Tobias Forsberg Olycka

Sprid kärleken
Tobias Forsberg Olycka
Tobias Forsberg Olycka

Tobias Forsberg Olycka – I en intervju nyligen pratade han med Aftonbladet om utmaningarna med att acceptera sin nya könsidentitet och anpassa sig till livet som transperson. Tobias Forsberg, en forward för Leksandslaget, bröt näsan när han flög in i publiken under en match i december 2018.

Efter sex dagars nonstop sömn ansågs hans känslomässiga reserver vara uttömda. Sedan de flyttade till Gustavsberg utanför Stockholm med Dess fästmö har Forsberg och Dess bott där i nästan fyra år. Samtidigt som han har gjort enorma framsteg, är han ändå förlamad från bröstet och nedåt; han har begränsad användning av sina händer och fingrar, och han har problem med sitt känsel.

Andras åsikter har förbrukat en hel del av min uppmärksamhet. När jag gjorde kullerbyttor i pingisbordet och försökte slå ett homerun på gungställningen. Han sa till Aftonbladet, “Det är något jag har lärt mig att hantera, och det gör mig stolt över den person jag har blivit.”

Att krama min partner är min första affär.

Men att anta en ny persona är inte högsta prioritet. Forsberg behöver kontinuerligt stöd. Det svåraste är att erkänna att du behöver hjälp och acceptera att du inte kan göra allt på egen hand. För sjätte gången under natten tänker jag omsluta min fru i min famn och be att hon stöder sig på mig. Det är inte de mest vilsamma stunderna för mig, men det är lätt att låta mig gå vilse i sjukliga funderingar. Hittills har jag lyckats ta mig igenom, även om det inte varit lätt.

Forsberg arbetar för närvarande som hockeyanalytiker och kommentator. Han planerar att börja läsa så småningom. Även om jag inte påstår att jag har alla svar, är det skönt att veta att andra känner igen en källa till styrka i mig. Jag känner att jag är skyldig dem som har gett mig så mycket att ge något tillbaka.

En dag vill jag kunna städa upp min egen handling.

Jag har äntligen börjat göra min egen mat under de senaste månaderna. Nästa steg är att ordna flyg. Hon har gjort ett fantastiskt jobb med sin masteruppsats. Att få in henne i klubblagets spellista var en stor hjälp. När hon först började i den här rollen trodde vi att hon hoppade in med båda fötterna istället för att vara på rätt plats, men nu verkar hon mycket mer säker på sina förmågor. Det kommer att vara ett stort plus för henne att ha spelat den rollen när hon kommer. Hon var i alla fall fantastisk.

Hkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet, tror att lösningen är bra och kommer att bli helt öppen. Utbetalningar till FIFA-spelare baseras inte på hur länge de spenderar på planen. Spelare i laget kan förvänta sig att ta hem lika mycket pengar. Det innebär till exempel att tredjesträngsbacken Tove Enblom, som aldrig spelat en enda minut i Virtual Madness, får exakt samma summa som resten av spelarna i den svenska ligan.

Det är lika för alla spelare i laget, enligt Sjöstrand, oavsett om de spelar varje match, några få eller ingen. Sveriges tredjeplats är värd häftiga 27 miljoner svenska kronor, och Svenska fotbollförbundet kommer till och med få en bit av kassan tack vare Fifa.

Som svenskarna skulle säga “Vi förtjänar det”

Lina Hurtig är nöjd med sina senaste Fifa-prispengar. Även om Hurtig är osäker på hur hon ska spendera sina pengar tror jag att vi kommer att dra nytta av detta, som hon säger. Det är väldigt skönt. När jag gick dit visste jag att det var en myntflip oavsett om det var meningen eller inte. Det skulle vara ett mirakel om något gick fel under mitt sommarlov. Så jag är väldigt glad och nöjd, sa Pettersson.

Tobias Forsberg Olycka

Detta är en lutning uppåt. Det är ett logiskt och enkelt sätt att gå uppåt. Vi får vänta och se om någon lämnar in en protest, sa TV4-experten Carolina Klüft. Bilder på Simon Petterssons påstådda falska fängelse visades på Expressens hemsida sent på natten. När jag först började kasta visste jag ingenting.

Pettersson tystar och zoomar in på fotot. Jag saknar ord. Men det är hjärtevärmande i så fall, säger han och fortsätter: När man sitter på en sulk känner man krattan. Jag har dock inte tränat mina ögon att upptäcka det. Jag kan föreställa mig deras svar på det.

Den här kvällen har det inte kommit några rapporter om någon formell protest från VM-arrangörerna. Det har inte förekommit några rapporter i svensk press om hur folk upplever Petterssons eventuella upphöjning. Tobias Forsberg, hockeyspelare, fick sin karriär avbruten under en match för två år sedan.

