Kronprinsessan Victoria Sjukdom – Enligt den hänvisande medlemmen av det kungliga hushållet hindras inte en monark eller hertig som inte kan utföra sina uppgifter som statschef från att utföra sina uppgifter som en potentiell representant för folket. Från och med den 1 januari 1980 erkände arvsförordningen från 1979 officiellt kronprinsessan som den förmodade arvtagaren till den svenska tronen.
När kungen inte kan utföra sitt ansvar som statsminister, till exempel under en utlandsresa till afflagsen eller en särskilt svår prövning, kliver kronprinsessan in som tillfällig statstolk. I egenskap av framtida verkställande direktör deltar Kronprinsessan i kungens initiativ för att utbilda sig i nationella och internationella angelägenheter samtidigt som hon förbereder sig för sitt framtida jobb som kronoföljare.
Bland de många statliga ritualer som kronprinsessan deltar i finns conseljer, utrikesministrarnas möten, invigningen av riksdagen, mottagandet av besökande ministrar och firandet av nationaldagen. Kris- och konflikthantering, katastrofberedskap och internationella fredsbevarande operationer är alla en del av de egna programmen, som också inkluderar hållbart engagemang med tonvikt på vatten-, klimat- och fiskefrågor.
Närhelst Sveriges kronprinsessan reser utomlands för att representera Sverige på formella besök som anordnas i samarbete med regeringen, följer prins Daniel alltid med. Kronprinsessan kallar Svenska kyrkan sitt hem. Erlebnisse der H.K.H. Kronprinz. Prinsessan föddes klockan 21.45 den 14 juli 1977 på Karolinska sjukhuset i Solna, första barnet till DD.MM. Konungen och Drottningen.
Kungaparet knöt ihop säcken i Sollidens slott 1977, strax efter att prinsessan Victoria föddes. Alice Trolle-Wachtmeister, statens barnbarn, Gunnar Lagergren, ärkebiskopen i Göteborg, och statsminister Torbjörn Fälldin eskorterade den nyfödda prinsessan vid hennes ankomst.
Prinsessan var gift med ärkebiskop Olof Sundby i kapellet på Kungl. Slottet den 27 september 1977. Inom hennes direkta familj fanns medlemmar som bröderna Silfverschiöld, prinsessan Désirée av Nederländerna, kronprins Harald (V) av Norge, hennes bror Ralf Sommerlath och prinsessan Beatrix av Nederländerna.
I kapellet vid Kungl. Slottet, kronprinsessan duvades den 27 september 1977. Så länge som Sverige ännu ägde agnatisk härstamning – det vill säga bara män kunde ärva tronen – föddes hon som kronprinsessa. År 1980, efter prinsessan Victorias kröning som kronprinsessa av Sverige, publicerades dekretet om upprättande av full äktenskaplig arv. Det betyder att det äldsta barnet fungerar som kronprins.
Den 9 januari 1980 fick kronprinsessan titeln Hertiginna av Västergötland av kungen. 1978 deltog prinsessan Victoria i en julfotografering på Kungl. Slottet. Under sina uppväxtår bodde kronprinsessan i Stockholms Gamla stan vid Kungl. Slottet. Drottningholms slott på Ekerö utanför huvudstaden blev deras nya hem 1981 när kronprinsessan, kronprinsen och deras lillebror prins Carl Philip lämnade Kungliga slottet.
Det var i Västerleds församling som kronprinsessan började sin formella utbildning 1982. Närvaron vid den kungliga akademin börjar. Kronprinsessan började sitt första år i grundskolan i augusti 1984 på Brommas Smedslättskolan. Även under mellantiden höll läsåret på Ålstensskolan i sig. Därefter, 1990, började Carlssonskolan i Stockholm sitt gymnasieår.
Räpplinge kyrka på Öland var platsen för kronprinsessans konfirmation sommaren 1992. Sommaren 1992, på Öland, konfirmerades kronprinsessan. På det här fotot kan vi se kronprinsessan med sin make, sina barn och sin nuvarande älskare, Beatrix av Nederländerna, som också är en av hennes fäder.
På Stockholms Enskilda Gymnasiet började tjejerna sin gymnastikträning 1993 som en del av skolans natur- och samhällsvetenskapliga läroplan. Efter tre års utbildning överlämnades studenten 1996 av Kronprinsessan. 1996 togs studenten fri från Enskilda Gymnasiet i Stockholm av Kronprinsessan till Kungl. Slottet.
