Sprid kärleken
Mark Levengood Ung
Mark Levengood Ung

Mark Levengood Ung – Den finske journalisten, författaren och TV-värden Mark Levengood (född 10 juli 1964 i Lejeune Base Camp, North Carolina, USA) är för närvarande bosatt i Sverige. Han är Jonas Gardells man. De är stolta föräldrar till två barn: en pojke, som biologiskt är Gardells, och en dotter, som är Levengoods.

Levengood kom till UNICEF som ambassadör den 1 april 2008. Han sitter i styrelsen för Högskolan på Gotland. Sex gånger mellan 1993 och 2018 var Levengood värd för P1-sommarevenemang den 27 juni, 22 juni, 24 juni, 25 juni, 4 juli och 28 juni. Vegas Summer Tapers presenterade Levengood 2014. Levengood är en praktiserande romersk-katolik.

Levengoods far var en amerikansk marinsoldat och han föddes på en militärbas i North Carolina. Senare flyttade familjen till det samtida Finland, där Mark Levengood växte upp i Helsingfors med sina syskon. Efter en mängd olika jobb skrevs Levengood, då 19 år gammal, in på radioproduktionsprogrammet på Dramatiska institutet. Han hade dock redan skaffat sig tv-erfarenhet under sin tid i Finland. Under många år övervakade Levengood programmering och var programledare i svensk radio och tv.

1995 till 1999 tjänstgjorde han som SVT:s orädde programchef. Han har varit huvudprogrammerare för Mark och hans kompisar sedan 1992. Tittar på filmerna “Vi i femman” (1994), “Mellodifestivalen” (2003, 2005) och “Det kungliga bröllopet” (2010). Levengood har varit en häftklammer för Victoriadagens firande i land i många år.

Levengood utsågs till ambassadör för Unicef den 1 april 2008. Han är styrelsens chef vid Göteborgs universitet. Den 27 juni 1993, 22 juni 1996, 4 juli 1999, 24 juni 2007, 25 juni 2011, 28 juni 2018 och 13 juli 2023 har Levengood varit sommarvärdet. på sommaren i P1. Levengood var sommarartist i Vegas 2014. Levengood är medlem i den romersk-katolska kyrkan.

Mark Levengood och Jonas Gardell träffades 1986 och knöt säck samma år. 1995 registrerade han officiellt sitt partnerskap med Gardell, och 2011 blev paret även affärspartners. Paret har två barn; Gardell har en son med sin flickvän Ingeborg Svensson, och Levengood har en dotter med sin flickvän Fanny Ambjörnsson. Jonas och Mark meddelade sitt beslut att byta karriär i april 2023. Levengood har talat offentligt om manlig ensamhet efter Jonas föreläsning och skrivit en bok med titeln “Vänskap” i ämnet.

Han beskriver bland annat sitt uppbrott med Jonas, sin mammas drogmissbruk och död samt en väns självmord i corona. Han pratade också med DN före programmets slut, och påminner om sin tid som pappa: “Jag var gravid med min dotter, och det var otroligt prövande på frukten. Säkert en av årets största kändisutvecklingar. Fördelningen mellan 59-årige Jonas Gardell och 58-årige Mark Levengood orsakade chockvågor bortom gaygemenskapen. Hela Sverige sörjde förlusten av sin kung.

Ikoniskt homopar har kommit att symbolisera kampen för rätten att älska vem man än väljer under 37 år. Många unga män i Sverige har blivit uppmuntrade av parets öppenhet och kompromiss kring sitt äktenskap. Lågorna har slagit upp ett helt nytt spår, och att vara gay möts inte av samma stigma som det en gång var.

Konstig harmoni

Jonas Gardell och Mark Levengood har visat varandra mer än bara tillgivenhet. Människan har också tränat sig själv att vara ovanligt harmonisk, vilket alla heteropar skulle se med vördnad över framgången för homosexuella par.

SE MER: Anna Ankas nya liv i Hollywood med de unga skådespelarna

I gaykretsar har man dock länge förstått att bägge i många fall har levt parallella liv. En stor frihet har genomsyrats av ktenskap. Mark Levengood drog dock ut saker och ting för länge; han misslyckades med att utnyttja den fördel som Jonas gav honom.

Vapor-Tite lagervillkor

När programledaren dök upp med sin unga älskare visste Jonas Gardell att han var tvungen att skaffa henne. Han räddade snabbt Mark Levengood från folkmassan på Södermalm och frös ner sina pinnar samtidigt. Det finns en vattentätt äktenskapsförord tillgänglig vid eventuella specialmöten. Jonas Gardell kommer att få oväntat, som beräknas till cirka 40 miljoner svenska kronor, medan Mark inte får någon av sina tiotals miljoner i diskretionära inkomster.

