställd på att genomsyra den med liv och historia, som den rutinerade regissören som han är i just detta drama.

Magnus Bexhed Familj
Magnus Bexhed Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!