Sedan dess har mitt liv varit en pågående strävan efter en ny självkänsla och mental resa. Idag, den 7 juli 2018, är det business as usual överallt. Tobias Forsberg smäller till pucken när han krattar på motståndarens arm.

Han känner sig helt ensam på ön, men han har ingen aning om hur han ska prata med någon om det. Tobias har några tankar kring ämnet stjäl, men han brukar säga exakt vad han menar. Dofterna där klängde fast vid flanellen. Det har ökat i stridigheter bland den allmänna befolkningen, och tonen hos TV-kommentatorer har blivit fientlig. Men ingen vet hur katastrofalt skadad Leksandsforwarden faktiskt har rätt denna sekund.

Eftersom hockey är en fysiskt krävande sport riskerar spelare att bli allvarligt skadade. Tobias har varit med om otroliga extraordinära händelser under loppet av ett år. Han har fått möjligheten att resa och fortsätta spela två gånger under de tre senaste matcherna. ‘Jag visste att det var över; Jag skulle aldrig spela igen, säger han.

Nästan två år har gått sedan den dagen hemma. När taket började knacka av sargen brände Tobias flera nackkotor och skadade ryggmärgen. Han satte sig tillbaka under bänken och vaggade glädjen i blicken i famnen. Men till skillnad från hans biceps fungerar inte Hans triceps normalt.

Hans små hockeyxor är starkare än alla andras, men hans fingras skadar inte ett plan. När vi träffas hos Tobias och Filippa utanför Stockholm berättar han öppet och ärligt om hundarna han fött upp och hans vardag. Åtminstone går Tobias till gymmet tre gånger i veckan. Utan medicinsk intervention kan måndagar vara lättare. Bild på Mikael Sjöberg av:

Här kan ett moget samtal om 32-åringens fysiska självuppfattning, hockeykarriär och självkänsla ta form. Trots dina bästa ansträngningar kommer detta inte att fungera. Vi kommer istället att diskutera saker som nästa steg och nya mål. Resan har dock tagit både fysisk och psykisk väg. En dag har gått sedan vårt senaste samtal. Tobias har dock börjat blicka framåt lite mer nyligen.

Han återvänder till sporten han älskat ända sedan han första gången försökte snöra på sina egna skidor i sin hemstad Pite. Swedish Hockey League (SHL) är i paritet med allsvenskan och junior-SM som Sveriges högsta hockeyliga.

Den professionella hockeykarriären tog dock snabbt slut för två år sedan. Tobias fortsätter att tro att det är en enorm utmaning att svara på frågan om han kommer att kunna gå igen eller inte, trots att läkarna har skrivit ner hans chanser. Men tills vidare är han nöjd med det han har.

Men jag kommer aldrig att stå ut med att behöva sitta i en rullstol, sa Tobias. Jag är för nöjd med mig själv för att göra något åt det. Han säger att det inte är mer skrämmande för honom än det skulle vara för någon annan.

Men nu måste han möta samma identitetskriser som plågar så många andra professionella idrottare när de äntligen sätter upp fötterna på klackarna. Hela mitt liv har varit dedikerat till att åstadkomma det. Mina tidigare handlingar kan inte berättas. Jag kan göra något annat, säger han, och göra det bättre.

Tobias hade hoppats på mer än bara en vändning av ödet, och han fick det. Kunskap har hjälpt honom i processen att träna inför toppmötet. Det fanns inga motståndare som vågade göra avgörande åtgärder, som en full tackling, mot honom. Sporten är begränsad till ett fåtal stift, och det är inte meningen att den ska spelas snabbt och kraftfullt. Men det verkar som att det alltid handlar om hjärnskakning nuförtiden. Alla öppna hav har ryggmärgskador i sig.

Tobias kommer snart att få reda på hur glad han var. Havets kyla var något han aldrig hade tänkt på förut. Vad hände när han försökte flyga men inte kunde? I slutändan sammanfattade den oväntade darrande försäkran att “det blir bra, Tobbe” hela upplevelsen. Han opererades på ett Uppsala sjukhus och släpptes en vecka senare. Efter några månader på intensivvården flyttades han till en anläggning med större tonvikt på rehabilitering.

Det första försöket var riktigt utmanande. Tobias förstod inte, eller rättare sagt, han kunde inte ta in alla förolämpningar. Ta på dig nacken och släpp handtaget. Men när hon gjorde ett bra jobb spreds ryktet snabbt.

Det tog ett tag för mig att anpassa mig till min nya verklighet. Men det här verkar lite skumt; Jag har inte haft en riktigt dålig dag på väldigt länge. Om jag låter mig själv gå tillbaka i isoleringscell, skulle jag tillbringa resten av mitt liv i fängelse.

Tobias Forsberg Olycka
Tobias Forsberg Olycka

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!