Sprid kärleken
Madeleine Westin Sjukdom
Madeleine Westin Sjukdom

Madeleine Westin Sjukdom – Vi ser fler naturkatastrofer på tv och hör om klimatförändringar. Men i vilken utsträckning påverkar det oss här i Sverige egentligen? Plus – kan vi göra något till det? Madeleine Westin har arbetat som väderanalytiker på både Kabupanet och Marinen och nu är hon meteorolog på TV4. Hon är författare till flera böcker om klimat och har forskat vid Nordpolen. Er verksamhet i en mer klimatsmart riktning föreläser Madeleine om miljö och väder. Läs en intervju med Madeleine Westin här!

Under sina nästan 20 år som meteorolog har Madeleine Westin skrivit många böcker, artiklar och krönikor om väder och klimat. Hon är också kapten för Special Warfare Force och har tränat och utvecklat försvarsstrategier för yrkespiloter och militär personal inom både flygvapnet och marinkåren.

Utöver det är hon tränare för professionella seglare, som de som tävlar i Volvo Ocean Race och Open Cup. 2009 tilldelades Madeleine Westin det prestigefyllda tillfället att vara sommarvärd i P1, där hon bland annat berättade om sin erfarenhet av att bevittna klimatförändringarna på egen hand under en forskningsresa till Nordpolen.

Nog än någonsin är väder och klimat mer aktuellt än på alla plan. De förändringar som sker inför våra ögon är längre inte välkända. Globala klimatavtal, ny miljöteknik och miljömedvetna konsumenter sätter press på företagen.

Alla möjliga perspektiv, från det lilla till det stora, kan övervägas när Madeleine Westin pratar om hästar. Likgiltigt om det gäller klimatförändringar och naturkatastrofer, hur konkurrenskraft och miljömedvetenhet är ihop eller hur du kan göra dina egna väderprognoser inför sommarfesten eller seglatsen, hon bjuder på blandat anekdoter och massa fakta.

Du kan boka Madeleine Westin för en presentation eller som moderator om väder, klimat, miljö och hållbar utveckling. Säsong Madde uppdaterar TV-tittarna varje vecka om vädret – regn och solsken inklusive. Hon har också gått ut offentligt och delat med sig av berättelser om sina egna, bildande år i livet.

Madeleine Westin berättar för Hänt, uppger Allas, några händelser har varit extremt jobbiga.”
Elin tillhör TV-Sveriges mest rutinmässiga meteorologer – som dessutom alltid hälsar tittarna varmt välkomna längs sträckan. Madeleine Westin gjorde sin tv-debut 1993 och har vuxit till en sann fanfavorit genom åren. För ett par år sedan slog hon rekordet för den äldsta tv-meteorologen.

Egentligen jobbade Madde i flyganläggningarna i Karlsborg och Uppsala samt Marinens helikopterdivision i Berga innan hon slog igenom och blev en attraktiv tv-profil. Hon började sin karriär som tv-meteorolog på SVT innan hon flyttade till TV4. Där har hon bland annat varit betald insändare i Nyhetsmorgon. På torsdagsmorgonen kunde Madde berätta för tittarna att det ser ut att bli sjöjungfrukrig över stora delar av landet – åtminstone fram till onsdag.

Temperaturerna är extremt höga. Det är mycket, mycket vatten runt Medehavet, och vi har en sjö som gör att vi får samma temperaturer som runt Medehavet. Det finns nu en varning ut, “meddelande om höga temperaturer”, på grund av detta. Hela Gotland och en stor del av Svealand finns mer eller mindre där. Temperaturer i dessa områden kommer att ta minst tre dagar i rad mellan 26 och 30 grader. Detta betyder också att dessa temperaturer kommer att vara en allvarlig påfrestning på kroppen, särskilt för riskgrupper.

Jutta händelser har varit mycket jobbiga för min liv. På en av dem, i vecka 32, förlorade jag mitt barn. Vad som var ännu mer fantastiskt var att jag aldrig längre fick dubbla på en naturlig bana. Enligt Madeleine var det som att få två barn som kompensation, säger Allas.

I samma intervju berättar trefaldiga mamman Madeleine om en annan svår punkt i hennes liv.
Det är genom svåra upplevelser man lär sig att bli frisk i livet. Mycket kan förändras snabbt, och det gäller att snappa ur det varje sekund när man kan, säger Madeleine Westin.

