Sprid kärleken
Kung Frederik X Barn
Kung Frederik X Barn

Kung Frederik X Barn – Efter att ha muttrat och blivit älskad av folket gick prins Frederik från att vara en osäker yngling oförberedd för jobbet som kronprins. Han kliver äntligen in i rollen som kung, som han har varit förberedd på hela sitt liv. Kronprins Frederik berättade för sina föräldrar, dans Margrethe, och prins Henrik en historia under deras silverbröllopsfirande 1992, och de ärade lyssnade.

“Den du älskar, den du hatar”, mumlade kronprinsessan med blicken fäst på sin far. Enligt folkuppfattningen hade Frederik och Joachim, bröderna i berättelsen, en mycket disciplinerad och svår barndom. Berättelsen bedömdes som positiv, enligt prins Henrik. princesens femtioårsdag 2018.

Efter att Margrethe abdikerade som drottning blev Frederik X kung av Danmark. Vid det stora jubileet tillkännagav den nykrönade prinsen att han skulle bli kommunal monark från balkongen på Christiansborgs slott. “Kungen är gud”, förklarade Margrethe efter sin abdikation. På Facebook respektive Twitter Per mejlet.

Danmarks premiärminister Mette Frederiksen ska ha sagt till Ritzau att kung Frederik X kommer att sitta kvar tills vidare. Den nya kungen av Danmark är kronprins Frederik X. Restaureringsarbetet på det kungliga slottet i Danmark är nu avslutat.

Frederik X är den nya kungen av Danmark efter att Margrethe abdikerade. Deras första ord var att detta är en gåva som jag har hållit kärt i hela mitt liv. Hennes son kommer att bli den första danska monarken efter att Margrethe abdikerade och överlämnade kronan till honom. Efter tronskiftet blir monarken en gudom enligt hennes uppfattning.

Statsministrar talade vid sammankomsten

Frederik X, den nye kungen av Danmark, klev ut på balkongen under kungörelsen på Christiansborgs slott, och premiärministern kände igen ögonblicket. “Kronprinsen som nu är vår härskare är en kung vi känner, en kung vi gillar och en kung vi ser upp till”, förklarade statsminister Mette Fredriksen. Omvänt har Margrethe nådigt klivit av sitt härliga äktenskap. Hon följde seden att hedra kung Frederik X tre gånger innan hon fastade i nio timmar.

“Något jag har uppskattat i hela mitt liv”

Det var en märkbar omvälvning när härskaren Frederik älskade att försöka bli en självständig härskare. Under hela mitt liv har jag fokuserat på den här frågan. Han uttryckte sin spänning, respekt och värdighet när han tog på sig jobbet. Dessutom ägnade han särskild uppmärksamhet åt sin mor, som han antydde skulle återfödas som en drottning bortom någons vildaste drömmar.

Dick Harrisson, historiker och författare, hävdar att abdikering är extremt sällsynt bland nordiska monarker; därför är söndagens handling ännu mer anmärkningsvärd. Ser man på det från en nordisk lins är det en verkligt aldrig tidigare skådad händelse. Enligt honom, “Det här är mycket överraskande”, och han fortsätter med att påpeka att, i teorin, ingen här abdikerar kungligheter eller spel.

Han “definner sig mitt bland folket” från festprinsessa till älskad kung. En festival och tronskifte pågår i Danmark och bildandet av Nordic Alliance pågår. Det blir ingen monarks turné. Plötsligt utåtriktad och älskad efter att ha varit blyg, blyg och känslomässigt distanserad. Umweltan stor betydelse får Sverige en kung som Danmark nu har fått.

Hon saknar självförtroende och kunskap i sin position som kronprinsessa. Förutom några hårda kommentarer har jag några skandaler från när jag var yngre. En av folkets mest älskade kronprinsar håller nu på att bli kung av Danmark, enligt politisk expert, kungahusexpert och författare till flera böcker om den danske monarken Thomas Larsen.

Att han har haft ett väldigt svårt liv är en anledning till hans enorma popularitet. Kanske minns många danskar en blyg tonåring som ogillades att vara i centrum för uppmärksamheten och som kämpade för att hitta sin egen identitet under sina uppväxtår. Rapport om den danska helikopterkraschen: “Tusentals personer har samlats”

“Så inte populärt då.”

