Matilda Djerf Föräldrar

Sprid kärleken
Matilda Djerf Föräldrar
Matilda Djerf Föräldrar

Matilda Djerf Föräldrar – Med det yttersta målet att bli sin egen kock har hon arbetat som servitris, servitör och juicepressare. Vid 25 års ålder förverkligar Matilda Djerf sin dröm om att öppna sin egen klädlinje, Djerf Avenue, och tjänar 80 miljoner dollar i försäljning. ELLE träffar en designer som drivs av att förändra modebranschen genom etisk och hållbar tillverkning och mångsidig gjutning.

I stadsdelen Humlegrden i Stockholm finns selskiftesvningen med stuckatur, oljat trägolv och vetter. Det ligger damm mellan skrivbordet och den torra, 300 kvadraten, vilket är mycket mer än vad som redan står här. Djerf Avenue växte från två anställda till fem under sina första två år av existens, och 2021 var företaget värt mer än 80 miljoner svenska kronor. Matilda Djerf, kvinnan bakom klädimperiet, ser sitt namn som ett livsverk.

Det är definitivt vårt ogräs. Men även om jag bor med Djerf Avenue dygnet runt är det svårt för mig att greppa hur stor den har blivit, säger Matilda Djerf medan hon fokuserar på en särskilt stor bläckfläck på sitt skrivbord.

Hon och Djerf Avenues sambo och VD, Rasmus Johansson, lämnar Sverige för Kalifornien imorgon för “jobb och lite termin.” USA, Australien och Sverige har varit marknadens tre största bidragsgivare sedan lanseringen, och dessa tre länder är också hem för majoriteten av Matilda Djerfs två miljoner Instagram-följare.

Det är där jag trivs bäst i mina kläder, och kanske till och med i mig själv. Tidlösa och skandinaviskt inspirerade basplagg är både funktionella och chica.Hon tror att företagets starka kundfokus och välkomnande attityd är drivkrafterna bakom varumärkets framgång.

Vi använder våra egna kunder som modeller och är stolta över vår sammansvetsade community. Många av oss är mycket mer än vad vi bär. Kunder som har fått nya vänner genom våra olika sociala mediekanaler är ingen hemlighet för mig. Det faktum att estetiken inte är smal och exklusiv har också varit avgörande.

Djerf Avenue föddes 2017 medan paret var på smekmånad i USA och Australien. Matildas Instagramkonto började snabbt explodera när hon delade bilder från sin resa. Hon samlade snabbt 100 000 australiska följare och började samarbeta med andra modeller för att göra sina jobb. Matilda hade ett långvarigt modeintresse och en vag önskan att etablera sitt eget varumärke, men hon gjorde det utan formell utbildning eller erfarenhet.

Djerf Avenue grundades vintern 2019 med ett startkapital på cirka en halv miljon dollar intjänade i modellering och social media influencer arbete. Partnerna “pumpade” också sin svägerska in på klädproduktionsområdet. Målet var att samla in 10 miljoner dollar på tre år, men de lyckades bara samla in 2,5 miljoner dollar.

Jag började med ett lite nytt perspektiv på affärer, vilket var bra. Om jag hade tänkt mer på det hade jag kunnat ta det lugnt och inte starta eget. Istället gick jag till köket och började laga mat. Vilket är mycket med tanke på hur stor världen är och hur liten jag är som person.

Jag växte upp i Bors, som är ett slags entreprenörscentrum, men ingen av mina föräldrar har någonsin varit i affärer för sig själva. Mamma jobbar inom socialt arbete och pappa var militär. Men de har gett mig en solid grund av styrka och alltid uppmuntrat och bemyndigat oss tre att slå våra egna vägar. Jag har alltid varit kreativ och jag visste tidigt att jag ville bli min egen chef.

Jag jobbade flera jobb som server, servitör, bartender, i en juicebar och så vidare under och efter gymnasiet. Jag insåg då att jag inte ville att någon annan skulle ha sista ordet över mitt liv. Att jag ville bli min egen chef. När jag var två år gammal flyttade min familj till Kalifornien, och den erfarenheten har utan tvekan format vem jag är nu. När vi kom tillbaka till Borås hade jag en stark känsla av att jag ville gå vidare till något större.

