Sprid kärleken
Rodrigo Abols Pappa
Rodrigo Abols Pappa

Rodrigo Abols Pappa – Örebro erkänner det. En känd holländare ensam. Utmärkt jobb. Med vårt bröllop precis runt hörnet fick vi säkerhetsdetaljer. Rodrigo Abols skrattar och gör en ögongest gör en kommentar. Örebro hockeykapten, hans fru Paula Abola och Aleksi, guldmedaljvinnaren, träffades för att prata om deras lever som hockeyfamiljer.

Att spela rollen som en förvisad idrottare. Oavsett omständigheterna kommer Rodrigo inte att skriva på med KHL. Jakten på Örebro Hockeys första SM-guldtitel är självklart aktuell här. De kallar Örebro hem: Rodrigo, Paula och Aleksi Abols. De härstammar alla från samma familj, abolerna. En lycklig treåring svarar entusiastiskt på sin mammas mobiltelefon när han sitter på en stol på Stortorget.

Kung eller drottning. Efter femton minuters väntan svarar han äntligen i telefonen och hör Rodrigo Abols tala. Han har ingen aning om vad hans far nyss sa till honom. Min pappa uttalar det som “Nej, han är död” eftersom han antar att det är en bilolycka. Det här handlar inte bara om ishockey; de tre kungadömena har ännu inte ställts mot Kina i en OS-match.

Ön Lettland har kommit för att hylla sin bortgångne lagkamrat Matiss Kivlenieks. Och Frej landade på sin grav. Precis som hemma i Örebro är Rodrigo lagkapten och pappa Artis assisterande kapten. Genom att guida Lettland till kvartsfinal hoppas familjen Abols skada Sveriges vinstchanser. För Örebro spelar han helt klart på två olika positioner. I sitt tal på Studio Oddset Hockey-VM uttryckte Arits Abols sin förhoppning om att han kan prestera på en normal nivå.

Åskådarnas betydelse, målvaktsduon Magnus Hellberg och Linus Ullmark

Ullmark hävdar att David Pastrnak, en trög svensk spelare, kan leda sitt lag till seger i gruppspelet. “Där satt den!” Där uppe i videospelaren kan du se avsnittet. Efter att ha tillbringat två år i de nordamerikanska juniordivisionerna återvänder Rodrigo Abols till Europa för att fortsätta sin resa mot sitt mål att gå med i National Hockey League.

Vår nya tränare från Örebro Hockey, som får möjlighet att presentera sig, kom över på mellanmål hos oss. Jag tycker om att använda min styrka för att bana väg för mina lagkamrater och mig själv eftersom jag är en stor tvåhjuling center. För att parafrasera Rodrigo Abols, “Min största styrka är hur jag ser ut och läser spelet på planen.” Efter detta säger han:

Utanför ön uppskattas mina närmaste relationer av mig, en introvert som värdesätter dem. Även om jag blir lite orolig i okända situationer, när jag väl börjar känna mig hemma brukar folk säga till mig att det är roligt att vara runt mig. Det blir ett hjärtligt återseende när Rodrigo åker tillbaka till Sverige. Hans far, Artis Abols, var en känd ponnyuppfödare i Nyköping kring början av 2000-talet.

Det ska bli så roligt att komma tillbaka till Sverige. Jag bodde här tills dagen jag började lektioner. Jag måste vara förberedd på det och det är en riktigt bra nivå på hockey här, har då säger. Han säger till fansen att det här är något unikt. Oavsett om laget vinner eller förlorar är det en ära att spela inför sådana passionerade fans.

Jag förstår inte ett ord svenska. Kommer det att finnas någon praktisk användning av det du lär dig?

När jag var där lyckades jag imponera på mina föräldrar med mina svenska kunskaper. Min värld var skakig när vi återvände till Nederländerna. Det är min förhoppning att jag snart ska kunna återuppta uppgiften.

Har du några planer för den kommande säsongen?

Att träffa tränarna och spelarna när vi gör oss redo för nästa säsong kommer att bli den mest spännande delen för mig. Vi bör sträva efter att vara tailspins först och sedan klättra på företagsstegen eftersom allt kan hända i en tailspin. Jag önskar verkligen att jag kan vara till ännu mer hjälp för Örebro Hockey i deras strävan efter ännu mer framgång nästa år.

På YouTube hade Rodrigo tidigare börjat leta efter Örebros supportrar. Äntligen är jag tillbaka. I sin nuvarande roll som klubbkapten lämnar Rodrigo Abols Örebro för att spela för Rögle efter att ha kommit från Canadian Junior League. När säsongen avslutades i semifinalserien mot Skellefteå var det många känslor i spel.

Jag gick in i Canadian Junior League som man och pappa, men jag lämnade som junior, 21 år gammal. Han säger att han berörs av alla i Örebro för HockeyNews.se. När Örebro spelade mot Skellefteå AIK i semifinalserien misslyckades Örebro med att göra ett enda mål. Tisdag kväll i Behrn Arena avslutades lagets säsong efter fyra tuffa förluster, trots att de innehade en serieledning med 2-0.

Rodrigo Abols Pappa

Väldigt oansvarigt. Även utan våra tränare var varje match jämn. Vi åker på grund av svårigheten att besegra Skellefteå. Som Abols uttrycker det i en intervju med HockeyNews.se, “Jag trodde att vi hade det, men det gjorde vi inte.” Den här matchen i Örebro var hans sista framträdande. Han tog över som kapten för två år sedan, men han spelar abols för Rögle BK nästa år och förväntades göra ett tidigt avtryck.

Jag ville helt enkelt förmedla min djupa uppskattning till alla i Örebro. Från tränarna till lacrossecoacherna, alla i Örebro har påverkat min uppväxt. Överraskande nog är jag nu en man och en pappa, efter att ha gått med i Canadian Junior League som junior när jag var 21 år gammal. Hans enda reaktion, enligt Abols, är tacksamhet.

