Sprid kärleken
Soraya Lavasani Barn
Soraya Lavasani Barn

Soraya Lavasani Barn – Behovet av modernitet finns tydligen fortfarande kvar och i en intervju med Hemmets dagbok diskuterar hon sina nuvarande känslor. Det är omöjligt att komma över smärtan av att förlora en förälder. Hon var verkligen snäll, glad och märkbar i rummet. Jag saknar hennes skratta. Och hon ger oss alla sina goda råd i intervjun.

Det tog Soraya flera år att återhämta sig från den mörka tid som följde efter hennes mammas död. Jag jobbade hela dagen och kunde skrika, men jag var alltid huvudpersonens inuti. Jag kämpade för att känna äkta glädje under väldigt lång tid. Jag sökte hjälp och började i terapi på förslag av en av mina närmaste vänner, Johanna. Soraya säger att den användes.

Oron finns uppenbarligen fortfarande kvar, och inte bara för hennes barns huvud. Oron är alltid närvarande, men den visar sig på många sätt. Tiden läker inte alla sår, men den lär oss att leva med de vi har och gör dem lite mindre smärtsamma för varje år som går. Men det går inte en dag utan att jag saknar min mamma. Jag saknar att ha en mammafigur för mina barn och skulle gärna ha delat livet med henne.

Vi pratar ofta om henne. Soraya och Ralph Lavasani är stolta föräldrar till två barn. 2017 gick Bianca med i världen och 2020 kom Winston in i den som en liten bebis. När programledaren för Sveriges morgonnyhetsprogram fick reda på att hon väntade sitt första barn berättade hon för tittarna att hon plötsligt kände ett stort ansvar gentemot sin mamma, och att hon kände brist på stöd och råd från främlingar.

Det enda som oroar mig är att mina barn kommer att behöva växa upp utan en mamma. Men vi pratar mycket om henne och Bianca pekar ofta mot himlen och hävdar att hennes mormor bor där. Vi stirrar på solen utanför fönstret och hon berättar att så länge vi pratar om människorna vi saknar kommer de alltid finnas där.

För Soraya Lavasani, programledare för TV4:s morgonnyhetsprogram “Nyhetsmorgon”, är livet bra. Hon har en man som avgudar henne, två bedårande små barn och ett bekvämt hem att komma hem till varje dag. Men det var inte alltid så. Sorgen över mammas död höll i sig väldigt länge. Så länge hon kan minnas har Soraya Lavasani haft en passion för berättande.

För att säga sanningen har jag alltid dragits till berättelser som kombinerar ljud och bild. När jag kom in på journalistprogrammet på Kaggeholms folkhögskola var riktningen vi skulle ta lätt. Det du beskriver är något jag aldrig har önskat mig, säger Soraya.

Innan hon började sitt jobb som programledare för TV4:s sommarupplaga av “Nyhetsmorgon” hade vi en chans att komma ikapp direkt efter terminens slut. Tilde de Paula fungerade som en slags mentor för Soraya i början av hennes karriär.

Tilde betydde mycket för mig. Hon bidrog med idéer och förslag och gav användbara kommentarer. Det känns riktigt, riktigt bra. Varje år har jag förmånen att arbeta med Nyhetsmorgon, jag påminns om hur mycket föreställningen fokuserar på människor och hur viktiga vi är för deras vardag. Det är jättebra.

Soraya kan ha velat bli lärare vid ett tillfälle i sitt liv, men för närvarande har hon inget intresse av att göra något annat än journalistik. Det som motiverar och fängslar mig är det nya i det hela: att berätta och döda män. Varje dag reflekterar jag över det faktum att varje man bär tyngden av en berättelse.

Man behöver bara vilja fråga och bli lyssnad på. Sorayas personliga historia är representativ för alla dessa manliga egenskaper. Hans far, Naser, flyttade till Sverige från Iran i början av 1970-talet, före den iranska revolutionen.

Min pappa ville inte vara kvar i Sverige, men han träffade min mamma när de båda gick på universitetet i Uppsala. Soraya förklarar att hans vänlighet fick honom att tillfälligt överge sitt hemland för det större bästa.

Soraya har en underbar relation med sin pappa, och hon känner en enorm tacksamhet för att han mår bra och är stark. Han vill alltid ut på äventyr och är full av livsglädje. Och det är därför han är en så stolt förälder – något som äntligen uppmärksammas på ett stort sätt. Saknaden var särskilt djup med tanke på att Soraya bara var 28 år när hennes mamma, Ann-Sophie, gick bort i cancer.

