Sara Wimmercranz Förmögenhet

Sprid kärleken
Sara Wimmercranz Förmögenhet
Sara Wimmercranz Förmögenhet

Sara Wimmercranz Förmögenhet – Draknästet-profilen har ftt miljonregn Wimmercranz, Sara Riskkapitalisten Sara Wimmercranz, 42, har fått rollen som draken i SVT:s Draknästet. Men hur påverkar detta den välmående företagarens egen ekonomiska situation? Nyheter24 har tittat närmare på läget.

Sara Wimmercranz, nu 42 år gammal, var på plats och var med och grundade mångmiljonföretaget Footway 2010. Hon är nu en välkänd riskkapitalist som investerar i nya företag.Wimmercranz, medgrundare av riskkapitalbolaget Backing Minds, har erkänts som en av Sveriges mest inflytelserika teknikinvesterare.

Tar in miljoner är Sara Wimmercranz.Resultatet blev en månatlig vinst på 31 891 svenska kronor för riskkapital. Men historien slutar inte där. Realisationsvinsterna för Wimmercranz uppgick till hela 6 431 979 svenska kronor.Sara Wimmercranz: Familj, karriär och så mycket service.

Sara Wimmercranz, entreprenör och riskkapitalist, har erkänts som en av Sveriges mest inflytelserika innovationsinvesterare. Hon har varit med och startat hundratals svenska företag och fungerar just nu som “draken” på SVT:s Draknästet. Men hur gammal är hon egentligen? Vad har hon professionellt och hur mycket arbetar hon som volontär? Wimmercranz, Sara. “Karriär.”Sara var med och grundade det välkända e-handelsföretaget Footway 2010, vilket gör det till en av de största digitala skoåterförsäljarna i Norden idag.

Sara och Susanne Najafi, också en erfaren entreprenör inom e-handelsområdet, grundade riskkapitalbolaget Backing Minds 2016 med avsikten att hitta investeringsmöjligheter utanför Stockholms konventionella entreprenörsnätverk. Sedan dess har Backing Minds backat totalt tio företag, där nittio procent av företagens grundare kommer utanför Stockholm och är antingen invandrare eller kvinnor.

Notables (Sara Wimmercranz):

Sara har utsetts till en av Sveriges mest inflytelserika tech-investerare av Dagens Industri, en Supertalang av Veckans Affärer, Årets Mama av tidningen Mama och en av branschens mäktigaste kvinnor av Veckans Affärer. Spotlight Award från Diversity Impact Awards har delats ut till Backing Minds. Sara Wimmercranz är så hjälpsam att det gör ont.

Enligt uppgifter som Skatteverket samlat in som en del av FamLiv-programmet kommer Sara Wimmerranz att få en fast förvärvsinkomst på 1 19 100 kronor 2021, eller runt 1 516 dollar per månad.Hon hade också ett kapitalöverskott på nästan 970 000 svenska kronor det året. Sara Wimmercranz sa: “Detta är extremt dåliga nyheter för den svenska ekonomin.”

Under de senaste åtta åren har inte en enda frontier-startup säkrat riskkapital från en av Sveriges största investmentbanker. Ett litet klickföretag beläget nära Stureplan har höjt sin aktiekurs med nära 70% under samma tidsperiod. Vad är det som orsakar detta, och vad behövs för att ändra det, exakt? Investeraren Sara Wimmercranz anslöt sig för en bit innan mötet.

Det är absolut nödvändigt att vi gör det lättare för fler att investera, som hon uttrycker det.Att göra en förändring tar tid. Men något måste hända, och det är dags nu. Det är de investerare som Breakit har pratat med om företagets framtid. Riskkapital behöver gå längre än centrala Stockholm.

När vi släppte vår omfattande research denna vecka fann vi att de två största private equity-bolagen i Sverige hade investerat 74 % av sina portföljer i företag med huvudkontor i Stockholmsområdet.Så, hur går vi till väga för att göra förändringar? Som en del av vår undersökning nådde vi ut till fyra investerare för att få deras syn på situationen (deras svar visas nedan).

Enligt Sara Wimmercranz, medgrundare av riskkapitalföretaget Backing Minds, riktar företaget sig specifikt till entreprenörer och nischmarknader som traditionella VC-företag tenderar att förbise. Combify, Cemvision, Transfer Galaxy, Trustrace, Bricknode och Brain Stimulation är bara några av exemplen på appar som ingår i portföljen.

Det finns ett stort antal människor som söker riskkapital i dag, men bara cirka 200 personer i Sverige som sysslar med investeringsbeslut som dessa. Det är vettigt att de skulle lägga sina pengar på människor som delar liknande nätverk och bakgrund. Sara Wimmercranz förklarar för Breakit att ju längre man är från ett nätverk, desto svårare är det att få kontakt med människor där.

Hon menar att problemet inte är begränsat till att allmänheten är omedveten om Stureplans existens. Branschen är mycket enhetlig och söker aktivt upp entreprenörer som har etablerat egna företag.Det är en nackdel att kapital inte har med någonting att göra.

