Sprid kärleken
Samir Abu Eid Fru
Samir Abu Eid Fru

Samir Abu Eid Fru – Samir Abu Eid föddes den 30 juli 1973 i Sverige och är journalist och utrikesreporter. Han bevakar berättelser från Mellanösternregionen för Sveriges Television (SVT) vid sidan av sitt arbete på TV4. Syrien, Irak/Kurdistan, Gaza, Jemen, Mali, Afghanistan och Ukraina är bara några av de länder som Samir Abu Eid har arbetat i under sina mer än tio år av konflikt.

Från 2010 till och med 2015 rapporterade Samir Abu Eid för SVT om händelser i Nord- och Mellanöstern. Han var journalist baserad i Mellanöstern när den arabiska våren inträffade och efter att den var över. Tahrir-torget i Egypten, Benghazi och Tripoli i Libyen, Jordanien, Syrien och Tunisien var bland de länder han hade besökt. Bland Samir Abu Eids rapporteringsplatser finns Iran, Pakistan, Israel/Palestina och Afghanistan. Vid mordet i Abbottabad på Usama bin Ladin 2011 var hans närvaro påtaglig.

Från 2015 till 2018 täckte Samir Abu Eid nyheter för TV4. Han publicerade flitigt i Sydostasien, Mellanöstern och Afrika som ett resultat av hans rapportering där. Jerusalem, Gaza, norra Iraks Mosul och konflikterna i Syrien och Rojavan är bara några av de platser han har rapporterat från. Han har rapporterat om klimatförändringarna i Indien, situationen för de räddade rohingya-flyktingarna i Myanmar och nyheter från Nordkorea. Under 2017 års kupper i Sydafrika och Zimbabwe var Samir Abu Eid på plats när president Jacob Zuma avsattes från ämbetet och Robert Mugabe avsattes som diktator.

Samir Abu Eid återvände till SVT 2018 efter ett uppehåll, denna gång i rollen som “folkets korrespondent”. Medan han så småningom mest fokuserade på Mellanöstern, fortsatte han att täcka berättelser från ett antal andra platser, såsom Sudan, Afghanistan, Syrien/Kurdistan, Gaza, Israel och Irak/Kurdistan. Hans SVT Play-program, Gränsland, handlade främst om kurdiska och israelisk-palestinska konflikter.

För år 2021 fylldes rollen återigen av Samir Abu Eid, en tidigare SVT Mid-Atlantic-korrespondent. Han avvisade talibanernas militära inflytande när han var i Kabul, Afghanistan, den 15 augusti 2021. Han åkte på flera rapporteringsuppdrag till Afghanistan hösten 2021. Samir Abu Eid rapporterade om Rysslands invasion av Ukraina i början av 2022.

Initialt 4-5 år

Samir Abu Eid växte upp i Södertälje efter att ha fötts i Finspång. Han kom till denna värld med en svensk mamma och en palestinsk pappa. Samir Abu Eid väljer att ta huvudämne i arabiska, svenska, ekonomi, litteratur och statistik efter avslutad gymnasieskola.

Karriär

Som student arbetade Samir Abu Eid på flera platser, bland annat Sesam, Länstidningen i Södertälje, Dagens Nyheter, Sveriges Radio Sörmland, och Sveriges Radio Sörmland. Från 2004 till idag har Samir Abu Eid bevakat regionala nyheter för SVT:s ABC-program. Fram till 2007, då han började arbeta som nyhetsreporter på Rapport, SVT.

Den ekonomiska krisens unga var föremål för hans dokumentär “En förlorad generation?”, som han producerade för Rapport. Serien skapade också en nyhetsdokumentär. Han var också mannen bakom kulisserna i dokumentärserien “Samirs resa genom Sverige.” Den jämförde situationen för flyktingar i olika delar av Sverige och andra nationer.

Medan han var i Istanbul 2010, täckte Samir Abu Eid Mellanöstern och Nordafrika för SVT. 2011 producerade han den arabiska vårens dokumentär “Maleks dröm” förutom att han rapporterade för SVT. Han har även varit värd för Korrespondenterna. Han tillbringade fyra år utomlands under åren fram till det svenska riksdagsvalet 2014, och hans show “Samirs Sverige” tittade på hur saker och ting förändrades under den tiden.

