Var Är Zlatans Föräldrar Födda

Sprid kärleken
Var Är Zlatans Föräldrar Födda
Var Är Zlatans Föräldrar Födda

Var Är Zlatans Föräldrar Födda – Folket i Prkos, eller Trotsby på svenska, en liten stad i Kroatien, är överlyckliga över att få veta att Zlatan Ibrahimovics fotbollskunskaper överfördes från hans mamma.Mama Jurka var alltid mycket pålitlig. De säger att hon var mycket bättre på fotboll än på pojkar.

Men Radiosports resa börjar i Bosnien. Hans far, Sefik “Kinko” Ibrahimovic, föddes i staden Bijelinja i norra Bosnien. Bijelinja, med en befolkning på över 133 000, är den näst största staden i Bosnien och Hercegovina, efter huvudstaden Sarajevo.

Huset där Zlatans pappa föddes är inte längre i familjens ägo. Det ligger nära hjärtat av staden, mittemot en moské och nära en kyrka.Ingen av Zlatans dödade verkar vara i stan just nu. Zlatans bror bor kvar där, men när vi hälsade på var huset till salu. Farbrorn har redan flyttat till Tuzla, en stad i federationen och den andra delen av Bosnien, där muslimer och kroater är i majoritet.

De äldre invånarna i “Zlatans gata” har inget minne av att den svenska superhjälten någonsin besökt deras grannskap. Zlatans pappa, Sefik, har varit bosatt i området sedan krigets slut 1992.
Eftersom Zlatans pappa spelade i cd-skitar om sin barndom, är detta en överraskande händelseutveckling.

Rent som en visselpipa, Bijelina, med dina uråldriga sätt och dina egna duvor. Jag längtar efter din skönhet; Jag återvänder; snälla välkomna mig till din familj. Zlatans pappa sjunger alltså om sin hemstad.Staden ligger bara sex kilometer från den serbiska gränsen och fyra mil från den kroatiska gränsen. Landskapet består av slät och robust akaciaskog. Floderna Drina och Sava omger staden Bijelina.

Stadens ledare satsar på turism, men de nämner inte att Zlatans pappa kommer att resa hela vägen från Ryssland för att besöka dem.Det verkar dock som om en av Serbiens största spelare genom tiderna, Sasa Milosevic, är på väg hit.


Även om Zlatans namn inte finns med på stadens officiella hemsida, är invånarna stolta över honom oavsett ursprung. Både bosnienserber och bosniska muslimer, som vi har talat om, följer Zlatans karriär noga.Det bosniska inbördeskriget började officiellt i denna stad Bijelinja för ett decennium sedan.

Fotografen Ron Avivs bilder av staden blev omedelbart ikoniska. Fotografierna som den amerikanske fotografen tog föreställde serbiska soldater som tillhörde den ökända krigsförbrytaren Arkan som gnistrade på en liggande kvinna som såg ut att vara död.

Du kan se stridsbilderna i boken Blood & Honey: A Balkan War Journal.Vi kör genom dalar och längs de smaragdgröna floderna Drina och Neretva när de slingrar sig ner från höga berg till kusten och staden Zadar i Kroatien. Zlatans mamma Jurkas ankomst är nära förestående.

Här driver Zlatan Ibrahimovics allierade Jure Gravic ett hotell. Jure är anmärkningsvärt lik Zlatan. Zlatans mamma kommer snart att anlända från Prkos, vilket kan översättas till “Trotsby”, två mil utanför Zadars turistnav.

Ive, som hans bror Morbrorn Gojko Gravic kallade honom, sa att Zlatan gillade smällen. En hård viskning som inte går att ignorera.Morbrorn driver ett jordbruk och önskade att Zlatan skulle vara kvar på gården. Zlatan var gäst från Sverige. Zlatan, då bara fem år gammal, kunde lätt bära stora vattenmeloner som vägde upp till sex kilo.

Morbrorn Gojko ville att Zlatan skulle stanna kvar på hembygdsgården. Detta var dock ett erbjudande som Zlatans mamma Jurka inte tog vara på.Sedan han var fem år gammal har Zlatan inte tillbringat någon tid i Trotsbyn. Ändå är det uppenbart, som med ett nyfött barn, att fotbollsspelare uppfostras av mamma.

Mamma Jurka var riktigt bra på fotboll, och hon kunde stå ut med stadens tuffa tuffar. Hon var exceptionellt skicklig på att göra hattar. Jag ser fram emot att spela i Premier League för Manchester United och är överlycklig över möjligheten.

Det säger sig självt att jag knappt kan vänta med att jobba med José Mourinho igen. Han är en utmärkt manager och jag är beredd att ta mig an denna spännande nya utmaning. Jag har haft en underbar yrkesupplevelse hittills och har några underbara tankar. Jag är beredd att göra fler unika meddelanden i England nu.


Den här artikelserien var aldrig tänkt att handla om Zlatan Ibrahimovic. Alla som läser detta kommer att veta allt som finns att veta om Zlatan när det är dags. Det är omöjligt att vara ett fotbollsfan från Sverige och inte hålla koll på Zlatan Ibrahimovic.