Du kan aldrig helt förbereda dig på smärtan av att förlora en förälder. Hon var verkligen snäll, glad och märkbar i rummet. Jag saknar hennes skratta. Och alla hennes goda råd.Även om det var länge sedan Soraya förlorade sin mamma är oron fortfarande nära. Oron är alltid närvarande, men den visar sig på många sätt. Tiden läker inte alla sår, men den lär oss att leva med de vi har och gör dem lite mindre smärtsamma för varje år som går.

Soraya Lavasani Barn

Jag insåg att det var så mycket vi aldrig pratade om med Hank. Jag var nyfiken på min mammas graviditetssymptom, kunskap och matpreferenser när jag bar mig och mina tre syskon. Alla är absolut sanna. Jag försökte få svar genom att fråga mina vänner och familj, men till slut visste jag inte så mycket alls, erkänner Soraya.

Hon säger att det tog lång tid innan hon kunde känna sig riktigt glad över att vara gravid. Även om hon inte tog det för givet att bli gravid kan hon fortfarande må dåligt över att inte kunna uppleva det upplyftande euforinet.

Toms rum finns alltid där. Många frågor kommer aldrig att få tillfredsställande svar, och det är helt enkelt så det är. Fram och tillbaka är det ganska tyst, och jag försöker fylla huset med andra människor, men det är svårt. Men vi pratar mycket om henne.

Faster Bianca kommer ofta att titta mot himlen och förklara att hennes mamma bor där. Ingen i min familj har någonsin träffat min mamma, men vi är alla överens om att så länge vi pratar om männen vi saknar kommer de alltid att finnas där.

Soraya träffade sin man Ralph genom en gemensam vän och gav sig själv till honom 2016. Hon stannade hos honom på grund av hans positiva attityd, vänliga anda och tydliga livsmål. Ralph njuter av livet och skriker ofta och irrationellt. Jag tycker verkligen om det!

Soraya och Ralph gillar att umgås, vilket är särskilt viktigt nu när deras barn är små. Och sedan kan de prata om vad som helst. Det är underbart att dela livet med en man som uppskattar alla aspekter av mig. Både de goda och de dåliga.

Ot-lik som mamma

Soraya och hennes familj har nyligen flyttat och de har äntligen bosatt sig i sitt nya hem. De gör det fantastiskt på hemmafronten. Jag har längtat efter att vara närmare naturen, vattnet och tystnaden, och nu är vi det. Det är skönt att kunna öppna fönstren och känna daggen på gräset när man smuttar på morgonkaffet utanför.

Och om jag vaknar tillräckligt tidigt någon morgon när jag inte jobbar så tar jag på mig min baddräkt, tar lite stenar och lite kaffe och beger mig till stranden för ett dopp i havet. Bara några minuter, högst. Jag kallar det för livskvalitet. Idag är Soraya och Ralph föräldrar till en 5-åring som heter Bianca och en 2-åring som heter Winston. Sorayas mamma beskriver henne som lekfull, udda, omtänksam och pratsam.

Något hemskt kommer att hända mina barn, och det är min största rädsla. Att de ska skada sig själva eller dö försöker. Samtidigt kan jag inte skydda dem från sorg; det är bara en del av livet. För att hjälpa dem att känna sig mer tillfreds vill jag skapa ett starkt band med dem och se till att de vet att de kan lita på mig oavsett situation. När jag har lite ledig tid och Ralph gör det också, njuter vi av en rejäl lunch tillsammans och ett livligt samtal. Det är så skönt att du inte blir sömnig i fjärde kvartalet.

Jag har väldigt kort hår och väldigt lite lamod, och alla föräldrar vet att lamod är en fantastisk egenskap att ingjuta i sin avkomma. Så det är vad jag kommer att jobba med i stort sett varje dag. Så var det, mina nära och kära och vänner. Jag tycker om att folk fokuserar sin uppmärksamhet på mig och jag tycker om att dansa även om jag inte har så mycket fritid.

Åh, jag älskar att bada så mycket! Vad är du mest stolt över när du tänker tillbaka på ditt liv så här långt. Att jag har värderat många vänskaper högt. Jag är tacksam och glad att jag har kunnat upprätthålla så nära relationer med så många genuina människor som har funnits vid min sida så länge.

Att jag inte varit överdrivet kritisk mot mig själv för länge. Ute och göra regelbundna försök att vara närvarande i nuet. Det håller mig jordad. Jag har alltid älskat att bli äldre. Det går inte att förneka hur tacksam jag är att få vara med.

Soraya Lavasani Barn
Soraya Lavasani Barn

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!