Lasse Lindbom Familj

Sprid kärleken
Lasse Lindbom Familj
Lasse Lindbom Familj

Lasse Lindbom Familj – En svensk journalist har bjudits in till Almuécar för andra gången. Återigen har Costa Tropical Music Camp anlitat en fantastisk svensk musik att uppträda för och motivera campare.Efter att ha sett en Bosch-reklam med sloganen “Mitt mål är att göra vardagen mindre vardaglig”,

Har den här fantastiska musiken antagit denna fras som sitt nya motto. Hans gamla motto var: “Livet är vad som händer dig medan du är upptagen med att göra andra planer.” Det handlar om Lasse Lindbom, en av Sveriges mest kända musikproducenter, som kanske är mest känd som grundare och gitarrist för bandet Husbands.

Lasse Lindbom har inte gått obemärkt förbi i den svenska musikbranschen, inte ens om sig själv. När han träffar en svensk journalist på en chiringuito säger han: “Jag ser mig inte som en kändis.” Jag har skrivit några hits och producerat några kandis, men jag är fortfarande mer en halvkandis själv.

Jag känner inte att jag är 45 idag. Och kanske är det bara en slump att unga inte känner igen honom på gatan, men det finns inte en enda person med ens den minsta anknytning till Sverige som inte känner igen julhiten. Sätt på lite ljus. Åh, halvkast? Det kan diskuteras, men om du är en anhängare av svensk musik från 70- och 80-talen kan du inte låta bli att se sambandet.

Från speltid till publikrekord Lasses liv har pulserat av musik. Lasse, som planerade att läsa psykologi på högskolan, hade spelat spelet med sina kompisar sedan grundskolan och gymnasiet. Då var bandet känt som Deja Vu; de spelade på ställen som Magnus Laduls.

Mosebacke och Engelen (alla i Stockholm) i en stil som påminner om Crosby, Stills och Nash. Och trots att tyngdpunkten var tänkt att ligga på studier skrevs material som så småningom blev en demo, och snart skrevs ett publiceringsavtal med EMI — fast bandet fick byta namn först. Namnbytet gick till Landslaget, som snabbt blev det mest efterfrågade livebandet i hela Sverige och satte besöksrekord på alla folkparker.

Efter några år av turnerande bestämde sig bandmedlemmarna för att gå sina egna vägar.Många runt om i Lasse tyckte att det var en dålig idé att låta en DJ från rivaliserande Atlantic city uppträda, så han tog in Niklas Strömstedt istället. Många var också skeptiska till bandets namn, och de fortsatte att vara kända som Landslaget ganska länge. Men efter hand blev även Lasse Lindbom Band bortglömd.

Män fortsätter att gynna sina män 1986 lanserade han vad han nu anser vara sitt husdjursprojekt, den perenna hiten The Husbands. Efter att Lasse skickats till Halmastad för ett projekt som involverade rollen som make på en krog över sommaren, återvände männen till sina fruar.

Lasse säger, “När allt hände i Tylösand under sommaren var det ingen som riktigt trodde på projektet, men i höstas hade många hängt med, däribland Nisse Nordin, Tom Wolgers och Dan Ekborg, vad jag kan säga.” Men många av de ursprungliga namnen har försvunnit för länge sedan.

Tom Wolgers slutade efter att Lasse castat Niklas Strömstedt och Janne Bark på hans bild, och Dan Ekborg (som sjöng Police songs) fick en full roll i produktionen. Lasse fortsätter, “Men trots att vi uppträdde i Halmstad, och trots att två av de som ursprungligen var tänkta att vara en del av projektet avböjde sig, blev The Husbands (ett namn som Niklas kom på) en smäll.

Hit med många gästartister och många rörande framträdanden. Och “Husband” är fortfarande mitt favoritverk på gång.Gjorde de stora Vi får ta ett litet steg tillbaka i tiden, till början av 80-talet, innan vi får veta att Lasse också börjat ägna mer tid åt sitt studioarbete. Under de åren arbetade han nära Marie Fredriksson och skrev hennes tre första album.

Han producerade och släppte också dessa, och han säger att skriva med Marie överlag var en fantastisk upplevelse.Och även om han är stolt över allt han har åstadkommit, är albumet han producerade för Ulf Lundell särskilt anmärkningsvärt.

