Tilda Schönbeck Olycka

Sprid kärleken
Tilda Schönbeck Olycka
Tilda Schönbeck Olycka

Tilda Schönbeck Olycka – Efter OS fortsätter Tilda Schönbeck sina sysslor: “Skitjobbigt att slss s här mycket.” 2013 delade Tilda Schönbeck sin historia om en ridolycka som lämnade henne strandsatt i en rullstol. Sedan dess har varje dag varit en kamp mot statliga myndigheter och försäkringsbolag. Tilda lägger allt på träning inför Paralympics 2024, men innan dess behöver hon lära sig en ny dressyrhäst.

Senast Hippson pratade med Tilda Schönbeck var för fyra år sedan. Hon letade efter en häst att tävla med i Paralympics 2024. När vi ringer henne säger hon sakligt att hon fortfarande tränar inför en tävling och att det börjar bli tufft om hon vill fortsätta.

Alla mina förhoppningar vilar på att hitta rätt häst så att jag kan tävla i Paralympics 2024. Min ekonomi talar för att jag nog borde hitta en ung person, men jag är osäker på om jag kommer att klara av det eller inte tid. Det känns lite trist att behöva börja kvaling tidigt nästa år.

Att hitta rätt häst är inte det lättaste. Tilda siktar högt och vill ha en häst med bra genetik att träna. Dessutom måste den ha sin egen uppbackning och vara öppen för hjälp. Tildas kommande häst måste vara självmotiverad eftersom hon inte har någon användning för en av sina välgörare och fungerar knappt med den andra. Efter att ha väntat så länge har jag äntligen börjat besöka Tyskland och Danmark. Även om hon tycker om att shoppa erkänner hon att “att köpa via film känns lite slappt”.

Tilda är fortfarande intresserad av att inleda ett samarbete med en hästbonde om rätt häst kommer att finnas tillgänglig, men därför har ännu ingen av de hästar hon provat hållit den kvalitet hon efterfrågar. Tilda, som just nu tävlar med sin egen uppfödning Thindra eller Quite Right Thinder Swipe som hon egentligen heter,

Öka med humle

Thindra är Tildas systerdotter och dotter till Lilly, Tildas tidigare tävlingshäst och nuvarande pensionär, och hon var från början tänkt att bli Tildas nya hopphäst. Tilda förklarar, “Jag hittade Lilly med Conthinder medan jag var sjuk eftersom jag skulle bli frisk snart. När detta skrivs har teamet genomfört tre separata “startups” och lyckats med två.

Men trots allt är Thindra en hopphäst på hjärta, och Tilda följer henne som en vilsen valp på jakt efter ett nytt hem där hon äntligen kan komma till sin rätta plats.Tilda fortsätter sitt nivå 4-program i paraadressyren och gör det mycket bra.

Jag har inte gjort några nya klassificeringar nyligen, men min nuvarande klassificering är bara bra till 2023; vi får vänta och se vad som händer härnäst. Det är helt OK; att rida det 4-åriga programmet är väldigt roligt.

Frustrerande omarrangering

Att kontakta försäkringsbolag har dock varit ett slagfält ända sedan Tilda skadades. Tilda fick ingen ersättning efter att hon skadats på jobbet eftersom hennes arbetsgivare, Maria Gretzer, inte hade en arbetsskadeförsäkring. Sedan dess har hon kämpat för att få ersättning genom sin egen försäkring och efter att ha väntat en månad fick hon äntligen svar.

Jag fick veta av mitt försäkringsbolag att de hade genomfört en ny policyändring och skulle sänka mina premier med 15 % på grund av min “nedsättning” eller allt som skiljer mig från en frisk man. Endast 15%! Tilda snyftar högt, “Det är väldigt tråkigt att tänka på att jag har varit rullstolsbunden under de senaste två decennierna och aldrig kommer att kunna gå igen.” Min mamma klassificerades som en kognitiv nedgång på 15 procent när hon förlorade sina förmågor vid tre och ett halvt års ålder.

Tilda snyftar och säger att hon grundligt har förklarat beslutet och är redo att gå till domstol om det skulle behövas. Det är dyrt och tidskrävande att slappna av så mycket. Jag har väntat i alla år på att få rätt läkarvård, och efteråt för att jag inte ville riskera att bli utpressad av Maria Gretzners sida genom företaget. Jag har tänkt mycket på det under året, och det har slitits.

Flyg hem till familjen

Hon säger att det krävs styrka för att hantera daglig sorg och behovet av att samtidigt konfrontera auktoritetspersoner. Samtidigt rapporterar hon att hon också har goda nyheter. Tilda och hennes sambo har nu sitt eget hem tack vare att hennes föräldrar nyligen köpte en ny trädgård. Nu när jag bara är tjugo meter från stallet kan både jag och hästarna ta det lugnt. På så sätt känns livet riktigt bra just nu.

