Agnetha Fältskog Ung

Sprid kärleken
Agnetha Fältskog Ung
Agnetha Fältskog Ung

Agnetha Fältskog Ung – Abba var den största popgruppen i världen från den tiden de vann Eurovision Song -tävlingen 1974 med låten “Waterloo” tills de bröt upp 1983. Den svenska kvartetten släppte Skit efter skit och turnerade för att stänga försäljningsarenor över hela världen . Bandets unga blondmedlem Agnetha Farenskog blev allas fantasiflicka; Bandmedlemmarnas relationer med sina barn, pojkvänner och krossningar visades alla levande.

Sedan bandet bröt upp har dess medlemmar bedrivit en mängd olika hobbyer, intressen och karriärer. Medan Björn Ulvaeus och Benny Andersson har förblivit aktiva i musikbranschen, har Agnetha Fästskog valt ett mycket mer avslappnat ljud. På 1980-talet släppte hon tre engelskspråkiga soloalbum; Det skulle vara ytterligare 17 år före hennes nästa utgåva, singeln om jag trodde att du någonsin skulle ändra dig, 2004. A, hennes senaste album, släpptes 2013.

AGNETHA FARLTSKOG kan ha valt att sluta göra musik under åren efter ABBA, men hon har gjort sitt bästa för att undvika berömmelsen och förmögenheten som följer med det. Även om varken hon eller hennes kollega Anni-frid Lyngstad får royalties för nya föreställningar av Abbas låtar-liksom deras Upphovsmänen Björn och Benny-har de fortfarande rätt till ekonomisk kompensation så länge som bandets musik utförs runt om i världen. Hennes företag, Agnetha Fästskog Produktion AB, har miljoner i finansiering, och hon har en herrgård i både Bstad och Ekerö, utanför Stockholm.

AGNETHA FARLTSKOG var tidigare i ett förhållande med den tyska lyrikerniaren Zimmermann innan hon gifte sig med sin Abba -bandkamrat Björn Ulvaeus, med vilken hon delar två barn. Linda och Christian föddes 1973 och 1977 till föräldrar som födde Fästskog och Ulvaeus som gåvor mellan 1971 och 1979.

1997, medan Agneta Farenskog var ute efter en promenad nära sitt hem, sprang hon med en holländsk man vid namn Gert Van de Graaf, och de två blev snabbt romantiskt involverade. Men det verkar som om Gert hade blivit besatt med Agnetha i mer än två decennier, och när deras förhållande slutade efter två år började den holländska mannen följa musiker. AGNETHA FARLTSKOG fick så småningom att stalkeren lämnades in till polisen, som dömdes till ett besöksförbud och deporterades. Efter dess arresterades han av polisen nära Fästskog -bostaden.

Fotograf Stig Ljung, som opererade från ett kontor i den östra änden av Jönköping’s Storgatan, tog denna vackra bild. I mitten av 1960 -talet var Bernt Enghardts ett mycket populärt band, särskilt efter att den unga sångaren Agnetha Farenskog anslöt sig till gruppen. En dag kallades Ljung av Fröken Fästskog, som ville att han skulle fotografera orkestern. Hon ville inte ha några vanliga porträtt, utan snarare som tagits i någon out-of-the-ordinary miljö.

Därför förde Stig Ljung Agnetha och de andra musikerna till en trädgård i öst för en fotoop. Året är 1967, långt innan Agnetha blev solosångare. Nils-Olof Dahlström, Ove Björkman, Conny Svensson, Agnetha Fästskog, Tom Edberg, Olle Björkman och Putte Björkman kan ses i bilden, medurs från det övre vänstra hörnet.

På morgonen den sjätte januari 1994 upptäcktes Birgit Fästskogs kropp i trädgården utanför henne och hennes make Ingvar hem i Jönköping. Hon hade hoppat av balkongen och fallit ungefär 20 meter till marken nedan. Omedelbart Birgit Fästskog. Den fruktiga fyndet gjordes på en trädgård i Ekhagens fjärde distrikt när grannskapets invånare var ute på morgonpromenaden. Agnetha Fästskogs far, Ingvar, som hade kvävt våldsamt av rädsla för döden, hittades på övervåningen i huset.

Att vi hade varit goda vänner så länge var en riktig behandling. En kvinna som satt bredvid Birgit för Expressen sa att det var en svår era. Det sägs att Birgit och Ingvar Fästskog är ett hårt arbetande, jordnära par. De ledde ett enkelt liv i sin lägenhet och gick på promenader med sin hund ofta. Men i slutet, ett tag före Birgits tragiska död, hade mycket förändrats.

Familjevänner säger att Agnethas mamma har varit sjuk länge nu och har gått bort. Vi tillbringade mycket tid utanför och reser tillsammans under året, men sedan blev hon sjuk. Hon var orolig och pressade sig till gränsen. En vän säger till Expressen, “Jag har inte sett henne på länge, förmodligen inte sedan innan hon hade hunden.”

Agnetha har aldrig talat offentligt om sin mors hund. Ingen som är nära henne vill att det ska hända. Blåsande het, enligt min ödmjuka åsikt. Christian Ulvaeus, hennes 27-åriga son, sa till den svenska tidningen Expressen, “Jag säger ingenting.”

Det är Agnetha Farenskog.

Skrev sin första här vi har de kvinnliga könsorganen i Agnetha F doLtskogs mors låt, “Two Little Trolls.” När hon fyllde tolv gav Ingvar och Birgit henne ett piano som en gåva, så att hon kunde sluta springa till sin mormors källare för att spela. Takbaren på Tegelbruksgatan i Jönköping pumpade med låtar. Ingvar Sjöng och spelade mycket och hjälpte till och med med lite amatörteater.