I sin ungdom var han inblandad i flera bilolyckor. En av dessa visade en flickvän som körde hem prinsessan från en galen fest utan hjälm, vilket ledde till inblandning av polisen. Trollkarl dyker upp igen i Thomas Larsens sinne. Efteråt verkade han obekymrad över de saker som förväntades av honom. Hans impopularitet fick danska politiker att undra om han hade vad som krävdes för att bli en nationalhjälte.

Kronprins Frederik, 55 år, är mer än förberedd — om man tror Thomas Larsen — nu när hans förväntade mamma Margrethe har abdikerat. Det är han enligt mig! Så kronprinsessan Mary, som arbetar outtröttligt och är som en mor för monarken, är där för att hjälpa honom, vilket är ett stort privilegium.

Prinsessan Frederik, som älskar friidrott, har blivit ett med landet och agerar nu som en allmänning, kanske på grund av Köpenhamns maraton. Med ljuset i ögonen smyger han fram på danskarna medan han smattrar mitt i folkmassan. Ingen har visat att Margrethe kan hoppa på samma sätt över bron i Köpenhamn, enligt mig.

Äktenskapet blev en symbol för Margrethes stil. Maria, dödens ros, “hon bestämmer och blickar” Den blivande kungen är omtyckt av allmänheten, har en passion för friidrott, har tjänstgjort i militären och har, som den första medlemmen i sin kungliga linje från Danmark, förtjänat titeln statsveterinär.

Kronprinsessan Mary var en pubbeskyddare som han träffade under sin OS-turné i Sydney 2000. Deras dotter föddes året efter deras bröllop 2003. Enligt Thomas Larsen har alla danskar bilder på hans tårar i kyrkan när han dör med henne. Mary, som har lagt mycket vikt på sina axlar, kommer att bli ännu viktigare för Frederik i framtiden.

Enligt Thomas Larsen har racing Margrethe konsekvent komplimangerat Marys engagemang i alla intervjuer han har gjort med henne. Hon har en lysande vision för kungafamiljens framtid som kommer att göra den meningsfull för folket.

Kung Frederik X Barn

Skapar allianser med nordiska länder

Danmark är liksom Sverige en konstitutionell monarki, vilket innebär att monarken inte har någon politisk makt. Margrethe har aldrig inte haft ösikter uttryck av Thomas Larsen. De har varit mycket engagerade i danska debatter och har intervjuats flitigt för radio, tv och böcker. Hennes närvaro känns av danskarna.

Med det nya kungaparet är det inte säkert att det förblir som det ska. Enligt Thomas Larsen kommer de starka banden mellan den danska kungafamiljen och folket i Sverige och Norge att bestå och om något utvecklas ännu starkare. Han förklarar att de skandinaviska länderna utan tvekan kommer att arbeta närmare varandra under dessa svåra tider, där den regerande kungen prins Frederik, kronprinsessan Victoria och kronprins Haakon aktivt använder och ger varandra råd. Fler allianser kommer att bildas och kungafamiljen kommer att involveras.

Detaljer: Prins Frederik

“Greven of Monpezat”, prins Frederik André Henrik Christian, kom till denna värld den 26 maj 1968. Margrethe II av Danmark och prins Henrik, som dog 2018, var hans föräldrar. Kronprins Fredrik av Danmark och kronprinsessan Mary Elizabeth Donaldson gifte sig 2014. Deras förhållande resulterade i fyra barn:

Prinsessan Isabella Henrietta Ingrid Margrethe, Prins Christian Valdemar Henri John, Prins Vincent Frederik Minik Alexander och Prinsessan Josephine Sophia Ivalo Mathilda. Efter avslutad grund- och gymnasieutbildning gick Frederik på Harvard University i USA för att studera politik och konst vid École des Roches i Frankrike.

Som ambassadörssekreterare för den danska ambassaden i Paris har den blivande kungen tjänstgjort efter att ha tjänstgjort i den danska FN-missionen i New York. Han fick befordran till befattningarna som kapten i armén och flygkåren och förste löjtnant i flottan 2010. Frederik har flera lingvänder av att tala utan Danmark.

Född i Köpenhamn den 26 maj 1968, Frederik André Henrik Christian—greve av Monpezat—har varit kung av Danmark sedan den 14 januari 2024. Den förstfödde sonen till drottning Margrethe II och prins Philip är prins Henrik. Fredrik blev Danmarks monark efter att kronprinsessan Margrethe II abdikerade den 14 januari 2024.