Han är Rosengarten-geniet som satte världen i brand och öppnade nya möjligheter. Zlatan blev den största spelaren i svensk fotbollshistoria och möjligen även i svensk ishockeyhistoria.
När vi sammanfattar hans liv blir det en väldigt enkel berättelse. Ja, det har varit en del meningsskiljaktigheter här och där, och det var ingen dundersuccé i Barcelona.

Var Är Zlatans Föräldrar Födda

Zlatan började spela fotboll när han var sex år gammal, först med Malmö BI (numera FC Rosengrd) och sedan för FBK Balkan. De föregående decennierna gick han över till Malmö FF. Han tränade även i taekwondo som en form av självförsvar.

Man skulle tro att han är skickligare på akrobatik än vad han faktiskt är om man såg hans bollformer.Innan fotbollskarriären gick söderut för gott bestämde han sig för att lämna planen och söka arbete i hamnen. Han uppmuntrades att fortsätta spela av sin tränare.

MFF Malmö

Vintern 1999 spelade Zlatan sina första seniormatcher för det kämpande Malmö FF. Hans första mål kom i den sista matchen i Allsvenska Mästerskapet, som Malmö vann med 1-0 över Västra Frölunda. Trots det betydde det mindre för Malmö som redan höjt sig över allsvenskan.

Zlatan Ibrahimovic etablerade sig som Malmös startmålvakt under hela sin årslånga sejour i svenska superettan. Han gjorde fem mål i Superligan och ytterligare två i cupen. Hans debut i den svenska ligan 2001 väckte stor internationell uppmärksamhet.

Arsenal försökte imponera på honom, men Zlatan var inte övertygad: “Arsène Wenger sa till mig att prova för Arsenal när jag var 17, men det gjorde jag inte. Jag uppskattar det om du kan säga det. Zlatan ringer inte casting. Wenger har sedan dess medgett att hans ursprungliga tolkning var felaktig.

Zlatan missade Zlatan-premiären då Malmö gjorde comeback i allsvenskan. Zlatan gjorde två mål mot AIK i sin första match tillbaka i Allsvenskan. Det var då yxan redan var i jorden för Ajax. Den 22 mars 2001 slutfördes affären och Ajax betalade Zlatan 80 miljoner svenska kronor. Anfallaren tillbringade hela lågsäsongen i Malmö innan han tog ett flyg till Amsterdam på sommaren. Det blev 18 mål över Sveriges 47 matcher.

Ajax

Zlatan vann både dubbeln och cupen under sin första säsong i Holland. Trots detta blev hans första säsong med Ajax ingen jättesuccé. I ligan och i Champions League-kvartsfinalen mot Celtic (Ajax förlorade) började den svenska underdogen som en hoppfull.

Efter bara några minuter på planen gjorde han sitt första mål i en vänskapsmatch mot Feyenoord, och han fick också en assist i den matchen. Prestationen gav honom en startplats från start mot Twente, där han snabbt gjorde ett mål och satte upp ett till. Zlatan gjorde två mål i Uefa Cup-matchen mot Apollon Limassol i september.

Zlatans tur tog slut efter en bra start. Efter några poänglösa tävlingar sparkades han ut ur laget. Co Adriaanse fick sparken som tränare i slutet av november och Ronald Koeman tog över. Det var en drömstart på den nya träningssäsongen då de gjorde två mål i sin första match mot Fortuna Sittard och ännu en gång i sin andra match mot Roda den 15 december. Det roliga tog äntligen ett slut när Zlatan skrev in sitt namn i nästa upplaga. av mlprotokollet i mitten av april.

Nu har han en finfin avslutning på säsongen också, efter att ha klarat den avgörande uppgiften i cupfinalen. Men det är värt att notera att han sparkade igång matchen från bänken och att han troligen var i startelvan under större delen av säsongen. Det var sista gången i Zlatans karriär som han stack ut från mängden i sin klubb.

Förra Ajax-säsongen slutade utan ligatitel, en ovanlig händelse för en internationell superstjärna som Zlatan. På det personliga planet gick det märkbart bättre. Han sattes in i startelvan och slutade med 21 mål på 42 matcher.

Zlatan Ilyasovas assist på Steven Pienaar såg ut att skicka Ajax till Champions League-semifinal, men Jon Dahl Tomasson gjorde det matchvinnande målet för Milan i den 92:a minuten.
Det var uppenbart att större förfrågningar var i horisonten.

Juventus

Övergången till Juventus tog mycket tid och slutet på hans tid med Ajax blev kontroversiellt. Zlatans klubbkapten Rafael van der Vaart gjorde segermålet i en match mellan Sverige och Holland. Van der Vaart och Zlatan hade inte den bästa kemin.

Hawaiianen anklagade svenskarna för att ha planerat mot honom och Zlatan erkände till och med det. Zlatans ställning i Ajax fick dock en törn, och när han återvände till laget jublade delar av fanskaran. Zlatan gjorde ett drömmål mot NAC Breda i vad som skulle bli hans sista match för Ajax. En vecka senare på torra land var han redo att spela för Juventus.

Var Är Zlatans Föräldrar Födda
Var Är Zlatans Föräldrar Födda

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!