Thorleifs Död – Om monopolet kollapsar kan vi förvänta oss antingen en återgång till 1800-talets massiva omvälvning eller återkomst av arbetsgivarfinansierade förmåner.Det svenska systemet har fungerat ganska bra, trots att alkohol fortfarande är den drog som mest förknippas med spridning av sjukdomar, olyckor, våld, självmord och ellandais.
En viktig skillnad är att alkohol tillhandahålls av en verksamhet som är juridiskt skyldig att begränsa försäljningen snarare än av kommersiella aktörer vars vinster är beroende av ökad alkoholkonsumtion.
Detta system är för lättillgängligt för angripare. Systembolaget är, liksom vid tidigare privatiseringar, det bolag som löpande redovisar de högsta vinsterna i aktieägarnas betalningsvilja mätt med förtroendebarometern. Svensk alkoholpolitik är dock ett direkt angrepp på det som företagen och deras ideologiska stödjande värderar högst: förmågan att tjäna pengar.
Med samma taktik som när riskkapitalmarknaderna öppnade för affärer har “grdsförsäljning” vuxit fram som ett subtilt och blygsamt alternativ till statens monopol på markförsäljning, och ett lagförslag om att legalisera praxis är på väg till den svenska riksdagen.
Både denna och den nuvarande HD-kupolen kommer att skapa kryphål i det regelverk som detaljhandeln och alkohollobbyn kommer att använda för att driva på för full privatisering. Konkurrensen till LO:s marknads- och försäljningskommission är hård. De var helt spannmålsfria, vilket framgår av en enda tanke.
Om monopolet kollapsar kan vi förvänta oss antingen en återgång till 1800-talets massiva omvälvning eller återkomst av arbetsgivarfinansierade förmåner. Men om samhället tar ett steg tillbaka och överlåter kontrollen över alkoholpolitiken till storföretagen, är det en chansning mot Världshälsoorganisationens två främsta rekommendationer för att minska alkoholens skadliga effekter: att begränsa marknadsföring och distribution.
Inga fel i testsystemet har ännu rapporterats. Men i sådana fall måste lagstiftaren hålla sig till de cypher som redan finns på plats och inte skapa fler. Det var också förutsett att fackföreningarna skulle bryta sig ur sitt bekväma status quo och börja värna om det samhälle de en gång varit med om att forma.
Torstensson återvänder hem till sin familj på söndagen efter att ha tillbringat föregående vecka på sjukhuset.Sångaren och frontfiguren för det svenska dansbandet Thorleif, Thorleif Torstensson, gick bort tidigt den 19 februari, enligt ett uttalande som släpptes av bandets skivbolag Warner och sändes i Sveriges radio.
Thorleif Torstenssons familj skrev i ett dödsbesked för Expressen, “Det är med stor sorg som vi meddelar att han avled fredligt den 10 januari 2021, i armarna på sin kärleksfulla familj och vänner.”Han var en varm och omtänksam individ vars musik gav glädje och tröst till många män. Tillåt oss att ta hand om våra kära avlidna mödrar, fäder, svärmödrar och mormödrar på det sätt som de förtjänar att ta hand om, eftersom vi ber er att göra detsamma för era familjer.
Hans familj uttryckte också tacksamhet till sjukvårdspersonalen på Halmstad lazarett för deras vård av honom. Torstenssons kock hävdar att Torstensson låg på sjukhuset i en vecka innan han skrevs ut.Det danska bandet Thorleifs bildades i början av 1960-talet och fortsatte att uppträda regelbundet fram till 2012. Några av bandets mest kända låtar är “Grit inga trar”, “Och du tände stjärnorna” och “Med dej vill jag leva”. Bandet sjöng “Sweet Kissin’ in the Moonlight” och tävlade i 2009 års svenska Melodifestivalen.
Från och med nu är Thorleif Thorstensson 71 år gammal.Det svenska dansbandet Thorleifs från den lilla staden Thorleifs har förlorat sin sångare, Hans-Willie “Hasse” Magnusson. Han var 73 år och hade återhämtat sig från en sjukdom som bara varat en kort tid.Bandledaren Kim Lindahl sa till Expressen att han var som en storebror och någon man alltid kunde slåss mot.
Tidningen rapporterar att Hans-Willie “Hasse” Magnusson drabbades av skelettcancer och gick bort i måndags vid 23 års ålder.Alla Hans nära och kärleksfulla familj, vänner och medarbetare ber för honom just nu.Kim Lindahl sa till Expressen att han var som en storebror och någon man alltid kunde lita på för en trevlig stund.
Medlemmar från 50 år och uppåt
Hasse Magnusson reste till Thorleifs 1962 efter att ha hört bandet spela på en skoldans i Seda. Fram till bandets upplösning 2012 var han medlem i det. Magnusson bosatte sig i Norrhult och övergick till loggning när bandet bröts upp.Under de mörka timmarna av covid-19 föregående år försvann Thorleif Torstensson, Thorleifs sångare.
