Anna Stadling Föräldrar

Sprid kärleken
Anna Stadling Föräldrar
Anna Stadling Föräldrar

Anna Stadling Föräldrar – Sex år har gått sedan svenska konstnären Anna Stadlings död i bröstcancer. Hennes pappa Pecka dog samtidigt i prostatacancer. Jag känner att det var för mycket när jag berättar om det för folk. Inget blev som det skulle, och vi tog hand om ett litet barn också, säger hon.

I det här avsnittet av P4 Extra berättar Anna om det och sin relation till Helene Sjöholm.Anna Stadling, konstnär, och hennes familj har inget att frukta. De dubbla cancerdiagnoserna hon och maken Pecka Hammarstedt fick för många år sedan satte stopp för deras aktiva liv. Nyare avsnitt av “Efter stormen” låter ljuset sippra in genom springor.

När sångerskan Anna Stadling dog i cancer vände hon sig till musiken för att hjälpa henne att uttrycka sina komplexa känslor. Det var då som den nya låten “När allt det här är över” skrevs, som för många har blivit ett soundtrack för nuet. Som ett resultat gråter hon en gång om dagen. Att livet går vidare i alla fall. Hela svinet.

Sångerskan Anna Stadling susar över till Kungsholms domkyrka där vi utan tvekan stöter på varandra. På frågan om hennes ålder frågar hon om ursäkt.Jag gick på ett träningspass med Sofia från “Gympa med Sofia” på SVT; hon berättar lustiga och hjärtskärande historier.

Solen sjunker på himlen, men under hela vår tid tillsammans kan vi förvänta oss att se både regn och snö innan solen kommer tillbaka. Annas idealiska sovrumsinredning.Jag är inte född i den blå himlen. Jag borde nog slappna av lite mer. Att himlen är bra är bra för mig.

Vemodet passar henne på något sätt, och det har alltid format hennes countrylutande musik. Många av givarna på Läkarmissionen känner och respekterar Anna Stadling. Anna deltog i Sing for Life-turnén 2011 och igen 2018 för att hjälpa till att sprida ordet om Läkarmissionens arbete runt om i världen.

John Henry, eller Jonte som hans adoptivmamma Pecka Hammarstedt kallade honom, var där för första gången också. Efter år av IVF-behandlingar, missfall, förhoppningar och rädslor, gick han äntligen med i deras familj 2011. Han är tio år gammal och en källa till mycket glädje i Annas liv. Vi har glömt att allt är en gåva och att det är ansvaret för varje man att bry sig om vad han har, som lyrikern och poeten Anna Stadling noterat.

Vi beställer kaffe från ett närliggande café och slår oss ner för en lugn kväll hemma. Vi möts vid en viktig tidpunkt. Annas var faktiskt fullproppad med spellappar, men allt var tvungen att skjutas in på grund av corona.

Trots att hon hanterat ett virus och andra hälsoproblem har Anna en ny singel ut. Det fanns inte i planerna, men publiken blev galen för låten, så Anna gick tillbaka in i studion och spelade en ny version. För den epok vi befinner oss i har “När allt det här är över” döpts till en inofficiell nationalsång.

Låten var albumets titelspår från början när “Efter stormen” släpptes 2017. En låt om livets förgänglighet, hur snabbt allt kan förändras, men i slutändan längtan efter ett “efter”, när allt är över. Andreas Mattsson komponerar alla skivans låtar. Innan han fick diagnosen prostatacancer sommaren 2015 hade han och Anna tänkt skriva tillsammans.

Livet blev outhärdligt. Hemma hade gräset klippts inför en totalrenovering av huset och överallt runt 5-årige Jonte fanns det behov av kompletterande hjälp med hans speciella behov. Annas diagnos av bröstcancer, som kom bara några veckor senare, fick henne att glömma allt som hade hänt.

Ska hon ta livet av sig nu eller ska jag skicka efter Pecka? Vem vågar ta ansvar för Jonte? Summan av Panikens. Anna jämför rädslan för att få en cancerdiagnos med känslan av att stå framför en stupor eller en hopplös vägskäl.

När du väntar på en diagnos eller en operation har du mycket tid att tänka. Det var en lättnad att få ta pendelbten från Kungsholmen till Söder Mälarstrand och Andreas ateljé. Vi hade produktiva samtal och diskussioner under arbetets gång. Dessa samtal är frukten av att sitta ner och prata som vi gör nu. De utvecklades under den hektiska perioden och jag tror att texterna är skrivna av Andreas även om jag vet bättre.