Han började arbeta för TV4 Nyheterna och Nyhetsmorgon efter att ha flyttat sitt huvudkontor till Amman, Jordanien, i augusti 2015. Efter att ha tillbringat tre år på TV4 återvände Samir Abu Eid till SVT i augusti 2018 för att återuppta sina roller som “Folkets korrespondent” och internationell korrespondent .

Kritiska aspekter

2023 ansågs han för det prestigefyllda Stora Talarpriset. “”Även när han rapporterar från farliga och våldsamma områden behåller han sitt lugn och berättar det som det är. Hans rapportering är berikad med utsökta fakta och anekdoter. Hans röst är lugnande, snäll och vänlig. Dessutom är han en förebild eftersom han ofta utmanar konventionen på jobbet. 2022 sprang om priset “Årets Bild” för sin bevakning av fotbollsturneringen Marocko.

Potentiell vinnare av Big Talar-priset 2022. Världens oroshards har sakkunnigt och begripligt beskrivits av Salim Abu Eid under lång tid, men de lever fortfarande. Det finns ingen förlust av klarhet eller enkelhet i förklaringen av ens de mest komplicerade sakliga och politiska farorna. Människor var rädda för sina liv eftersom allt var under så intensiv mental och fysisk påfrestning.

“Çrets Bild” inkluderade “Årets Reportage” i deras 2021 dokumentär “Pizzabagaren i Irak” nomineringar. journalister som bevakade konflikterna i Nagorno-Karabach och Tigray 2021 som var finalister till Röda Korset Journalism Prize. 2018 delades Ragnhildmedaljen ut till journalisten Samir Abu Eid Sankta, som kommer från både Södertälje och Palestina.

Han har en mängd erfarenhet som journalist, utrikeskorrespondent och auktoritet i Mellanöstern. Den internationella veteranjournalisten Samir Abu Eid har rapporterat från några av världens farligaste regioner. Hittills har han stått i spetsen för att rapportera om krisen i Syrien från Irak och Libyen.

nominerad till 2017 års Berriplighetspriset. Min idol är TV4:s Mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid, som bevakar de komplexa världshändelserna blixtsnabbt och precision. Enligt många inblandade uppstod oförutsedda argument till följd av Hans analys. Samir Abu Eid rankades som den sjätte mest uppskattade svenska journalisten 2015, enligt Förtroendebarometern.

Advokatsamfundet hedrade honom med journalistpriset 2013. Nominerad till IKAROS-medaljen för “Årsrapportering” 2011 för arbete som täckte exploateringen av den arabiska våren. Brottsbekämpning, väpnade styrkor och underrättelsetjänster håller alla koll på honom. En halshuggare slängde in honom efter att ha halshugget honom. Rollen är ändå högt uppskattad av Samir Abu Eid. Att rapportera om händelser i MENA-regionen är avgörande, enligt hans åsikt.

Samir Abu Eid Fru

Trots sin uppenbara potential för journalistik var Samir Abu Eid aldrig särskilt bra på det. Med hjälp av Strindberg och Hjalmar Söderberg kunde han dock förvärva den. Mitt intresse för litteraturhistoria väcktes av August Strindbergs och Hjalmar Bergmans journalistiska skrifter. Min hjärna hade en uppenbarelse vid den tidpunkten.

Det första steget var att läsa lite om ekonomi, men jag insåg snabbt att detta inte var mitt intresseområde. Det ignorerades inte eftersom jag för närvarande är uppslukad av att lära mig om mekaniken i nationella ekonomier. Jag ville ha ett alternativ. Det har hänt mycket sedan du började rapportera om Mellanvästern för SVT 2010.

Så för att sammanfatta allt skulle jag säga att jag har haft en fantastisk tur. I början var det ganska lugnt, så min fotografering och jag åkte runt i regionen för att betrakta mest pro “lagret”. Vi deltog i vad som skulle kunna beskrivas som mödosam rapportering, sådan som redaktörer kan trimma något när de ser utrymme för förbättringar. Men med ankomsten av den arabiska våren förändrades allt. Från ingenstans upptäckte vi att vi var mitt i denna otroligt spännande utveckling.

