Sprid kärleken
Peter Rätz 2023
Peter Rätz 2023

Peter Rätz 2023 – Efter att Peter Rätz kontrakt som hembaserad polisinformatör sades upp 2004 uppstod en dramatisk virvelvind av mutor, bedrägerier och illegal infiltration. Under utredningen av ett annat fall ignorerade polisen Peters långa brottsregister. Ndamlen gav medicinsk hjälp till varje pris. Peter Rätz självbiografi, P3 Dokumentär, är äntligen klar.

Sveriges Radio Play är först med att få nya avsnitt av P3 Dokumentär. Peter Rätz har satts i isoleringscell. Skypes enbart textchatt användes för utbytet. Så han får inte ett ännu sämre intryck av dig direkt. Special Investments på SSI leds av Tage ström, en Stockholmsbaserad anställd. 1995 tog Tage rekrytet Peter Rätz, och han har utvecklat manus till filmer om Johan Falk baserat på Rätz biografi. Utgivningen av Tage ströms bok “SSI – Den Aningslöse” är också planerad till 2013.

Författaren Dick Sundevall, som skrev “Hanteraren” och “Peter Rätz – 9 år som hemlig agent”, och advokat Johan Ericsson representerade Rätz i förhandlingar med den svenska regeringen om hans antagna identitet och säkerhet. Poliskommissarie i Dalarna Mats Jonsson. Var den handläggare 2004 som först skrev in Peter Rätz, expert på IT, på vittnesskyddsprogrammet.

I “Mauri: Vad hände? Vart har han hem för närvarande?

Efter att ha varit avslöjad har han dock varit borta från rampljuset i över två decennier.

Succén med “Mauri – Vad hände sen?

Under intervjun säger han, “När jag lämnade Sverige berättade jag att kungen hade en het bild på två, statsministern hade tre och jag har fem plus.” Under sin tid som bartender på centrala Stockholms krogar blev Peter Rätz ryktbar både bland allmänheten och det kriminella. På grund av sitt omfattande nätverk inom brottsbekämpning söktes han ut för ett topphemligt uppdrag för att penetrera den kriminella underjorden. En svensk polisinformatör vid namn Peter Rätz presenteras för oss i “Mauri – Vad hände sen?”

Han gick in och hjälpte till att lösa ett antal problem, såsom potentialen för utbredd narkotikadistribution och potentialen för avrättning av några av de inblandade för våldsbrott. Försvarsadvokat Johan Eriksson hävdar att hans klients infiltration ledde till en framgångsrik lösning av flera fall. 2004 fick Peter Rätz sin täckmantel avriven för sin roll i en narkotikaoperation i Falun.
Det är cyniskt att försöka tvinga en privat medborgare att göra något. Johan Eriksson hävdar att när en person väl är avslöjad förändras allt med livet.

Peter Rätz syn på just nu

Peter Rätz gömde sig vid tjugo års ålder och har sedan dess till stor del bott ombord på flygplan. Efter att ha planerat sitt deltagande i programmet under en tid har Mauri nu tagit sig till Tyskland för att ansluta sig till honom. Liksom kung Gustav, statsministern, och Sveriges statsminister lämnade jag Sverige med en “het bild” på plus fem. Han specificerar att det inte kan finnas fler än fem användare samtidigt. Mauri pressar honom på hur högt han värderar hans intelligens.

Peter Rätz lämnar aldrig huset utan ett team av livvakter och ett “nödgrepp och gå-kit” som innehåller allt han skulle behöva lämna på under 30 sekunder. Det är möjligt att göra inköp med kortet, silvermynt, knivar och en mängd olika valutor. Programmet antyder att han ständigt bär en pistol på sig, så han måste vara ganska paranoid.

De har kommit in i en normal rutin som familj. Han anstränger sig extra mycket för att rensa sitt namn, men hävdar att den verkliga anledningen är att öka sin inkomst. Mauri är bekymrad över att Peter Rätz inte kommer att kunna bevittna mognad av Hans och hans barn nu när de har etablerat en rutin. Det är läskigt, säger han, men jag kan inte eliminera dem från mitt sinne.

Han förutser sin bortgång på den här platsen men bibehåller hoppet om att han kan ta sig ur denna situation. Om jag inte får min dag i rätten. Så länge min existens här inte erkänns formellt är jag fri att stanna kvar. Efter åtta år rapporterade Peter Rätz äntligen moottoripyöräjengeis till de finska myndigheterna. För Rikollisjengi ingav han anmälan om huume-, ase- och ihmiskauppaan tehtävänään hos näkemästään och kokemästään suoraan poliisille. I korthet är Rätzins antamien tietojen avulla tuomioistuin onnistui yli sata rikostuomiota en rip-off.

