Carl Bagge Föräldrar

Sprid kärleken
Carl Bagge Föräldrar
Carl Bagge Föräldrar

Carl Bagge Föräldrar – Det är på henne jag ser mest förväntansfullt ut, och det var hon som på något sätt visade att det var möjligt att uppnå detta mål. Jag anförtrodde mina barn till hennes vård, och hon är den jag ser mest upp till. Lundgren tycker att juke joint-musik inte bara spelas i mörka hörn av Atlantkusten.

Monica fick ett brev skrivet av Bagge.Carl Bagge tar på sig rollen som orkesterchef. Evenemanget kommer att bjuda på stora stråk- och hornarrangemang i regi av hans far, Lars Bagge, som var dirigent för Zetterlund. Isabella Lundgren avslöjar att Calle upptäckt ett stort antal gamla arrangemang som Lasse producerade på Monica, och att dessa arrangemang kommer att vara de. spelas både fredag och söndag.

Baren Berwaldhallen i all ära

Bo Sundström kommer att uppträda på jazzklubben Fashing, samt kulturhusen Stadsteatern och Vasateatern, under veckan som festivalen pågår.Dan Berglund (bas), Magnus Ostrom (trumpet) och Bugge Wesseltoft (norskt piano) utgör ensemblen som uppträder för den svenska premiären av Space in Berwaldhallen.

Carl Bagge är en jazzpianist, kompositör och arrangör från Sverige som studerade vid Musikhögskolan i Stockholm. Han har samarbetat med några av Sveriges mest hyllade musiker över genrer, inklusive Robyn, Rigmor Gustafsson och Jonas Kullhammar, för att nämna några. Han har även lång studioerfarenhet som arrangör och musiker för framföranden av biomusik och otaliga popproduktioner.

Carl och Henrik Dorsin komponerade musik till Sagans produktion av Karl-Bertil Jonssons “Scalateater” 2018. Carl producerade även ett album med musiken. Sedan samarbetade han på Lars Skoglunds album Lalalars 3, samt Isabella Lundgrens två senaste album, Grammy Award-nominerade Out of the Bell Jar (inklusive musiken av Bob Dylan) och Grammy Award-nominerade Look for the Silver Lining ( med musik av amerikansk standard).

Sedan 2014 har han lett Ekdahl/Bagge Big Band tillsammans med trumpetaren och arrangören Per Ekdahl. Vintern 2021 släppte Georg Riedel och Ekdahl/Bagge Big Band albumet Georg Riedel meets Ekdahl/Bagge Big Band – Dansmusik, som bland annat innehöll en konsert i Berwaldhallen. Denna skida valdes till årets bästa storbandsskida.

Namnet Carl Bagge har under många år varit synonymt med högsta kvalitet av jazzinfluerade musikaliska samarbeten, vare sig det är med Isabella Lundgren, Svante Thuresson, Henrik Dorsin, eller Ekdahl/Bagge Big Band.

Men det är först nu som pianisten och arrangören Bagge väcker liv och släpper ett album under eget namn och med egna kompositioner, uppbackad av en kvartett med Magnus Lindgren på saxafon, flöjt och klarinett; Martin Höper på bas; och Adam Ross på trumpet.

Carl har hämtat musikalisk inspiration från en mängd olika källor, inklusive sina egna personliga hjältar och idoler; kulmen av dessa influenser, som man säger, förkroppsligas i själva musiken. “Det är så mycket musik som snurrar i hjärnan”, säger Carl. Jag ville kanalisera den direktheten och bristen på övertänkande till kompositionerna jag skrev för det här albumet utanför Stockholm en sommar för många år sedan.

Där jag hämtade min son från dagis ringde skog och mark med tonerna av en duett mellan Toots Thielemans och Evert Taube. Min far satt med på en av inspelningarna för det här albumet och bidrog med några av arrangemangen, vilket tog mig tillbaka till promenader med min far och son på ladugården.

Carl Bagge Föräldrar

Under två utsålda kvällar gör jazzlegenden Isabella Lundgren arrangemang som hon skrivit specifikt för Monica Zetterlund.Det här är en höjdpunkt på året, säger Lundgren före Stockholm Jazz Festival.Jazzfestivalen 2018 börjar under våren och kommer att bli större än någonsin tidigare.

Under två kvällar kommer jazzsångaren Isabella Lundgren tillsammans med Rigmor Gustafsson, Svante Thuresson, Sarah Riedel och Ekdahl-Bagge Big Band att framföra några av Monica Zetterlunds mest älskade låtar.