Sara Wimmercranz Förmögenhet

Shifts 2021-prognos för Transfer Galaxy, en penningöverföringstjänst, förutspår att den skulle generera 132 miljoner svenska kronor i intäkter vid slutet av prognosåret.Det har redan skett en ökning av nya företag som skapats av deras resor. När man placerar möjligheter framför hinder, motiverar det dem att agera.

Skulle du säga att riskkapitalbolaget har misslyckats?

Vi måste göra det lättare för fler att investera pengar. Branschen drog sig förskräckt tillbaka från avgörande regioner. Vi vet att teknik och innovation är en del av lösningarna, Därför är det aktuella läget verkligen nedslående för den svenska ekonomin.Istället bör vi fråga oss själva: “Hur ska vi utbilda investerare för att motverka hot?”Sara Wimmercranz uppmuntrar sina medarbetare att fundera över tre saker.

Sluta investera under antagandet att det kommer att bli bra och kommer i rätt tid. Det är ett exempel på “goodwashing”, om man så vill. Istället för att oroa sig för sig själv bör man ändra modellen och tänka på att det finns pengar att tjäna på att tillhandahålla en tjänst.

Limited Partners som lägger pengar i fonderna har högre standard och vill att deras pengar ska gå till social förbättring, vilket de tror kommer att öka deras avkastning. Om jag var en Limited Partner och såg att fonden inte utvärderade hela emissionsgarantin, skulle jag ta ut mina pengar omedelbart. Allt handlar om att hitta ut ur den här cirkeln.

Förmågan att erkänna sina rädslor är en integrerad del av ett sunt beslutsfattande. Det enda sättet att övervinna din rädsla är att beväpna dig med kunskap. Arbeta mer datadrivet i stället för att passivt chatta runt vattenkylaren.

Hur förhindrar Backing Minds rondeller?

På tre sätt. Ibland är vi skyldiga att bygga olika typer av nätverk. För det senare ringer vi först in problemet, bryter ner det och identifierar kärnkomponenterna i en lösning innan vi letar efter gömställen. Vi har till exempel fått tillgång till nästan alla större utpostområden. Vi har också lanserat XO Foundation för att ge ekonomiskt stöd till entreprenörer som behöver det mest för att nå stadiet att skaffa riskkapital.

Se också: “Fem entreprenörer spelar bönor på allt: pressen, deras lektioner och hur de slutligen golvar riskkapitalister.”Du var inte en del av kartläggningsprocessen, men känner du att du blir förkortad på något sätt och har utrymme att förbättra.

Om vi hade deltagit i kartläggningsprocessen hade Ume, Nybro, Skövde, rebro och Linköping också funnits med på kartan; den tiden har dock gått. Det återspeglas inte i dagens statistik, men vi är en del av branschen och arbetar med de flesta VC-företagen som nämns; vi kommer inte att vara nöjda förrän vi gemensamt kan säga att riskkapital finns tillgängligt.

Hur mycket investerar du personligen i områden utanför Stockholm?

Driver du en startup i behov av finansiering för att bygga upp ett nätverk? Shift tar nu emot ansökningar, så börja din sökning idag! Du kan läsa allt om vår senaste uppdatering här! Vi ses!Draknästet: De har tjänat miljoner på att synas i tv.

Sara Wimmercranz, den 52:a mäktigaste investeraren inom svensk teknik

Di Digital lyfter fram 52 privata investerare som är särskilt betydelsefulla för svensk ekonomi. Sara Wimmercranz, investerare och grundare av Backing Minds, ingår. Vissa teknikinvesterare är också entreprenörer och sitter på stora summor pengar för att investera i lovande startups. Det finns folk som är villiga att lägga in mycket pengar så att uppåtgående svenska företagare kan testa vattnet med sina idéer.

Bakgrund:

Bakgrund: Sara Wimmercranz grundade 2010 Footway tillsammans med Daniel Mühlbach, Louise Liljedahl och Sten Dahlstrand efter att ha arbetat som bland annat HR-chef och medlem i LensWays ledningsgrupp.

Sedan dess har hon arbetat som Springfield Projects investeringschef, och hon var med och grundade en välgörenhetsorganisation 2016 som heter Backing Minds tillsammans med andra entreprenören Susanne Najafi (NTL), grundare av Unity Beauty Group, som hon var med och grundade tillsammans med Eleven, där hon tjänstgjorde som vice ordförande.

Syftet med Backing Minds är att lokalisera investeringsmöjligheter utanför konventionella affärsnätverk. Stiftelsen förvaltar ett “tresiffrigt miljonbelopp” skänkt av affärsmagnater som H&M:s vd Karl-Johan Persson och Stena Line-imperiets ägare, William och Selma Olsson.Sedan lanseringen av Backing Minds tidigare i år har fonden gjort investeringar i finansiella teknikföretag som Transfer Galaxy och onlinehandelsplattformar som t.ex.

Sara Wimmercranz Förmögenhet
Sara Wimmercranz Förmögenhet

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!