Tilda Schönbeck Olycka

Tilda har studerat retorik sedan vi pratade sist så hon kan förbättra föredragen hon håller på olika ridhögskolor. Hon håller ett föredrag om resesäkerhet och vikten av att ha rätt försäkring, och hon beskriver också sin egen resa.

Italienska väljare kommer att avgöra EM 2023. Arenan är öppen för hastar och ryttare att tävla. Tidesday är det dags för veterinärkontroller. Tilda Schönbeck gick på en gymnastikakademi och gick sedan två år på Arctic Flyinge, där hon utbildade sig till certifierad ryttare och instruktör för både unga och gamla gymnaster. Då väntade Maria Gretzer på toppjobbet hos landets försvarschef.

Den 9 december 2013 gick dock allt fel på jobbet. I sin nöd rätade hon på sig, flög ut ur grottan och landade på Tilda. När hon pratar med SportExpressen Föreningsliv är datumet nära årsdagen av den dag då hennes liv för alltid förändrades.

De första åren var ganska krävande, och vid slutet av den tiden var alla utmattade och bara väntade på att dagen skulle ta slut. Helt plötsligt kom hon och det var som om alla känslor hade kommit tillbaka. De första två åren var extremt belastande för din kropp och själ, och mycket av det arbetet är fortfarande enastående.

Men de senaste åren har verkat bättre; förra året glömde jag nästan bort att dagen hade kommit. Det blir bättre och bättre. Nu har vi bestämt oss för att försöka fira den här dagen istället. Ryggskadade Säg till din egen inre tonåring: “Alla vi tyckte att det var en dålig idé.”
Kämpaglöd Efter ridolyckan som satte henne i en rullstol har Tilda Schönbeck levt med konstant smärta.

Hon tvekade inte att ta in sin egen egenuppfostrade unghäst, med början vid mullret. Tilda Schönbeck säger: “Hon vet inget annat.” Ridsport och Tilda tog sig en bit när de pratade om här och nu och behovet av mental styrka.

Det var ganska nytt den dagen. Man måste lära sig att använda sin kropp på ett helt annat sätt, och sedan lära sig att ta hand om sina symtom och lita på sin kropp med vilken medicin som helst. Att vara hög på morfin hela tiden är inte särskilt fördelaktigt.

Byborna i Hästarna har blivit en permanent del av hennes liv. Men Tildas riktiga utdelning kom efter OS, då Norrköping Dolphins kontaktade henne efter att ha läst om hennes historia i Norrköpings Tidningar. Hon kunde se SM-finalen på planen och blev därefter motiverad att återvända när träningarna återupptogs.

Han ställde inga frågor; han sa bara att jag behövde vara där vid den tiden den dagen. Ingen kunde säga nej, så jag bestämde mig direkt. Det var en riktig nedgång. Det var avgörande att träffa andra som var i liknande situation och som levde ett aktivt liv i rullstol. Jag trodde att mitt liv var över; det fanns inget annat att göra. Jag trodde inte att man kunde försörja sig på att spela roulette, men det visade sig vara fel.

Om tränaren ke Björck inte hade varit så snabb så hade jag inte varit där. Han övertygade mig om att prova detta, vilket jag aldrig skulle ha gjort på egen hand. Paralympics 2024: Satsar mot Under sin basketkarriär tog hon två SM-guld och en B-EM-silver. Hon träffade också sin nuvarande fästman, Joakim Lindén, medan hon spelade basket.

Och det är därför jag säger att jag vill fira denna nyårsafton den 9 december: Jag hade aldrig träffat Jocke om jag inte hade blivit skadad. Bra saker och dåliga har kommit ur det lika mycket. Hon är inte längre aktivt involverad i spelet av hoop. Basketförbundet lade ner sitt landslag som tränade inför A-V-SM och Paralympics.

Jag insåg att jag hade blivit ledaren och offret. Sedan, med min kropp redan beskattad från början, kan jag inte satsa på två sporter samtidigt. När jag insåg detta gick jag över till att satsa på hyenorna. Just nu letar hon efter en ny häst att jobba med inom paradressingbranschen. På sommaren åkte hon bronsfiske på SM med sin gamla hopphäst, så potentialen finns utan tvekan.

Föreningslivet och våra respektive organisationer strävar efter att bli uppmärksammade för det goda de gör, som ofta är osedda och utanför rampljuset. Till alla män som varje dag arbetar outtröttligt för att göra Sverige till en bättre plats för alla, riktar jag min djupaste tacksamhet.

Tilda Schönbeck Olycka
Tilda Schönbeck Olycka

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!