Både Zetterlund och Lundgren kommer från Värmland, men de delar mer än bara jazzmusik.
Jag litar på hennes omdöme, hon är min närmaste referens, och det var hon som visade mig att det var möjligt att göra det här. Enligt Lundgren sjöngs musiken inte bara någonstans på andra sidan Atlantis.

Bagge skrev till Monica.Carl Bagge är orkesterns dirigent. Konserten kommer att innehålla stora stråk- och hornarrangemang för att hedra Hans bortgångne far, Lars Bagge, som tjänstgjorde som kapellmästare på Zetterlund.Calle har avslöjat en uppsjö av gamla arrangemang som Lasse har skrivit för Monica, och det är de vi kommer att spela på helgerna, som förmedlas av Isabella Lundgren.

Fältet i Berwald Hall

Bo Sundström uppträder på olika platser under festivalveckan, bland annat som Stadsteaterns kulturcentrum, Vasateatern och Fashing Jazz Club.Den svenska premiären av Rymden, med Dan Berglund (bas), Magnus ström (trumpet) och norska pianisten Bugge Wesseltoft, äger rum i Berwaldhallen. Carl Bagge blivit något av ett kvalitetsriktmärke när det kommer till musikprojekt med jazzig bakgrund under hela loppet av år.

Detta gäller oavsett om projektet är en enmanskonsert eller involverar samarbete med andra musiker.Det är dock första gången pianisten/arrangören Bagge tar initiativet till att skapa ett album under eget namn som helt består av hans originalkompositioner. Det gör han i en kvartett som även medverkar basisten Martin Hoper och trumpetaren Adam Ross.

Magnus Lindgren bidrar till bandet på saxafon, flöjt och klarinett. Carls betydande andra har tjänat som inspirationskälla för hans texter, och det verkar som om hans uppskattning av dem är helt berättigad.Mina tankar påverkas alltid av musik, en del som jag har lyssnat på sedan jag var liten och andra som jag nyligen har upptäckt.

Jag ville ta ett perspektiv på albumets låtsammansättning som var riktigt okomplicerad och inte krävde att jag skulle ägna en överdriven mängd hjärna åt att föreställa mig hur den färdiga produkten skulle låta.Carl Bagge berättade för Lira att han hade idén till den första delen av det som skulle bli känt som Runmaro när han tillbringade sommaren med sin familj på en skärgrdsö utanför Stockholm. Stockholms Skelettträdgård innehåller.

Min son och jag tillbringade natten där.Mitt barn och jag tillbringade natten där, och miljön var väldigt suggestiv, med alla grusstigar och skogsområden. Vi gjorde detta regelbundet medan vi lyssnade på ljudet av en sketch med Toots Thielemans, där han övertygande spelar rollen som Evert Taube. Det faktum att min far bidrog på olika sätt till den här skivan – inklusive genom att skriva några av arrangemangen – förde tankarna till den upplevelse jag hade med min son när han sov i sin egen spjälsäng.

Benny Golson, både saxofonist och kompositör, fungerade som inspiration för Georg Riedel, som komponerade ny musik till en sextett som var på toppen av sin popularitet på 1950-talet. Riedels kompositioner skrevs i mitten av det decennium som kallas 1950-talet.

Den nyligen komponerade musiken är relativt optimistisk trots sina djupa rötter i jazzkulturen. Det är livligt och intressant, med den idiosynkratiska harmoni och formalitet som kännetecknar hans verk. Denna egenskap lyser igenom i hans musikaliska kompositioner. Georg Riedel hade dock vissa förslag till sextettens medlemmar som skulle vara närvarande, så han gav pianisten Carl Bagge i uppdrag att bilda gruppen kring Riedel.

Benny Golson, allmänt ansedd som en jazzpionjär, var medlem i Art Blakeys Jazz Messengers och komponerade flera stycken som nu anses vara klassiker. Låtar som “I Remember Clifford” och “Blues March” ingår i denna genre.

Det är allmänt känt att Carl Bagge är en av de mest hektiska musikerna i Sveriges jazzscen. Han har samarbetat med en lång rad musiker, däribland Robyn och Ann-Sofie von Otter. Han har också samarbetat med en mängd olika musiker. De senaste åren har han och hans team varit framgångsrika med att uppvakta Isabella Lundgren, en stjärnskotte.

Carl Bagge Föräldrar
Carl Bagge Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!