En formell utbildning

Tillsammans med sin bror prins Joachim, som studerade i Frankrike under ett år mellan 1982 och 1983, började kungen sin utbildning vid den exklusiva Krebs’ Skola i Köpenhamn 1974. Efter avslutad slutexamen 1986 påbörjade han sin militärutbildning följande år. Efter att ha tjänstgjort i flygvapnet, marinsoldater och armén är han officer i varje vapenslagen.

Hans roll som attackläkare i Dannmarks flotta, en speciell flotta, har utbildats av honom. Han tog en kandidatexamen i statsvetenskap från både Harvard och Aarhus Universitet 1992 respektive 1993. Han internerade för danskarna vid New York-ambassaden i tre månader 1994.

Halsormbunke

Enligt Margrethes årsredovisning för 2023 tillkännagav hon sin avsikt att abdikera den 14 januari 2024, vilket är 52 år efter att hon förbundit sig. Christiansborgs slott, hem för Folketinget, det danska parlamentet, var platsen för ett rådsmöte som kung Frederik deltog i.

Att skriva till statsminister Mette Frederiksen och rådet var en del av drottning Margarethe II:s abdikationslöfte. Under den nya förbundstränarens ledning lämnade Drottningen-laget efter att ha sagt “Gud bevare kongen” för att sedan gå över.

Från balkongen på Christiansborgs slott utropade statsminister Frederiksen kung Frederik X:s treenighet och drottning Margarethe II:s abdikation senare samma eftermiddag. Vad kungen angår, antog han titeln kung i slutet av sitt korta tal: “Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark.” Transportministern och kungen gav anmärkningarna.

Aktiviteter inom idrott och fritid

Internationella olympiska kommittén välkomnade Frederik 2009. Sex maratonlopp har genomförts av Frederik från och med i år (2011). 2013 slutade han på en femtonde plats i klassen “Pro Men” och slutade på 650:e plats av 2 600 tävlande i Ironman i Köpenhamn med tiden 10 minuter, 45,32 sekunder.

Frederik tycker om att tävla i flera sportevenemang, inklusive långfärdsskidåkning och Drake-boot. Frederik, i samarbete med det danska friidrottsförbundet (da), planerade Royal Run (da) maraton på 50-årsdagen söndag 2018. Ålborg, Århus, Esbjerg, Odense och Köpenhamn, som avslutades den 21 maj, 2018, omfattade två distanser: den engelska milen (1609 m) och 10 km.

Utanför Köpenhamn, där Frederik sprang den 10 kilometer långa rutten, varierade slingans starttider i varje stad för att säkerställa att han konsekvent kunde klara milsträckan. Evenemanget lockade cirka 70 000 deltagare från Danmark. Kronprinsessan Mary bisattes i Odense, som ligger cirka 10 kilometer bort.

“Frederik, snälla!”

I sin abdikering hade Margrethe skrivit “drottning” klockan 14:15. Kungen av Danmark höll sitt första högtidliga tal kort därefter. Som avslutades med en kunglig kyss. Röd och vit musik genljuder i luften på den massiva danska folkfesten som äger rum under påskhelgen. En första uppskattning gjorde att antalet deltagare vid Köpenhamns kaj var 150 000.

Ett smakfullt sista halmstrå kom till Margrethe i form av spel. Dragen av sex riktiga hästar åkte hon i den gröna brollyvagnen från 1892 som hade tillhört hennes farfarsfar. Fjorton minuter före timmen nådde hon Christianborgs slott, som låg i en hamn kantad av danska flaggor.

“Jag önskar er lycka.”

Hon uttalade det faktiskt precis där – hon vilade på sin tron vid foten av altaret och överlämnade det till sin son Fredrik X – att hon abdikerade och gav kronan till honom. Försvarsministern sa “Gud bevare konungen” när hon lämnade mötet.

Frederik X:s fru, Mary, är också prinsessa nu. Prins Christian, den förstfödde av kung Fredriks barn, har också välkomnats till den danska tronen. När Margrethes avgång från konferensrummet dansade, klev kronprinsessan genast fram för att administrera sin medicin.

Kung Frederik X Barn
Kung Frederik X Barn

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!