Ulf Masken Andersson Död

Sprid kärleken
Ulf Masken Andersson Död
Ulf Masken Andersson Död

Ulf Masken Andersson Död – En stor popstjärna i Malmö har gått bort.Han festade med Stones och öppnade för Who, Kinks och Cream. Ulf “Masken” Andersson slog igenom som trummist för ett av Malmös tidigaste popband, Gonks, och har varit en fast del av stadens musikscen det senaste halvseklet. Men i onsdags, efter en tids sjukdom, blev han frisk.

När Ulf Andersson första gången såg The Beatchers uppträda i Malmö, Sveriges Källängens läroverks gymnastiksal 1964, började hans popkarriär i samma ögonblick. När det fanns en populär musikgrupp som The Beatchers insåg han och hans två vänner i Ljungkvists traditionella jazztrio att ingen skulle bry sig om deras musik.

Ulf “Masken” Andersson, trummist och countrysoulsångare, gick bort 2023.Ulf “Masken” Andersson, fortfarande allmänt känd för sin roll som trummis i Malmö, Sverige, 60-talspopbandet Gonks. Men wow, vilken fantastisk gammal countrysoulrocksångare han visade sig vara.

Gå vilse, regressiv. Han lyfter dig, för tillfället. Som att alla som lever idag har gjort något tillräckligt viktigt för att komma ihåg av framtida generationer.Vad som menas med frasen “evigt liv” är att en människa fortsätter att leva genom andra människors sinnen.Andersson, Ulf “M”VUXENROCK Den en gång kända som “Masken” Ulf “M” Andersson kallar sig numera “Singer of Songs” i backen. Det är sant, det är precis den han är.

Det helt nya albumet “Wanted” innehåller tre dussin “gamla” låtar som spänner över rock, R&B, soul, country och mer. Masken har mödosamt samlat ihop lattes och filtrerat dem genom händer, hjärtan och själar.Möjligen återfanns mer spännande musik på Maskens förra album; Jag hade kunnat klara mig utan ens en version av “These Boots Are Made For Walking”, och jag tror inte att “Adalidas cajun-smart” passar honom särskilt bra.

På baksidan utövar Masken en snäv, exakt kontroll över rodret. När började han sjunga bättre? Inte alls övertygad.När han är som lugnast och som mest avslappnad är hans sång som finast. Alla dessa tre country-soulballader “I’m Ready for the End of the World”, “Til I Gain Control Again” och “Don’t Want to Love You” – är så inåtvända och vackra, oroliga och hjärtskärande lika mycket.

Både “Dumaflache” och “The More I Drink” är fartfyllda rocklåtar, och Fast Masken spelar båda riktigt bra.Dessutom har hans band, The Wild Bunch, spelat tillsammans ännu mer nyligen. Välbalanserat sound med bidrag från trumpetaren Fredrik Savbrant, basisten Jörgen Wernefeldt, och gitarristen Berno Paulsson samt steelgitarristen Olle Westerlund och keyboardisten Tomas Pettersson.

Med tanke på nedgången i skidbranschen befarar Masken från Malmö att detta kan bli hans sista album. Jag vill dock hellre ha skivan med den svenska texten först; vi diskuterade det för ett tag sedan. “Masken” kan inte höjas.Ingenting, inte ens en hjärtattack eller en bypassoperation, kan stoppa honom.

Malmömusikern Ulf “Masken” Andersson, 59, rockar fortfarande efter att ha gått 40 år utan hit.Om jag slutar lyssna på rockmusik, säger masken, åldras jag tio år på en natt.Allt började 1964.Ulf minns att sändningen av Beatles “She loves you” satte igång en massiv våg av popularitet i Sverige.

Han och några vänner bildade popbandet Gonks.Effekten var densamma som att plantera en tandsticka i gräset. När vi hörde hur tjejerna skrek efter Beatles visste vi att det var ett band som alla killar behövde. Efter en vecka hade Malmö 50 nya popband.Tiden i Gonks var 1967. Det var då deras låt “Loppan” blev en dundersuccé. Men nu verkar det ha tagit slut. DJ:s popularitet sköt i höjden och snart brydde sig ingen om att betala mer för ett liveband.

En natt och allt är klart

Det var som att förstöra en B-52 direkt bak i startblocken. Ulf hävdar att alla de stora soulmusikerna plötsligt kom ner på scenen, vilket gjorde det omöjligt för några lokala popband att spela mer än en enda natt.Det var över femtio år sedan. Sedan dess har Maske inte tagit en enda poäng. Men han fortsätter att vara en slav under musiken.

Väldigt roligt på scenen

Jag är helt övertygad om att tiden har gått och att vi för närvarande är engagerade i perron. Men jag älskar den här gröna och kan helt enkelt inte lägga ifrån mig den. Det är löjligt roligt att stå i centrum.

Ulf Masken Andersson Död

Nu på fritiden sjunger Ulf i Rock ‘n’ roll-torpeder och uppträder med Tomas Petterssons trio på Malmös Nöjesteatern, där han även arbetar som biträdand teaterchef. Veteranen har inga pensionssparplaner.

