Sprid kärleken
Peter Haber Fru
Peter Haber Fru

Peter Haber Fru – En del av att vara skådespelare är att kunna tacka nej till roller. Men efter en fullständig insikt, hur utvärderar man sig själv? Martin Beck och Peter Haber har varit gifta i tjugofem år. Femtio filmer har gjorts. Han har fortfarande inte bestämt sig för hur tragisk slutsatsen är för hjältepolisen. Enligt Haber, som nyligen fyllt 70 år, är det ett svårt och tungt beslut, även med tanke på hans karaktärs till synes svaghet.

Jag planerar att besöka Peters gravplats dagarna före jul, och innan jag gör det vill jag fråga min äldste son om kysseventet “Sunes jul”. Jag fick reda på efteråt att det komiska klippet nu gör rundor på plattformar som TikTok, vilket är förbryllande med tanke på att avsnittet sändes mer än 20 år före hans födelse.

Eftersom Sunes pappa Rudolf har många barnbarnsbarn och är på väg att silas genom både Fredrik Hallgren och Morgan Alling blir Hader vårt original. Absolut inte i samma utsträckning som Martin Beck. Äntligen har Peter Haber definierat sin förebild – och han har blivit outhärdlig på grund av det.

Det är en märklig synergi, även om Peter inte har en aning om vad Beck har gjort med honom. Oj, det skulle jag inte heller veta om. Du lägger till lite av dig själv i varje roll du spelar. Något med Martin Beck och Sunes pappa liknar hur det är med mig. Som metodskådespelare är det inte min stil. Jag tar inte med mig Martin Beck hem.

Är det med bidraget?

Vid sällsynta tillfällen kan min fru Lena fråga sig om det har hänt något dåligt idag. Att vara helt förvirrad är inte tänkbar. Ändå är mänsklig tragedi och svält fortfarande kärnan i filmen. Vi har alltid letat efter sociala kopplingar. I böcker från Sjöwall Wahlöo var det en känsla.

Jag tror dock inte helt på att Cilla och Rolf Börjlind var något nyskapande. På den tiden kritiserades bristen på internetpedofiler i den första filmen. Att dessa filmer skakade verklighetens grunder. Jag tycker inte att det ska vara så. Enkla familjen har älskad “Sunes jul”.

Vilka Beck-tyger har fångat ditt öga genom åren?

Sedan började folk hänvisa till dig som medlem i “kriminalpolisen” när vi först började. Men jag gjorde mitt bästa för att kringgå det. Det har aldrig funnits en tid då vi har kämpat mer seriöst än här. Kan fortfarande inte fatta att vi pratar om “kriminalitetsfälla” i denna tid. Nej, det är inte så det görs. Nuförtiden är det kanske lättare att se hur kriminell släktforskning kan belysa samhällets strukturella aspekter.

För Gunvald skrevs bara ett tydligt spår. Mikael Persbrandt kastades ut från produktionen på grund av sin roll i den vågade produktionen. Kan du få en utgång där han hade fortsatt om det är det enda möjliga sättet? Jag tycker att den frågan är ganska utmanande.

Kanske var den utelämnade delen fördelaktig. Jag är inte säker enligt saken. Att gjuta Kristofer Hivju, som varit Gunvalds understudium, till huvudrollen var dock ett smart val. En era närmade sig faktiskt sitt slut. Det fanns ingen återvändo till “Beck” efter att många sa att de aldrig skulle se den igen.

“Du blir kvar varje gång?”

Vi planerar inte att göra det nästa år, så det blir 2024. Bara en tom har skickats till mig; inga som helst formella frågor. Jag är väldigt meddelade och berättar på det. I måndags firade jag min 70-årsdag, men jag har fortfarande inte känt pirret. Känner du det? Jag är osäker. Femtio filmer, å andra sidan, verkar mer som ett värdigt spöke.

Har Becks knipa påverkat dig?

Kanske är det något liknande. Jag har inte bestämt mig längre än till femtio eftersom det är en extremt hård tröskel. Å andra sidan är det något riktigt jobbigt på den sista bilden som verkligen kommer in under huden på Beck. Jag kan inte säga något annat.

Isnägen det inte längre en sluta med Beck?

Du är i slutändan den konstanta. Det är ett svårt och bönfyllt beslut. Känslor av stolthet, lycka och självbelåtenhet kommer att skölja över dig i det ögonblick du hör någon form av fråga, oavsett hur blygsam. Sedan känner man ett ångestkval när man inser att det borde ha gjorts också.

“Peter Haber på väg att åldras” Du frågade om du verkar vara 70 år gammal. Jag känner dig om du är över 70 år?

Jag mig inte inställd gammal, men jag känner märker vissa saker. Inlärningsprocessen är nu över. Jag gjorde anteckningar efter att ha behövt hänvisa till manualen när jag var i 30- eller 40-årsåldern. Ytterligare ansträngningar är nödvändiga i detta skede. Då, ibland, börjar det kännas lite mer overkligt. Min fot är i fruktansvärd form, för säkerhets skull. “Peter har därför jag den här,” ämnar han på käppen som är slängd vid sidan av jackan.

Peter Haber Fru

Hur kan det vara såhär?