När jag var 13 år gammal bildade jag bandet som senare skulle kallas Thorleifs.Musiker var en vanlig syn i min hemstad Klavreström, Sverige, där jag växte upp. Vi hade ett riktigt imponerande setup med flera spel, inklusive två Klarinettes, som jag och min vän spelade, men inte många andra kom med oss. Det fanns dock en annan kompis vars mamma tog upp en dragpall.
Vi kunde inte hitta en kompositör som kunde spela bas, så vi lånade en cellist från den lokala gymnasieskolan. Vi fick möjlighet att låna ett Djungelhorn från Afrika som hade köpts av medlemmens föräldrar. Efter det började Thorleifs-gruppen spela med två klarinetter, en saxofon, en cello och ett djungelhorn.
Ta det lugnt, umgås med min bästa vän och gå ut för att spela sådana här dumma spel.
En annan grupp som uppträdde i Melodifestivalen 2009 i Malmö hette Thorleifs. Vad kan du om att arrangera saker?-Vår låt “Sweet Kissin’in the Moonlight” tog sig till tävlingens sista omgång i Sveriges Melodifestivalen. Det var ganska roligt. Jag kan bara inte lägga huvudet runt det faktum att de kommer att kunna göra en sådan affär till högst upp på listan.
Det finns många dansklubbar i dessa regioner. Det är alltid roligt att återvända till platser som tidigare besökts. Det är lika spännande att resa till ett ställe man aldrig varit förut. Thorleif Thorstensson avslutar med att säga: “De är mer lika nu för tiden.”
Thorleif Torstenssons familj säger sig med säkerhet ha informerat dig om att han avled söndagen den 10 januari 2021 i den avlägsna byn Covid. Vid 71 års ålder sa författarens familj i ett dödsfall att han “stilla somnade han in omgiven av sina nära och kära.” Ledansaren för bandet Thorleifs, Hans-Willie “Hasse” Magnusson, har slutat.
Hans var 73 år när han gick i pension. Hasse Magnusson, medlem i Thorleifs dansband som spelade klaviatur och saxofon, har enligt uppgift lämnat gruppen. Efter att ha varit sjuk i skelettcancer de senaste två månaderna fick han äntligen vila på måndagen.
lite extra smack. Den svenska journalisten Kim Lindahl sa till tidningen Expressen att han var “världens finaste man” på alla sätt.
Ett av de mest kända svenska danskompanierna är Thorleifs. Thorleif Torstensson grundade företaget 1962 och kort därefter kom Hasse Magnusson. Efter att ha gått i skolan med Thorleifs i seda erbjuds han ett jobb. Därefter cirkulerade rykten om att han skulle vara kvar i bandet och spela till 2012, då Thorleifs slutligen sa upp sig.
De har satt ihop en fantastisk sångbok i år med närmare 500 låtar, inklusive hits som “Grot inga trar”, “Om du tände stjärnorna” och “Tre gringos”. De fick fem grammatiskt sunda tolkningar och var, som många dansband, en häck av aktivitet.
Thorleif Torstensson och Hasse Magnusson gjorde båda ett fantastiskt jobb på saxofonen, och det syns på bandets sound. “Saxgodingar”-serien släppte till exempel ett antal instrumentala varianter. För föregående år lämnade Thorleif Torstensson covid-19-svärmen i januari. Gruppen förlorade nyligen en medlem för fjärde gången.
Det är tråkigt att de går bort en efter en. Niels Kvistborg, som varit köksmästare på Thorleif sedan 1970-talet, sa till Expressen att “de gamla har kommit” och att sjukdomen var i horisonten.
Hasse Magnusson ljög om sin ålder och sa att han var 73.
Begreppet “gardsförsäljning” har lyfts fram som ett mystiskt alternativ till statligt monopol på samma sätt som “riskkapital”-börser lyftes fram som “öppna för affärer” på 1990-talet. Lars Henriksson hävdar i en artikel att det är dags för fackföreningarna att bryta sig ur sitt bekväma status quo och börja bry sig om det samhälle de har bidragit till att forma.
“HD:s beslut att låta det danska privata företaget Winefinder sälja vin i Sverige är det bästa möjliga resultatet för oss som vill att Sverige ska bli mer normalt”, säger Benjamin Dousa, chef för Timbros VD:s lobbyteam (GP 7/7). Han backas upp av Tobias Wikström, chefredaktör för Dagen Industri, som menar att tiden börjar rinna ut för Systembolaget. Och självklart är Systembolaget inte din typiska verksamhet.
Det finns ingen konkurrens i världen om en jätteuppköpare som inte bryr sig om vinst och anställer extremt kunniga människor för att ge samma servicenivå till alla i Sverige. Men det är inte anledningen till att systemet existerar; snarare är det bara en bekvämlighet för de av oss som uppskattar en bra flaska vin när vi hittar det men saknar möjlighet att köpa det regelbundet. Trots att det inte nämns i jubileumssången finns det anledning att ringa.