Sprid kärleken
Mikkey Dee Längd
Mikkey Dee Längd

Mikkey Dee Längd – Mikkey Dee tillbringade nästan 25 år på turné med rockbandet Motörhead som sångare. I sin sommarintervju med “Sommar i P1” berättar trumpetaren om de svåra tiderna när han jonglerar med att turnera med familjelivet.

Enligt Mikkey Dee verkade det som en besvikelse att min son Max inte ville prata med mig efter en vecka. Mikkey Dees (Micael Delaoglou) födelseår var 1963 i Göteborg. Efter sina uppehåll med Geisha, King Diamond och Don Dokken blev Mikkey medlem i det band han oftast förknippas med – Motörhead. När den legendariske sångaren och basisten Lemmy Kilmister gick bort i december 2015 bröt Motörhead upp. Det blev klart i går att Dee är nästa tränare för Scorpions.

Herregud, Mikkey! Så känner du?

Det här är bra! Herregud, jag är i Berlin för att bevittna årets sista konsert. Det har varit ett fantastiskt år! Vi har varit med Scorpions på alla kontinenter save Afrika.

Ljudet är behagligt men hårt. Är det något jullov dig?

Efter 2016 ville Scorpions ta en liten paus, så det skulle vara tyst i december, även om de inte har haft ett uppehåll på sju år. En paus passar mig bra eftersom jag bara kunde vara med på Lemmys begravning när det blev Scorpions direkt.

I 1984 flyttade du utlands. Kommer du ihåg hur det kändes när du lastade båten och fortsatte till Köpenhamn? Det blev gradvis ett punkt. Det var mycket mer internationell aktivitet i Köpenhamn och ingenting hände i Göteborg. Det var den stora migrationen när jag började i King Diamond 1986/87 och flyttade till Los Angeles.

Vad är viktigt att tänka på när man förbereder sig för att bosätta sig i ett nytt land?

Förmågan att snabbt anpassa sig till sin omgivning och integreras i landets system. Ästliga hända på svenska normer är inte bra. Man kan inte bara tänka svenskt om man bor i USA, även om vi svenskar brukar ha bra uppväxt och får gott om mat, logistik och uppmärksamhet. Där går saker mycket snabbare.

Svenskar är mest även beskrivna som konsensusbildna. Ja, och jag tycker inte att det är dåligt, men det ska ätas med måtta. Vi ska också kunna släppa det då och då, även om det är bra att vi är uppmärksamma och uppmärksamma. Du är verkligen briljant om du är en svensk med ett svenskt sinne som förstår och anpassar sig till det amerikanska systemet!

Är det musiken som har märkt dig?

Om du är en kvinnlig musiker i USA kommer du att bli upprymd för fruktkaka en gång. Jag har sett otaliga duktiga musiker som inte har svettats och sedan finns det ingenting. Sverige är inte särskilt bra på konkurrens.

När jag var liten var jag och min familj som robotar. I många fall fick man inte vara duktig. Jag har sett artiklar om mig själv när jag agerar supporter. Dessutom är jag ganska introvert och nästan osocial, men jag vet att jag är riktigt bra på att trumma och har spelat över 5 000 spelningar. Dann blir det bra.

Arbetar du flitigt hamnar du automatiskt på rätt plats vid rätt tidpunkt, men vissa snackar om timing och att komma i tid. På Pressbyrån står man inte som ett UFO och ser på saker gå, utan snarare känner man att saker går och hoppar på. Det är omöjligt att bota allt på en gång.

Um på konstant touré är du mer eller mindre. Vad är det när du är ut med mig?

Ända sedan 1985, förutom 1989, har jag varit på en världsturné varje år. Då var vi i studion i elva månader istället. Salt lakrits är mycket goda! Då är jag en riktig storsnuslöpare. För närvarande pågår det en strejk i USA, men jag skämtar runt om i resten av världen. I Australien blev det ändå en katastrof när man bara fick ta med en surfplatta.

Eftersom vi för närvarande är bosatta i Sverige är jag ändå hemma mycket mellan turerna. Redan nu kan man spela i USA, sedan åka till Berlin och dagen efter det till Argentina. I ett passar det. Att vara hemma med min familj är det enda sättet för mig att kunna låta min entusiasm och lust att spela lysa. Av alla familjer är den musikaliska familjen den viktigaste.

Medan jag har försökt flyga från stan vid de bästa tillfällena, har mina barn växt upp med att jag reser världen runt. Under åren har huset varit anmärkningsvärt tyst och skolan har fungerat bra på distans. Vägen ska vara ganska slät och man ska vara mycket försiktig så att den inte tappar balansen om den börjar väja av vägen.

