Siw Malmkvist Längd

Sprid kärleken
Siw Malmkvist Längd
Siw Malmkvist Längd

Siw Malmkvist Längd – Siw Malmkvist är Sveriges stora gamla dam och hennes meritlista är så lång att man kan räkna den på fingrarna. Ta reda på allt du behöver veta om den lilla flickan från Borstahusen som skrev historia genom att bli Sveriges första artist på Billboard Hot 100 här.

När man läser intervjuer med Siw Malmkvist blir en bekymmersam fråga uppenbar. I princip alla som kan det svenska glada ansiktet har korsat vägar med henne. Oftare än inte har jag också sjungit eller spelat tillsammans med artisten.

Det är fantastiskt när du aldrig har varit för trött för att jobba, du fyller upp din nyårsskål med 85 prov, och du är fortfarande lika hipp som alltid. I det kommande avsnittet av S mycket bättre på TV4, som har premiär den 30 oktober, kommer hon att vara en av 14 presenterade artister.
Allt började i Landskrona.

Jag, Gunnel Siw Den 31 december 1936 föddes Margareta Malmkvist i fiskeläget Borstahusen, i norra Landskrona. Hon växte upp i en statligt finansierad anläggning för barn till mindre utbildade föräldrar.Hon var en fräsch liten bussfrö som inte tröttnade på att hoppa på iskristallen som bildades i kryptan under Citadellets slott.

Jag hade den bästa barndomen någon kunde ha begärt! Med nio grisar i hönshuset finns det alltid en fest. Det var hjärtevärmande, men hon fick en smock från sina syskon, skriver hon i Minnenas Journal.Det fanns ett lägligt intresse för musik. Siw lärde sig sin första låt av storasystrarn och snart började hon uppträda med lokala orkestrar för 20 svenska kronor (cirka $3) varje kväll.

Fart karriären

Vid arton års ålder vann Siw en taltävling i Sverige. Hon tog sig hela vägen till finalen i Stockholm, där hon triumferade trots att hon sov under ceremonin och drog fram en enorm hula hoop ur bh:n. Året var 1955 och hon framförde sin första sketch, med titeln “Tweedle Dee”, kort därefter.

När hon fick jobb som värdinna på Lennart Hylands program Stora famnen uppvaktade dåvarande stora skidföretaget Metronome sin nya stjärnanställd och branschen gick i uppror.I slutet av 1950-talet började hon spela i en rasande fis och rönte enorma framgångar i Sverige. Hon mötte motstånd med öppna armar i Västtyskland och utanför. Där spelade hon hundratals tyska sånger.

Hennes första framträdande i Melodifestivalen var 1959, då hon sjöng “Augustin” och vann. Denna våg kommer också att ta med sig skidbåten med Flickor bak i bilen. Nästa år hoppas hon få sjunga i Eurovision Song Contest med sitt bidrag “All the Others Before Me”. Samma år uppträdde hon i musikalen Tunna skivor, som toppade den svenska försäljningslistan i tre månader och sålde 97 000 exemplar.

Namnet Siwan används nu ofta. Och det är inte bara ett svenskt talesätt. Hennes singel “Liebesummer lohnt sich nicht” från 1964 hade en blygsam framgång i hennes hemland Tyskland. Den sålde över en miljon exemplar (!). Bokens titel är ett vanligt idiom som används av många tyskar idag, vilket inte är särskilt djupgående med tanke på att det bokstavligen översätts till “kärlek är inte värt det.”

Den 18 juli 1964 var ett viktigt historiskt datum för både Siw och Sverige. Hon kom först in på Billboard Hot100 i USA med låten “Sole Sole Sole”, som hon framförde tillsammans med den italienske sångaren Umberto Marcato. På bara fem veckor flyttade planen upp rankingen för att ta den 58:e platsen.

Två riktiga döttrar anlände samma år, 1968; Mamma är precis som sin mamma; och Ingenting står emot Old Skone.Siw medverkade också i ett antal filmer inspelade i Danmark och Västtyskland under 1960-talet.Siws möter tillgivenhet.Siw Malmkvist flyttade till Finland med den svenske musikern Lasse Martensson 1963. Hon försökte sig även på att spela några låtar på finska. Med Lasse som present till sin syster Tove. 1969 separerade paret.

Efter det går Siw på en fest som kan förändra hennes liv för alltid. Siv Ericks, en vän till henne, hade uppmanat henne att följa med. Siv Ericks visste att det skulle finnas en revyartist vid namn Fredrik Ohlsson där.Siw säger till Expressen, “Siv försökte föra ihop mig och Fredrik utan att jag visste det.”

Och hon följde den fashionabla karl hon hade gett sig själv till 1971 och blev kvar med tills deras separation. Tillsammans för Henrik Ohlssons barn. Jag var helt oövertygad om att införandet av mammarollen inte skulle spåra ur sångarens karriär. “Mina barn och barnbarn har alltid varit de bästa jag har haft”, skriver hon i Minnenas dagbok.

