Ulla Donner Föräldrar

Sprid kärleken
Ulla Donner Föräldrar
Ulla Donner Föräldrar

Ulla Donner Föräldrar – Född i Helsingfors 1988, är Ulla Donner en serieromanförfattare och grafisk romanförfattare av finska och svenska anor. Hindhran Donner är mamma till Annika Luther och Kristian Donner, som båda bor i Nyland. Donner är nu illustratör, efter att ha tagit examen från Aalto-universitetet med en examen i grafisk design. Serie-Finnishapriset för 2020 har tilldelats Hon.

Du är engagerad i att laga dina brutna vänskaper, professionella kontakter och personliga liv. Ulla Donners debutalbum är en serie-cd om hennes utmanande bakgrund och utmaningar relaterade till hennes yrke som journalist. Det svenska ordet för “mjälte” stavas “mjälte”, vilket betyder “levermjälte” på engelska.

En mindre komplicerad term för “ledsen”, med det sarkastiska slut som har blivit vanligt i dagens unga kultur. Författaren till novellen Spleenish och en bidragsgivare till detta nummer, Ulla Donner (född 1988), använder svaret på frågan “kan du vara bra? “jo-ish”, är hur hon karakteriserar sitt nuvarande sinnestillstånd.

Även om jag är exakt trettio år äldre än hon och har skissat och skrivit en roman som kretsar kring hennes generation, känner jag en enorm känsla av generationsfrämlingskap. Hon tittar på kortet och mitt modfälldhet trots att jag bara är en yngling. Resten av publiken har tagit plats, men du borde vara diskens spagettistr i det tjocka.

Eller, som Donner kommer att förklara för mig vid vår kommande konsultation:

När du är 26 och du fortfarande inte har kommit på vad du vill göra med ditt liv, romantiskt eller professionellt, men alla andra runt omkring dig verkar ha kommit på allt. En tondikt reviderad för att återspegla modern smak. Vargen har nu fullständig kontroll, men han har ingen makt. Att spendera tid med andra män som delar dina egenskaper kommer att sprida dem till dig.

Inspelningstiden ansågs först vara en “fixa inte allt”-tid. Donner planerade att söka till Aalto-universitetet efter att ha avslutat sin konstexamen i Paris och skrivit en avhandling i grafisk design. Inget väsentligt inträffade; Jag återvände från Paris med bara en djupare uppskattning för matens nöjen och några missade samtal.

Jag är ingen stor tv-tittare, så jag var inte medveten om genren “serier”. Men jag tänkte att jag lika gärna kunde låtsas att jag kandiderar till ämbetet och ge det den gamla collegeinsatsen. Det var en underbar och befriande upplevelse att inte utsättas för någon annans nycker eller kritik när man arbetade med ett grafiskt designprojekt.

När hon återvände till Schildts & Söderströms var alla glada över att se henne eftersom hon tidigare gjort illustrationsarbete åt dem. Detta blev vändpunkten i Ulla Donners karriär som grafisk formgivare. Hon skrev en grafisk roman i ett försök att tjäna pengar på populariteten hos subgenren “serieroman” av engelsk litteratur.

Efter att ha sett Ulla Donners portfölj anlitade hennes tidigare arbetsgivare, Schildts & Söderströms, henne för att göra nya illustrationer åt företaget. Efter att ha sett Ulla Donners portfölj anlitade hennes tidigare arbetsgivare, Schildts & Söderströms, henne för att göra nya illustrationer åt företaget.CATA PORTIN

“Dags att dra sig undan”

I Spleenish “skiljer sig den unga huvudpersonen från den manliga gemenskapen”, som består av unga män med konstnärliga strävanden och som bor på platser där luften “talar om nyfunnet liv och lust”. Hon bar ingenting med sig eftersom hon trodde att hennes bästa år låg bakom henne vid 26 års ålder.

På 1980-talet antog vi att vi hade mer tid att planera ett sådant evenemang. Jag har aldrig sett något liknande din mest värdefulla medarbetare i företagssektorn. Även om det kan verka som om vi lever i en ekonomiskt stabil tid, fortsätter många av mina kamrater att oroa sig för grundläggande saker som om de kommer att ha tillräckligt med pengar för studentlunch.

Ingen här kommer från en ekonomiskt säker familj. Det handlar trots allt inte bara om att ha en existentiell rädsla. Arbetskraftens framtid diskuteras, specifikt för den kommande generationen. Är det verkligen verkligt? Hur ser det i så fall ut? Är det nödvändigt att ha en stark självkänsla och ett tycke för socialt engagerade män för att nå dit? Vad sägs om att bara göra det som behöver göras? Ska en man alltid anstränga sig för att hålla sitt utseende och sitt schema i god form? Det skulle vara en fruktansvärd förbannelse att vara i en ledande position om så var fallet.