De reste sig ur sängen i det befästa huset två dagar före Peckas operation. Två veckor senare, i februari 2016, opererades båda och drog ihop varandra mitt i kaoset av morfinpisar och annat.
Situationen här var så extrem att det nästan är omöjligt att beskriva det.

Anna Stadling Föräldrar : SundsvalL , Malmö

Samtidigt hade vi en liten pojke som behövde få ett eget liv fast vi inte visste någonting. Vi hade turen att ha ett fungerande schema. Det var kul att spela, men av någon anledning kändes det av.
Den efterföljande tidsperioden lärde henne mycket om att överleva i hemlighet. Hon kanske inte är orolig för corona-pandemin på grund av all hype runt den. Hon har lärt sig mycket om saker hon tidigare tagit för givet tack vare de verktyg hon skaffat.

Anna Stadling Föräldrar

Och det går inte att förneka hur väl de känner varandra. När en av dem saknar ett nyckelord, en fras eller en händelse från sin historia, fyller den andra i det. När en av dem gör en kvick kommentar, blir den andra ur form.

Trots att de båda har gjort vågor i musikbranschen under de senaste tre decennierna har de inte precis varit rivaler. De har istället stöttat varandra och lärt sig av varandra. Medan hon smuttar på sitt te tittar Helen på sin vän.

Anna, jag har alltid varit imponerad av din förmåga att skriva rörande, personliga uppsatser och texter som hämtar direkt från dina erfarenheter. Jag har alltid önskat att jag kunde göra det.Anna känner igen Helens blick och svarar: “Jag har alltid varit fascinerad av din röst, ditt enorma musikaliska utbud och inte minst av din leverans av texter.”I en gemensam föreställning, Anna Stadling och Helen Sjöholm.

Båda har en djup koppling till sin hemstad, där deras liv tillsammans för 40 år sedan började.
Tolvåriga Anna flyttade från Klockarberget i Njurunda med familjen till Skönsmon i centrum där hon började gå på Helens gamla skola. De började i samma kör på Kulturskolan, så de kunde gå parallellklasser och lära känna varandra bättre.Vi båda växte upp i musikaliska hushåll.

Hela dagen gick de omkring och pratade om livet.Deras vägar skildes åt när Anna bestämde sig för att gå på musikkonservatoriet i Härnösand. Hon var bara 16 år då.Helen säger till dig: “Du har varit konsekvent med vad du har letat efter hela tiden, och du vet att det är här jag ska lägga mina pengar.”

Men jag har samtidigt satt mig själv i framkant och försökt lista ut vilken genre jag identifierar mig mest med, säger Anna medan hon nynnar och funderar över en idé.Jag minns att jag hörde din röst så tydligt. Hon säger till Helen, “Din unika nyans och rouge var något utöver det vanliga.”
Vid sjutton års ålder valdes de ut att resa till Björneborg, Finland, för att representera Sundsvalls kommun.

Vi tillbringade hela dagen och natten med att prata och skratta tillsammans. Som grupp diskuterade vi våra idealjag och musikaliska preferenser.De började göra musikuppträdanden tillsammans. Båda minns med glädje den tid de tillbringade med att dekorera kyrkor i Sundsvall och hålla högtidskonserter.

Det rapporterades att Helen Sjöholm gick på Kulturama.Anna flyttade till Stockholm som 20-åring för att skriva in sig på Musikhögskolan och ägna sitt liv åt musiken efter att ha tillbringat ett år i USA och en tid i Sundsvall. Hon komponerade ballader, sånger och oder.Helen gick på gymnasium i Sundsvall efter att ha hört av sina föräldrar att hon borde utbilda sig så att hon kanske skulle ta upp musik igen senare.

De ville att jag skulle ha något att stå på och något att kämpa mot, och jag förstår vad de sa.
Vi spelade många spel och jag lärde mig mycket. Mina medarbetare varnade mig för att inte ta saker för långsamt, för att fortsätta spela musik.

Där och då bestämde jag mig för att söka en tremånaderskurs på Stockholms Kulturama och planet lyfte till huvudstaden. Helen fortsätter: Jag gick i skolan i tre timmar varje dag och jobbade halva tiden, stod i kö för att skriva under papper och övervaka klassrum. Eftersom hennes lägenhet var så smutsig var hon tvungen att skaffa ett jobb för att klara sig.

Anna Stadling Föräldrar
Anna Stadling Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!