Alexander Karim Föräldrar

Sprid kärleken
Alexander Karim Föräldrar
Alexander Karim Föräldrar

Alexander Karim Föräldrar – Alexander skrev debut året innan med två böcker: barnboken Modigast i världen, skriven med hustrun Malin Karim, och den egna romanen Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död. Recensioner för romanen var mestadels positiva, och det spekulerades i att Alexander skrev den under de 14 dagarna fram till hans 40-årsdag.

I korthet är det berättelsen om en man vid namn Jonas Paulsson som har ett slentrianmässigt förhållande till sin fru, och vars typiska söndag slutar med att han får huvudet rakat och somnar på golvet i korridoren. I sina sista stunder blundar han och det är torsdagskväll – kvällen före hans död.

Men när han går och lägger sig en onsdagskväll och vaknar på torsdag är det fredag. Det är torsdag igen nästa vecka, och han kommer att fortsätta resa tillbaka i tiden. På slutet lär han sig att gå vidare, men sedan fastnar han i en slinga där han växlar mellan olika dagar, vilket väcker frågan om han försöker förhindra sin egen död eller om han är sin egen arkitekt. frånfälle. Han börjar utveckla irrationella rädslor och paranoia eftersom han kan förutsäga framtiden och agera därefter.

Alexanders kommande roman har titeln The Complete Recount of My Death, och jag undrar om det finns en speciell upptagenhet med döden på grund av titeln. – Döden är bara den ultimata formen. Det är precis så jag känner när det gäller att berätta historier om saker vi bryr oss om i livet.

Jag brukar lätt bli nostalgisk. Jonas Paulsson och hans fru delar en hjärtevärmande historia om hur han äntligen får en chans att se tillbaka på sitt liv. Och min syster Malin har lånat mig boken. Det är i grunden en berättelse om romantisk passion. Om ett par som fick ett barn missfall.

Och om oron efter den förlorade baren, som lett till att relationen har fastnat i leran och nu är på väg att bryta av helt. Vad som händer härnäst i hans liv är en övning i att uthärda relationen med skratt på flera plan. Döden och tidens gång är bara ett verktyg för att diskutera relationen. – Detsamma gäller i min senaste bok, som handlar om en man som dör och vaknar upp i sin kista ett år senare. Så fort han vaknar tror han att alla vet att han är död.

En månad senare gav hans fru honom gåvor; hans dotter antog att han arbetade; och hans son har inte fått veta något. Eftersom tajmingen aldrig var rätt vet pojken fortfarande inte att hans pappa är död ett år senare. Även om bokens kärnberättelse handlar om vampyrer, är den inte den enda som har en handling med “högre koncept”. Frågan är vad du gör med de möjligheter du har missat och de du tar vara på.Han upplevde en tragedi i sin ungdom som har färgat hela hans liv, och han undrar hur han kan gottgöra det.

Alexander Karim Föräldrar

När jag träffar ishockeyspelaren Alexander Karim i Bstad, där han börjar det traditionella läsåret med sin familj, står solen högt på en molnfri himmel. För Alexander kan Stockholm ibland kännas som ett smultronställe. Här knöt han ihop med sin mångåriga älskling och bästa vän Malin Karim för exakt tio år sedan. Förutom Malin och hennes mamma och pappa bor Karim och hans fru och tre barn hos Malins mamma och pappa i Bstad. Det är ett hus fullt av andra ord.

Karims föräldrar träffades när de var unga och gifte sig i Helsingborg, där de båda växte upp, även om familjen har bott i Stockholm det senaste decenniet. Alexander beskriver hur han fortfarande är något obekant med stadskärnan. Jag verkar alltid snubbla över saker i Stockholm som får mig att tänka.

Det är möjligt att barnen tycker att jag är irrationell när jag säger till dem att “kolla hur fiiiint det är här” och sedan pekar på något och skriker, “Titta så fiiiint det är!” Eller när jag skryter om hur fantastiskt det är att bo i denna vackra stad. Svaret är “jaja, vi vet” Det är mer en självklar sanning för dem. De är födda i Stockholm och uppvuxna i staden. Det är normalt för mig, men det är en helt ny typ av kärlek som växer sig starkare för varje dag.