Mikkey Dee Längd

Totalt fyller du 54. Precis vad behövs för att börja?

Varje år är min turné som Monopol: man åker tillbaka till “Gå” och då måste man stanna upp och tänka – hur har det gått, vilka affärer har jag gjort? Jag har spelat och restat måsteligt och jag är otroligt tacksam över att själa har hållit. När du river din gnist och latissima fibula efter att ha spelat, blir det omöjligt att stoppa.

Det har varit ett kaos i flera år. Därefter får man praktiskt taget panik och då gäller det att komma på vad man ska göra. Du kan inte bara luta dig tillbaka och njuta av åkturen eftersom planen är där under dina fötter. Att försöka analysera och känna efter alla tider är avgörande.

Jag har varanset droger, men jag är glada att ta några öl. Ibland kan det bli för mycket firande, men det kan också bli för mycket att bara sitta och då känner jag mig som en potatis. Nyckeln är att vara balanserad och att sova gott.

Jag är ingen rockstjärna. Var träffas rockstjärnor och familjemänniskor samtidigt? Jag säger till alla jag möter runt om i världen: “Du är helt normal!” Jag är faktiskt bara en vanlig snubbe som är riktigt bra på trumpet! Jäm är ingen rockstar eller staddig typ. Jag är för upptagen för att ta itu med det!

Sitting at Wembley många år sedan skulle jag lira. Det blev en vild fest med Alice Cooper som frontfigur. Allt är rock and roll! I måndags var jag på anställningsintervju på Fiskebäcksskolan i Göteborg. Ingen kan vara rockstjärna på det sättet. Mitt liv är helt vanligt. Detta är inte en större känsla.

Kommer du ihåg hur du kom över James Kottak i Scorpions?

Den första spelningen var planerad till lördagen och de ringde på torsdagen. Jag började länge tid att repa deras set, som är ganska komplicerat. Men jag skyndade mig ner till Tyskland och stod bredvid. Vi återvände sedan till Hannover och befann oss plötsligt på scenen i North Carolina inför hundratusentals människor.

Det är en otrolig känsla! Nu är jag med i bandet!Mikkey Dee, 54 år, var sångare i rockbandet Motörhead i nästan 25 år, och sedan 2016 är han medlem i det tyska Heavy Metal-bandet Scorpions. Trummisen berättar i “Sommar i P1” hur svårt det var att få familjeliv med att ständigt vara på resande fot som musiker. Max, som Mikkey Dee och Mia Strömberg beskriver som deras “livets kärlek”, föddes till dem den 24 maj 1996.

Mikkey Dee konfronteras sedan med utmaningen att balansera sitt familjeliv med sin musikkarriär. I väg år på turné blev det allt svårare för sonen Max. Han blev ganska generad när jag satte mig i min bil, det var jobbigt. Han kan ha pratat med mig i telefon den första veckan, men han avböjde att fortsätta vårt samtal.

Det drog om honom mycket känslor och det ändå rev mig så mycket. Mitt barn Max vägrade absolut att prata med mig efter en vecka, och det kändes som ett fruktlöst försök. Medan jag låg ensam på ett hotellrum, i någon stad, i något land, säger Mikkey Dee i programmet.

Med planer på att avsluta sin turné bröt stjärntrumpetisten tummen. Han var orolig för att han kan bli för irriterad om han stannar hemma för länge. Jag blev skrämd över mina tankar att det skulle motsättas att sluta med turnerandet för att längtan och det dåliga samvetet gentemot familjen skulle ta över helt.

Kväll då “Lemmy” gick bort

Den 28 december 2015 gick Motörheads sångare Ian “Lemmy” Kilmister bort väldigt plötsligt – bara två dagar efter att han fick beskedet att han hade fått diagnosen en aggressiv version av cancer. Lyssna, Mikkey Dee! Ikväll gick “Lemmy” bort.

Vid sin flickväns ankomst satte sig sångaren och sög på sänggaveln. Och han sa “fuck this shit, I have a good run – nu ska jag lägga mig och sova” . Efteråt gick han och la sig och sov hela natten. Nej, han stod nog bara där. Han var envis, inte villig att vara inblandad i någon kemoterapi eller något liknande. Hal ställde först med sina skolor. I sättet var det nästan taget utan en film.
Enligt Mikkey Dee skulle han hellre fira “Lemmys” liv än att sörja hans död, även om han saknar honom mycket.

Mikkey Dee Längd
Mikkey Dee Längd

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!