Kris Kristofferson Död

Sprid kärleken
Kris Kristofferson Död
Kris Kristofferson Död

Kris Kristofferson Död – Människor funderar ofta över vissa musikstycken och undrar vem som har skrivit dem, vad de handlar om och hur saker och ting utvecklades. Här pratar vi om Lalla Hanssons text till “Anna och mej” och skarvning i “Me and Bobby McGee” från 1969.

Före Kris Kristofferson var det Roger Miller 1969. 1971 släppte Lalla Hansson sin egen tolkning. De kände verkligen inte varandra och är helt påhittade. Man kan se av berättelsen att den handlar om ett ungt par som blir kära, blir lite av ett hippypar, reser och finner lyckan. Det tog en dag att dricka i vildmarken innan vägen vände dem.

Är det okej med dig, Anna och mig? Förtätade texter. Stapla upp från ingenting. Ge mig ett mål, tack. Klädd i en skort, en jacka och ett par byxor. Anna föll för en gammal satsning. Vi återvände till New Orleans. Jag bestämde mig för att ta en munspel. Anna nynnade på en blueslåt. Anna, snälla klappa i tid.

Dela Anna, jag har mardrömmar i mitt eget huvud. Jag stannade där hela dagen. Trots mina bästa ansträngningar. Varje kväll har han rätt i mitt fel. Killar tror inte på det. Vi ses senare, mitt lilla grepp! För att försöka hitta den hemma. En rejäl ville ha.Det verkade konstigt, men de fortsatte ändå. För att försöka hitta det hemma.

Han sprang iväg med sin namnlösa flickvän.Jag spelar sax medan Bobby sjunger blues. När den vinbrännande klockan tickar iväg håller jag Bobbys hand i min. Vi drack varje brygd som bryggaren kände till.Och att låta bra var enkelt när han spelade blues, sir. Tillräckligt bra för mig och min Bobby McGee. Från en kolgruva i Kentucky till solskenet i Kalifornien.

Där berättade jag för Bobby om mitt personliga liv hemma. En dag nära Salinas, Sir, lät jag honom ledas bort. Men om jag kunde byta alla mina morgnar till idag, skulle jag göra det. Att hålla sig nära Bobbys kropp är mitt uppdrag. Lycka är bara ett annat ord för att inte behöva oroa sig för att förlora något.

Även om “Me and Bobby McGee” ursprungligen komponerades av Roger Miller 1969, släppte Kris Kristofferson sin egen version av låten på en singel samma år.Dolly Parton, Johnny Cash och Grateful Dead har alla spelat in versioner av låten, medan Janis Joplins återgivning från hennes landmärkealbum Pearl anses allmänt vara den definitiva inspelningen.

1971 släppte Lalla Hansson en svensk tolkning av låten “Anna & mej” på hennes debutalbum Upp till Ragvaldsträsk. Musiken steg till toppen av Tio. Lars Erik Hansson, mer känd under sitt artistnamn Lalla, är en svensk sångare, gitarrist och musikproducent som föddes i juni 1944 i Stockholm. 1964 gick Hansson med i den svenska popgruppen Fabulous Four, där han stannade till 1968.

Det ser ut som en familjebild från 1920-talet ända fram till en Bruce Springsteen-konsert i Ullevi 2008. Pojke möter fey, och deras äventyr utspelar sig inte bara i exotiska lokaler utan också i bekvämligheten av deras egna hem. Det de delar är musiken, kärleken och livets nyhet.

Lyssna på dem; de låter groovy i verkligheten. Det verkar som om två av de fem har gått vidare, och de andra två blir väldigt mjuka med åren. Gamarhane, gubbarhona.Den amerikanska supergruppen The Highwaymen innehöll countrymusiklegenderna Johnny Cash, Waylon Jennings, Kris Kristofferson och Willie Nelson.

Det var fem personer inblandade i det så kallade fredlösa landets uppror. Gruppens storhetstid var från 1985 till 1995. Den Jimmy Webb-skrivna låten “Highwayman” var deras största hit och gjorde dem berömmelse 1985. Det var 2002 för Jennings och 2003 för Cash. Men musiken finns kvar. Kul och kryddat med år av övning.

Det finns fortfarande två som går ihop:

Född den 22 juni 1936 i Brownsville, Texas, är Kristoffer “Kris” Kristofferson en känd musiker. Tilldelades 2007 års Johnny Cash Visionary Award av Kris Kristofferson i april. Johnny Cashs syster Rosanne Cash tillkännagav priset till Nashville-gemenskapen. 85 års ålder kommer snabbt.

Född den 29 april 1933 i Abbott, Texas, Willie Hugh Nelson. Willie var där i början av Farm Aid 1985, och organisationen har arrangerat konserter till förmån för amerikanska bönder sedan dess. 2004 grundade han företaget Nelson Biodiesel som förädlar sojaolja till biodiesel. 88 år. De resor och åk som vi gjorde 2010 var fantastiska, minns Kristofferson.

Jag önskar att jag visste hur lyckligt lottad jag var som fick dela en scen med dessa underbara människor. Jag hade ingen aning om att de två skulle vara sista gången vi gjorde något tillsammans. Helvete, jag var där uppe och jag hade alla mina verktyg med mig. Det här är mördarna vars askfat jag brukade återkomma. Jag är väldigt förvånad över att jag inte blev ännu mer förvånad.