För min syster Malins del ligger Helsingborg tillräckligt nära för att hon ska känna sig hemma där. Själv tycker jag att det känns mer som “jag” när jag är i Stockholm. Mer av det jag uppskattar, kulturellt sett, kan hittas här.

Mötesplatser är ofta något jag tycker om. Kvarnen blev snabbt en plats jag kände mig hemma i och älskade atmosfären av. Till och med Malmö Centralmarknad gjorde ett tidigt intryck på mig. Personligen tycker jag att det är ett underbart spa. Min huvudperson reser till båda platserna i min första roman.

Sedan dess har jag blivit väldigt förtjust i stadsdelen Dramatic Arts; som skridskoåkare dras jag naturligtvis till den största scenen, National Scen. Och jag är ganska nöjd här på Skansen; det är en av de vackraste platserna på jorden. Vi försöker ta oss till Skansen minst en gång i månaden och oftare om väder och tidvatten är gynnsamt.

KARIM MNGSYSSLAREN ALEXANDER Alexander Karim är en svensk skådespelare mest känd för sina biroller i den Oscarsnominerade filmen Malcolm och tv-serien Advokaten, Arne Dahl, kta människor, och Johan Falk. Dessutom har han varit med i det amerikanska prestigedramat Tyrant, som kan ses på Netflix, och i många andra produktioner, bland annat som deltagare i SVT:s Stjärnorna p slottet i höstas.

Förutom skådespeleriet har Alexander Karim fördjupat sig i regi- och manusförfattarvärlden; han vill inte fastna i en passiv roll genom att vänta på att någon ska ringa honom om ett filmprojekt. Alexander har sagt i en tv-intervju, “Om jag lär mig scrivarkonsten och allt annat på en inspelning så har jag alltid dessa verktyg till mitt förfogande när telefonen slutar ringa.”

Jag säger inte riktigt vad jag använder för att röka när jag stöter på folk som inte vet vad jag använder för att röka. Min beskrivning kan vara något i stil med “Jag reser mycket när jag jobbar.” Men om någon frågar efter ytterligare detaljer om vad jag jobbar med, säger jag att jag är en skateboardåkare och författare. Och generellt; många systematiserare och fäder.

Egentligen gillar jag inte att prata om mitt jobb med andra människor. Tja, bra jobbat, när kommer nästa säsong, och kan vi ta en bild är exempel på korta interaktioner jag har med de som vet vad jag jobbar med. De vet inte vad jag sysslar med, men då kan vi prata som vanliga människor, säger Alexander med ett leende. Då kanske vi pratar om saker som är mer intressanta än jobb.

Min vän Malin har beskrivit mig som “rolig men allvarlig”, “lättsam men ansträngande”, “spontan men ordnad” och så vidare. Alexander Karim är milt sagt en man med många ansikten. Jag tycker att det är fascinerande att han lyckas framstå som både improviserad och strukturerad på samma gång; detta är en egenskap som jag känner igen i mig själv. Alexander förklarar att även om det är roligt att ha flera sidor att bläddra i, är det också en viktig del av hans jobb.

Mitt arbete kräver en viss mängd spontanitet samtidigt som det kräver en hel del struktur. Som författare, till exempel, tycker jag att det är till hjälp att vara organiserad när jag ska skriva ner något. Därför är det avgörande att jag går upp varje morgon, även på sommaren, och skriver mina fem sidor på dagen som jag har planerat. Jag ska göra det på morgonen innan “dagen” börjar med familjen och andra ‘taganden’.

Och det krävs sin egen struktur, att hur trött jag än är så går jag ändå upp runt sex på morgonen och strosar tillbaka till Båthuset i Bstad för att skriva. – Men samtidigt är jag en spontan person genom att jag snabbt kan bestämma mig för att gå in i någon av de många butikerna som säljer bilar i området och parkera där. Malin följer med mig på min resa. Du kan inte köpa en ny bil, du har inte råd med en ny bil, så varför skulle du köpa en? – Och så säger jag något i stil med, “Jo, men jag har en avb.

Alexander Karim Föräldrar
Alexander Karim Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!