Myndighetsavgränsning
Oavsett vad så har kungen och riksdagen hela min lojalitet. Jag är också skyldig att respektera Sveriges stiftelse. Kronprinsessan höll ett tal inför statsrådet den 14 juli 1995. Kunglig bröllopsdag var den 14 juli 1995. Kronprinsessan presenterade ett tv-fotografi under en ceremoni i Rikssalen på Kungagården och lovade sin eviga lojalitet till kungen och riksdagen. Konungariket Serafims kronjuveler överlämnades till kronprinsessan samma dag. En dag för ministrar i Vita huset.
Fortsatt utbildning efter examen
Från 1996 till 1997, efter att ha avslutat gymnasiet, fördjupade sig kronprinsessan i franska språkstudier vid Centre international d’études françaises vid katolska universitetet i västra i Angers.
Hösten 1997 deltog Kronprinsessan i ett särskilt utarbetat studieprogram som gav henne ovärderlig inblick i förvaltningens och riksdagens inre verksamhet.
Kronprinsessan åkte våren 1998 till Yale University i USA för att studera bland annat historia och statsvetenskap. Kronprinsessan tjänstgjorde i den svenska ambassadens stab i Washington D.C. och den permanenta svenska representationen vid FN i New York medan hon var student i USA.
Kronprinsessan studerade internationellt brandförebyggande och konfliktlösning och skrev in sig vid Uppsala universitet när hon återvände till Sverige. Våren 2001 var kronprinsessan Sveriges inofficiella ledare i EU-rådet. Därefter deltog kronprinsessan i två separata studieprogram: det första ägde rum i fullmäktigesalen hösten 2001 och det andra ägde rum på Sida, Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete.
Kronprinsessan fick erfarenhet på de svenska handelskontoren i Berlin och Paris hösten 2002, vilket rustade henne för rollen på Exportbyrån. Under sin militärutbildning på SWEDINT i Södertälje 2003 höll kronprinsessan detta. Kronprinsessan avslutade sin grundläggande militära utbildning vid SWEDINT 2003. Mark- och skogsbruk var föremål för kronprinsessans studie- och praktikprogram samma år.
2004 följde kronprinsessan med svenska officiella delegationer på besök i FN och Saudiarabien. Kronprinsessans aktiviteter 2004 var bland annat forskningsresor till svenska företag, besök på FN-institutionerna i Rom och Genève samt fortsättningen av hennes formella representationsuppdrag.
Kronprinsessan tillbringade hösten 2004 på Försvarshögskolan i Stockholm, där hon studerade statsvetenskap, internationella relationer och konfliktlösning. Kronprinsessan av Sverige fortsatte att turnera jorden runt under 2005 och stannade till bland annat i Turkiet, Australien och Japan.
Under samma år gjorde kronprinsessan flera besök i Sri Lanka och Bangladesh för att övervaka bröllopsprojekt. Under hösten 2005 vistades kronprinsessan en månad på den kinesiska ambassaden. Under 2006 och 2007 var det kungliga utrikesdepartementet värd för sitt diplomatiska program. Princess Consort 2006, samtidigt med lanseringen av det diplomatiska programmet vid Stockholms Utrikesdepartementet.
2007–2008 återvände kronprinsessan till Stockholms universitet för att avsluta sin examen i statsvetenskap. Kronprinsessan stannade också till vid Sveriges EU-permanenta representation i Bryssel ett tag. Vid Uppsala universitet deklarerade kronprinsessan sin avsikt att studera filosofi med inriktning mot freds- och konfliktstudier våren 2009.
Kommer på en familj
Beskedet om förlovningen mellan Daniel Westling och H.K.H. kronprinsessan offentliggjordes den 24 februari 2009. 2009 gifte sig kronprinsessan Mary och prins Daniel Westling i en högtidlig ceremoni.
Begravningen hölls i Stockholms Storkyrkan den 19 juni 2010. Hundratals besökare åkte till Stockholm Gate den 19 juni 2010 för Kronprinsessparets bröllop.
Återigen som kungahus hösten 2010 hade Haga slott innehafts av regenten sedan 1960-talet då kronprinsessan och prins Daniel flyttade in. Prinsessan Estelle föddes till kronprinsessan Mary och prins Daniel 2012; hon är deras första barn. Prins Oscar, parets andra barn, föddes 2016. Öland med sin familj till sommaren 2021 i egenskap av kronprinsessa.