Siws karriär går tillbaka till 1970-talet.Hon fortsatte att turnera med sitt växande rykte och spelade flera roller i musikaler och revyer. 1980 framförde hon en fullängdsbearbetning av Astrid Lindgrens Pippi Långstrump på Stockholms Folkteatern. Hon var då 44 år gammal.

Siw Malmkvist Längd

Hon är mer ungdomlig och robust än många människor som bara är halva hennes ålder; hon har övervunnit sjukdom och tycker fortfarande om att uppträda. Varifrån får evigt unga Siw Malmkvist all sin ork och hälsa? Hon delar med sig av sin dagliga yogapraxis och omfattande lista med förslag för att förbereda skrapmat med Kurera.

Det är inte många artister som får etiketten “ikon” som faktiskt förtjänar det, men Siw Malmkvist är en av dem. Fem artister har haft en så lång och anrik karriär. Under sina nästan 60 år tillsammans har Siw spelat in över 600 låtar på 10 olika språk, varav över 40 av dessa har nått toppen av de svenska listorna.

Hon har vunnit både de svenska och tyska bidragen till Eurovision Song Contest, toppat Billboard-listorna i USA som första svenska sångerska, värvats till titelrollen i Astrid Lindgrens Pippi Långstrump och spelat en mängd andra roller på scen. , skärm och skärm. 2016 valdes Siw Malmkvist in i Swedish Music Hall of Fame; sommaren 2021/22 deltog hon i framgångssagan S mycket bättre – efter att ha sagt nej flera gånger. Hon fyllde 85 år på nyårsafton 2021.

På frågan om hur hon blev så gammal sa Siw: “Precis som de flesta andra som får den frågan, jag vet inte”, vilket var riktigt lugnande att höra en solig vintereftermiddag.Hennes filterfria, förtjusande självironisk humor är svår att motstå. Hon flyger över scenen, ut från tv-kanalen och rakt över telefonlinjen, och sedan tynar hon bara bort.

Övergiven av sjukdom

Siw insisterar på att han är mycket bättre än genomsnittet. Och vi är lättade över att hon klarade sig igenom en covid-19-infektion förra året utan några större komplikationer.Jag var inte överdrivet nedkyld; det var bara 38,5 grader Fahrenheit. Men jag använde en grov kam och det slutade med att jag tappade ut en bra del av mitt hår efter en vecka.

Den har kommit tillbaka, men i en annan och mer meningsfull form än tidigare. Jag har alltid varit blyg, men nu har det blivit som den blyghet jag kände som barn och liknade en korkskruvar. Och då skulle jag ha klodrat på huden som jag blivit blyg för.

Tiden efter Siws självmord var mycket svårare än självmordet i sig. Jag har aldrig upplevt något liknande traska förut. Och det varade ganska länge. För det mesta har hon varit förskonad från allvarlig sjukdom under hela sitt liv; hon har aldrig varit påverkad av någon substans, vilket är förståeligt med tanke på hennes ålder.

Jag uppskattar din vänlighet mycket. Men jag har ingen aning om hur nästa vecka kommer att gå.Men det är inte bara hotet om sjukdom och smärta som överväldigar henne; hon fortsätter att utstråla sin ungdomliga kraft och är lika snabb och smidig som många andra halva hennes ålder.

Morgonyoga varje dag

En av bekvämligheterna är Siws morgonritualer. När vi senast hörde av henne hade hon börjat dagen med sin vanliga långa morgonrutin: träna upp sin kropp med en rad yogaövningar. Ändå vill Siw själv helst inte hänvisa till det som yoga.

Nej, det är då min yogalärarsyster blir helt sur. Däremot kan man säga att det jag gör är en form av yoga. Det är bara rutinmässig omorganisation, något jag alltid har gjort. Föreställ dig en katt som, när den lämnar, sträcker ut hela kroppen. Siw säger: “Jag måste göra det väldigt enkelt”, och sedan berättar hon om en chef hon en gång hade som drev ett ryggprogram varje dag på året.

Det är likadant för mig; Jag tränar var jag än råkar vara.Hon beskriver i detalj hur de till synes enkla utmaningarna fungerar för henne, ner till stegen hon tar bort från sin telefon för att klara dem på golfbanan.Hela passet tar cirka 10 till 15 minuter och består av att sträcka ut baksidan av benen och nacken.Malmkvist Siw.Siw Malmkvist har levt ett liv fritt från påverkan från svår sjukdom, vilket är lätt att förklara. Bild av Peter Knutson (Foto).

Väx på nya rötter

Men Siws välmående beror på mer än bara yoga. Själv menar hon att priset har haft en betydande roll. Siw föddes på nyårsafton 1936, och hon växte upp till nummer sju i ett stort syskonskara. Siw kände en stor trygghet och glädje tack vare sina föräldrar; hennes far var en “normal arbetare”, och hennes mamma stannade hemma.

Siw Malmkvist Längd
Siw Malmkvist Längd

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!