Innan Kris Kristofferson slog till stort arbetade han som studions betjänt för Johnny Cash. Men han ville flytta till Nashville för att helt utforska sin kärlek till countrymusik efter att ha blivit inspirerad av Cash. Så han tog dig.

https://youtu.be/g7ymgZWwL0U
Kris Kristofferson Död

John Carter säger rakt ut: “Det var ett dåligt hyresavtal; Kris sa lika mycket.” Men han hade magen och stilen att landa en helikopter på Johnny Cashs bakgård, vilket fick min far att smygspela i en Kris Kristofferson-låt. Och sedan, år senare, sjöng han många, många Kris Kristofferson-låtar.

Johnny Cash slutade inte bara spela in många av sina låtar i studion 1985, utan han bildade också bandet The Highwaymen med honom. År 2016 bildade den amerikanska sångerskan och skribenten Amanda Shires (ovan) en supergrupp som bara består av kvinnor som heter The Highwomen, ett namn som hyllar de legendariska Highwaymen. Shires, Brandi Carlile, Natalie Hemby och Maren Morris utgör gruppen. Det självbetitlade debutalbumet av bandet släpptes den 6 september 2019.

I juni 2004 på Cooköarna gifte sig Rita Coolidge med Tatsuya Suda, en pionjär inom området för dataarkitekturforskning. 2010 drog den japanske medborgaren Suda i pension från sin tjänst som universitetsprofessor.


Mycket av Coolidges skrivande och slutförande av projekt ägde rum i hennes hem i Fallbrook, Kalifornien. I april 2016 släppte hon sin självbiografi, med titeln Delta Lady: A Memoir. 2017 återuppväckte Coolidge sin romans med en college-käresta, Joe Hutto, och flyttade tillbaka till Tallahassee.

Tragiskt nog mördades Coolges syster Priscilla och begick sedan självmord av sin man Michael Siebert i oktober 2014. Rita blev chockad när mördarens aska (!) levererades till hennes hus, och hon var tvungen att berätta för sin man om den oväntade besökaren. Systerns man dödade sin fru med en pistol innan han vände den mot sig själv och sköt sig själv i huvudet.

Rita minns att hon ringde sin syster på hennes 73-årsdag, dagen innan Priscillas kropp upptäcktes, i sin bok. Efter att ha pratat med henne på hennes födelsedag, sköt och dödade hennes man henne och sedan sig själv, som hon beskriver i sin journalanteckning: “Min vackra, sofistikerade Priscilla.

Hon bestämde sig för att åka ut i Kaliforniens öppna utrymmen och hoppa på ett tecken eftersom Hans aska känns konstigt. Och så såg jag det – en riktig skylt högt upp där det stod: “Verträdare kommer att bli skjutas på ryggraden.” Och jag sa till mig själv: “Jag tror att jag hittade mitt tecken”, säger hon. Det var där hon inkasserade Seiberts förfrågan.

Efter 20 år av reflektion över hennes livs största glädjeämnen och djupaste sorger, och publiceringen av hennes innerliga memoarer 2015, har Delta Lady – Rita Coolidge – återvänt med “Safe in the Arms of Time”, hennes 18:e soloalbum och ett återhämtning av hennes orubbliga konstnärskap och gränslösa kreativitet.

Enligt rapporter förstörde den universella branden 2008 arbetet för mer än 100 000 konstnärer och författare, inklusive Rita Coolidge. Vid den tiden var omkring 500 000 böcker i omlopp. Allt handlar om resor. Bananer är allestädes närvarande i en regnskogsmiljö och lika begravda i klassrummet. Fortfarande här, och fortfarande väldigt tacksam för möjligheten att göra musik på det här sättet.

Ett spår från Ritas album:

A Rita Coolidge, 1971, Nice Feelin’, 1971 Full Moon (med Kris Kristofferson) (1973), It’s Only Love (1975) Tid och plats: 1977 Love Me Again, 1978 1980 – Årets album, Dances With an Angel ( 1991), Lessons in Love, 1992 For You, 1993 Behind the Scenes (1995), Out of the Blues (1996) Thinkin’ Bout You (1998) och And So Is Love (2005).

Fantastiskt låtskrivande Countrymusiksångaren John Prine har lämnat byggnaden. Han hade cancer två gånger men kunde inte bekämpa coronaviruset båda gångerna. Han var 73 år när han gick bort, och hela musikbranschen sörjer hans bortgång.

Bruce Springsteen, Bette Midler, Miranda Lambert, Iris DeMent, Jason Isbell, Margo Price och Bob Dylan är bara några av artisterna som har kommit ihåg honom med positiva uppdateringar.
Dylan har sagt att mannens texter är ren (Marcel) Proustiansk existentialism.

Jag tror att Dylan menar att Prine skrev om sitt hemliv i den amerikanska mellanvästern med en vidsträckt syn på och förståelse för människans hela livsresa, trasiga kärlek och andra problem som vi alla delar.

Vägen mot stuntmännen som en landsväg

Idén att ta med min 15-årige son till John Prine i Tyskland dök upp i mina februariplaner. Han var tvungen att gå in i spelet med bara en dags kläder.Jag hoppades att mina barn skulle få se en av de riktigt enorma ltskrivarna. Själv är jag självklart med. På scenen framställs han som framgångsrik och välgörande.

Prince har skrivit om sin musikaliska resa i stil med en episk berättelse. I början av 1970-talet var sångaren och låtskrivaren Kris Kristofferson en av branschens stora nya stjärnor och fick upp ögonen för Prince på ett sätt som känns som en eon.

Kristofferson gick in på den redan tomma klubben där Prine uppträdde klockan 02:00 på morgonen, plockade ner ett par stolar som hade ställts upp på bordet och slog sig ner för att lyssna på Prine spela en sextett.

Kris Kristofferson Död
Kris Kristofferson Död

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Innehållet är skyddat !!