Med varje liten justering, eller hur?

Jag packar alltid min egen lunch och är beredd att åka med ett ögonblicks varsel. Enligt besked om att det händer något närvarande kan vi också lämna hem till Istanbul.

Finns det något i familjedynamiken som behöver justeras?

Mina barn skulle göra vad som helst för att få mig tillbaka med dem medan jag är borta, och jag saknar dem oerhört. Men det här är ett viktigt jobb. Mötet med flygvärdinnor i Syrien var för en tid sedan. Trots det hemska vädret hopade arton av dem i ett tält, darrade av rädsla. Andra sympatisörer kom och hjälpte dem via buss medan vi var där. Att se barnen på bussen och se dem korsa gatan fick mig att sakna mina egna barn. Det måste kommuniceras.

Är det några personer du känner i området?

För oss är lokala fixare avgörande. Dessa människor har de mest personliga banden, är väl insatta i alla olika grupperingar och verkar alltid veta var de är. Många av dem är journalister. Sådana saker kommer att räcka långt för oss. Med det sagt tycker jag att det är väldigt användbart att kunna arabiska. Enligt lägen och stämningar måste det vara förstå vad människor säger.

Vilken typ av risker innebär arbetet i dessa regioner?

Det slutar aldrig att förvåna reportrar. Att bära sig med svensk brytning som journalist är något tryggare. Sverige har aldrig visat en kolonialmakts skicklighet på grund av sin neutralitet. Det har inte funnits någon antagonism mot Sverige, till skillnad från vad som kan hända med USA, Storbritannien eller Frankrike. Men många människor i samhället ser ner på journalister. Reportrar utsätts för hårda straff. Enligt allt finns det också en utbredd uppfattning att journalister är spioner.

Bert Sundström, en av dina arbetskamrater, blev en knäkramare i Kairo. Vad var dina tankar om det?

Vi var en grupp journalister som samarbetade. Jag var mitt uppe i ett reportage när Bert bestämde sig för att filma den hjärtskärande reportaget. Vi fick veta att Bert hade gått när jag kom tillbaka till motellet. Det blev mycket start. Vårt mottagande av utresetillstånd från SVT gjorde att vi inte bara kunde gå och jaga honom. Efter att ha provat varje nummer vi hade, plockade ingen upp.

Jag blev i efterhand ombedd att delta i kvällens liveshow på Aktuellt. Min hörapparat informerade mig medan jag väntade på att bli insläppt att Bert hade hittats; han skadades allvarligt och vårdades på sjukhus. Det var otroligt. Trots att vi fick order om att återvända hem för att dö hanterade han situationen lugnt. Men så kom vi tillbaka några dagar senare och började jobba igen. Vi är specialiserade på det.

Vad ledde till din karriär inom tv-journalistik?

Jag studerade på Sesam som sommarstudent och började bidra med artiklar medan jag fortfarande gick på college. Både DN och Länstidningen i Södertälje utökade erbjudanden till mig därefter. Efter det bestämde jag mig för att ge radio på Radio Sörmland, men efter det var det tv igen. Nu när jag är korrespondent är det som om bitarna äntligen har klickat. Mina kunskaper i arabiska och min uppväxt i Jordanien ger mig en fördel.

Var Jordan platsen för ditt bröllop?

Min pappa har faktiskt varit på väg sedan år 1948. Hans familj tvingades bort från Palestina för att bosätta sig i Jordanien. Jag är född i Finspång, Sverige, där min far bosatte sig efter att ha flyttat till Sverige 1967 för att arbeta som stenhuggare. Jag var fem år när min familj flyttade till Jordanien för att min pappa ville återvända till sin hemstad. Mina första skolår var det.

Jag kommer alltid att minnas min första dag i grundskolan. Jag blev tillrättavisad av läraren för att jag saknade böcker. Stroke slog mig för första gången, och här är jag, medlem av en svensk familj, med allt vad det innebär. Det var deprimerande. Jag trodde att du skulle åka tillbaka till Sverige efter det.

Samir Abu Eid Fru
Samir Abu Eid Fru

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!