Perseus Karlström Pappa

Sprid kärleken
Perseus Karlström Pappa
Perseus Karlström Pappa

Perseus Karlström Pappa – Karlström sprang 20-kilometersbanan på sommar-OS 2016, dock fick han hoppa av på grund av skada. Karlström tävlade vid världsmästerskapen i frisbee 2013, 2015, 2017 och 2019.2019 vann Karlström två världscuptävlingar, en europacuptävling, och satte svenskt rekord över 20 kilometer.

Under en tid stod han i spetsen för hela världscupen också. På Finnkampen 2019 på Stockholms stadion den 24 augusti sprang han 10 000 meter på 38 minuter, 3,95 sekunder, vilket satte nytt svenskt rekord.Han slog rekordet genom att gå 37 sekunder, 57 sekunder, i Dublin den 26 juni 2022.

Karlström tog en historisk 20-kilometer brons i en friidrott i VM vid Doha World Cup 2019. Det var första gången Sverige någonsin vann en guldmedalj på en VM.2022 förbättrade han sin tidigare VM USA-prestation och tog brons efter en spännande sista mil.

Två dagar senare utökade han sitt företag genom att ta brons i samma virtuella maskin (VM) även när han reste 35 kilometer.[9]Jag visste alltid att jag skulle tävla i fotlopp. Det är världen jag är född och uppvuxen i.Min mamma, Siv, hade titeln världens bästa kvinnliga tävlingsvandrare i början av 1980-talet. 1976 och 1979 vann min pappa, Enrique, silver vid världsmästerskapen. De träffades på 1980-talet i ett träningsläger i Mexiko; hon är svensk och han är mexikansk.

Mina föräldrar var gifta och min syster Nashiele och jag, tillsammans med våra två äldre bröder Ato och Remo, växte alla upp i Sverige. Vi var alla fyra tävlingsvandrare.Så länge jag kan minnas har jag hållit på med idrott. Redan som fyra-femåring brukade jag cykla med min mamma när hon cyklade. Vid sju års ålder deltog jag i min första tävlingspromenad, och även om jag senare provade orientering, fotboll och pingis, jämförde ingen av dem med tävlingspromenad vad gäller njutning.

När jag var yngre föll det mig aldrig att min mamma var exceptionell. Medaljerna hon hade vunnit var utspridda i hemmet och användes som blomkrukor, men jag såg inte hennes guldmedalj från World Race Walking Cup förrän jag var långt upp i tjugoårsåldern. Trots hennes ryktbarhet och rikedom skröt hon aldrig om sina prestationer.

Hon tvingade oss aldrig till tävlingspromenader, men när vi visade intresse var hon där för att erbjuda oändligt stöd. Hon tränade mig tills jag var 25 år gammal. Det är en utmanande sport och jag lärde mig snabbt att jag, precis som min mamma gjorde på 1980-talet, behövde lämna Sverige för att träna med de bästa i världen.

Jag visste att jag var tvungen att ta reda på när toppatleterna dök upp till träningen och hur länge om jag ville gå med i deras led. Det har varit min sed sedan 2007, och det har varit naturligt under hela min karriär på grund av de hårda vintrarna i Sverige.

Min mamma var vän med pappan till Eder Sanchez, då en av världens tre bästa, så jag kunde gå på höjdläger i Mexiko när jag var yngre. Jag besökte först Australien 2011 och har sedan dess tränat där tillsammans med idrottare i världsklass som Jared Tallent, Matej Toth och Evan Dunfee.

Kamratskapet bland tävlingsvandrare påminner om det man ser i multi-event-tävlingar. Vi kanske är konkurrenter, men vi är också nära vänner som behandlar varandra som familj. Eftersom vi är så få i toppen tenderar vi att stöta på samma personer vid varje tävling och bilda starka band. Detta gör det enkelt att organisera ett träningsläger med idrottare av olika nationaliteter och skicka iväg dem tillsammans.

Jag har arbetat med den australiensiske tränaren Brent Vallance sedan november förra året, och sedan dess har jag märkt en markant förbättring i min prestation. Mina tidigare racingprestationer var ofta oberäkneliga.

I Doha vid världsmästerskapen hoppades jag få hem en medalj. Jag kände mig säker på min förmåga att sluta bland de tre bästa på 20 kilometer på grund av min fantastiska prestation under säsongen, men vädret var fortfarande en viktig faktor. Extrem värme är en stor nackdel för stora killar som jag, och vädret var skrämmande. Men tills vi ändrade hastigheten vid 14km så mådde jag bra.

Situationen blev snabbt riktigt svår. Det var en riktig kamp att komma i mål de sista tre kilometerna på tredje plats, men det ögonblicket var värt det. Jag trodde alltid att jag hade chansen att ta en medalj vid OS, men att faktiskt få en är en helt annan historia.

Om jag tar mig till OS-byn kanske jag inte ens kan mingla med de andra konkurrenterna. Det är möjligt att hela min resa kommer att bestå av att stanna på det svenska hålllägret, delta i loppet i Sapporo och sedan återvända hem. Det är synd, för att mingla med människor av olika nationaliteter och idrottare från olika sporter är en integrerad del av evenemanget.