Kanske tycker jag bara att alla bitar är så fantastiska att jag vill ha fingret i varje paj. Jag tenderar att bli riktigt insvept i jobbet och glömmer att prioritera min egen lycka vid de tillfällena, trots att jag har blivit bättre på att göra det med tiden.

Det är lätt att romantisera att bli entreprenör, men verkligheten är hårt arbete. I början gjorde vi allt själva, från att packa beställningar och lägga till nya produkter på hemsidan till att förbättra resultatet, designen och marknadsföringen. Man måste vara beredd att “smutsa ner” i affärsutvecklingens namn.

Processen kan börja med att jag får en viss information från huvudet som jag sedan skulle behöva skumma och föra vidare till vår produktionschef. Hon är skicklig på att översätta mina ofta krångliga skisser och visioner till datorgenererade bilder. Det kan också börja när jag upptäcker en speciell egenhet med en av våra leverantörer och tänker: “Åh, vi borde verkligen göra något åt det här.” All tillverkning sker i Portugal, där vi har lokaliserat faktor.

Matilda Djerf Föräldrar

För att må som bäst har jag lärt mig att jag måste schemalägga tid för min fysiska och känslomässiga hälsa. Jag tränar regelbundet, men jag försöker också lyssna på min kropp och se hur den mår varje dag. Den andra träningen kan vara att jag för dagbok eller låter mig ligga kvar i sängen hela dagen. För mig är det också avgörande att ha ensamtid när jag behöver det.

Jag lever min dröm just nu. Men jag planerar definitivt att fortsätta expandera företaget och få våra kunder mer delaktiga. Och just nu fantiserar jag om att hyra ett hus i Sydeuropa dit jag kan ta med min familj när jag fyller 25. 25… blir man vuxen d.

Matilda Djerf är en av vår tids största influencers, och inte bara i Sverige; hon har 3 miljoner följare på Instagram. Med sin klädlinje Djerf Avenue skapar hon trend efter trend, och med sin närmast ikoniska frisyr och godheten som genomsyrar hennes flow får hon varje internetanvändare att svimma. Läs mer om den svenska influencern och entreprenören Matilda Djerf här.

Till Matilda, från Rasmus, med kärlek:

Följer du Matilda Djerf på sociala medier har du nog inte glömt att hon då och då nämner en man som heter Rasmus Johansson. Matilda och Rasmus berättar för varandras “Q&A”-historia i en video som lagts upp på Matildas YouTube-kanal. De träffades på mellanstadiet i deras gemensamma hemstad Bors. Idag bor de båda tillsammans och arbetar tillsammans som ägare till klädmärket Djerf Avenue.


Hur gammal är Matilda Djerf egentligen? Det undrar många, kanske med tanke på hur långt hon har kommit i sitt yrkesliv hittills. Det enkla svaret är att Matilda Djerf föddes i april 1997, vilket gjorde henne 26 år gammal 2023.Den ikoniska luggen och “butterfly cut” frisyren av Matilda Djerf
Matilda Djerfs frisyr, eller mer exakt hennes lugg, har blivit nästan ikonisk för en hel generation. Volymen i håret och hennes felfria, fluffiga “smällar” är idag något som blivit överansträngt och blivit en eftertraktad vara.

Hårstyling: Så här cinchar du Matilda Djerfs väska

Är du intresserad av att skaffa en frisyr som liknar Matilda Djerfs? Se influencerns video där hennes personliga stylist demonstrerar och förklarar hennes steg för att uppnå sin signaturstil. MatildaDjerf Design AB hade en inkomst på över 81 miljoner svenska kronor och en vinst på över 40 miljoner kronor i slutet av 2021. År 2021 hade MatildaDjerf AB förväntade sig intäkter på över 30 miljoner svenska kronor. Matilda Djerf tjänade över 1,2 miljoner svenska kronor på ett enda år.

Idag är en dag för att acceptera förändring och gå framåt inför nya utmaningar. Du har förmågan att styra din egen framtid och göra betydande framsteg. Ansträng dig och sätt upp rimliga mål för dig själv. Lägg lite tid på att tänka på din egen utveckling och se till att du tar hand om din hälsa. Håll utkik efter möjligheter, men glöm inte att sätta din egen lycka först.

Matilda Djerf Föräldrar
Matilda Djerf Föräldrar

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!