Lasse var så framåtsträvande att han till och med erbjöds toppjobbet på Polaris Skis, men han tackade nej för att han ville fortsätta spela själv och insåg att det inte skulle finnas tillräckligt med tid eller resurser för att göra båda.

En intressant anekdot från den eran är att jag en gång blev ombedd att framföra en duett med Per Gessle, men jag tackade nej eftersom jag visste att Marie skulle passa bättre. Och s blev det!” säger Lasse med ett snett leende medan han smuttar på den kalla oljan som serveras i ett glas av chiringuitos pålitliga servitris.Endast för toppträffarna Lasse är nu pensionär men långt ifrån stillasittande. Hans musik fortsätter spela och han fortsätter spela.Alla de bästa hitsen har kommit snabbt. Tänd ett ljus är bäst.

Lasse Lindbom Familj

Lasse fortsätter att berätta om sina framträdanden och det arbete han utförde som musiker och producent; det finns mycket att prata om, men han kommer snart tillbaka till lägret för att inspirera och hjälpa låtskrivarna där. Och när vi pratar om nya låtskrivare medger han att han, till skillnad från 1980-talet, då han var fördjupad i musikbranschen, just nu är ganska långt ifrån den.

Jag visste allt som fanns att veta om branschen då, men den har förändrats så drastiskt genom åren att den inte längre är sig lik. Idag, till skillnad från förr, kan man göra vad som helst för sig själv och lägga allt online via olika kanaler.

Förr fanns det pengar i branschen också, men det görs inte på samma sätt nu. Ta till exempel historien som Lasse berättar om hur musiker förr fick betalt för framträdanden på krogar men nu får betalt i “dörren”. Men förändringarna avskräcker inte Lasse från att göra det han älskar, så han spelar fortfarande 50 eller 60 föreställningar om året.

Låsande spaniels Las Vegas musikaliska arv kommer att leva vidare för evigt, men det finns också lite andrum för Spanien. Min syster Linda och jag har besökt Nerja flera gånger för att kolla upp vår vän Janett, och jag firade nyligen min 70-årsdag där. Mer tid på Costa del Sol ligger i korten, även om exakt var är fortfarande uppe i luften.

Det är omöjligt att ignorera Lass känslor för Linda, som han träffade när hon arbetade på hans Stockholms högkvarter, Riche.Men till slut bröt de upp och Lasse fortsatte att ha en affär med en annan kvinna.

Lasse säger alltid att Linda är det bästa som någonsin hänt honom när han nämner hennes namn. Nuförtiden är människor så nära varandra att de ofta inte ens behöver prata med varandra; en enkel blick eller nick kommer att göra susen Sommarkonserte Innan det är dags att säga hejdå tar vi en stund för att prata med Linda och Janett.

Livet i Almuécar och lägret är hektiskt. Bara några dagar till så är Lasse i Stockholm för att Smakafestivalen ska uppträda. Därefter fortsätter han att göra sina välbesökta sommarkonserter i Stockholm år efter år.

Lasse berättar, “Jag kommer att kunna lyssna på mycket bra musik på Lindboms Akterdäck, som återvänder till Ffängan i år, tillsammans med musikerna Anders Lago, Mats Gaffa Karlsson, Patrik Lundström och Pelle Alsing.”

På 1980-talet samarbetade 70-årige konstnären Lasse Lindbom med Marie Fredriksson. 1984 blev hennes egenskrivna och Lasse Lindbom-samskrivna låt “nnu doftar kärlek” en hit. Efter det kom fler tidlösa album.

Lasse Lindbom berättar att de spelade in tre album tillsammans på 1980-talet och när han får Stim-reportagen ligger låten “Tänd ett ljus” högst upp på listorna, följt av fyra låtar av Marie Fredriksson.
Det var ett tag sedan vi pratade sist. Senast jag såg henne var på boklanseringsfesten för flera år sedan. Sedan dess har vi inte pratat, men jag tror inte att hon har varit i kontakt med någon, säger han.

Efter att hon blev sjuk försökte vi skriva igen i Mickes (Bolyos, Maries mans, den rödhåriga) inkorg, men av någon anledning gick det inte. Det var ganska svårt för henne att komma till botten med saker och ting. Då hade hon haft goda skäl att inte hålla sig fast vid sig själv om hon inte nyligen varit sjuk.

Lasse Lindbom Familj
Lasse Lindbom Familj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!