Parisa Amiri Pojkvän

Sprid kärleken
Parisa Amiri Pojkvän
Parisa Amiri Pojkvän

Parisa Amiri Pojkvän – Parisa Amiri är mycket ursäktande till männen som är förvånade över hennes intelligens. Jag är journalist i början av trettioårsåldern. Är det särskilt anmärkningsvärt att jag har en bred utbildning och en djup förståelse för omvärlden.Mitt yrke bygger på principen att man ständigt måste förbättra sig genom studier och träning, som Parisa uttrycker det.

Okej, så kanske inte alla journalister har njutit av Svt:s P Spret, som Parisa producerade med Gunnar Wetterberg för några år sedan. Hon är en journalist som strävar efter att förändra nuet men också vet mycket om framtiden.Många har uppmanat mig att skaffa en namnbricka, men jag vill hellre ha en bana på mig. Jag är lika glad över att sända riksdagens högmiddagsöppning i två timmar som jag är värd för sändningen av en musikfestival dagen efter. Jag tror att det är viktigt att ha ett brett perspektiv och se saker från flera vinklar, som historia, statistik, samhällsfrågor och popkultur.

Vi har bestämt att träffas på Hotel Malmen, en kort taxiresa från det parisiska konsulatet. Hon ser ganska elegant ut i svart, men hon är inte helt tillfreds med barstolen på grund av lite tjatande ryggsmärtorsvärk. Parisa jobbade så hårt förra året att hon fick slut på diskutrymme.

Nu ska kirurgbesök och rehabiliteringsutvärderingar ske. Inte så bra för Paris, där alla alltid är fullbokade. Hon säger sig älska sitt arbete och har åstadkommit mycket under sina tjugo år som journalist. Hon tar ofta upp sin podcast med Brita Zackari, som nyligen firade ettårsjubileum, och där de diskuterar aktuella händelser och popkultur.

Mitt mål är att alltid ge hundra procent i allt jag gör, så jag ägnar mycket tid åt att plugga och förbereda vår podcast. Sedan dess har jag skrivit recensioner, artiklar och rapporter för flera publikationer. Jag är också ofta värd och talar vid offentliga evenemang. Och det är så jag gör tv-program.

Trots alla sina ansträngningar har Parisa alltid mycket tid att koppla av. Hennes syn är global, men hon har inte engagerat sig i saker som tagliatelle och solståndsfirande. Vid 20 års ålder var jag lagligt arbetsför och hade min egen disponibla inkomst. Andra kanske tycker att jag är ambitiös, men jag lever för att göra saker och kommentera omvärlden. Jag tycker att det är så roligt; det är en av mina favoritsaker någonsin. Som vi såg på P-språket är Parisa både vacker och intelligent, och hon ger ifrån sig en varm och vänlig atmosfär.

Hon besitter mycket kunskap, styrka och mognad förutom ett fantastiskt inre driv. Det är inte så viktigt att alla vet exakt vem hon är och hur allt började. – Jag är den yngsta av tre syskon och jag har alltid älskat skolan. Det gjorde att jag då och då gick in i en lyktstolpe när jag gick omkring med en bok framför näsan. Jag var det högsta värdet i allt.

Parisa Amiri Pojkvän

Det var inte coolt att vara så organiserad som jag var i gymnasiet, men det tjänade mig väl på college och militären. Jag började på den juridiska vägen med diplomatiska ambitioner. Jag ville verkligen gå till FN. Jag har alltid haft ett starkt intresse av att lära mig om andra kulturer och en djup uppskattning för att lära mig om världen. Efter två mandatperioder bestämde jag mig för att växla och börja läsa om internationella relationer istället för juridik.Det lät bra hos mig.

Här har vi Sofia och Carl Philip från SVT:s Morgonshow

För över 40 år sedan lämnade Parisas pappa Iran för Sverige för att han skulle kunna vidareutbilda sig. I en persisk uppväxt förväntades det av barn att vara fördomsfria och alltid leta efter att lära sig något nytt. Hon har inte varit i Iran på väldigt länge men skulle väldigt gärna vilja åka dit. Hon pratar lite persiska, men mer på en nivå som passar en 12-åring, vilket irriterar Parisa, som är ganska skicklig med ord och språk.

Hon har alltid varit fokuserad och målmedveten, men hennes nyfikenhet på andra kulturer och den moderna världen har lett henne på hennes egen väg. När bloggarna först dök upp började hon arbeta vid sidan av studierna och fann sig själv allt mer fascinerad av dem. Hon har skrivit en del material som ännu inte har offentliggjorts. – En dag märkte jag att Alex och Calle Schulmans roliga 1000 Apor-webbplats behövde en ny tjej. Jag trodde inte att jag hade en chans, men jag skickade en länk till en webbsida som jag skapade samtidigt som jag funderade på det ändå.

Dagen efter hade de skrivit in mitt namn och min text på hemsidan och jag fick tillstånd att börja skriva för dem.Det var så Paris välvilliga början upptäcktes, och sedan dess har pressen att försörja sig stadigt ökat. Hon har haft befattningar som chefredaktör, chef för SVT-avdelningen på Babel bio, medvärd för svt-talkshowen Talkshow med Parisa Amiri, och programchef på Kobra, för att nämna några.

Chockerande nog är Parisa Amiri i ledningen

Medan Parisa bor i Hägersten kan hennes vänner ha svårt att planera för att äta lunch med henne eftersom hon är så upptagen. Men hon tar sig tid för familjemiddagar, delvis för att hennes pappa lagar exceptionellt utsökt persisk mat och, ännu viktigare, så att hon kan höra uppdateringar om sin lillebror och hans familj. Trots att hon nu är singel är hon inte orolig över sin situation.

Så snart kan jag hoppas på att träffa någon jag klickar med och förhoppningsvis spendera resten av mitt liv med. För närvarande är hennes främsta fokus på arbetsplatsen. För mig handlar allt om att vilja förstå och förstå de händelser som utspelar sig just nu. Ändå har jag jobbat så fruktlöst hårt det senaste året att jag måste gå runt med den här skivans kladd på axeln. Jag är medveten om det faktum att jag kan behöva lite stillestånd eller förvärv av ett nytt tidsfördriv om jag ska återhämta mig från åren av försummelse som jag fick ut när jag var yngre.

Parisa Amiri Pojkvän
Parisa Amiri Pojkvän

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!