Madeleine Westin Sjukdom

Där i viken har vi vår roddbåt och lite längre bort ligger vår segelbåt,” säger Madeleine som pekar ner på vattnet som glittrakter och skimrar i solen. Med Madeleine på tur bland åkrarna kommer vi fram till ladugården där hennes tre hästar står och retar sig på de ömtåliga bromsarna. Hästen har varit Madeleines stora intresse sedan hon var liten och idag är timmarna med hästarna hennes största glädje och källa till glädje i livet.

Vi har guidat turer med westerntvist ett tag nu. Madeleine säger att det kommer att vara olika sällskap, ofta par, som kommer att checka ridning med våra westernhästar. Hon förklarar att dessa quarterhästar är de mest hårt arbetande och sorglösa av alla hästar.

Den härliga amerikanska mentaliteten älskas av Madeleine, och under bröllopet hade de westernstil, komplett med cowboyhattar och allt. Madeleine vissar naturen med bästa möjligheter. Ja, det har det alltid varit för mig. Det var inte vädret som gjorde att hon ville bli meteorolog, utan snarare att vara utomhus och planera aktiviteter efter väder, säger hon.

Ska jag bli astronaut?

På rekommendation av en kollega sökte hon sig till försvarsdepartementet som meteorolog efter att ha avslutat sin naturvetenskapliga kurs på gymnasiet och några års resande. Hon blev ordinarie kapten och meteorolog i Flygvapnet efter 5,5 års studier på fysisk linje med inriktning mot meteorologi.

På universitetet försökte hon bli astronaut samtidigt som hon deltog i en nordpolsexpedition med Christer Fuglesang. “Men det var han som knackade på dörren”, säger hon med ett fniss. Arbetande som meteorolog och flygvärdinna tillbringade hon flera år på flygplatserna i Karlsborg och Uppsala, samt på sjöhelikopterdivisionen i Berga.

En av mina tidigare kollegor hörde sig vara extraknäck på Sveriges Television och meteorologvärlden är inte så stor. Jag har ett år av arbete där. Då ringde TV4 och jag har varit där sedan 1993. Madeleine meddelar stolt att det snart är 30 år sedan hon började och delar med sig av att hon är den meteorolog som varit mest på tv idag.

Madeleine meddelandet, att det har varit mycket i hennes ämne under alla dessa år – dels har det förändrats klimat, dels har tekniken förändrats enormt. Att sälja nyheter och väder finns det en mycket plattform. Variation är en av de stora älskaparan med yrket.

Som chef för TV4:s väderavdelning har jag haft möjlighet att göra så många olika saker under mina år på TV. Förutom att skriva flera böcker har jag producerat flera väder- och naturvetenskapliga program. Det viktigaste är nog att vi, trots att vi alla är i redigeringsrummet samtidigt, är en stabil, bra och ödmjuk grupp som jobbar tillsammans.

Föreläsaren Madeleine uppger att hon har riktigt bra kollegor. Lägger till många bilder
Hon går upp mitt i natten för att gå till jobbet för att hinna med morgonsändningarna. Hennes vanliga praxis när hon kommer tillbaka från TV-huset är att ta en kort tupplur. Hennes nästa steg är att ta en kopp kaffe innan hon börjar sitt andra pass.

En karriär, eller kanske rättare sagt, en livsstil, är att driva en gård med hästar, rådjur och skog. Enligt henne innebär det mycket arbete att hålla reda på alla hästar, kostnader, och masker. Men det här livet hade aldrig hänt om inte Claes och jag hade delat det här intresset”, säger Madeleine, som älskar gårdslivet eftersom det betyder att man är där ute, mer eller mindre, hela tiden.

Du går in för att äta eller köpa kläder. För det mesta är du precis som en del av naturen. Innan dess var vi runt mycket. Vi bor ofta på min mans familjs gotländska gods. Vi vilade så att vi kunde komma till ladugården och för att vi skulle komma upp på hästen. Makeleine förklarar att nu har vi samlat allt här och vi har inte ångrat det här livsbeslutet en enda sekund.

Hurtigare för några år sedan migrade de från stan, innan deras barn migrade hemifrån. Först var det förvirrande, men nu är alla barn på språng och ingen av dem bor hemma längre. Madeleine säger: “Men som du kan se finns det ett litet hus för dem alla att komma och bo i,” när hon bugar sig för en av sina söner som precis kommer ut ur en liten röd-m̥lad stubbe. Han håller i en såg och Madeleine berättar att han håller på att bygga en bro.

Madeleine Westin Sjukdom
Madeleine Westin Sjukdom

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!