Sprid kärleken
Sven Wollter Ung
Sven Wollter Ung

Sven Wollter Ung – År 2020 dog Sven Wollter i skuggan av covid-19.Han fick fem barn, tre döttrar och två söner under sin livstid. Sven Wollter, en populär folkförfattare och musiker, gick bort tidigt på morgonen den 19 november 2020.Tidigare makar och affärsmän till Sven Wolters.

Svens första äktenskap var med Maja-Brita Mossberg, som han kände sedan 1958, och ägde rum 1956.Ett och ett halvt år senare, 1960, friade Sven till Annie Jenhoff. 1967 fick de ett barn tillsammans och bytte namn till Stina Wollter.

Efter att hans äktenskap med Annie upphörde började Sven dejta Evabritt Strandberg, från vilken han så småningom skulle adoptera en dotter som heter Lina. 1970 tog Sven och Evabritts förhållande ett slut.Idag träffade jag den svenska ishockeyspelaren Viveka Seldahl. År 2001 fick de en son som hette Karl Seldahl och bodde tillsammans med hans fru Viveka.

2003 gifte Sven sig med Lisa Wede, och de två kommer att förbli tillsammans till hans död 2020. Sven Wollter har två söner och tre döttrar. Under sin livstid välsignades Sven Wollter med fem barn, fyra döttrar och två söner. Vissa människor överlever i lavaflödet medan andra inte gör det.
Stina är en fantastisk lyssnare och verkligen jordnära.

Hon har kallats flera namn: serietecknare, radioprogramledare, författare, textförfattare och grafisk formgivare. Sven Wollter välkomnade även en dotter med svenska ishockeyspelaren Evabritt Strandberg. Hon heter Lina Wollter och har synts på scen tillsammans med sin pappa Sven under en Cabaret för hemlösa på Norrbottenteatern.

Magnus Lindgren Wollter, den 27-årige sonen till Sven och Maria Wollter, är ett av barnen som valt att leva ett liv förutom offentlig rampljut.Men det har varit några gånger när han har frusit på kameran. 2008 hade Maria Larssons sista titt på Sagabiografin premiär i Stockholm. Två av våra största skridskoåkare är Sven Wollter och Viveka Seldahl, som båda Raskens hjälpt till att utveckla. Men under hela föreställningen var de tvungna att vidta vissa åtgärder för att säkerställa parets lycka.

I början av 1976 sågs Raskens av fem miljoner tittare i SVT.Det är utan tvekan många som tittar på dagens måste-se mätt, men inte lika många som skulle se Kalle Anka på julafton. Men då fanns det bara två tv-kanaler, så en stor hit innebar att många tittare ställde in varje vecka; ingen serie hade dock ett så stort antal följare som Raskens.

För Sven Wollter, som spelade huvudrollen som Gustav Rask i tv-serien Vilhelm Moberg, var det absolut nödvändigt att han tog ett nytt steg i karriären; han har berättat hur han knappt lyckades visa sitt ansikte utanför under månaderna efter att seriens två sista avsnitt sändes.Sven Wollter, som talade om genombrottet i Sveriges Radios Söndagsintervjun 2017, förklarade att Hkan Hellströms perspektiv gäller situationen, särskilt bland unga män.

Det var något som förföljde mig som en mardröm. Fantastiskt, solen sken och jag tjänade några dollar i processen. Sven Wollter sa i en intervju med Expressen förra året att Raskens tryggade hela sin karriär, både ekonomiskt och konstnärligt. Efter seriens slut var han aldrig utan jobb.

Det bästa av allt var att Wollter kunde dela sin Nergards-Anna-upplevelse med sin älskade Viveka Seldahl. Även för henne var Raskens det ultimata sveket.Vi är väldigt lyckliga. Sven Wollter mindes tiden i en söndagsintervju och sa: “Allt var bra, och hur det skulle bli på morgonen, det var vad vi strävade efter.” Deras lycka var mest påtaglig under Raskens framträdanden. Det var något Viveka Seldahl hade väntat på hela sitt liv: barn. Det var något som produktionen fick försöka göra sitt bästa för att ignorera.

Så på de allra första bilderna, vinterbilderna, tvingades de ta närbilder av Viveka. De kunde inte stoppa mat i munnen. Sven Wollter rapporterade för Expressen att hon födde barn den 12 juni och redan efter en vecka var tillbaka hos deras familj.

Sorg över Viveka Seldahls död, som Sven Wollters kände

Förutom några mindre bakslag förblev Sven Wollter och Viveka Seldahl en enhetsfront fram till hennes död. Hon gick bort 2001 i en form av strupcancer; hennes sista roll var i “En sng för Martin”, där hon återupptog rollen som antagonisten Sven Wollter som hon hade spelat så många gånger tidigare, vilket gav henne titeln “Guldbagge”.