Jag kan behöva operera den. Tack vare en stor utveckling kan jag inte hålla mig alert. Då har jag fått kyssen, som mest fungerar som en moralisk boost. Att gråta inför andra skulle få alla att anta att jag är nöjd medan jag faktiskt inte är det. Att hålla någons hand gör dem också mer ansvarsfulla. Som ett resultat finns det också ett visst motstånd mot det. Imponerande arbete.

Har din 70-årsdag föranlett några ytterligare reflektioner?

En stor escalón de preguntas existenciales. Livet känns fortfarande konstigt, även om jag just nu är extremt frisk. “Peppar, peppar”, ropar Peter medan han dunkar i golvet. Återigen, en försäkring tjänar många syften. Särskilt ansträngande var den tid då jag hade planerat att filma en komediserie på Netflix. William Spetz skrev manus och spelade huvudrollen.

Jag porträtterar hans pappa i filmen; han är en begravningsentreprenör som reser sig från att ha blivit överkörd av en snöskoter och letar efter sin familj. Är det väldigt kul inte? Det bör alltid finnas ett antal tester utförda av medicinsk personal för att säkerställa kvaliteten. Det var skönt att få bekräftat att allt var bra, för jag är hypokonder och upptäcker farliga sjukdomar varannan dag.

Gav Netflix-läkaren dig den enda glädjen?

Jag är överlycklig. Jag har aldrig tidigare fått tillåtelse att lämna ett urinprov på min personliga toalett. I känner annars att du känd ditt hetsiga humör och överraskade den mörka årstiden, men det är psykiskt.

Är ett handslag inblandat?

Jag tror att eländet har följt mig hela året, men jag har tagit mig så här långt. Vid 70 års ålder börjar du uppvisa mer reflekterande beteende och uppvisa mindre impulsivt beteende. Men kvinnan jag delar hus med är ganska kort och har en riktigt lång stubb. Vi kompletterar varandra skulle man kunna säga.

Vad är det som har jobbat så hårt?

På egen hand, nere på golvet. Att agera i filmer och pjäser ger mig fortfarande chansen att tappa modet. Men det är jag som blir arg över det. I de fall då mina förväntningar inte uppfylls. När min kropp och själ inte fungerar tillsammans blir jag överväldigad.

Det finns också tillfällen när jag skriker det högt; trots allt ska ingen annan behöva skämmas eller bekymra mig över något jag är arg på. Eftersom jag anser att folk ska följa mitt exempel har jag bestämt mig för att inte göra en karriär inom regi, vilket kräver ett visst mått av mod.

Det här huset är för alla barn. Peter Haber om självporträtt

“De här närmar dig själv…” Du diskuterar din självmedvetenhet om din längd i förhållande till en föreställning av “Tomten är långt till alla barnen” i en otroligt öppen intervju. Efter en episod av illamående skulle du rådgöra med din fru Lena. Hur mår du?

Det känns alldeles för ofta. Att se min egen film är ganska utmanande för mig. Um det måste gå en viss tid är jag extremt självkritisk. Jag filmar nu en roll som kommer att debutera i februari som biopik. “En dag kommer allt det här bli ditt” heter hon och jag har inte råd att framstå som pretentiös om jag inte ser henne på galapremiären. Men jag försöker stärka mig eftersom jag är väldigt orolig för det.

Å andra sidan verkar Lena vara en pålitlig vän till dig. Ja, hon har haft en betydande inverkan på mig. Vi korsades först på Stadsteatern mellan 33 och 34 år. Hon har också nämnt hur du har funnits där för henne i vått och torrt, särskilt när hon var 49 år gammal och fick diagnosen cancer.

Jag var verkligen där för Lena medan hon kämpade mot bröstcancer och fick utstå obeveklig kemoterapi; ja, hon är nu cancerfri. Helt plötsligt kändes det som att de där narcissistiska hypokondrikerna försökte locka mig när jag ville ha det. Din mamma dog också i cancer i unga år (drygt 50), och din före detta sambo, Anne-Li Norberg, dog i sjukdomen för drygt fyra år sedan.

Har denna sjukdom haft någon inverkan på dig? Min dotters mamma var verkligen alldeles för ungdomlig. Att behöva ta itu med denna fruktansvärda sjukdom är skrämmande. Det gick smidigt med mamma. Över hela kroppen hade hon cancer. Att se mina nära och kära ha smärta krossar mitt hjärta. På sitt sätt lyckades han göra det. Det har mig präglat mig mycket.

Hur kom du att tro att du och Lena nu är så nära släkt?

Att ta det försiktigt kommer att göra henne arg och mig livrädd. Jag låter henne lyfta mig ibland när jag är intresserad av vägen och jag är på marken. Det är helt OK hemma utan att prata mycket, och vi kan ha väldigt olika åsikter. Däremot lyckas hon få mig att förstå relationer på ett sätt som jag inte förstår på egen hand.

Tillsammans med den tidigare delen av Beck-filmer började du gnaga på din karaktärs livlina: Allt som Martin Beck har vunnit och allt som han har förlorat? Är det samma hur du betraktar dig själv? Ja, men mest för att jag vann så mycket. Jag är otroligt glad och stolt över hur publiken har reagerat på både Beck och Sunes pappa.

Peter Haber Fru
Peter Haber Fru

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!