Peter Rätz 2023

Den här boken av Peter Rätz berättar om rikostoimittaj Dick Sundevall och hur han övervinner svårigheterna i sin ungdomstid. Peter Rätz är tillbaka på topp. Han var med i ett TV4-program bara förra veckan, och nu finns hans foto på första sidan i dagens Aftonbladet. Detta inträffar ofta på denna plats. Åtminstone en dokumentär eller serie har visats i SVT eller ett annat svenskt tv-nät om Peter Rätz och den svenska polisens hänsynslösa behandling av unga upptäcktsresande som potentiella infiltratörer.

Peter Rätz minns hur han kände sig när han var värvad. ” När jag träffade Peter Rätz första gången var det i Ukraina. År 2006, troligen i Odessa, kommer en dom att fattas. Efter att ha identifierats som polisinfiltratör flydde han Sverige två år tidigare. Året därpå besökte vi Paris, Dublin och Miami. Och nu, för bara några veckor sedan, från den femte till nästan den sjätte november, tillbringade vi några dagar i Madrid.

Peter Rätz: Twenty Years as an Undercover Agent är resultatet av månader tillbringade i Miami, Florida, där man träffade olika personer i syfte att genomföra intervjuer. Jag har ingen aning om var han har varit de senaste åren. Om du måste veta, berätta inte för mig. Jag kan dock inte tänka mig att han helt har raderat alla spår av sig själv från de platser där vi har träffats. Många har kontaktat mig via e-post och telefon i år och frågat:

Var är Peter Rätz nu, exakt?

Deltagarna förväntas ha läst boken och funderat över problemet. I andra fall kan frågeställarna dock ha varit avsiktligt vilseledande. Det är frustrerande att dagdrömma eftersom du ofta glömmer vad du fantiserat om dagen innan. Jag kan med tillförsikt svara på alla förfrågningar med samma svar: jag vet inte. Med tanke på hur mycket han ogillar kyla, tror jag att han måste bo i ett varmt klimat.

När Peter och jag träffas diskuterar vi oundvikligen vädret. Jag och mina reskamrater bråkar ofta om huruvida vi ska dra på AC i bilen eller lämna fönstren och balkongdörren öppna så att vi kan njuta av det varma vädret medan vi lyssnar på vår musik. Under hela våra interaktioner har det förekommit en del ofarlig flirt, vilket återspeglas i boken.

Men allt som har kommit av det är en starkare vänskap än tidigare. Som ett resultat har vi, trots att det gått 17 år sedan vi träffades första gången, behållit åtminstone en övergående bekantskap. Det måste finnas “någon form av kontakt”, för att verkligen träffa varandra har varit svårt.

På vilket sätt tror du att detta kommer att utspela sig?

Du, Peter, är dömd att dö. Det verkar vara så, verkligen. De riskerar att bli dödade, eftersom de utsetts för livsfara. Några av infiltratörerna som arbetar för polisen har eliminerats. Inget av dessa mord har dock nått en lösning. Peter nämner “två sidor” som är emot att genomföra planen.

Vittnen till mordet och poliserna som inte bryr sig om att ta reda på varför. En infiltratör kan arbeta för en kriminell organisation innan den accepteras av polisen och utföra farliga jobb som en legitim styrka inte skulle utföra. Alldeles för prålig. Polishelikoptrarna borde kunna stoppa det. När en officer ger sig ut på ett uppdrag som kan sätta deras liv i fara behöver de stöd från sina medofficerare.

De som väljer att infiltrera grupper utan tillstånd kommer att få ta konsekvenserna på sin egen tid. Dessutom saknar de definitivt förståelse. När de använder sig av inofficiella lönnmördare, går övningen över en gräns och blir omoralisk. Det har sagts förut, men tål att upprepas: medborgare ska inte användas som mänskliga sköldar av polisen.

Peter Rätz är en i sitt slag tack vare sin unika bakgrund som hemlig agent för flera motorcykelgäng i tjugo år. I USA tar hemliga polisoperationer vanligtvis längre än två år att bära frukt, särskilt när målet är att infiltrera många kriminella organisationer. De har fått nog av att vara på kant hela tiden. Polisens muggbild av Peter Rätz i förklädnad är synligt uppsatt. Peter och jag hade planerat att träffas i början av november inte bara för att komma ikapp utan också för att prata om det intresse Centrum för rättvisa visat för Peters fall.

Eftersom det nu inte finns någon rättslig grund för att använda medborgare i den svenska staten på detta sätt kommer de att behöva Peters hjälp att infiltrera Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna. Advokaterna på Centrum för rättvisa jobbar med detta, men vi vet inte hur framtiden ser ut. EU-domstolen är det enda stället där jag verkligen känner mig tillfreds. Det är onekligen värt att bevara. Författare ger sina argument och utvärderar sina ämnen.

Peter Rätz 2023
Peter Rätz 2023

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!