På samma sätt sägs Birgit ha haft en fin sngröst, men hon vägrade att sjunga med sina döttrar Agnetha och Mona i familjelägenheten. Musiken blev allt för Agnetha. Det som hon tillbringade sitt liv på att arbeta mot. Drömmen var kristallklar: hon var avsedd att bli en globalt erkänd ikon.

I en icke-ironisk miljö

I USA, 1979. Över ett hav av jublande, glada lyssnare, låtar som “Waterloo”, “Vinnaren tar allt”, “Tack för musiken”, och många fler kan höras spela direkt. Ledaren är Agnetha Fästskog. Hon vill vara ensam, bort från Abbas andra medlemmar och deras tillbedjan. Abbas sista stora turnering skulle vara i USA 1979.

Agnetha Fältskog Ung

Det var avgörande och det var framgångsrikt. Men det var fascinerande för mig. I sin självbiografi avslöjar “Som Jag Jr”, Agnetha att hon och Björn (Ulvaeus) hade skillnader och att hon hade avbrutit sig från sina barn och ville inte mer än att stanna hemma. – När man sitter bekvämt i ens överdrivna lyxsvit, är man vanligtvis så utmattad från arbete och alla människor man har mött att man inte kan bära för att njuta av LYX. En drack i god humor och satt kvar med en vag känsla av oro.

Säg från gryningen till skymningen. När fem år gamla Agnetha kollapsade från utmattning på jobbet och skickades hem, väntade hennes mamma i korridoren och sa: “Nu måste du välja!” Du kan verkligen inte tåla det här! Under den tiden arbetade Agnetha som Växeltelefonist på Atteviks Bilfirma under dagen och som Sjöng i Bernt Enghardts dansband på natten. Han hade redan lämnat skolan. Agnetha lyssnade på sin lugnande mamma, Birgit. Hon kallade atteviks taxibolag, hämtade sig och plockade låtarna.

Hans första ursprungliga singel, “Jag var S Kär,” var en enorm framgång. En av dem som var imponerade var unga Gerhard. Han lät henne spela piano ensam på sin skidklubb. När Agnetha var 17 åkte hon till Stockholm med sin far, Ingvar. Långt blont hår, enorma blå ögon och en glittrande sammanfogar mellan fingrarna. Little Gerhard har berättat historien, och det låter som om det kan vara något. Agnetha träffade en kille två år senare där hon tog rollen som Blixtkär. Han utsågs till Björn Ulvaeus.

Ingvar lämnade Jönköping efter att ha lärt sig att Birgit Fästskogs kropp hade upptäckts i Ekhagen -kvarteret. En liten flicka säger: “Agnetha var här och hjälpte mig att komma ut ur min lägenhet.” Vid den tiden hade hon redan dragit sig bort från omvärlden och bosatte sig i sin massiva, på liknande sätt utformade egendom på Ekerö, komplett med höga murar och svepande vyer. Jag vägrade intervjuer, slutade sjunga och slutade lyssna på musik. Efter bara två år, före nyårsafton 1995, gav både mamma och pappa Ingvar under sjukdom. Agnetha var i dåligt humör.

Brita Hman, som skrev boken “Som Jag Är” om Agnetha, berättade för sin vän genom sång om förlusten av sina föräldrar: “Det är så svårt att acceptera att de människor som betydde så mycket för dig i livet helt enkelt inte finns någon längre. ” Värdet är hos individen. Tomhet. Jag saknar dem verkligen och jag försöker sluta oroa mig för det. Men det är så tråkigt att jag känner att jag kommer att bära det med mig resten av mitt liv. Agnetha firade det nya året ensam.

Brita Hman hävdar att Agnetha också var orolig av skuldkänslor, kanske för att hon inte kunde spendera lika mycket tid med sin familj under sina år som en globalt erkänd ikon. Men hon oroade sig mycket för Ingvar och Birgit, och det förändrades inte när hon blev berömd. En förfader till Farenskog -familjen säger att hennes mormor alltid var kvar för att ta hand om alla, även om detta inte hände så ofta.

Det hade gått två år sedan Agnetha sjöng eller till och med lyssnat på vaggvisa. Jag behövde tystnad och fred istället för musik, sa hon. Katalysatorn för detta var en grupp Ekerö -barnvagnar. Hon träffade en man som heter Gert van der Graaf en dag när hon var ute. De började prata, och ganska snart träffade de.

Det var slutet av 1997, två år hade gått sedan Ingvar F doLtskog gick bort, och bara fyra år hade gått sedan Birgits död. Det var en mycket intensiv uppvaknande från hans sida; Mot slutet visste jag att jag inte kunde stå i opposition längre; Jag ville lära mig att känna för honom.

Enligt Agnetha började vi prata igen trots att jag hade kommit fram till att han var en konstig person. Det hon inte visste då var att Gert van der Graaf hade blivit besatt med henne sedan han såg Abba vinna Eurovision Song Contest 1974 med låten “Waterloo.” Han hade rest till Sverige och Ekerö vid 25 separata tillfällen innan han äntligen tog kontakt med Agnetha.

Avtalet varade i två år. Men när Agnetha äntligen avslutade saker, var Gert van der Graaf tvungen att möta fakta. Han började följa henne, svansade henne, läste hennes post och tittade in i hennes bärbara dator. – Jag bär för mitt liv och mina barns liv, sa hon i polisen hört.

Slutet på Karleksi -sagan hade äntligen kommit. Gert van der Graaf dömdes till resebegränsningar och skolgång i sitt ursprungliga Holland. Men 2003 återvände han och återupptog sin strävan efter Agnetha. Jag fortsätter att älska henne med varje fiber i min varelse. Det finns ingen annan, berättade han för Expressen innan han arresterades för andra gången.

Agnetha Fältskog Ung
Agnetha Fältskog Ung

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!