Resonemanget bakom Internationella olympiska kommitténs beslut är tydligt för mig. Jag tror att IOK bara försöker rädda ansiktet efter kvinnornas maratondebacle i Doha. Maraton- och loppvandringarna flyttades, men andra aktiviteter som kunde vara särskilt farliga i varmt väder var det inte, bl.a.

Perseus Karlström Pappa

Innan 2008 var vi en Ibanez-butik, men vi bytte till Karlström. Bror ville behålla sin fars efternamn eftersom han ursprungligen kommer från Mexiko, vilket förklaras av Perseus. Hans namn är av grekiskt ursprung. Zeus, den mäktigaste guden i grekisk mytologi, var Perseus far.

På Olympen regerade Zeus över alla gudar. Det persiska folket anser att Perseus är deras stamfader. Vi svenskar har en Jonnie Walker, så namnet påminner om honom, men han bryr sig inte om skotsk whisky (han tycker att den är “för rummy”).

Race Walking Challenge återvänder till Nanjing, Kina den 20-22 oktober för ännu en tävlingshelg. Tre dagars racing över en sträcka på 20-12-12 kilometer. Det finns en chans att Sverige tar hem mästerskapet. Toshikazu Yamanishi, en VM guldmedaljör pitcher, är nu i ledningen med 30 poäng; om han vinner skulle han få 36 poäng och kommer att vara utom räckhåll för Perseus.

Sverige har 27 poäng, och kan som mest få 32. Även om Perseus skulle vinna hela mästerskapet skulle japanen Yamanishi inte förbättras till att bli bättre än trea.Oavsett så kommer festen fortsätta för Perseus och hans träningspartner, kanadensaren Evan Dunfee, som slutade trea i 50-kilometersloppet i Doha. De har totalt 40 000 dollar att fira. Precis som Karlström fick Dunfee 20 000 dollar för sitt brons.

Så det började

Vi sätter ihop bandet igen. Vid sju års ålder började Perseus sin träning som löpare. Inspiration: att hitta Sivs mamma, en av världens största gngas genom tiderna. Mamma tog med barnen på familjeträning och tävlingar. Vid 16 års ålder började Perseus ta saker på allvar. Han blev mycket snabbt rik; hemma kan du hitta SM-guld från 1900-talet.

Den första internationella pallplatsen var 2017 vid Europa Cup i Podebra, Tjeckien. Inga extra poäng i Europa League. Race Walkings invigningsevenemang startade den 10 februari i Adelaide, Australien. Använd inte prispengar. Ett nytt Race Walking-möte är planerat den 21 april i Lazaro Cardenas, Mexiko. Prispengaren? Fyra tusen dollar. Domarna placerade honom på femte plats i världen. Han var rankad tvåa i världen när han gick in i VM i Doha.

Perseus och en grupp VM-löpare tillbringade 36 dagar med att vandra och åka skidor i St. Moritz. Vi stannade för billigt och lagade våra egna måltider. Helt sugen som en tiger. Han tränade för VM i totalt 49 veckor.Jag gick all out på mina träningspass på St. Moritz. Jag måste ha rakat mina ben två gånger efter det. En gång gick jag en promenad uppför badrumsgolvet. Nya Zeelands träningsmästare, Quentin Rexo, satt och sprejade kallt vatten på mig.

En slutsats i dödläge

Svenskarna i Doha visste precis vad som pågick. Nu eller aldrig. Efter ungefär åtta kilometer försökte han fånga Ymanishi-staplaren på avstånd. 2011 skrek Perseus tränare, den välkände australiensiska idotprofilen Brent Vallance, åt honom att “håll dig i klungan”. Vallance har varit Perseus tränare sedan november, och de två har känt varandra sedan 2011.

Det var ett väldigt snävt beslut. Jag tror att jag och Ymanishi faktiskt hade sugit livet ur oss själva, säger Perseus. Han gick baklänges i ungefär en och en halv mil. Ryssen Vasily Mizinov kom tillbaka då och förtalade svensken på mindre än en minut.

För Perseus var allt hopp förlorat. Trots att loppet började mitt i natten var temperaturen 32 grader och luftfuktigheten 90 %. “Jag kämpade för min framtid”, sa han. Han gick ner nästan fem kilo. Hans typiska vikt är 73,5 kg. Genomsnittlig kroppstemperatur varierade med 40,9 %.

Mer än ett par gånger var jag väldigt nära att bli krampad. VM-kraschen var den värsta jag någonsin sett.183 centimeter är hur lång jag är. Det betyder att jag mognar långsammare än de senaste åren. För mig är det en stor nedgång.

Iskorven orsakade stress

Iskorven var en av orsakerna till upproret. En damstrumpa av nylon fylld med is, som den som Perseus bar runt halsen. Han byttes ut varje gång de gick på varving; allt som allt gick de totalt 20 gånger.När jag och en australisk fysiolog tränade och spelade volleyboll i 38 graders värme så “uppfann” Iskorven oss. Våra konkurrenter i Doha var för dumma för att gå efter oss.

De provade andra varianter som inte var lika framgångsrika.Karlström är den första killen från Sverige att ta en OS-medalj. Madeleine Svensson var den sista svenskan som tog VM-medalj; hon vann silver i 20-kilometerstävlingen vid världsmästerskapen 1991 i Tokyo.

Perseus Karlström Pappa
Perseus Karlström Pappa

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!