Sprid kärleken
Laleh Pojkvän Gustav Thörn
Laleh Pojkvän Gustav Thörn

Laleh Pojkvän Gustav Thörn – Så knuffelkaninen dök upp, helt klar och hade gjort ett bra jobb – kanske lite för bra.Du kan lära dig att slappna av i axlarna och agera som om du hade en paus även om du jobbade oavbrutet i flera dagar.

CAMPUS VIDEO

Det är bättre för mig att hålla tyst om det här. Det här ska inte användas för att märka mig på något sätt. Jag berättade inte för någon de första åren att jag flyttade till Los Angeles och började jobba som producent för andra artister, men Ellie Goulding nämnde det slentrianmässigt i en intervju efter tre år.

Inget fel med att framstå som glad och avslappnad; det bästa sättet att förändra är att göra det i praktiken. Och dessutom bryr sig ingen om upprop eller politik i den privata sfären som är musikindustrin.Två procent annars förlorar du.

Men jag vill också berätta för framtidens unga damer att musiktekniken är helt befriad.
På grund av detta kan jag komponera min egen musik och uttrycka mig fullt ut. Men innerst inne vet jag att jag vet varför jag gör det.Men jag har insett att det har gjort mig till en bättre musiker för det.

Det är så mycket jag har sett och vill skriva om nu att jag är tacksam och inspirerad. Det är möjligt att jag kan missta mig om min oförmåga att spela rollen som den stereotypa manliga producenten, men så fort de lär känna mig tenderar det att gå smidigt.Att komma in i rummet är en utmaning.

Skidhoppare är inte de enda som är intresserade av mytologin om den starka, skrovliga mannen som står vid sidan av berget; konstnärer vill också tro det.Det är därför producenter ofta går under en pseudonym, ett fint namn, eftersom de är de sanna artisterna.

Det kan vara förvirrande för en utomstående, men i vår bransch är det inte artisterna som är de viktigaste personerna. När ett skivbolag vill ha den bästa kopian, den bästa kroken eller den bästa trummorn går de direkt till artisten.

Men jag har sett bevis i mörkret som jag kan ge när jag bjuds in i rummet som tjej, och jag funderar på att hjälpa andra tjejer att göra detsamma.Många värdiga människor väntar på deras chans att skina. Laleh är för närvarande en småföretagare i popmusikbranschen med huvudkontor i ett hus i Hollywood.

Debutalbumet “Laleh” släpptes i april 2005 och Kajsa Grytt, artist och textförfattare, gjorde intervjun med artisten själv. Tanken bakom intervjun var att låta en rutinerad musiker prata med en nykomling i musikbranschen i hopp om att den senare skulle dra nytta av Grytts perspektiv.

Med början på en gammal intervju från Situation Stockholm slår vi oss ner på Bob Dylans Santa Monica café för att diskutera bland annat hans kommande album, Kristaller, samt hans ego, skrivande, produktion, frihet och Minsks takvåning. Och varför hon alltid verkar ha bråttom att komma någonstans.En intervju kommer att ske någon gång. Och hon måste börja någonstans.

I det här fallet äger intervjun rum på ett kafé nära korsningen mellan 18th Street och Broadway i Santa Monica, Kalifornien, och det resulterande utdraget publiceras i ett femton år gammalt nummer av Situation Stockholm.

När jag lägger tidningen på den stadiga järnbrädans mosaikmönstrade läsyta och frågar Laleh om hon minns den unga kvinnan som stirrar på läsaren utan att ställa några frågor, säger hon till mig att hon inte gör det. Det är som att titta på ett gammalt fotografi från din barndom.

Laleh Pojkvän Gustav Thörn

Laleh Pourkarim, baserad i Los Angeles, har etablerat sig som en banbrytande kvinnlig musikproducent på global skala.Men marknadsandelen och topplaceringen har inte varit lätt. I sin tredelade berättelse beskriver Laleh en värld och en dag då mäktiga män och coola kvinnor håller varandra på armlängds avstånd, och där hon som kvinna, måste hela tiden anpassa sig och bevisa sig själv: “Hur kommer andra att klara av detta.

FORST STEGEN, DE

För mig har det alltid handlat om lekglädjen – ett sätt att uttrycka mig och ha lite kul. Jag fick mycket uppmuntran och stöd från mina lärare och människorna runt omkring mig att uttrycka mig kreativt genom låtskrivande och poesi.När skivinspelning kommer till spel blir historien mer komplicerad och taggarna blir mer uppenbara.