När chefen bestämmer sig för att backa från ett bra jobbtillfälle skickar hon ett sms som lyder: “Hej, jag måste tyvärr lägga in för jag kan inte göra någonting, vet ingenting, är oförskämd, tryck när jag är mätt, och har ingen auktoritet.” Hon hoppas att de skulle säga något som får henne att ompröva. Korrespondensen lyder: “Okej whatevs vi ber en 19-årig entreprenörskille med bra och förstklassig tandhygien istället – ha det fint ! :)”

Ulla Donner Föräldrar

Attraktiva androgyna varelser som är identiskt klädda i draperier och som håller artesanolflaskor uppe omger vår huvudperson när hon inte är ensam med sin spagettirätt och påse med feta chips. Vad skiljer detta från liknande produkter? Kanske är alla andra lika trasiga som jag.

Enligt Donner, “Det är möjligt att kvinnor har större motståndskraft i att hålla fast vid att söka inom sig själva efter källan till problemet.” När du är framgångsrik hejar folk på dig, men de blundar när du inte är det. När killar inte kommer till hjälp för sina kvinnliga kompisar i en kris, ifrågasätter mina fyra kvinnliga vänner öppet om män lider av schizofreni eller inte.

Överfall och våld

Det är en vanlig känsla att känna sig både glad och ledsen efter att ha släppt sin egen bok. Skamen, om du vill. Jo, du måste ta fullt ansvar för dina handlingar. Att ta upp någon annans fel och få dem att ta ansvar för dem kräver mycket mod. Selfies och unika tolkningar av ord har blivit populära som ett sätt att undvika missförstånd. Men inte varje mänsklig strävan är värd mer än en förbigående blick.

Fundera på vad som skulle kunna hända om alla artister var skyddade från skada och sin egen rädsla. Donner är för närvarande frilansande grafiker som arbetar med ett brett spektrum av kunder och publikationer. Donner diskuterar hur det är att vara en outsider i en grupp där alla andra vid 26 års ålder verkar ha klart för sig utom han själv.

Donner diskuterar hur det är att vara en outsider i en grupp där, vid 26 års ålder, alla andra verkar ha klart för sig utom han själv.CATA PORTIN

Är det naivt att tro att man kan lyckas i livet utan att vara ett geni? Ska du sträva efter storhet? Jag letar efter en balans så att jag kan sluta vara så självupptagen och säga till mig själv att “det här fungerar inte” hela tiden. Inte riktigt romantiskt, men det verkar lösa sig för dem.

I slutet av varje intervju med en författare frågar jag om deras föredragna fritidsläsmaterial. Efter att ha läst Ulla Donners uppsats ännu en gång insåg jag att hennes insikter är lika viktiga idag som då. Maken, av Gunbritt Sundström, utkom 1976 och berättar historien om en ung kvinnas mognad till en självständig och självsäker individ.

Förtrogenhet med klassisk litteratur tröstar läsarna. En vän från när jag gick i grundskolan vände mig till Maken, och jag har varit ett fan sedan dess. Det verkar som om vår ledare är bättre på att hantera oklarheter än vad vi är. Ulla Donners “One and the Same” innehåller subtextuell kritik av samtidskulturen.

Hur behandlar vi varandra egentligen under det tjugoförsta århundradet? Är det någon som gör narr av oss här? Får vi någonsin återuppleva vår ungdom? Eller saknar jag en gnutta hopp? Skiten (2019), en helt ny romantisk serie av Ulla Donner. Varje sida i denna bok är fylld med skarpa kommentarer och uppriktig kritik av samtida kultur.

Donner var dock säker på att boken också innehöll humor och intressant innehåll. Ulla Donner, författare till romantikserien Skiten, säger om sin aktuella bok, “Jag tänkte inte på hur det skulle göra en läsares mun”, tänker istället: “Jag tyckte mer att det är kul att vara fyllig och burdus. “

Att lära sig färdigheten, dag 1

Huvudpersonerna i den första romanen i en serie, BildtextSkiten (2019), är en grupp ungdomar som är intresserade av att arbeta på reklambyrån Dream Hackers Disruption Agency. Ulla Donner tog bilden. 2017 gav Ulla Donner ut sitt debutverk, serieboken Spleenish. Hon förklarar att ordet “mjälte”, som förekommer i titeln, faktiskt betyder “märg” eller “livskraft”. Hon kunde inte sluta tänka på bokens titel och vad den kan betyda. Hon funderade över titeln på sin nästa bok tills hon hittade en hon gillade.

Skiten är ett paraplybegrepp för alla dina bekymmer. Ur ett marknadsföringsperspektiv är detta utmärkt. Ulla Donner komponerade musiken till Spleenish medan hon led av ett mentalt sammanbrott. I dessa böcker spelar ångest en stor roll. Hur det är att vara ung och kär, bara att spänna under förväntningarnas tyngd, vetskapen om att tiden går för fort och viljan att tillbringa dagarna med att moka ensam hemma.

Hon började arbeta på sin andra roman efter att ha blivit uppmanad att göra det av den första Metoo-vågen. Mitt grova exemplar av romanen tog fart som en redogörelse när hon och hennes vänner började prata om sina upplevelser i livet, erbjuda sina egna perspektiv och ta itu med frågor som jag inte hade tänkt på.

Ulla Donner Föräldrar
Ulla Donner Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!