Återigen har prinsessan Victoria fått covid-19-viruset. Kronprinsessan Victoria testade positivt för covid-19 i dag, enligt kungafamiljen. Hon har fått diagnosen influensaliknande symtom trots att hon är helt vaccinerad. Huset är uppslukat av lågor när kronprinsessan befinner sig ensam.
Hon har drabbats av covid-19 gånger; både hon och prins Daniel var negativa i mars. Monarken och jägarna hade covid-19 tidigare. Palatset hade tidigare idag deklarerat att Carl XVI Gustaf och Silvia båda mår OK efter sina behandlingar. Varje dag kämpar kronprinsessan Victoria med en svår sjukdom. Någon är på väg att meddela diagnosen direkt.
Går du med i de kungliga snackisarna vecka 43?
Victoria har dyslexi, är det välkänt? Visste du också att kronprinsessan har en annan diagnos? Sjukdomen har hållits hemlig ett tag, men Hello Magazine bytte tyngdpunkt i början av förra veckan. “Sveriges kung, Victoria, lider av en allvarlig sjukdom som gör att hon känner sig som sig själv igen”, lyder underrubriken till stycket.
Sjukdomen är något som prinsessan Victoria har uppgett som hon “försöker verkligen” om. Det som är känt som “ansiktsblindhet” på engelska kallas egentligen “prosopagnosi” i dansk medicin. Man tror att en halv miljon individer, inklusive kronprinsessan, lider av sjukdomen. I en intervju med den svenska tabloiden Föräldrakraft 2008 hade Victoria själv följande att säga om diagnosen:
En stor nackdel med min roll är att jag har problem med att hålla isär mina känslor och identitet. Min bästa ansträngning har varit att befästa namnet och ordet till minnet, men de “sätter sig” inte heller. Tack vare Hello Magazine har den intervjun föreslagits. Victoria tog upp diagnosen ganska mycket under den efterföljande perioden.
The Princess Royal, Hennes Kungliga Höghet Victoria
Kronprinsessan Victorias “ansiktsblindhet” har en fruktansvärd utsikt. Term som hänför sig till Victorias sjukdom: “Oerhörd belastning” Även om “Ansiktsblindhet” är en mycket blygsam åkomma understryker psykolog Görel Kristina Näslund hur störande en diagnos av störningen kan vara.
Som ett resultat gav han Hälsoliv följande redogörelse 2008:
Blindhet är ett vanligt symptom bland personer med dyslexi. En annan av de sextio blinda jag pratade med kämpade med dyslexi. Ingen utmaning är oöverstiglig. Människor är läskiga när de inte visar några känslor. Victoria har gjort flera kommentarer om dyslexi, eftersom hon är en banbrytare i området.
Hon har erkänt att det inte har varit lätt att vara lika offentlig som Victoria när hon hanterar läs- och skrivsvårigheter. Det måste finnas en anledning, sa hon 2017 när hon pratade med SVT om sin dåliga intervjuförmåga. Kunga-familjens pärla: den modiga kampen mot sjukdomar som Victoria ledde.
Silvia, spelaren, fraktur ett ben. Den fruktansvärda sjukdomen och Victorias kamp mot den är föremål för en ny TV4-dokumentär. Kronprinsessans ära var det första målet med varje strävan. Kronprinsessan Victoria, 46, har varit i centrum för uppmärksamheten sedan danskarna välkomnade kung Frederik, 55, som sin nya monark.
Det anses allmänt att den 77-årige kungen bör abdikera för att ge plats åt en ny generation, precis som drottning Margrethe, som är 83 år. Många tycker att kronprinsessan Victoria borde bli drottning istället för kung Frederik. “De sakkunniga är eniga” i frågan, och den danska “dronningens” dom utövar påtryckningar på den svenske kungen.
En ny väg öppnar sig för Victoria mot tronen och att bli en vinnare i sinom tid, enligt den 52-årige husexperten Johan T. Lindwall. Dessutom fyllde spelaren Silvia 80 år idag; hon har redan sagt till sina fans att hon planerar att ta det lugnt. Hon kommer inte att kunna göra det så länge monarken har makten. Spel är inte nödvändigt för att landets ledare ska kunna administrera sin administration. Monarkens abdikation skulle ge Silvia hennes strävan att gå i pension.