Han har ingen aning om vad hans far nyss sa till honom. “Nej, han är död”, säger pappa och antar att det är en bilolycka. Det här handlar inte bara om ishockey; de tre kungadömena har ännu inte ställts mot Kina i en OS-match. Ön Lettland har kommit för att hylla sin bortgångne lagkamrat Matiss Kivlenieks. Och Frej landade på sin grav.

Den svenska JVM-finalen pågår just nu! I Göteborg spelar Juniorkronor till publikens förtjusning i väntan på debutmatchen mot Lettland. Juniorkronorna kommer att representera Sverige i junior-VM 2024, där de ställs mot Lettlands landslag. Efter turneringen fortsatte Sverige sin vinstsvit från för tolv år sedan i JVM-preliminären 2011/12 och blev titelförsvarare av deras andra JVM-guld i historien. Kan en helt ny svensk JVM-preliminär lägga ramarna för en effektiv turné?

Finns det en svensk officiell ståndpunkt om Lettland?

Matchen mellan Sverige och Lettland är planerad till imorgon den 26 december 2023. Sveriges Television sänder matchen live på SVT 1 med början 19:30. Vill du se matchen på SVT Play måste du göra det lagligt. Marie Lehmann och/eller Dusan Umicevic får sällskap i studion av kollegor.

Kaptener och besättningsmedlemmar

Juniorkronorlaget är kapten av Magnus Hävelid som tävlar i sitt andra junior-VM. 2019 och 2022 vann han U18-VM med Småkronorna. Artis Abols är huvudtränare för det lettiska landslaget. Alla i Sverige som känner till Abols arbete med Nyköpings Hockey kommer att känna igen honom. Förutom att vara pappa till Rodrigo Abols (Rögle) var han Lettlands assisterande förbundstränare när hans lag tog bronsmedaljen i maj-VM för herrar.

Juniorkronorna förlitar sig mycket på målvakten Axel Sandin-Pellikka, som gjorde en stark debutsäsong i SHL i fjol. David Edström och Jonathan Lekkerimäki, som båda har gjort bra ifrån sig i SHL, är fortfarande en del av det. Att Liam Öhgren och Noah Östlund båda är svenskar bör också avslöjas.

Tidigare Luleåspelarna Sandis Vilmanis och Lettlands Dans Locmelis är två viktiga figurer i Lettland. Den lettiske backen Niks Fenenko är bland de bästa i ligan. Efter säsongen lämnar Rodrigo Abols Örebro Hockey. Han berättade för SvenskaFans att han hoppades vara kvar i klubben, men att han inte har fått några nya erbjudanden.

Enligt Abols intervju med SvenskaFans vaknar hon fortfarande vissa morgnar och kan inte fatta att hon måste lämna den här staden efter säsongen. Tränaren Rodrigo Abols och Örebro Hockey-lag delas upp efter pågående säsong. Den 26-årige vänsterbacken har nu kontrakt för den kommande säsongen med seriekonkurrenten Rögle i vardande.

Abols har tidigare försäkrat NA om detta. Vid det här laget kommuniceras hans känslor om hans avgång från klubben. A A Jag känner att jag hör ett fruktansvärt ljud när jag går. Detta gäller särskilt med tanke på att jag och min familj har bildat många vänner i Örebro och verkligen velat stanna här. Ändå kunde jag inte ta tillfället i akt.

Enligt Abol var vistelsen i Närke högsta prioritet. Han hade dock inget annat val än att sondera terrassen allt eftersom tiden gick och Örebro vägrade ge någon förlängning. Min högsta prioritet var att stanna kvar i Örebro, så jag meddelade omgående min byrå om det.

Vi började prata med dem om möjligheten till ett hyresavtal och började förhandla om villkor. Jag köpte den trots deras tidigare uttalande att de inte var förberedda ännu. Men efter det blev det total tystnad ett tag. Jag fick då ansvaret att undersöka marknaden för liknande produkter.

Känner du dig sviken av det beslut som idrottsligans ledning tagit?

Det är klart att jag är sviken. Det här stället har blivit som ett hem för mig sedan jag har varit här så länge. Det är nedslående att se dig gå. Men för att klubben ska gå framåt och förändras måste det finnas förståelse. Kanske känner de så för att Niklas Eriksson och jag inte passar in i deras framtidsplaner. Jag kan förstå båda perspektiven, men ett av dem är uppenbarligen missnöjt.
Efter säsongen kommer Rögle att informeras om Rodrigo Abols avhopp från Örebro Hockey.

Blev det något samtal med general Stefan Bengtzén här efter att allt var sagt och gjort?

Ja, vi har inte diskuterat det så mycket. Under vår korta diskussion informerade jag Rögle om att jag skrivit något specifikt för honom. Vi har båda en förståelse för situationen, har vi sagt. Det är bäst att fokusera på det som fortfarande finns tillgängligt i år eftersom det är ett jobb som måste genomföras. Han blev en av klubbens mest värdefulla spelare de senaste säsongerna och har varit lagkapten sedan förra säsongen.

Välkommen att följa denna säsongen först och främst!

Om jag är helt rättfram kanske saker och ting börjar bli mer vettiga. Eftersom nyheten har spridits kan jag fokusera på att assistera teamet. Min lön betalas fortfarande av Örebro och jag anses nu vara proffs. Det här är arenan där jag för närvarande uttrycker mig känslomässigt. Mina första kärlekar är staden, laget, supportrarna och mina lagkamrater. I framtiden kommer jag inte att spara några ansträngningar för dess räkning.

Rodrigo Abols Pappa
Rodrigo Abols Pappa

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!