Stoppa Mark Levengoods svaghet för en ung “skönhetskille” som jobbar på en salong i stermalm har tidigare avslöjat av pressen. Andra män finns förstås. Mark Levengoods “sexighet” är inte det enda som lockar beundrare.

Nu berättar en annan ung homosexuell man vad som hände när han träffade programmets ledare samtidigt som han tonade ner sakerna lite. Det var meningen att det skulle vara julfest, men det gick inte så. Det var inget speciellt tema, även om jag minns att det var ont om mat utöver några kanapéer och osttärningar och att det fanns gott om dryck.

Vodkacocktail med dragonjuice

Ja, jag blev lite berusad. Jag var fylld men inte alltför trög. Men så såg jag Mark och jag insåg att jag hade sett honom förut i ett lätt gaymöte. Inte riktigt, men vi använde varandras sjukvård i alla fall.

Hans charmiga humor gjorde min kväll väldigt rolig. Så det gick igenom, och Mark Levengood skickade mig vidare, säger den homosexuella mördaren, och han tillägger: “För det mesta minns jag det som en helt trevlig kväll; jag har bara bra saker att säga om Mark.”

Jag reagerade inte på att han var en present till Jonas eftersom det inte var någon dramatik och det var jättekul. I HBT-samhällen är detta inte ett stort problem eftersom alla har roligt och kommer överens, och för att svarta människor ser ner på som underlägsna.

Mark Levengood Ung

Hjälp! Stäng av pressarna nu! Du kommer att ges samma grad av integritet och säkerhet som krävs enligt lag. Publikationsrelaterade tips av alla slag är välkomna. De finska rötter som Mark Levengood utarbetat är en källa till glädje och introspektion. Jag har aldrig tänkt på mig själv som en “country girl” från Sverige. Kanske kommer det att hända mig igen någon gång. Levenggod understrykning.

Den unge mannen, Mark Levengood, lämnade inte Finland för Sverige. 1985 skrev Levengood in på Calle Flygares Teaterskola i Stockholm, Sverige. Därefter fortsatte han sin utbildning på Dramatiska Institutet, träffade sin livs kärlek Jonas Gardell, nådde professionell framgång som TV-värd, författare och producent och välkomnade tvillingar till världen.

När gratulerade han sig själv senast?

– Nå nej! Mark Levengood från Stockholm sa över telefon: “Om det händer måste jag välja mellan mina två barn, och det känns som en väldigt smärtsam tanke.”

Sverige och mitt liv här blev ett stort äventyr.

Mark Levengood ger sin uppväxt i Helsingfors heder för att han får honom en solid grund att bygga sitt liv på i sitt nya land. Efter att ha fått en present nyligen från en barndomsvän, fann sig Mark Levengood omgiven av minnen från hela sin ungdomsgrupp.

Nu funderar Levengood ofta på hur olika han hälsas i varje land. Jag tog mig igenom den finska skolan och gymnastiksalen utan att vara tråkig eller stämplad som tråkig. I Sverige hör jag alltid hur bra jag är. Det finska språket och kulturen kommer att stå i fokus för Mark Levengoods föreläsningsturné i Finland i sommar.

Född i USA men uppvuxen i Finland är Mark Levengood. Familjens amerikanska far och hans två söner flyttade nyligen till Finland efter att ha deltagit i en mässa där. Levengood är dubbelt medborgare i USA och Finland. Även om han trivs bra i Sverige och trots att han känner sig älskad och accepterad där vill han inte bli svensk medborgare.

Den svenska regeringen ringde och frågade om jag ville ha svenskt medborgarskap efter att ha upptäckt att jag faktiskt bodde i Sverige. Då hade jag trippelt medborgarskap, och det kändes som ett för stort engagemang för att acceptera.

En nyckel till skönhet

Mark Levengood och Jonas Gardell är det mest kända homosexuella paret i Sverige, tillsammans med Eva Dahlgren och Efva Attling. Levengood var ung när han upptäckte sin homosexuella läggning, och hans första pojkvän hette Juha.

På den tiden fanns det inga barer eller andra offentliga utrymmen där homosexuella kunde träffas. Allmänhetens inställning var negativ, men den hade ingen effekt på oss under dagen. Jag gick aldrig på stryk, och ingen av mina medarbetare erbjöd sin kontaktinformation.

Levengoods junisändning i Sveriges Radio var en mycket lovordad intervju där han diskuterade sina upplevelser som homosexuella man och beskrev dem som “en källa till glädje, äventyr och ibland svindlande skönhet.” Men föreställningen handlade också om natten i Mora då Levengood drabbades för att vara “så att man inte kan få barn”, som gärningsmännen uttryckte det.

Levengood berättade sin hjärtskärande sommarsaga om hur han blev illa behandlad, hur han tvingades kämpa för rättvisa och hur han mötte den unga flickan som dömdes till det hårdaste straffet.

Mark Levengood Ung
Mark Levengood Ung

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!