Jag kunde helt enkelt inte stå ut med beskedet om hennes död. Jag vandrade runt och gjorde mitt vanliga arbete. Min familj fanns där för mig. En gång, och jag är osäker på om jag ska berätta det här eller inte, var jag på väg hem från jobbet. Mitt hyreshus hade en bakgård som jag trivdes bra med. Där, nära Kungsholms domkyrka. Bara halvvägs upp på berget hann jag. Hur ska jag vakna? Jag stod där och undrade. När jag såg den där fruktansvärda lägenheten framför mig rann all min kraft ut.

Sven Wollter Ung

Han berättade i en intervju för Hemmets Journal att han aldrig drömde om att bli skridskoåkare när han var ung, utan snarare såg att gå i grundskolan som ett äventyr.Det liknade verkligen en sjukdom som sakta kröp fram. Så fort jag förstod att det var en skdespelaryrk som hade letat efter mig visste jag att jag hade landat rätt.

Jag lärde mig själv hur spännande det är att stå på scenen och fängsla en publik. Och jag insåg att jag hade förmågan att känna igen mig själv i de förvandlingar jag skulle göra för mig själv för att nå ut till andra människor, som han uttryckte det. Tidningen tryckte också hans berättelse om hur hans mamma hade uppfostrat honom i en ovanligt rörig anda på den tiden.Med tiden lärde jag mig att släcka bränder, lägga ut mat, använda redskap och sjunga. Jag tackar min mamma mest för att hon hindrade mig från att vara en buss eller machogubbe.

Rollen som Gusten i tv-serien blev droppen för Hans. Hemsöborna” filmades 1966 och är baserad på en roman från 1899 av August Strindberg. Efter kassasuccén med filmatiseringen av Vilhelm Mobergs roman Raskens blev han en av Sveriges största skateboardåkare. Enligt SVT toppade serien 1976 med runt fem miljoner tittare.

1985 vann han Golden Globe för bästa manliga biroll i “Mannen frn Mallorca”, en filmatisering av Leif G. W. Perssons roman “Grisfesten”, och “Sista leken”, en annan filmatisering. I “En sng för Martin” (2001) porträtterade han Martin, en Alzheimerspatient, mitt emot sin fru Viveka Seldahl på skärmen. Även för den delen fick han en Golden Boy.

Berättade om Tältprojektet

Sven Wollter var också politiskt aktiv, med en kraftfull frontal profil. Han turnerade med Tältprojektet på 1970-talet, under programmets gyllene år, och var medlem i motsvarande KPML(r). De senaste åren var han programledare i Sveriges Radio, bland annat “Wollter och Röör i P4” Programmet och dess programledare fick heta vattnet efter att programledaren kritiserat Fredrik Reinfeldts regering och föreslagit att pensionsåldern skulle höjas till 75 år i en radiointervju.

Sveriges Radio gjorde dock beslutet att krönikan inte fick sändas, vilket fick Sven Wollter att säga till. Han deltog dock i återbesök i P4 under flera år, ofta som jultomte.Många film- och tv-roller öppnade upp för Sven Wollter som ett resultat. Han spelade huvudrollen som polisen i “Van Veeteren”-filmerna baserade på Hkan Nessers romaner. Han hade roller i både 2011 och 2017 års “Solsidan”-filmer i regi av Colin Nutley.

På livet och trodde att det gick att lära sig leva med en känsla av lugnt lugn. När han var 16 år gammal förlorade han sin far; hans mor, Ylva, dog av ett hundbett 1992; och hans livskamrat, Viveka Seldahl, dukade under i cancer 2001.

Jag får ofta möjlighet att diskutera mina erfarenheter av ångest, vad det innebär och hur jag har övervunnit det. När detta händer brukar jag börja med att säga att det inte finns något hopp i tanken att någon kan visa dig vad som helst i ditt öra för att göra det lättare att acceptera det faktum att du har förlorat någon du bryr dig om – för alltid, som han uttryckte det.

Pandemonium har stoppats

Han skulle turnera med bandet Nynningen och utställningen “En dröm, en längtan, en sng” sommaren 2020, men coronapandemon kom i vägen, enligt Göteborgs-Posten. Det gjordes dock ett litet antal omorganisationer i början av sommaren. Sven Wollter har uppenbarligen smittats av coronaviruset när han besökte Stockholm, enligt rapporter från den lokala läkaren.

De sista åren bodde Sven Wollter i Luleå tillsammans med sin fru, journalisten Lisa Wede. Han var pappa till fem barn, däribland programledaren och artisten Stina Wollter och skridskoåkaren Annie Jenhoff.En varm septemberdag för 19 år sedan bjöds Sven Wollter och hans fru Viveka Seldahl in från Filminstitutets avlägsna vd i Kleveland till hennes kök på Filmhuset. För några veckor sedan vann paret pris för sina insatser i Bille Augusts film En sng för Martin på den stora filmfestivalen i Karlovy Vary, Tjeckien.

Sven Wollter Ung
Sven Wollter Ung

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!