Den dagen folk börjar dumpa sina problem på mig och ber mig att lämna platsen har jag ingen aning om hur jag ska hantera det. Om jag lyssnade på rockmusik hela natten kan jag känna att jag var tio år yngre än vad jag faktiskt var.

Varför vill du fortsätta?

Jag har en barnslig nervositet inför publik. Det finns alltid en viss skepsis på allmänhetens sida när jag talar på deras nivå. Jag tycker att det är häftigt att komma nära allmänheten och släppa lite kunskap på massorna.

Varför kallar du mig Masken?

Det var viktigt för mig att få behålla min mask när de andra i Gonks bjöd in mig till en diskussion om duvor. Jag har kämpat för att komma på ett mer generiskt artistnamn, men det problemet är nu lätt löst. Följ med oss på en resa längs minnesvägen fylld av tidlös musik av Elvis, Beatles, Lovin’ Spoonful, Cliff Richards, Fats Domino och Djuren. För att bara nämna några.

Den här gruppen sjunger låtar som i princip var allestädes närvarande på hitparader runt om i världen på 50- och 60-talen. Och det är bara låtar som alla är bekanta med och har både levande och långvariga minnen av. Musiken kommer att varvas med anekdoter från musikernas verkliga upplevelser som turnerande musiker under dessa två decennier.

Bandet Gonks, med Ulf “Masken” Andersson på flöjt, nådde framgång som en av tre svenska popgrupper genom att slå sig in på listorna på plats två respektive tre. Han har agerat som bandmedlem för sådana som Kinks, Procol Harum, Cream och Walker Brothers. Fredrik Savbrant, keyboardist och gitarrist som är “tvättäkta musikant ända ut p fingerspetsarna”, och Per “Padde” Almlund, basist, avrundar sin trio. med en mängd olika dansmusik, pop och gospel på sin repertoar.

Följ mig tillbaka till den oförglömliga musikens era på 1960-talet! Ulf Andersson, saxofonist, gick bort den 2 februari 2023.Ulf Andersson, jazzmusiker, har gått bort. Född 16 juli 1940 växte han upp i Husum, en kommun i rnsköldsviks län. Han var även kompositör, arrangör och bandledare och spelade flera instrument, främst saxofon men även flöjt och klarinett.

Genom att gå med i Gugge Hedrenius Orkester 1961 etablerade sig Ulf Andersson som musiker; året därpå uppträdde han med Eje Thelins kvintett. 1963 var han med på gruppens kritikerrosade album So Far. Sedan dess har han blivit en populär frilansmusiker som ofta dyker upp på tv. Han var medlem i Radiojazzorkestern och medverkade i sten Warnerbrings-serien I morgon e det lörda.

Dessutom var han studiomusiker som samarbetade på inspelningar med artister som Monica Zetterlund, Arne Domnérus, Björn J:son Lindh, Janne Schaffer , Gunnar Svensson, Rebop Kwaku Baah, Bob Brookmeyer, Lill Lindfors och Björn Skifs. Saxofonarbetet Ulf gjorde på låten “I Do I Do I Do I Do” sticker ut framför allt från de flera ABBA-framträdanden han deltog i 1974 och 1975.

Han spelade i festivalorkestern med ABBA 1973 och 1974, samt med Ted Gärdestad. Han deltog också i ABBA:s europeiska och australiensiska turné i januari och mars 1977. Han arbetade som Monica Zetterlunds assistent på 1990-talet. Han arbetade ända fram till år 2020 med sitt band Ulf Andersson Quintet.

Ulf Andersson har undervisat vid flera prestigefyllda institutioner, bland annat Stockholms Kungliga Musikhögskolan och Stockholms Musikpedagogiska Institutet samt Ingesunds Musikhögskola.Han var mottagare av 2007 års Monica Zetterlund Fellowship och 2016 Musicians’ Guild Award for Studio Excellence.

Sjungande Gilla1Nameloser har dött.Tommy Hansson, personlig textförfattare och låtskrivare, har gått bort. Tommy Hansson, medlem i det kända svenska metalbandet Namelosers, har gått bort. Han nådde den mogna åldern av 73 år.

1962 bildade Tommy Hansson rockbandet Namelosers, även om de till en början uppträdde under en annan moniker. Gruppen banade väg för amerikansk 60-talspop i Malmö och har förknippats med internationella superstjärnor som The Kinks, The Who och The Rolling Stones.

1965 klättrade bandet till nummer två på listorna med låten “New Orleans”. Bandet upplöstes snabbt 2004.Tommy Hansson var med i tv-programmet Den sjungande trappuppgngen som spelades in på Malmös Lindäntgen för några år sedan.

Detta är en extremt oroande fråga. Tommy var en naturlig stjärna i ordets alla bemärkelser. Tommy var en av de män som framgångsrikt kunde dominera rampljuset. Enligt Tommy Hanssons mångårige vän och bandkamrat Ulf “Masken” Andersson, “var han en stark förgrundsfigur för Malmö rockmusik.”När de spelade låten “Land of a Thousand Dances”, han.

Ulf Masken Andersson Död
Ulf Masken Andersson Död

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!