Det pågår faktiskt två berättelser här parallellt: en om mig som konstnär, där jag är lyrisk och passiv.
Den andra är en berättelse om mig själv som producent, och den utspelar sig i studion efter att dörrarna har stoppats och diskussionen om makt har börjat.

Tyvärr saknade jag de första medel som krävdes för att etablera min egen studio, vilket gjorde de tidiga stadierna av min resa som producent mer utmanande. Nuförtiden behöver du bara en dator och lite mjukvara för att spela in musik, men när jag började behövde du en riktig studio och det kunde kosta så mycket som en kvarts miljon dollar.

Det var därför backhoppningsteamet kunde agera som de gjorde.För att undvika att förlora pengar som så många blivande musiker gör, var du tvungen att navigera i en labyrint av hinder. En till, snälla, för producenten i mig.Producenten är den som rent tekniskt spelar i musiken och bestämmer hur lyssnarna ska lyssna. Det är en riktigt kraftfull position på kontoret där du arbetar. Producenten sitter i den stora läderfåtöljen, meddelar, “sjung igen, att det inte var bra” och trycker på inspelningsknappen.

Om du inte är en producent är du en konsument.Eftersom jag inte hade en ateljé var jag tvungen att gå med i olika samarbetsinsatser; det här var fantastiskt och introducerade mig för några underbara människor, men musiken var aldrig riktigt min. Andra människors åsikter om vem jag var som artist spelade ingen roll för mig, och jag kände mig begränsad av dem. Den enda producent jag någonsin har arbetat med som hade modet att gå till studion och säga, “Hej, vet du vad? Jag tycker verkligen att hon är en bra producent”, var hon.

Han gjorde så här, och tillslut fick jag en smäll på handleden och ett “okej, gör vad du vill” av motparten.Jag sparade tillräckligt och köpte en studio, men det tog mig tre år att lära mig repen och spela in min första demo.

Många människor hade varnat mig, “det kommer att ta lite tid” och “Du är inte en datakille.”Det fanns dock inga andra alternativ för mig.Jag skriver låtar för att jag tycker om att göra det, snarare än tvärtom.Ja, men ingen sa då att jag var den första kvinnan någonsin; ingen pratade om säsongen; det var bara min egen personliga revansch.

TILL USA MED KÄRLEK

Kanske finns det en handfull elitproducenter som arbetar över hela världen; Billboard rapporterade i en artikel att 20 % av dem är kvinnor; Jag inkluderade mig själv bland dem.Medan män i andra delar av samhället diskuterar hur många kvinnor som ska inneha maktpositioner finns en parallell värld av killgäng där kvinnor förväntas försöka passa in och ständigt hävda sin rätt att göra det.

Väldigt många ltskrivar-tjejer i dessa kretsar vill inte köpa barn då du som kvinna löper chansen att hamna utanför deras samhälle. Folk ändrar sitt perspektiv på dig när du har ett barn.
Medan alla öppet stöder kvinnors rättigheter och identifierar sig som feminister, när det kommer till investeringar, tar de hellre den “säkra” vägen.

Det skulle vara en kille, eller en “polare” som insisterar på att vara en man hela tiden.När vi går in i en studio kommer de flesta att anta att det är min assistent som jobbar där. De tar min manliga assistent för nominellt värde och antar att han är Laleh. Det finns tillfällen då jag kommer på mig själv att tänka: “Hade jag varit en mördare, kunde jag ha varit en bättre medlare.”

Just nu vill jag bli riktigt bra.Jag har mina tvivel om framtiden för de kvinnor som kommer att kunna integreras i detta samhälle, och jag har mina tvivel om de män som kommer att kunna integreras i detta samhälles machokultur, en hierarkisk struktur där ledaren är den enda som får all hyllning och kraft genom att använda järngrepp och hysh hysh.Du får en klapp på axeln och ett rejält “bra jobbat, heja dig” en sekund, och sedan känner du att du är omgiven av tjugo apor som knuffar på dig.Med så mycket press från alla håll kan kvinnliga författare.

Laleh Pojkvän Gustav Thörn
Laleh Pojkvän Gustav Thörn

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!